4 GHz club

Err... Nema slike.
BTW: Mogao bi si updateati sig.
BTW 2: Vrijedi li ako imam 2 jezgre, svaka na 2 GHz? XD šalim se, nisam clocker, samo sam htio uputiti na sliku i sig.
Sozz na spamu...

Koliko su ti maximalne stabilne postavke? Na koliko ono sve fino radi bez beda, i ako mozes rec koliko ti je onda FSB, voltaza i tome slicno jer evo moj je na 3.1Ghz pa me zanima kolko mogu ic jos

fsb +0,3v, fino mi sve radi i na ovom taktu

pozz...
aj benko prvo reci ljudima da je to OC od e8400 a ne q6600 kao što ti stoji u potpisu....
vidiš da je mislav_01 u oblacima...
a što se tiče e8400 ja sam na 4.2 24/7....nejde više zbog memorije (nije stabilno)...al i to ću uskoro riješit :)
evo postavki:
467x9, vCore 1.4, NB 1.53, mem 2.1 934 Mhz 5-5-5-15 OCZ
idle 35°, load 58° (realtemp 2.7)
maximus formula, zalman 9700nt, ocz freeze

I ja bi htio u taj klub heh al neide moj e6750 radi na 3.8 nit mhz vise ,bloka se kod logina ako ga dignem na vise bez obzira kakvu mu voltazu ja dao , jel to normalno ili sta? Hladen Scythe Katanom 2

I ja bi...
Fali mi samo 800Hhz.
To i nije tak smješno jer 6400 BE kuca defaultno na 3.2Ghz + V1 cooler.
Izvedivo je ali ja to ne znam.
Najviše sam došel na 3.7Ghz i to sa Gigabyte Easy Tune programom.
Problem je kaj je onda komp zaštekal (kod 3dmarka).
Trebam smanjiti neki HT kak mi je i LUXX rekel ali taj HT ima više postavki u biosu pa ne znam kaj s tim napraviti.
Temperature nisu problem-ne znam kak bi bilo s dizanjem napona jer to nikad nisam probal.
Baš bi bilo gušt da mi komp dela na 4Ghz

pozz...
aj benko prvo reci ljudima da je to OC od e8400 a ne q6600 kao što ti stoji u potpisu....
vidiš da je mislav_01 u oblacima...
a što se tiče e8400 ja sam na 4.2 24/7....nejde više zbog memorije (nije stabilno)...al i to ću uskoro riješit :)
evo postavki:
467x9, vCore 1.4, NB 1.53, mem 2.1 934 Mhz 5-5-5-15 OCZ
idle 35°, load 58° (realtemp 2.7)
maximus formula, zalman 9700nt, ocz freeze

sad nema jer sam na poslu...al stavim ga poslijepodne

@armor:
Pa stavi jednostavno taj HT link na X4 ili 800 zavisi koju opciju imaš pokazanu.
@Benko:
Fini rezultat.Pogotovo kad uzmeš u obzir da je to moj procesor koji si dobio na testiranje
Može taj proc i više al to je druga prica zašto i kako i sa cime.

@luxx
ma nejdde je*emu dal sam mu 1.6v da dobijem 4.4 i nece!!!!!
btw thx na posudbi uskoro ga vracam

@armor:
Pa stavi jednostavno taj HT link na X4 ili 800 zavisi koju opciju imaš pokazanu.
@Benko:
Fini rezultat.Pogotovo kad uzmeš u obzir da je to moj procesor koji si dobio na testiranje
Može taj proc i više al to je druga prica zašto i kako i sa cime.

daj "soka" NB i ramu....a otpusti latencije jer ti neće na cl5 radit s tom tvojom memorijom....
a nastaviš li s vcore toliko visoko...proc će ti puknit ko kokica

daj "soka" NB i ramu....a otpusti latencije jer ti neće na cl5 radit s tom tvojom memorijom....
a nastaviš li s vcore toliko visoko...proc će ti puknit ko kokica

Ajde benko drzi taj E8400 na 1.5v ili vise pa javi kad "izgori" ili pocne trazit sve vise napona i za ispod 4GHz. Sve iznad 1.5 je lutrija pa i za sam bench, osim ako nemas neko bolesno hladenje.

Ajde benko drzi taj E8400 na 1.5v ili vise pa javi kad "izgori" ili pocne trazit sve vise napona i za ispod 4GHz. Sve iznad 1.5 je lutrija pa i za sam bench, osim ako nemas neko bolesno hladenje.

@benko
s kojim programom pratiš temp?
jer ako everestom onda si u zabludi jer ih ne čita dobro...
btw...one moje temp su temp jezgri a ne temp na procesoru (CPU temp koja je tebi u everestu 36)

znam da trebam gledat jezgre.
i od kud ti to da dobr ne cita, provjeril ga real tempom i hw monitorom temp su iste!!!!!!

Za neki kratki bench, moze ici iznad 1.5. Al na kratko. Ta voltaza je znala trenutno ubit proc, a nekima smanjit mogucnost clockanja, tj. trazili su sve vise napona i za manje brzine od 4GHz. Sto se tice temperature, da je kao real temp najbolje pokazivao zbog dobro podesenog tjmax na 95. Sad opet da nije 95 nego 100, no tko ce ga znati. Ja znam da moj ima "stuck" senzor na jednoj jezgri, no pokazuje ispravno temperature kada one porastu prilikom benchanja.
Moj inace radi na 420 x 9 pri 1.35v s ukljucenim EIST-om i C1E. Za iznad 4 mi trazi dosta visi napon (oko ili iznad 1.4) pa za tih 200MHz mislim da se ne isplati. Govorim za 24/7. Ujedno uz mnozitelj 2.4 RAM mi radi na 1000MHz na CL5 ili uz CL4 na 840MHz sto je opet taman sto se memorije tice.

eist i c1e on??
zas??
ja to prvo iskljucim

Kod pronalazenja max clocka preporuka je ugasit to cudo. No ja kad jednom nadjem max clock ili onaj kojeg mislim zadrzat za 24/7 ukljucim C1E ili EIST da mi smanjuju takt i napon. Drzim racunalo paljeno cijeli dan (i noc, tj. 24h) pa mi te opcije smanjuju potrosnju i zagrijavanje. Bitna mi je tisina te ujedno mogu preko noci stisat ventilatore do kraja pa mi se racunalo skoro uopce ne cuje.
Moj E8400 standardno radi na 1.20v, ja ga drzim na 1.35v i 3.8GHz, a C1E spusta to na 1.30v i oko 2500MHz. To procesor moze bez problema izdrzat i ukoliko vidim da nemam problema s tim opcijama ukljucenim (a nemam) ostavim ih ukljucene.
No ako trazis max taktove, iskljucis te opcije. Opet kada se zadovoljis dizanjima napona i zadrzis se na nekim optimalnim vrijednostima za napon i takt mozes to ukljucit da stedis struju, procesor i manje stvaras stetne po procesor topline.

Kod pronalazenja max clocka preporuka je ugasit to cudo. No ja kad jednom nadjem max clock ili onaj kojeg mislim zadrzat za 24/7 ukljucim C1E ili EIST da mi smanjuju takt i napon. Drzim racunalo paljeno cijeli dan (i noc, tj. 24h) pa mi te opcije smanjuju potrosnju i zagrijavanje. Bitna mi je tisina te ujedno mogu preko noci stisat ventilatore do kraja pa mi se racunalo skoro uopce ne cuje.
Moj E8400 standardno radi na 1.20v, ja ga drzim na 1.35v i 3.8GHz, a C1E spusta to na 1.30v i oko 2500MHz. To procesor moze bez problema izdrzat i ukoliko vidim da nemam problema s tim opcijama ukljucenim (a nemam) ostavim ih ukljucene.
No ako trazis max taktove, iskljucis te opcije. Opet kada se zadovoljis dizanjima napona i zadrzis se na nekim optimalnim vrijednostima za napon i takt mozes to ukljucit da stedis struju, procesor i manje stvaras stetne po procesor topline.

Meni ploca ne skida toliko. Napon ide sa 1.35v na 1.30v. To je jos previse za standardnih 3.0 na koliko E8400 radi. Znaci u tvojem slucaju bi islo sa 1.3 na 1.25 sto bi ti opet bilo dovoljno. Strahovi oko tih tehnologija (C1E i EIST) su bili iz prvih inacica tih tehnologija i mozda iz slucajeva kad su se procesori (recimo E2160) clockali sa standardnih 1.8 na 3.0 bez dizanja napona. Ako bi u tom slucaju ploca snizila napon uz snizen no i dalje previsok takt procesora (od recomo 2.4GHz) dolazilo bi do smrzavanja ili BSOD-a.

Rain Man valjaš gluposti. Prevelik napon procesora neće ubiti procesor. Pogotovo ne kako si ti to slatko sročio "trenutno"...
Ono što sam ja imao preko 4 gige je: E4400, E6750, Xeon 3060, Q6600 i E8400 (upravo taj kojeg si ti testirao).
E4400 - http://www.max-save.org/pix/o6yk2ne.jpg - 4048MHz
E6750 - http://www.max-save.org/pix/1hspwvb.jpg - 4213MHz
3060 - http://www.max-save.org/pix/i0ntnki.jpg - 4052MHz
Q6600 - http://www.max-save.org/pix/ubc6avj.jpg - 4474Mhz
E8400 - http://www.max-save.org/pix/bec30xv.png - 4548Mhz
P.S. Mali tip za taj E8400, za bench je uvijek najbolje radio na visokom FSB-u, s manjim multijem, konkretno za 3D sam ga držao na 550*8 (4.4GHz), full stabilno.

Rain Man valjaš gluposti. Prevelik napon procesora neće ubiti procesor. Pogotovo ne kako si ti to slatko sročio "trenutno"...

@ razer-cekal sam rezer da se javis (ocekivo te na ovom clubu, jer su svi procovi bili na abitu??
@rain man-moja ploca ide na 550fsb
Evo posto skoro svaki forum ima ovu temu napravil sam je i ja na ovom.
Tablica tko je sve u 4GHz clubu
Obrazac za ispunit da bi ste se upisali u 4GHz club
Ja sam doso do sa e8400 na 4.3GHz a tu je i screenshot.
najbolje bi bilo kad bi opisali na kolko vam je fsb, voltaza,ram,cpu.....
moj rezultat #1:
FSB: 478MHz (1912, quad pumped)
CPU: 4302MHz(478x9)
RAM 956MHz cl5 2.3v
moj rezultat #2:
FSB: 455.5 MHz
CPU: 4099.2MHz
RAM: 1138MHz cl5 2.2v
nadam se da nas ce nas biti puno u ovom clubu.