odabir banke

Sve su banke loše, ali to im je ujedno i posao, varanje gdje stignu. Uzmi banku koja ti je najbliža i gotovo. Ja sam u PBZ-u samo zato što imam dva koraka do nje.

Ako ti kredit nije odobren onda je to s razlogom, nikog ne zanima koliko si dugo klijent banke nego koliko si likvidan.
Ali uvijek možeš posuditi pare od kamatara, imaš njihove brojeve okačene po drveću i raznim stupovima u svakom gradu.

Koji je razlog zašto nisi dobio kredit? I za što? Ako je neki očit onda ga nećeš dobit ni u jednoj.

ako trazis novu banku da bi dobio kredit, ne moras traziti, jer ako ti ga jedna nije odobrila, nece niti druga, osim ako nema neku vezu u banci
ako trazis banku da bi promjenio, cisto radi promjene, trenutno najbolja i najjeftinija mi je revolut

Sta ste se uhvatili tog kredita ...Jer sam neuredan neplatisa po njima.Kredit mi je stizao na naplatu 21og placa mi sjedala 28og.. I nikad nisam imo vise od jedne neplacene tekuce rate Do sada imo 3 kredita, sve uredno poplacano na vrijeme..nikad u blokadi bio nisam,nikad zasticen racun imo,nikad ovrhu imo.. Nisu mi govna ponudili cak ni manji iznos od trazenog.. Treebutno mi u addiku u procesu odobrenja kredit..Kad vas toliko zanima.. Al adikko mi pre lokalna banka pa mi se ne placaju naknade na dizanje love na tuđim bankomatima kad sam na Moru recimo..

Zar nisi mogao s bankom dogovoriti da ti skidaju iznos glavnice s kamatom 28og u mjesecu kada si dobivao plaću?

probaj kontakirati neke financijske savjetnike, tipa Progreso grupu ili OVB.. njima ostaviš sve podatke, sve što imaš i što želiš, pa oni vide što bi mogao dobiti i gdje.. u 99% slučajeva dobiješ dosta bolje uvjete nego što sam možeš dobiti
Zar nisi mogao s bankom dogovoriti da ti skidaju iznos glavnice s kamatom 28og u mjesecu kada si dobivao plaću?
koliko mi je poznato, to se može dogovoriti samo pri ugovaranju kredita.. kasnije nije mgouća promjena

Kad tak reagiraš na ljude koji ti hoće pomoć kako je s drugima. Sretno

ako trazis novu banku da bi dobio kredit, ne moras traziti, jer ako ti ga jedna nije odobrila, nece niti druga, osim ako nema neku vezu u banci
To uopće nije istina, definitivno vrijedi obilaziti druge banke ili se javiti nekoj financijskoj grupi pa ti oni naprave ponudu.

Odobravanje kredita nema veze s tim. Odobrili su ti 3 kredita pa valjda nisi bio neuredan platisa.
Izracunaj si sve mjesecne obveze po karticama, ratama, kreditima (i odobreni minus smanjuje kreditnu sposobnost btw) itd i na to dodaj cca 700€. Sve ostalo do place ti je kreditna sposobnost.
Neke banke imaju malo drugaciji izracun ali vise manje dode na isto.
Taj iznos koji dobijete je maksimalna mjesecna rata/anuitet. Npr, 500€/mj×60mjeseci = 30.000€. Ako idete na 20godina (stambeni npr) onda je 120.000€. To je iznos glavnice i kamate koju će vam banka odobrit.
Pomaze ako imas suduznika (supruznika), ako si na neodredjeno (tj ako nisi obrtnik itd). Banka ti gleda i potrosnju po tekucem u svrhu procjene rizika pa bi tu trebao vidjeti prvo s osobnim bankarom gdje je problem (ako si rizican).
Također ovisi i o vrsti/namjeni kredita. No ako su te odbili, vjerojatno ce te i ostale banke odbiti pa prvo vidi di je problem (kartice, rate, kreditna sposobnost, rizican poslodavac, procjena osobnog bankara...)

Ja bih preporucio PBZ.
Po mome nekakvome sudu, najsigurniji, najbolja aplikacija, online/tel support i vjerovatno najzastupljeniji bankomatima.
Kolege u firmi imaju razlicite banke (i sam sam bio u nekoliko), stalno kukaju na loše aplikacije, transakcije i kredite.
Ja sa PBZ nikada nisam imao problema sa nicime.

Nebih se slozio s time.
Recimo sogor je dizao kredit za kucu, u par banaka mu nisu dalo, sve dok nije nasao jednu gdje su mu odobrili

Mene je PBZ bas ono iznenadio u dva slucaja:
-Kupovali smo kutnu garnituru posljepodne kostala je oko 5500 KN, provukao sam karticu i bila je odbijena, probao sam opet -odbijena! Zazvonio je telefon trgovkinje ubrzo, njih je nazvala PBZ banka da meni daju slusalicu da ja odobrim transakciju, jer nikada nisam tako veliku svotu peglao - zato su blokirali transakciju iz sigurnosnih razloga.
-Provaljen mi je ACC na Wish-u i neki lik iz Moskve je preko moga racuna narucio smartwatch u vrijednosti oko 380 KN. Odmah me je nazvala banka i upozorila me na sumnjive aktivnosti, nakon cega sam odmah prekinuo narudzbu i vratio lovu.
Zadnji kredit sam digao preko aplikacije u 2 minute vremena...

Ja bih preporucio PBZ.
Po mome nekakvome sudu, najsigurniji, najbolja aplikacija, online/tel support i vjerovatno najzastupljeniji bankomatima.
Kolege u firmi imaju razlicite banke (i sam sam bio u nekoliko), stalno kukaju na loše aplikacije, transakcije i kredite.
Nisam bio korisnik drugih banaka pa ne mogu komentirat, ali s PBZ-om stvarno nisam imao nikakvih problema. Aplikacija mi je ok, lako se snaći u njoj i s njom isto nemam nikakvih poteškoća.
-Kupovali smo kutnu garnituru posljepodne kostala je oko 5500 KN, provukao sam karticu i bila je odbijena, probao sam opet -odbijena! Zazvonio je telefon trgovkinje ubrzo, njih je nazvala PBZ banka da meni daju slusalicu da ja odobrim transakciju, jer nikada nisam tako veliku svotu peglao - zato su blokirali transakciju iz sigurnosnih razloga.
-Provaljen mi je ACC na Wish-u i neki lik iz Moskve je preko moga racuna narucio smartwatch u vrijednosti oko 380 KN. Odmah me je nazvala banka i upozorila me na sumnjive aktivnosti, nakon cega sam odmah prekinuo narudzbu i vratio lovu.
Zar nije da tako mora raditi svaka banka?

Ja bih preporucio PBZ.
Nisam bio korisnik drugih banaka pa ne mogu komentirat, ali s PBZ-om stvarno nisam imao nikakvih problema. Aplikacija mi je ok, lako se snaći u njoj i s njom isto nemam nikakvih poteškoća.
OOoooOOooOO Markane pozdrav, od tebe dugo nesto nisam procitao (di ti je prepoznatljivi logo)
?
Evo supruga mi je bila u Raiffeisen banci i ništa od navedenoga joj ne pali, aplikacija katastrofa, obicno izvjesce o stanju racuna sljakalo je samo radnim danom/vremenom.
Kolega sa posla je izgubio karticu Addiko banke, lik mu je izvrsio 10-tak transakcija u trgovinama i dignuo mu "haker" sa bankomata 800 Eura- barem on tako kaze. Inace kolega je dosta smotan i velim mu da bez pina to sa bankomatom bas i ne ide (100% znam da je debil imao pin u novcaniku napisan), no ok. Cinjenica je da mu je kartica ispeglana i da je nekako dignuto 800 Eura. Banka kaze da ona tu nista ne moze i da navodno kamere na bankomatima nisu radile.................................., nebitno cijela situacija je nategnuta, banka mu niti na koji nacin nije pomogla, niti policija.

Meni je PBZ aplikacija vrh, za moje potrebe radi perfektno.

Mojoj ženi je onaj Georg iz rba popio živce u nekoliko navrata... obična transakcija i komplikacije... još je ja zamezim da ne zna običnu opću uplatnicu ispuniti... jaoooo vatrometa. Točno bih mu cugu platio da ga sretnem.
A meni PBZ šljaka savršeno... i privatno i poslovno bankarstvo... imao bih par primjedbi ali ništa vrijedno spomena.

OOoooOOooOO Markane pozdrav, od tebe dugo nesto nisam procitao (di ti je prepoznatljivi logo)
?
Evo supruga mi je bila u Raiffeisen banci i ništa od navedenoga joj ne pali, aplikacija katastrofa, obicno izvjesce o stanju racuna sljakalo je samo radnim danom/vremenom.
Kolega sa posla je izgubio karticu Addiko banke, lik mu je izvrsio 10-tak transakcija u trgovinama i dignuo mu "haker" sa bankomata 800 Eura- barem on tako kaze. Inace kolega je dosta smotan i velim mu da bez pina to sa bankomatom bas i ne ide (100% znam da je debil imao pin u novcaniku napisan), no ok. Cinjenica je da mu je kartica ispeglana i da je nekako dignuto 800 Eura. Banka kaze da ona tu nista ne moze i da navodno kamere na bankomatima nisu radile.................................., nebitno cijela situacija je nategnuta, banka mu niti na koji nacin nije pomogla, niti policija.
Malo sam bio odustan, pa sam odlučio na novi look–no look misleći da će me manje ljudi prepoznat. I mislim da je upalilo—do sad. 😁
Auf, nakon čitanja ovoga, drago mi je da sam u PBZ-u. 👍

Aplikacija PBZ je blago rečeno užas. Banci nije problem dat kredit ako imate papire. Uredna otplata stabilna primanja i slično. Pokretač ove teme ima ratu kredita na X a plaču koja sjeda na račun sa kojeg se skida rata na Y. I plaće. Što je teško dogovorit da se rata skida NAKON plaće i riješen problem?! Uredan si platiša i boli te. Ali ljudi misle kak ih banke hoće opljačkati bog mater i bankama sve lopovi a u biti su oni glupi i purpune neznalice kao pokretač ove teme. Banka nema nikakav interes da te ovrsi ili ti uzme nešto. Dapače to je problem! Al eto banke baš tebe ne vole jer si super.

Elaboriraj. Možda sam u zabludi pa ne znam kako je kod drugih super. Koje su joj manjkavosti?

PBZ aplikacija zakon. Ima sitnica koje bi mogle i bolje, ali generalno, za moj stil korištenja je odlična. Inače, bio sam komitent ZABA, RBA, OTP i Adiko, nisu ni sjena PBZ.

HPB, barem punimo đžepove domaćim lupinama
bez za.ebancije meni su trenutno najdraža banka. ne za.ebavaju za svaku glupost, sve radi kako treba, a i revolut dižem lovu preko njihovih bankomata bez provizije dok drugi naplaćuju 4-5 eura po transakciji.
imam i rba već valjda 25 godina, idu mi na k.rac jer su glupi. i to se odnosi upravo na kredite, kad god ih pitaš nisi kreditno sposoban, kad ne pitaš onda ti sami nude kredite. sve obrnuto.
zadnji put su mi u rba rekli ne može, odem u hpb i sve može. sredio sve za tren.
ako trazis banku da bi promjenio, cisto radi promjene, trenutno najbolja i najjeftinija mi je revolut
nije točno. razlika od banke do banke je velika. način na koji izračunavaju tvoju kreditnu sposobnost nije ista. neke banke ti računaju anuitet x 2, neke anuitet x 3, neke prosječnu plaću minus zaštičeni dio plus anuitet. neke ti u opterećenje računaju minus na računu, kreditne kartice... neke ne. tako da su razlike ogromne. u jednoj možeš dobiti 50.000 eura u drugoj 70.000, u trećoj nisi kreditno sposoban.
Ja bih preporucio PBZ.
?
pa sad, u rba sam valjda 25 godina i nikada nisam imao tih problema sa aplikacijom. imaju termine kad je održavanje sistema, ali to je obično vikendom i preko noći. sada imaju novu aplikaciju koja je jedna od boljih. dizanje kredita ide preko aplikacije, sve u tri četiri koraka i lova odmah sjeda.

bez za.ebancije meni su trenutno najdraža banka. ne za.ebavaju za svaku glupost, sve radi kako treba, a i revolut dižem lovu preko njihovih bankomata bez provizije dok drugi naplaćuju 4-5 eura po transakciji.
imam i rba već valjda 25 godina, idu mi na k.rac jer su glupi. i to se odnosi upravo na kredite, kad god ih pitaš nisi kreditno sposoban, kad ne pitaš onda ti sami nude kredite. sve obrnuto.
zadnji put su mi u rba rekli ne može, odem u hpb i sve može. sredio sve za tren.
.
A i najvažnija stvar - kad i kod nas krenu banke propadat (kao u USA), u HPB-u imaš najveću šanse dobiti barem dio svojega depozita, dok kod ostalih piši kući propalo je, jer nemre država pokrit iz proračuna nikako sve te banke i zaduživat se za njih, a tu lovu im nikad ne budu vratili.

Pa ne mogu se baš složit s tobom, ti stvarno misliš da ako HPB propadne, da će vladajući posegnuti u državnu riznicu i svim korisnicima HPB-a vratit pare? To baš i ne funkcionira tako kako si zamislio. Vlasnik HPB-a možda je država, ali to ne znači da će svi, u slučaju propasti banke, dobit svoj novac nazad.
Ne znam za vas, ali ja povjerenja u državu nemam. Nastojat će te izigrati gdje stigne i umije. Pogotovo kada je na vlasti najkorumpiranija stranka ikad bez naznaka da će se išta promijeniti. PBZ je u vlasništvu talijana, žalosno je, ali istinito da više vjerujem talijanima nego našima.
I kad već spominjemo američke propale banke, niti jedna banka nije bila u vlasništvu velike bankarske korporacije. Sve propale u 2023. su bile isključivo u svojem vlasništvu, pa ih nitko nije mogao spasiti. Ameri imaju mali milijun banaka, pa je i za očekivati da će neke od njih propasti. Pogledaj što se u Hrvatskoj dogodilo s manjim bankama, sve velike su ih preuzele.

Banke su idiotske. Prijatelju plata leže 1, a rata dospeva 20. i ima namenski račun za otplatu. Svakog prvog uredno uplati. Onda krenu da ga zovu jer je u pretplati (zbog tih 20 dana razlike) - ignoriše. Onda krenu da mu šalju mejlove da je u kašnjenju - proveri kad je uplaćivao, vidi da je sve uradio na vreme i nastavi da ignoriše. Onda krenu da ga zovu iz onih call centara za uterivanje dugova i tad shvati da će morati da ode do banke da se objasni s njima, ali u međuvremenu, da bi bio miran, uplati još jednu ratu preko reda. To ih smiri na par meseci, ali onda krene ponovo. Na kraju provali da se desi da, pošto idioti ne znaju šta da rade sa parama od 1. do 20. u mesecu, bez njegovog znanja prebace pare koje je uplatio na namenski račun nazad na njegov "regularni" račun i, kad dođe 20, na namenskom računu za otplatu kredita nema novca! Čovek po***di i, pošto mu nije ostalo još mnogo do kraja, otplati poslednjih nekoliko rata ranije, da ga ne bi s****** i označili ga u Kreditnom birou kao neurednog platišu. Sad već preko 20 dana ne može da ih natera da zatvore partiju kredita i teraju ga da opet fizički dođe do banke.

Erste.
PBZ, ZABA - horor, od djelatnika do cijena.

U mom PBZ-u su djelatnici u redu. Uvijek sve brzo obavim i nikad nikakvih problema. A što se cijena tiče, sve banke su "skupe". Ja sam mišljenja da bi osnovne usluge trebale biti besplatne; ako ja po zakonu moram imati račun u banci, onda bi bilo u redu da je besplatan, da ne plaćam naknadu za vođenje računa. Sasvim mi je u redu da naplaćuju pristup digitalnom bankarstvu; možeš živjeti bez njega, ali ne i bez bankovnog računa.

.
A i najvažnija stvar - kad i kod nas krenu banke propadat (kao u USA), u HPB-u imaš najveću šanse dobiti barem dio svojega depozita, dok kod ostalih piši kući propalo je, jer nemre država pokrit iz proračuna nikako sve te banke i zaduživat se za njih, a tu lovu im nikad ne budu vratili.
Mislim da je 100k€ depozita osigurano... to dobiješ nazad... po "zakonu". Sve preko toga piši kući propalo... doduše za one koji imaju preko 100k na banci se ne brinem previše.

Ja bi si sad prste odsjeko sto sam kredit spominjo.. Da preformuliram pitanje.. Koja banka ima najmanje naknade za vođenje racuna, dizanje love,uplatu love, kakve su im aplikacije internet bankarstva /koliko ga naplacuju, kakvi su kad nesto zasteka?Itd itd Meni su naprimjer 2x drpili lovu s racuna i rba sve bez beda rjesila, tj jednom na moj trosak,drugi put mi uredno vratili lovu dok sam recimo za addiko cuo horor price .. Al isto tako ko sto je ovdje neko reko,kad mi trebala lova nisam mogo dobit,a kad nije nudili mi brze kredite .. Pbz mi se ogadio ranih 2000ih kada su jedini uzimali naknadu za vođenje neaktivnih tekucih pa me htjeli ovrsit za -10 lipa koje su mi naplatilli za vođenje racuna koji nije koristen poprilično dugo .. U hpb mi je recimo retardirano sve,od samog ulaska u banku.. kakav je recimo Erste? otp? neko treci?
Nakon 13g imanja racuna u RBA i ne odobravanja kredita htio bih promjeniti banku,pa me zanima koja je po vama najmanje losa banka? pbz mi otpada u startu ..