Mac OS na PC-u?

Retail verzija se može instalirati samo na macovima, odnosno samo na Apple računalima.
Nije tačno, ja imam retail na Hackintoshu, pomoću boot-132 metode sam instalirao, sve radi normalno.
Konfa iz potpisa.... samo x-fi ne radi , ali koristim onboard rješenje...

evo uspio sam upogonit iPC 10.5.6 na thinkpadu t400. 2 stvari ne rade, grafika; ati mobility 3470 (samo 1024x768) i wlan (intel 5300). Za grafiku znam da još nema lijeka no ima li lijeka za wireless?

jesam no nisam naisao na temu s mojim wifi cipom, relativno je nov i rijedak pa ako netko nesto iskopa, bio bih zahvalan..

probaj instalirat najnovije natit drivere, trebao bi bar dobit podršku za punu rezoluciju...
svima ostalima koji su zainteresirani za instalaciju Leoparda evo detaljan priručnik na hrvatskom jeziku:

Svaka čast, Ivoleko.
Odličan i sažet tutorijal sa svim bitnijim stavkama.
iPC još nisam probao jer mi iATKOS radio iz prve kao i update na 10.5.6
Jedna vrlo zanimljiva stvar... Ploča je Asus P5KPL/1600. Nikakva zvijer.
Integrirana zvučna, ali... zvuk je jednostavno postao nevjerojatan na OSX u odnosu na XP ili Vistu.

stavio sam mac os na laptop (ibm/lenovo t400) no nažalost mislim da se neću dugo zadržavati. Previše toga mi ne radi (wlan, grafička, touchpad) da bi mi se dalo gnjaviti s okrljaštenim OS.om na pilici od laptopa. NEgo, htedoh pitati; postoji li mogućnost upogoniti touchpad da radi kako spada. Naime; sam TP radi no samo osnovne kretnje, dakle ne mogu jednim dodirom korisiti cijelu površinu da reagira kao lijeva tipka misa (ako me razumijete) te ne mogu smanjiti brzinu touchpada. Postoji li rješenje?

U trenucima dosade instalirao iPC 10.5.6.
Iskreno, ostao sam zapanjen. Cijela instalacija traje ispod 10 minuta.
Od trenutka kada počne kalkulirati trajanje ispiše 6 minuta, ali sve završi za negdje oko 5 minuta.
Za ovu priliku kupio sam najjeftiniju novu grafičku nVidia 8500GT 256mb ( malo iznad 200 kn) jer moja ATI 4670 512mb nije podržana.
Stvar radi OOB. Nema rušenja, nema štekanja, poskidao sam sa Applea razne trail verzije programa.. jednostavno sve radi. I radi brzo.
Testna konfa je Asus P5KPL/1600, Intel P4 3,60 HT, SATA HDD 320 gb i SATA prža, 2gb rama, navedena kartica.
Prilično jeftina konfa za složiti. Uz to stara tipkovnica na kojoj sam zamjenio tipke Z i Y čisto iz navike.
Možda ovo navedeno nekome pomogne ako se odluči slagati nešto ne preskupo, a opet da radi.
Net radi preko LAN-a. Uskoro se poigram sa Wi-Fi usb pa da vidimo hoće li to raditi.
Kamera ( Sony) prepoznata i radi bez greške kao i digitalni fotić istog proizvođača.
Mislim da si je Apple otvorio Pandorinu kutiju prelaskom na Intel.
Osim pitanja legalnosti ne vidim što bi to više spriječavalo ljude da koriste divlji OSX, a koliko čitam okolo po stranim forumima
ima ih poprilično koji takav os koriste svakodnevno bez susprezanja.
btw...rekao sam da nema rušenja...hehe...ima. Instalirao MSN za OSX i nakon prvog zatvaranja opsss... Send - Dont send.

U trenucima dosade instalirao iPC 10.5.6.
Iskreno, ostao sam zapanjen. Cijela instalacija traje ispod 10 minuta.
Od trenutka kada počne kalkulirati trajanje ispiše 6 minuta, ali sve završi za negdje oko 5 minuta.
Za ovu priliku kupio sam najjeftiniju novu grafičku nVidia 8500GT 256mb ( malo iznad 200 kn) jer moja ATI 4670 512mb nije podržana.
Stvar radi OOB. Nema rušenja, nema štekanja, poskidao sam sa Applea razne trail verzije programa.. jednostavno sve radi. I radi brzo.
Testna konfa je Asus P5KPL/1600, Intel P4 3,60 HT, SATA HDD 320 gb i SATA prža, 2gb rama, navedena kartica.
Prilično jeftina konfa za složiti. Uz to stara tipkovnica na kojoj sam zamjenio tipke Z i Y čisto iz navike.
Možda ovo navedeno nekome pomogne ako se odluči slagati nešto ne preskupo, a opet da radi.
Net radi preko LAN-a. Uskoro se poigram sa Wi-Fi usb pa da vidimo hoće li to raditi.
Kamera ( Sony) prepoznata i radi bez greške kao i digitalni fotić istog proizvođača.
Mislim da si je Apple otvorio Pandorinu kutiju prelaskom na Intel.
Osim pitanja legalnosti ne vidim što bi to više spriječavalo ljude da koriste divlji OSX, a koliko čitam okolo po stranim forumima
ima ih poprilično koji takav os koriste svakodnevno bez susprezanja.
btw...rekao sam da nema rušenja...hehe...ima. Instalirao MSN za OSX i nakon prvog zatvaranja opsss... Send - Dont send.

Archer molim te za pomoc ako moze.
Isto sam koristio iPC 10.5.6 i imam jedan problem.
Sve tece glatko do....
Kad dodjem do dijela gdje treba izabrati drive (partition) za install, vidi mi lijevo
particije koje imam, imam jednu FAT32 od 60ak gigi, ali mi je nece erase-ati tj.
mountati. First aid kaze da je OK. Ne kuzim gdje je kvaka.
Particija je aktivna i formatirana u FAT32 file system...
Neznam zasto, disk je 100% ispravan, Seagate 640GB.
Neki hint,
hvala

Ako nisi u mogućnosti kroz OsX-ov setup odraditi to, ubaci cd od windowsa, bootaj instalaciju, obriši sve particije i umjesto da onda klikneš da ti napravi novu i počne instalirati, samo restartiraš komp i nanovo startaš instalaciju od MacOsX-a. Trebao bi moći napraviti particije onda kako ti srce želi.

Sorry, nisi mi pomogao nista jer valjda se nismo razumjeli :)
Kako god da disk bude prije setupa OS X-a uvijek isto. Znaci bio
on formatiran u FAT32 file systemu, ili NTFS ili bez formata (RAW) uvijek
zapravo nikada mi OSX neda mountati ni formatirati drive...
Eto...

Sve tece glatko do....
Kad dodjem do dijela gdje treba izabrati drive (partition) za install, vidi mi lijevo
particije koje imam, imam jednu FAT32 od 60ak gigi, ali mi je nece erase-ati tj.
Neki hint,
hvala

Nije eksterni. Interni S-ATA 2 disk, Seagate 7200.11, 640GB.
Ne kuzim zasto nece...morat cu jos probati neke opcije...
Anyhow, hvala svima....

Sve tece glatko do....
Neki hint,
hvala

probao i ja ali:
1. kalyway mi se rusi cim ubacim dvd, par sekundi nakon onog "pres F8"
2. iDENEB mi se kao nesto dize, pustio sam ga pola sata, i samo mi izbacuje neke greske
3. leo4all mi se ucita, uspijem ga instalirat, ali kad se reboota , i dize se sa hdd, odam se rusi (pogledaj pod 1.)
sad mi se skida iATKOS, iPC, leopard 10.5.2 AMD pa da i njih probam
dali kiksam di? ili

na svim sam probao F8 pa -x , i -v

bilo bi dobro da nam reces konfiguraciju na koju stavljas Leopard

ja sam skinuo xxx x86 10.5.6. koja je razlika između tog iPC i iDeneb-a, da li bi mi netko mogao objasniti, ako nije problem
i da li se mora preko dvda instalirati

ja sam skinuo xxx x86 10.5.6. koja je razlika između tog iPC i iDeneb-a, da li bi mi netko mogao objasniti, ako nije problem

Probao sam kalyway 10.5.2 ali previše neuspješnih pokušaja.... odustao
Zatim iDeneb gdje instalacija prolazi, ali nakon restarta previše problema.
IAtkos prolazi, ali se vukao kao puž i ponekad bi se podignuo nakon 10-15 restarta, a ponekad odmah.
Prešao na iPC 10.5.6 koji radi nevjerojatno brzo i stabilno. Otprilike na istoj konfiguraciji subjektivno nešto brži od XP-a i stabilan kao Vista

Probao sam kalyway 10.5.2 ali previše neuspješnih pokušaja.... odustao
Zatim iDeneb gdje instalacija prolazi, ali nakon restarta previše problema.
IAtkos prolazi, ali se vukao kao puž i ponekad bi se podignuo nakon 10-15 restarta, a ponekad odmah.
Prešao na iPC 10.5.6 koji radi nevjerojatno brzo i stabilno. Otprilike na istoj konfiguraciji subjektivno nešto brži od XP-a i stabilan kao Vista

Nisam, ali je u planu čim pribavim potrebne fajlove.
Odnosno u planu je uzeti iMac kod slijedeće kupovine računala u m-computers tako da ću biti još jedan switcher nizu :)

Nisam, ali je u planu čim pribavim potrebne fajlove.
Odnosno u planu je uzeti iMac kod slijedeće kupovine računala u m-computers tako da ću biti još jedan switcher nizu :)

Najjednostavnije torrentom.
Instaliraš Vuze i u njegovu tražilicu upišeš iPC x86.
Vjerojatno ćeš naći više toga
Možda bi ti bilo dobro prije malo prošvrljati po
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Main_Page
toliko da usporediš svoj hardware sa HCL i pregledati po forumu
http://www.insanelymac.com/forum/
Nešto pomoći ćeš naći i ovdje
a svakako će ti pomoći i pdf koji je postavio Ivoleko na ovoj temi

http://ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1010032
powercolor x800
e6600 proc
2gb ram
da li bi mogao na to instalirati, nisam bas nasao na onoj stranici moju maticnu, pretpostavljam da bi ovo ostalo bilo ok

Hm...iskreno ne znam hoće li ti dobro raditi ili neće.
Dvije stvari koje su naoko problematične su x800 i MB, ali ne mora ništa značiti dok ne isprobaš.
Za karticu možeš kod instalacije odabrati Natit.
Imam Ati X850XT PE 256mb i Ati 4670 512mb i ne rade full zato sam i kupio jeftikaner nVidia 8500GT 256mb koja radi bez problema sa NVdarwin 256.
Sliku na monitoru ako sve ostalo prođe ok imaš, ali bez drivera zapneš na nekoj x rezoluciji i nemaš QE pa ti se neki programi ni ne žele instalirati bez toga.
Retail verzija se može instalirati samo na macovima, odnosno samo na Apple računalima.
Nije tačno, ja imam retail na Hackintoshu, pomoću boot-132 metode sam instalirao, sve radi normalno.
Konfa iz potpisa.... samo x-fi ne radi , ali koristim onboard rješenje...