Ne prolazi instalacaija mac-osa

Neka ti netko s macom napravi bootabilni USB iz terminala pa probaj.
Imam 13" 2017 model, usb stick se vidi na bootu ako držim option i normalno radim format diska i instalaciju.

Zajebi wifi fore i download na taj način. Na koji način si kreirao bootabilni usb stick ako ne možeš ući u macOS na tom laptopu?
Probaj se poigrati s datumom koji je postavljen na uređaju tj. vratiti ga unatrag na neki datum iz prošlosti.
Probaj staviti datum na a) 01.01.2018, b) 01.01.2019. i c) 01.01.2020. (kreni od 2018, ako ne ide, probaj s 2019, pa onda s 2020), i onda pokušaj instalaciju, najbolje s bootabilnog USB sticka, uz gaženje svih postojećih particija (ne formatiranje posotjećih, već brisanje svih postojećih particija i kreiranje jedne nove + GUID partition scheme).
Za kreiranje bootabilnog USB sticka iz High Sierra .dmga probaj ovo: https://macdaddy.io/install-disk-creator/
(potreban je naravno drugi macOS stroj na kojem će se to pokretnuti, ili virtualka unutar Windowsa gdje se kreirra bootabilni usb na taj način.)
Za bootanje stavi usb stick u laptop prije paljenja, drži desni "alt" dok se ne pojavi boot menu, izaberi usb stick, izbriši sve postojeće particije i kreiraj novu, instalacija mora proći ako je uređaj hardverski ispravan. Ako iz nekog razloga nisi vezan baš za High Sierru, možeš ići i na noviju verziju macOS-a. Mogu i ja to odraditi ako si na području ZG-a ili okolice, ali uz nemalu naknadu :)

Ma kakav program, sve napraviš iz Terminala. https://support.apple.com/en-us/HT201372
Disk bolje preformatiraati u APFS, containeri će se sami napraviti.

Ljudi čovjek je od 5.12. valjda nekako uspio instalirati.
Poštovani forumaši,
kupio sam polovan MacBook pro (s računom, garancija istekla), čovjek mi na primopredaji kaže, izbrisat ću sve sa svog diska i ti ga samo spoji na net i kad ga upališ drži command + R i instaliraj MAC OS na novo, međutim da prostite kur**na, to mi je prvi mac, zovem njega kaže mora proc.
Ispred mene je napravio ERASE diska, FORMAT: mac os extended journaled, SCHEME: GUID Partition map.
Kad udem u MacOS Utilities (command+R) traži me spajanje na WiFI, kad se spojim i idem na reinstall MacOS baca mi error: The installerinformation on the recovery server is damaged.
Kad idem preko (command + R + option) spojim se na WiFI i kad preuzme sustav baci mi error -5101F
Pregledao sam mali milijun foruma ali rješenje ne pronalazim, skinuo sam -dmg MacOS.High.Sierra.10.13.6 i napravio bootabilni USB, spojio sam ga probao boot-at (option+power on) ali mi ne prikazuje usb (u disk Utilities je vidljiv) (Napomena: USB stick je 2.0 pa sam lupio adapter usb-C to A)
Molim Vas ako netko zna rješenje, očito da je za mene samo Windows... :/.
U pitanju je MacBook Pro (15-inčni, 2017.)
Hvala