netmail8 sub 5.12.2020 17:26

Poštovani forumaši,

kupio sam polovan MacBook pro (s računom, garancija istekla), čovjek mi na primopredaji kaže, izbrisat ću sve sa svog diska i ti ga samo spoji na net i kad ga upališ drži command + R i instaliraj MAC OS na novo, međutim da prostite kur**na, to mi je prvi mac, zovem njega kaže mora proc.

Ispred mene je napravio ERASE diska, FORMAT: mac os extended journaled, SCHEME: GUID Partition map.

Kad udem u MacOS Utilities (command+R) traži me spajanje na WiFI, kad se spojim i idem na reinstall MacOS baca mi error: The installerinformation on the recovery server is damaged.

Kad idem preko (command + R + option) spojim se na WiFI i kad preuzme sustav baci mi error -5101F

Pregledao sam mali milijun foruma ali rješenje ne pronalazim, skinuo sam -dmg MacOS.High.Sierra.10.13.6 i napravio bootabilni USB, spojio sam ga probao boot-at (option+power on) ali mi ne prikazuje usb (u disk Utilities je vidljiv) (Napomena: USB stick je 2.0 pa sam lupio adapter usb-C to A)

Molim Vas ako netko zna rješenje, očito da je za mene samo Windows... :/.

U pitanju je MacBook Pro (15-inčni, 2017.)

Hvala

50w755c pet 25.12.2020 23:23

Zajebi wifi fore i download na taj način. Na koji način si kreirao bootabilni usb stick ako ne možeš ući u macOS na tom laptopu?

 

Probaj se poigrati s datumom koji je postavljen na uređaju tj. vratiti ga unatrag na neki datum iz prošlosti.

Probaj staviti datum na a) 01.01.2018, b) 01.01.2019. i c) 01.01.2020. (kreni od 2018, ako ne ide, probaj s 2019, pa onda s 2020), i onda pokušaj instalaciju, najbolje s bootabilnog USB sticka, uz gaženje svih postojećih particija (ne formatiranje posotjećih, već brisanje svih postojećih particija i kreiranje jedne nove + GUID partition scheme).

 

Za kreiranje bootabilnog USB sticka iz High Sierra .dmga probaj ovo: https://macdaddy.io/install-disk-creator/

(potreban je naravno drugi macOS stroj na kojem će se to pokretnuti, ili virtualka unutar Windowsa gdje se kreirra bootabilni usb na taj način.)

 

Za bootanje stavi usb stick u laptop prije paljenja, drži desni "alt" dok se ne pojavi boot menu, izaberi usb stick, izbriši sve postojeće particije i kreiraj novu, instalacija mora proći ako je uređaj hardverski ispravan. Ako iz nekog razloga nisi vezan baš za High Sierru, možeš ići i na noviju verziju macOS-a. Mogu i ja to odraditi ako si na području ZG-a ili okolice, ali uz nemalu naknadu :)