Dobra i loša iskustva iz BOL Forum oglasnika

Prodavač:
Predmet:
Opis trgovanja:
Jučer kasno popodne vidio cijenu, odmah nazvao iskreno misleći da sam zakasnio, raspričali se. Danas sam išao voziti nećakinju u VK, te sam usput naletio kod kolege po laptop doma, počastio nas kavom, sokom, mineralnom, pravi domaćin. Kako sam tu lovu nabavio ujutro, mislim da u bankovnom sustavu svijetle crvene lampice.
Dojam: preporučam bez ikakvih briga trgovati s dotičnim bug forumašem
Ocjena: 5/5

Prodavač:
Predmet:
I7 9700K + Aorus Pro Z390 + SAPPHIRE RX580
Opis trgovanja:
Uplatio sam cijeli iznos na tekući 28.12.
Uz zamolbu kolege da pričekam sa slanjem 2-3 dana jer je nova godina i otkazali su mu narudžbu nove matične ploče. Reko dobro. Prođe tjedan dana, ništa ne javlja. Nije još stiglo treba stići taj tjedan u Srijedu. Pa problemi u kući pa ovo pa ono.
Eto prošlo je 25 dana od kada sam uplatio, čovjek pravi izlike, odgovara na poruke svake prijestupne. Pa kaže da ja naručim dostavu pa da njegova mama preda kuriru.. Jučer sam ga nazvao (jer je trebao poslati u četvrtak/petak), kaže poslao je jučer (Nedjelja??) i da će mi poslati tracking broj pa ništa.
Sve u svemu, mislim da ću otići na policiju i prijaviti slučaj.
Dojam: ne preporučam uopće
Ocjena: 1/5
EDIT: nakon 35 dana poslane komponente, dižem ocjenu na 2/5 jer sam ipak dobio plaćeno
Prodavač:
Predmet:
Gigabyte b700h napajanje
Opis trgovanja:
Kolega je iz Zaprešića dostavio do Stenjevca (taman sam bio u ZG za vikend).
Dojam: preporučam
Prodavač:
WithSkill (ja)
Kupac:
Predmet:
Hisense 65U7NQ
Opis trgovanja:
Kolega je došao autom iz ZG pokupit tv u okolicu Osijeka. Po dogovoru, točan na vrijeme.

Prodavač: Azmo
Predmet: DJI Mini 2 SE dron
Opis: Dogovorili se u par poruka, našli se sljedeći dan. Budući da kolega nije znao koliko su baterije imale cyclova bio sam malo sumnjičav, doduše totalno bespotrebno. Jamčio mi je kako nemaju puno jer ga on nije ni dizao, a tip od kojeg ga je uzeo ga također nije koristio previše. Pričekao je 10ak minuta da sve provjerim i pomogao mi je nabrzinu testirati dron. Baterije su bile gotovo nove, a ja se bezveze brinuo. Apsolutna preporuka sa moje strane.
5/5

Evo jedna pohvala i od mene.
Kupac: ja
Prodavatelj : timidash
Predmet: MSI GEFORCE RTX 4090 VENTUS 3X E 24g OC
Naišao na oglas za konfiguraciju i pitao da li možda ima neku 4090 viška. 😂
Čovjek uzeo moju ASUS TUF 4070TI OC pod račun i uz moju nadoplatu.
Grafa koju sam uzeo za sad radi bez problema i što je još ljepše ima još 2 i pol godine garancije!
Preporuke za poslovanje s kolegom.

Prodavač:
Predmet:
Neispravne grafičke kartice
Opis trgovanja:
Kolega mi se javio na PM s ponudom. Uplata unaprijed, poslano boxnow paketomatom. Sve po dogovoru

Prodavač:
Predmet:
Opis trgovanja:
Bubnio kolegi poruku da li je s uključenom poštarinom, kaže može. Poslao ih je unaprijed da ih testiram te da potom uplatim. ODLIČNO zapakirano, stanje TOP. Maloprije ih spojio, sve fercera, penezi uplaćeni.
Dojam: preporučam bez ikakvih briga trgovati s dotičnim bug forumašem

Prodavač: Ja
Kupac: Najbrži
Predmet: Edifier R1280T
Opis trgovanja:
Jako brzo se dogovorili oko svega, sačekao me par dana da pripremim paket i uručim dostavnoj službi.
Pare dobio na račun odmah nakon što je provjerio da su zvučnici ispravni. Sve super, preporuka za daljnje trgovanje.

Kupac - ja
Predmet prodaje - laptop 13"
Tražio sam neki manji jeftini laptop čisto za rezervu da imam. Kolega se javio s fer ponudom na pp, našli se uživo, odradili primopredaju.
5/5
Kupac - ja
Predmet prodaje - MSI GD 80 podloga
Slučajno ugledao oglas, a pošto je moja trenutna podloga već dala svoje reko zašto ne. Dogovorili se oko cijene, kolega poslao pouzećem i to je to.
5/5

Prodavač: Ja
Kupac - oddball
Predmet:
Maticna + mema + proc kombo
Opis trgovanja:
I dan dva nakon tog incidenta vratim ja oglas, javlja se kolega oddball, kaže da je zainteresiran i da li mu mogu poslat poštom i da li mi može poslat iznos koji tražim + poštarina na račun, ja reko može, kolega šalje novce i adresu, ja vidim da kolega živi gdje i moj kolega sa posla, kažem mu da ću dat kolegi sa posla navedene komponente i da će mu moj kolega odnijet da ne čeka poštu, rekao je nema frke, ja mu vratio novce za poštarinu na račun, zahvalili se jedan drugome i sutradan je kolega dobio navedeno. Sve brzo, efikasno onako kako bi i trebalo.
Dojam: Prepuručam kolegu za daljnje trgovanje

@Cryo čitam i ne vjerujem ..Prodaješ stvari vrijedne 55eura i zbog toga rat i prijetnje ovom iz Pule, pitaš čovjeka di stanuješ, doći ću ti doma, pljunuti ću te u facu?
Dobro pa što je to?
Pa nisi digao kredit za stan pa da te netko zavukao. Neg prodaješ drlog od 55Eura, da si ga tamo dao onom što skuplja za sirotinju napravio bi dobro djelo.
Za 55 eura se ti i ja ne možemo napiti u bircu, a tu dramiš..
Dajte ljudi, chill out... stvarno svašta...

Dobro pa što je to?
Pa nisi digao kredit za stan pa da te netko zavukao. Neg prodaješ drlog od 55Eura, da si ga tamo dao onom što skuplja za sirotinju napravio bi dobro djelo.
Za 55 eura se ti i ja ne možemo napiti u bircu, a tu dramiš..
Dajte ljudi, chill out... stvarno svašta...
Znači podržavaš ovakvo ponašanje i nekulturu, tako reci jbg. A kolko vidim nisi jedini. Ja ne podržavam. Zbog takvih poput tebe i njega i koji to podržavaju se i dešavaju takve stvari, kolega zajebe kolegu, nemate obzira prema drugima kolko vidim ko i kolega Volume. Jel bitno jel se radi o 1 centu ili 1000 eura? Stvar principa i kulturnog ponašanja. Najbolje da ne upozorim ljude na takve pa da lik i nekog drugo zajebe na taj/sličan način. Bez kapare nema rezervacija upravo zbog takvih, šta misliš zbog čega je riječ kapara smišljena? Upravo zbog ovakvih da se ljudi zaštite od ovakvog ponašanja. Trebao sam tražiti uplatu unaprijed, nisam jbg, drugi traže, valjda ponukani sličnim iskustvom? Najbolje da nitko ne drami pogotovo ovi kaj pošalju poštom pa kolege sa foruma ne preuzmu pa ovi plate duple poštarine, pa da puštamo da jedan drugog zajebe. Ono najbitinije je da ne dramimo. Neka se to sve dešava ali nemojmo dramit previše. Gdje živiš ti? Ajde ti meni rezerviraj nešto i ja ti kažem nakon 10' dana, ej, našao sam jeftinije, aj bok. Mislim halo?!?! I ne vadi iz konteksta, ja sam mu rekao da bar znam di stanuje preko whatsappa, nitko nije napisao, doci cu ti doma, pljunuti u facu, ja sam se tek tu na forumu nadovezao da bi najradije to napravio, (ključna riječ - najradije) nažalost takvi nisu drugo ni zaslužili sa takvom nekulturom sorry, doviđenja prijatno.

@Cryo
Načelno se slažem da treba upozoriti ljude na neprofesionalnost pa i na nekulturu trgovanja kako navodiš. Sve 5. Tomu i služi ovaj topic.
Ma, da baš trebaš proliti toliko žući oko trivijalnosti - i ne trebaš.
Jer ovo je stvarno trivijalnost.
Napišeš jednostavno da je taj i taj kupac nepouzadan, preporuka -zaobilazak i/ili traži ubuduće polog i sve ok. No drama.
Aj pomalo..

Načelno se slažem da treba upozoriti ljude na neprofesionalnost pa i na nekulturu trgovanja kako navodiš. Sve 5. Tomu i služi ovaj topic.
Ma, da baš trebaš proliti toliko žući oko trivijalnosti - i ne trebaš.
Jer ovo je stvarno trivijalnost.
Napišeš jednostavno da je taj i taj kupac nepouzadan, preporuka -zaobilazak i/ili traži ubuduće polog i sve ok. No drama.
Aj pomalo..
Zašto bi to bila drama, baš i na ovoj stranici i prijašnjim stranicama ljudi objašnjavaju negativna iskustva i što se dogodilo, po meni to nije nikakvo prolijevanje žući nego komentiranja šta se dogodilo i komentiranje takvih karaktera, ko zna možda neko i izvuče kakvu pouku kako se ponašati u sferi trgovine od nas koji javljamo neugodna iskustva, zato stranica postoji za komentiranje o negativnim iskustvima i držim se teme, isto kako je kolega XyA pisao o meni ovdje, ništa ja ne radim drugačije od njega i ostalih ovdje , pišem o lošem iskustvu, ako tebe smeta, stavi me na ignore, daj thumb down i idemo dalje, ti isto prolijevaš sad žuć u dva posta i sve a možeš stisnut thumb down. Na stranici prije imaš tonu po tebi prolijevanja žući, ali to te ne smeta ali ovo te smeta. Kolko vidim ljudi se raspišu i o dobrim i o lošim iskustvima, jel ima negdje ograničenje kako i kolko treba pisati o lošim iskustvima? Nema, prema tome živi i pusti druge da žive i mind your own business. Što ja trebam netrebam odlučujem ja dok je u skladu sa pravilima foruma, ako nešto nije u skladu sa pravilima moderatori će javiti, a ti imaš za kliknut TD i ignore i to je to, đenja prijatno.

Brate primi moje isprike, a sad me se okani. Naporan si.

Zašto bi to bila drama, baš i na ovoj stranici i prijašnjim stranicama ljudi objašnjavaju negativna iskustva i što se dogodilo, po meni to nije nikakvo prolijevanje žući nego komentiranja šta se dogodilo i komentiranje takvih karaktera...
Imaš malo previše slobodnog vremena. Čovjek ti je odustao od kupnje, nije ugodno iskustvo ali isto tako nije vrijedno bijesa. Osobito ne za predmet vrijedan 55€, kaj da je odustao od kupnje kuće ili auta? Oteo bi ga i mučio dok ne pristane na kupnju?

Zašto bi to bila drama, baš i na ovoj stranici i prijašnjim stranicama ljudi objašnjavaju negativna iskustva i što se dogodilo, po meni to nije nikakvo prolijevanje žući nego komentiranja šta se dogodilo i komentiranje takvih karaktera...
Imaš malo previše slobodnog vremena. Čovjek ti je odustao od kupnje, nije ugodno iskustvo ali isto tako nije vrijedno bijesa. Osobito ne za predmet vrijedan 55€, kaj da je odustao od kupnje kuće ili auta? Oteo bi ga i mučio dok ne pristane na kupnju?
Jel smijem ja na temi dobra i losa iskustva pisati o losem iskustvu ili ne, dok je u skladu sa pravilima foruma mislim da da, kad nebude, ljudi zaduzeni za pravila foruma ce javiti, bez brige, pusti ti mene i sta je vrijedno i sta nije vrijedno, ja se ne mijesam u tvoje rasprave, djenja prijatno

Brate primi moje isprike, a sad me se okani. Naporan si.
Da si se odma ispricao nebi doslo ovog, sve si sam izrezirao, ali cini se da volis uciti na tezi nacin, jbg, moj savjet uvijek budi sto pristojniji u trgovanju pogotovo sa kolegama sa bug foruma, djenja i prijatno

@Cryo
Gore negdi poviše si stavio da radiš pa je za pretpostaviti da si u godinama 20+ (30+ malo vjerojatno) ...premda po pisanju se čini da si 10+
Ono...
Zašto?
Da te citiram
+++qte
Dojam: UŽAS, ovako nekoga izj... i ostat živ..
Ocjena: Užas/5
+++Unqte
I ti veliš da ti nije drama? Takav komentar za vrijednost 55 Eura...
Aj dobro...u svakom slučaju stoj mi dobro, no hard feelings...smanji bijes-to sam htio ti reći, ne treba te za to prijaviti moderatorima ili stiskati thumbs down i slične eskapade...

Gore negdi poviše si stavio da radiš pa je za pretpostaviti da si u godinama 20+ (30+ malo vjerojatno) ...premda po pisanju se čini da si 10+
Ono...
Zašto?
Da te citiram
+++qte
+++Unqte
Aj dobro...u svakom slučaju stoj mi dobro, no hard feelings...smanji bijes-to sam htio ti reći, ne treba te za to prijaviti moderatorima ili stiskati thumbs down i slične eskapade...
Ah, stara fora pozivanja na godine, kad se nema kvalitetnih argumenata tu je adut u rukavu "ajmo na godine", cringe. Samo javi od kolko do kolko novaca se tolerira nepoštenost i neprimjereno ponašanje da ljudi znaju, jer valjda od 0- 60 eura se mora tolerirati ovakvo ponašanje, ljudi moraju šutjetim pa ako je iznos 100-150 eura, onda možemo jednu rečenicu napisati itd itd. Da je za nula eura za 1000 eura stvar je principa, neznam kako ti to nije jasno, jednostavno ne ponašaš se tako i amen, stvar kulture. Čini se da takve ljude koji se neprimjereno ponašaju i koji te izjebu treba odvesti u restoran, platiti veceru, i još se ispričati njima za njihovu nepoštenost i nepoštovanje i izjebavanje. I naravno stoj dobro i no hard feelings i smanji guranje nosa i svako dobro, nisi ti procijenitelj drame nego moderatori, djenja i prijatno.

Ono...
Zašto?
Da te citiram
+++qte
+++Unqte
Ah, stara fora pozivanja na godine, kad se nema kvalitetnih argumenata tu je adut u rukavu "ajmo na godine", cringe. Samo javi od kolko do kolko novaca se tolerira nepoštenost i neprimjereno ponašanje da ljudi znaju, jer valjda od 0- 60 eura se mora tolerirati ovakvo ponašanje, ljudi moraju šutjetim pa ako je iznos 100-150 eura, onda možemo jednu rečenicu napisati itd itd, čini se da takve ljude koji se neprimjereno ponašaju i koji te izjebu treba odvesti u restoran, platiti veceru, i još se ispričati njima za njihovu nepoštenost i nepoštovanje i izjebavanje. I naravno stoj dobro i no hard feelings i smanji guranje nosa i svako dobro, nisi ti procijenitelj drame nego moderatori, djenja i prijatno.
Ajde dosta više, odmakni se od tipkovnice. Ohladi.
Problem nije čak ni smiješan iznos, toliko se živcirat radi 50€. Nego ideš prodavati nešto što još koristiš i onda tražiš kupca da čeka. Pa ti to novo kasni, pa ga tražiš da čeka još? Jesam dobro shvatio?
Stari moj, i meni da nešto uleti bolje u tom periodu ja bi ti isto rekao "ajd bok". Možeš i meni odmah ocjenu 0/5 staviti komotno.
Btw, imam jedan T14 lenovo lap za prodati. Ako ima koji kupac? Ponude uzimam odmah, a prodat ću ga kad mi dođe novi. Za mjesec, godinu, dvije. Tko zna.

Ono...
Zašto?
Da te citiram
+++qte
+++Unqte
Ah, stara fora pozivanja na godine, kad se nema kvalitetnih argumenata tu je adut u rukavu "ajmo na godine", cringe. Samo javi od kolko do kolko novaca se tolerira nepoštenost i neprimjereno ponašanje da ljudi znaju, jer valjda od 0- 60 eura se mora tolerirati ovakvo ponašanje, ljudi moraju šutjetim pa ako je iznos 100-150 eura, onda možemo jednu rečenicu napisati itd itd, čini se da takve ljude koji se neprimjereno ponašaju i koji te izjebu treba odvesti u restoran, platiti veceru, i još se ispričati njima za njihovu nepoštenost i nepoštovanje i izjebavanje. I naravno stoj dobro i no hard feelings i smanji guranje nosa i svako dobro, nisi ti procijenitelj drame nego moderatori, djenja i prijatno.
Ajde dosta više, odmakni se od tipkovnice. Ohladi.
Problem nije čak ni smiješan iznos, toliko se živcirat radi 50€. Nego ideš prodavati nešto što još koristiš i onda tražiš kupca da čeka. Pa ti to novo kasni, pa ga tražiš da čeka još? Jesam dobro shvatio?
Stari moj, i meni da nešto uleti bolje u tom periodu ja bi ti isto rekao "ajd bok". Možeš i meni odmah ocjenu 0/5 staviti komotno.
Btw, imam jedan T14 lenovo lap za prodati. Ako ima koji kupac? Ponude uzimam odmah, a prodat ću ga kad mi dođe novi. Za mjesec, godinu, dvije. Tko zna.
Naravno da nisi dobro shvatio, rečeno je čekanje od 7-9 dana, rečeno mi je makni oglas uzimam sigurno, javlja mu se 6'ti dan da nažalost još čekam, kaže nema problema bez brige. I sedmi dan kaže moram otkazati ugovor sa tobom jer je našao jefitnije/bolje. Da sam ja rekao treba čekat 5 dana i on 6'ti dan kaže otkazujem ja nebi ni a rekao, ja kriv. Zato je i kapara izmišljenja da se izbjegavaju ovakvi poput tebe i njega. Zašto ja nebi stavio u oglas nešto što koristim i bit će slobodno za 7-9 dana, najnormalnije, prihvatiš uvjete ili ne prihvatiš bože dragi ili ispoštuj ili fala djenja, on je prihvatio uvjete ali odustao. Ja neznam jel ja trebam nacrtat? Kakva je to kultura prihvatit uvjete i onda nađeš nešto bolje, a kupac ti izašao u susret i otkantao troje kupaca, jel moguće da nemate nikakvih vrijednosti, poštovanja, ni trunke trgovačke kulture? Dobro da si rekao da si isti ko on pa će ti ljudi sad rec ili kapara ili novce unaprijed.

O majko mila, pa zar stvarno, nije ti čovjek ukrao novce, predomislio se, sa isprikom ili bez to je njegovo pravo, očekujemo neki razlog, ispriku, poštenje, na žalost toga više nema, ako je i bilo ikad....pomiri se sa time i ne piši više ništa najbolje jer ne ispada dobro.
Od foruma očekujemo nešto više no od Njuškala no ovo nije slučaj da se tu prostire na 3 stranice bzze, ima i gorega kolega.

Samo ti nemoj držati nekakva predavanja o kulturi.. još čuvam one tvoje bljuvotine koje si mi pisao samo zato što sam na tvom oglasu napisao da previše tražiš

Samo ti nemoj držati nekakva predavanja o kulturi.. još čuvam one tvoje bljuvotine koje si mi pisao samo zato što sam na tvom oglasu napisao da previše tražiš
Ne znam jeli mene išlo, vjerujem da je na kolegu iznad :) no znam biti izrazito nekulturan i neugodan na debilne upadice od strane pojedinaca, kako na forumu tako i privatno, isto tako volim biti uljudan i kulturan sa ljudima za koje smatram da to zaslužuju
Mada ja svoje oglase zaključavam i rijetko šta tu prodajem baš da izbjegnem prvotne situacije koje sam naveo jer ih je forum pun

Ne znam jeli mene išlo, vjerujem da je na kolegu iznad :) no znam biti izrazito nekulturan i neugodan na debilne upadice od strane pojedinaca, kako na forumu tako i privatno, isto tako volim biti uljudan i kulturan sa ljudima za koje smatram da to zaslužuju
Mada ja svoje oglase zaključavam i rijetko šta tu prodajem baš da izbjegnem prvotne situacije koje sam naveo jer ih je forum pun
Ne, nisi ti kolega u pitanju nego Cryogenic

Prodavač: Shaka111
Kupac: Ja
Predmet: Samsung Odyssey OLED G85SB 34"
Iskustvo: Dogovorili se u nekoliko poruka, našli na primopredaji, malo porazgovarali a i još ćemo jer je čovjek u pravom smislu gospodin.
Monitor je top, malo je reći da sam prezadovoljan
Ocjena 5/5

Prodavač: Shaka111
Predmet: Samsung Odyssey OLED G85SB 34"
Iskustvo: Dogovorili se u nekoliko poruka, našli na primopredaji, malo porazgovarali a i još ćemo jer je čovjek u pravom smislu gospodin.
Monitor je top, malo je reći da sam prezadovoljan
Ocjena 5/5
Čovjek je krasan! Nažalost nismo stigli porazgovarati dulje kad sam kupovao od njega ali se stvarno čini kao maksimalno korektna i ugodna osoba!
Ontopic na negativno iskustvo sa PCGamerX
Kupovao je grafičku karticu za do 20 eura, ja sam mu ponudio svoju rx560 za 15 i dostavu = 20e njegovog troška.
Sve super, ali tu kreće niz komplikacija. Nema kontakt jer je mobitel na servisu, nema nikakve načine za uplatu osim u Fini. Ok
Nema trenutno love, moli da pošaljem unaprijed jer nema kako na internet, ali da pričekam do 20.1 (oko 2 tjedna) da mi sigurno uplaćuje. Razumljivo, nikakav problem, zapakirao, poslao u Delnice. Stiglo je, isprobao je - radi.
Kad je došlo vrijeme, pitao sam što je s uplatom. "Poštar nije donio pare". I tako par dana priča o poštarima koji mu nisu donijeli pare. Ok, pustio ja to tjedan dana, zaboravio praktički.
Pitam ga nakon tjedan dana, hoće li to. Zdravstveni problemi, bio je u bolnici, ajde neću čovjeka maltrat ali ono, moram ga navlačiti okolo da se izjasni. Ima problema s jetrima, uplaćuje sigurno. Ajd dobro.
Evo danas je dva tjedna od tog i ni traga ni glasa. Ne da mi se više povlačiti lika za rukav za 20e. Možda se je stvarno poklopilo sve na svijetu, ali iz mojeg iskustva dosad se to rijetko događa.
Ako ne možeš, reci, nije sramota. Imaj barem poštovanja prema meni koji ti to ode zapakirati, poslati službom prema TVOJEM izboru koji meni nije zgodan, pošalje unaprijed i biva ignoriran. Fućka mi se za 20e, do mog vremena je i pristupa. U mjesec dana da ne možeš poslati nekako 20e nekom tko ti je maksimalno izašao u susret ne zaslužuješ ocjenu osim
0/5
Kakva god situacija bila, ocjenjujem tebe kao trgovca, tvoju pouzdanost i držanje dogovora. Nisi zadovoljio. Ne preporučam drugima s foruma trgovinu s tobom. Sretno sa zdravstvenim problemima itd.

Prodavač: Zaporožac
Predmet: RTX 3060 TI Gainward Ghost
Iskustvo: Dogovorili se u subotu u nekoliko poruka, budući da je kolega iz Osijeka, a ja iz Krapine išli smo na dostavu, kolega je ponudio da odaberem kako želim (putem koje pošte), uplatio mu sljedeći radni dan (ponedjeljak) poslijepodne , paket danas stigao i već grafa veselo kuca u kompu s kojeg baš pišem ovaj post. Grafa stigla u kutiji sa puno papira i vrećica za osiguravanje paketa. Sve pohvale i preporučujem gospodina.
Malo je reći da sam ekstra zadovoljan.
Ocjena 5/5

Prodavac: Bloodraven
Predmet: MSI RTX 5080 Gaming Trio
Iskustvo: Brz i jednostavan dogovor. Kolega je ispao i vise nego korektan jer sam prilikom primopredaje dao vise novaca od trazenog iznosa te mi je taj visak instantno uplatio na racun. Sve preporuke za kolegu!
Ocjena 100/5
Kupac - marushin
Predmet prodaje - WD My Cloud 3TB
Dogovoreno u dvije poruke, kolega došao osobno do mene preuzeti uređaj, predao pare, mahnuo i otišao s osmijehom na licu. Preporuka za trgovanje.
5/5