microman sri 16.2.2011 20:47
Dim kaže...

c1, c6 itd. se moze bez problema iskljuciti i klokat kolko kod procesor moze. Za overclock SBa je najbolja temperatura malo iznad 0c. LN2 i DICE su efikasni kao i sve drugo jer se sa njima bez problema odrzava temperatura oko 0 ili vise. Potrebno je samo malo iskustva i poznavanja svog pota. Bencheve na svom procesoru sam radio pod dice i drzao temperaturu od 0 do 20c. Nisam htio vtrit na zraku sa vise od 1.52 jer je ta v u kombinaciji sa temp vecom od 70c dosta pogibeljna za proc. To je 32nm proc i visoke votaze jako brzo vode do degradacije kao kod 980x, Najbolje hladenje za SB je single stage.

5294 mhz je najveci takt kaj moze potegnut moj procesor i stabilno je za sve testove.

http://www.pohrani.com/f/3j/GJ/siWgjlu/newpicture047.jpg

bzt. na ASusovoj ploci je potrebno samo stavit turbo ukljucen i sve drugo disabled. OC SBa je jako jednostavan i sa dobrim prcesorom se sa 3 poteza u biosu dode na 5.5 ..

Znam da sam negdi procitao da nije poželjno isključit CStates i EIST. Uglavnom evo citat:

Additionally it is recommended to keep 「C1E」and「EIST」option enabled for the best overclock scaling

An important note to keep in mind is that disabling CStates can considerably affect HD performance ( especially SATA6G ) Please keep this in mind when going for the highest level 

KLIK

Dim sri 16.2.2011 21:13

Ja to pisem jer sam isprobal doma i na Asusici i na MSI. I meni je djelovalo komplicirano na Asusu u pocetku ali nije. Pazi jer ploca dosta overvolta na extreme vrm postavkama.

Stvari se mijenjaju  svakim novim biosom tako da je mozda i bilo pozeljno u neko doba.

microman sri 16.2.2011 21:26

Neznam ja nisam primjetil neko overvoltanje ili downvoltanje. Meni je 5,32(1,48v) max stabilan za benchanje svega i svacega. Nije komplicirano OC-anje al onaj Ružni BIOS traži prilagodbu.

Koliko sam skužio u svemu je najmanje bitna ploča, najviše ovisi kakav proc dobiješ, a vidim da ima svakakvih, najcesci su oni koji imaju zid na 48x množitelju.

No kako god planiram na UD7 čim dođe kod nas

Dim sri 16.2.2011 21:32

Taj bios je prekrasan u usporedbi sa biosom na MSI, milina. Overvolta ali samo kad narihtas extreme regulaciju VRMova, odprilike 0.02-0.03v. MSI isto overvolta slicno ko i ova. U biosu jedna v u cpuz druga a na voltage pintovima treca i to najveca.

Probaj bootat sa x55, digni voltazu na 1.52v i samo probaj uc u win. Ak ude super ak ne isto dobro jer ti je vrlo lako mogao uletit x51 proc kak je meni nedavno.

nick54312 sri 16.2.2011 21:32
microman kaže...

Neznam ja nisam primjetil neko overvoltanje ili downvoltanje. Meni je 5,32(1,48v) max stabilan za benchanje svega i svacega. Nije komplicirano OC-anje al onaj Ružni BIOS traži prilagodbu.

Koliko sam skužio u svemu je najmanje bitna ploča, najviše ovisi kakav proc dobiješ, a vidim da ima svakakvih, najcesci su oni koji imaju zid na 48x množitelju.

No kako god planiram na UD7 čim dođe kod nas

Što EFI bios nije ljep?

microman čet 17.2.2011 22:15

Evo danas sam se poigrao malo sa 2600K na 5,3Ghz i u potpunosti je bnechabilan, 3D vantage i 06 prolazi bez problema, prolazi i Wprime(oba testa), al su mi Winsi u banani pa mi Score nije za pokazati. Sutra ću i to srediti.

DIM: Probao sam množitelj na 55x i napon na 1.52v. OS se digne no drži ga kakvih desetak sekundi i onda ga ruši. Mislim da je do temperatura jer mi pod loadom ide na 50°c(vanjski zrak), tako da bi ipak trebao malo egzotičnije hlađenje za taj pohvat. Uglavnom upiknuo sam odličan primjerak(malo za promjenu).

Dim čet 17.2.2011 22:26

Glavno da ude u win. Meni se jos nikada nije desio bsod na desktopu. Uglavnom ak digne windowse onda je 99% sanse da ce se stabilizirat na tom taktu ili ak dode do boot menija velika je sansa a da je stabilan. Cak se ni kod testova BSODi ne desavaju tako cesto kao recimo kod bloomfielda. Najgore je kad stane  na crnom ekranu odmah nakon biosa sa blimkajucom crticom u uglu. Ak ne pomogne dodatna voltaza to zanci da je kraj. Daalje se moze samo iz Win pomocu BLCK.

Bila bi steta da ne moze vise jer ovih 5.3 odradi sa niskom voltazom. Moj ispod 1.55 nece ni vidit vise od 99.x53.

Koji je to OS? Pod XP bi ti cpu score trebao bit iznad 11000.

http://www.pohrani.com/f/3N/Nc/4zQAQP4S/newpicture021.jpg

http://www.pohrani.com/f/6/os/4VOdgDVV/newpicture035.jpg

microman čet 17.2.2011 22:30
Dim kaže...

Glavno da ude u win. Meni se jos nikada nije desio bsod na desktopu. Uglavnom ak digne windowse onda je 99% sanse da ce se stabilizirat na tom taktu ili ak dode do boot menija velika je sansa a da je stabilan. Cak se ni kod testova BSODi ne desavaju tako cesto kao recimo kod bloomfielda. Najgore je kad stane  na crnom ekranu odmah nakon biosa sa blimkajucom crticom u uglu. Ak ne pomogne dodatna voltaza to zanci da je kraj. Daalje se moze samo iz Win pomocu BLCK.

Da kad ga zaustavi na botanju OS-a onda je zid na množitelju. No bez problema dolazi do pozdravnog zaslona, digne OS i onda nakon par sekundi BSOD.

To sam isto primjetio da ne ruši toliko kao bivši 980X. Uglavnom ovaj moj primjerak bi trebao pod LN2 i netko tko zna održavati temperaturu i mislim da bi išao on i na 5,8Ghz. Šta se BCLK-a tice boota sa 106,5Mhz, a dalje nisam isprobavao.

Jurky čet 17.2.2011 22:41
microman kaže...

Uglavnom ovaj moj primjerak bi trebao pod LN2 i netko tko zna održavati temperaturu i mislim da bi išao on i na 5,8Ghz. Šta se BCLK-a tice boota sa 106,5Mhz, a dalje nisam isprobavao.

Koliko sam vidio okolo i72600k se bas dobro i ne snalazi na subzero temperaturama. Najbolje bi mu pasao hladni zrak ili jos bolje voda s ledom. Na kraju se sve svede kakav primjerak dobijes, kad udre u zid nemrda.

Dim čet 17.2.2011 22:43

Ko zna. Valjda 0.1% od svih 2600k ide na x58. Negdje sam procital da ih je od 50kom mozda 5 koji mogu ic preko x54. Najgore je sto u zadnje vrijeme ima sve vise procesora koji su zablokirani na x51. Nedavno je i meni uletio jedan takav i sto je najgore drzao je  5.1 sa 1.4v bez problema. 65c temperatura u loadau. Prakticki 5.1 za 24/7. To nema konkurencije osim novog 990x.

Ima ekipe sto tvrde da je njihovim procesorima pasalo -70,-80. Ja sa DICE mogu drzat 0c bez problema, zlica za juhu kao doza i polako. Sa LN2 nemam toliko iskustva ali vjerujem da bi bilo jos lakse. Od 0 do 20c je vecini najbolja temp.

Cele303 sub 26.2.2011 18:59
microman kaže...
Jurky kaže...

ili jos bolje voda s ledom. 

Morat ću kod Cele-a na Pepsi{#}

Bio si u pravu, pumpa je otišla u k :( To je već druga koja mi je odapela, sad imam dva EK cpu bloka a kad god nađem Laing pumpu prodavač prodaje skupa sa cpu blokom tako da ću uskoro vjerojatno imat i treći blok sa jednom pumpom koja radi :D

Ontopic brzinska 5240 MHz validacija na zraku za 5ghz klub

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1684864

Jurky ned 13.3.2011 08:06
nick54312 kaže...

Evo ga napokon 5GHz.

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1707429

U biosu je voltaža 1.5V.( sutra budem smanjio)

Pod prime95 temperature su od 52c° do 58c° ovisno u jezgri.

Eto ga bravo, vjerojatno moze to i vise x52 bar ali sad ces trebat malo se poigrat i ostalim postavkama. {#}

Vidi koliko ti treba sad minimum vcore napona za 5.0.Sigurno moze i sa manje.

Da bi ti bclk ostao tocno na 100 stavi spread spectrum na disable.

nick54312 ned 13.3.2011 08:20
Jurky kaže...
nick54312 kaže...

Evo ga napokon 5GHz.

Eto ga bravo, vjerojatno moze to i vise x52 bar ali sad ces trebat malo se poigrat i ostalim postavkama. {#}

Vidi koliko ti treba sad minimum vcore napona za 5.0.Sigurno moze i sa manje.

Da bi ti bclk ostao tocno na 100 stavi spread spectrum na disable.

Botao se na 4.8GHz sa 1.3V ali se srušio kad sam pokušao otvoriti CPU-Z. Jučer je radio na 4.5GHz na 1.26V, tako da asm ga danas stavio na 4.4GHZ s 1.25V.

nick54312 pon 14.3.2011 14:45
Lord_Marko kaže...

pa bas i ne

male oscilacije od 0.0001 V su ok ali tvoje od skoro 0.4 bas i nisu najbolje, vjerojatno ti radi ono za stednju energije pa ti zato oscilira

Može bit, ali se ne zamaram s tim jer sam došao do 5GHz hehe, a na 4.4GHz s 1.245V mi radi stablino i jako sam zadovoljan. Za samo 0.033V je došao na 4.4GHz što je povećanje od 1.1GHz hehe.

Ustvari sa 1.25V mi radi stabilno.

Intel&ATI pon 14.3.2011 19:26
nick54312 kaže...
Intel&ATI kaže...
nick54312 kaže...

Evo ga napokon 5GHz.

U biosu ti je napon 1.5V a kaže u winsima 1.392V, uf matična ti ozbiljno undervolta...

To samo pod prime95 sad je u biosu 1.85V a kad nema opterećenja je na 1.45V. Jeli dobro da undervolta?

OMG, si siguran da je u BIOSU 1.85V napon, a u winsima 1.45V.

To nikako ne može biti dobro

nick54312 pon 14.3.2011 19:28
Intel&ATI kaže...
nick54312 kaže...
Intel&ATI kaže...
nick54312 kaže...

Evo ga napokon 5GHz.

U biosu ti je napon 1.5V a kaže u winsima 1.392V, uf matična ti ozbiljno undervolta...

To samo pod prime95 sad je u biosu 1.85V a kad nema opterećenja je na 1.45V. Jeli dobro da undervolta?

OMG, si siguran da je u BIOSU 1.85V napon, a u winsima 1.45V.

To nikako ne može biti dobro

hehe greška hahahahhahahahahahaha