djigibao uto 18.2.2014 09:04

Jos uvijek sam u fazi testiranja, skidanje i preslusavanje muzike u wav i flac-u {#}.

Zasad sam ih malo razmijestao po prostoriji, procitao hrpu tekstova o HI-FI na Audiofil-u, Audiopuls-u i na Forum.hr, a onda sam jos otkrio da i na ovom forumu ima hrpa materijala za citat - klik, klik, klik...i onda sam shvatio da ne znam nista o hi-fi i koja je to "droga" {#} (vec sam gledao da li da kupim neki DAC npr. NuForce UDAC3 - sta vi kazete na to?).

Sto se tice zvucnika zasad sam zadovoljan, bass-a ima dosta, a s ukljucenim Laudness-om na pojacalu dobije se dojam kao da imam SUB {#}.

phoenix2003 pet 21.2.2014 23:10

Savjetujem ti da kreneš od osnovnih stvari kao što je npr. razlika između pojačala sa elektronskim cijemima i tranzistorskih pojačala, razlika između Fe/Cr i Metal audio kazeta...itd. Najbolje bi bilo da nabaviš stare časopise kao ovaj sa slike u privitku. Konkretno, imao je bogat sadržaj u rubrici Hi-Fi i gotovo sve što znam o tome danas sam naučio iz ovog časopisa!{#}

Naravno, ne trebam te napominjati da nakon što se informišeš o osnovnim stvarima naučiš svašta i o modernim Hi-fi komponentama, sustavima....itd,itd, u čemu ti mnogo može pomoći youtube.

djigibao sub 22.2.2014 09:28

Nemam vremene (a niti volje) za cijelokupno proucavanje HI-FI svijeta.
Odlucio sam da cu samo uzivati u muzici (sto mnogi audifili ne mogu jer su previse zaokupljeni s postizanjem savrsenog zvuka).

Intresira me samo da li mi se isplati nabaviti taj DAC (iz prethodnog posta)?
Da li je razlika u zvuku bas vrijedna tih 1000kn (ili vise)?

unimatrix001 sub 22.2.2014 12:41
phoenix2003 kaže...

Ja bih radije izabrao Asus Xonar zvučnu karticu i BeatsAudio slušalice (koje možeš onda koristiti i sa smartphone-om).

Beats ??? Really ??

Pored toliko slusalica koje u toj cijeni imaju visestruko bolji zvuk {#}

Strm sub 22.2.2014 12:53

Pitanje kad sam vas več uočio? Pukla mi je membrana na jednom od ova dva zvučnika dolje, pa me zanima gdje to odvesti da se opet stavi? I da, jako mi je hitno jer če biti nekakva predstava a nemam zvučnik za nju....

unimatrix001 sub 22.2.2014 13:05
Strm kaže...

Pitanje kad sam vas več uočio? Pukla mi je membrana na jednom od ova dva zvučnika dolje, pa me zanima gdje to odvesti da se opet stavi? I da, jako mi je hitno jer če biti nekakva predstava a nemam zvučnik za nju....

http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/popravak-zvucnika-oglas-1664683

091/509-0761 - Daruvarska 65, Bjelovar 

043 234 718 

Bozo Davidovic 

Visokokvalitetno premotavanje zvuènika! 

Izrada zvuènih kutija i gotovih zvuènih sistema za auto, HI-FI, ... 

091/564-6170 

Valpovo (Slavonija) 

Damir Ipcevski aka Senf - definitivno najjjj 

091/7987-071 

covjek je u zagrebu/tresnjevka 

Damir Sejfulovic-Ipcevski (Senf) 01/3640-434, iskljucivo od 08-12 i 16-19. 

Ako se ne javlja na telefon biti uporan 

phoenix2003 sub 22.2.2014 13:07
unimatrix001 kaže...
phoenix2003 kaže...

Ja bih radije izabrao Asus Xonar zvučnu karticu i BeatsAudio slušalice (koje možeš onda koristiti i sa smartphone-om).

Beats ??? Really ??

Pa daj predloži! {#}

unimatrix001 sub 22.2.2014 13:23
phoenix2003 kaže...
unimatrix001 kaže...
phoenix2003 kaže...

Beats ??? Really ??

Pa daj predloži! {#}

Covjek trazi savjete vezane za zvucnike . Da je trazio slusalice pitao bi u temi koja vec postoji i tamo bi dobio odgovor 

On Topic 

NuForce se isplati ako zelis povezati svoje pojacalo sa racunalom ( PC usb →  usb DAC  → POJACALO analog ) 

Te ako ce ti isti sluziti i samo kao pojacalo za slusalice 

Ali isto to mozes dobiti i boljom zvucnom karticom 

unimatrix001 sub 22.2.2014 13:41

Da si citao vidio bi da je zvucnike vec kupio i sad ga jos zanima isplativost vanjskog DAC-a , u ovom slucaju NuForcea .

Slazem se sa zvucnom ali sa izborom slusalica nikako . 

Btw ... vecinu ih moze koristiti sa smartphone-om ( jer su vecina izmedju 16 i 32 ohm ) 

Ali to mu sad ne treba . 

Moze to i jeftinije od NuForce-a Fiio 

Nista losije a bitno jeftinije  

Edit : Fiio ima line out  i coax izlaze . Posto na pojacalu nemas coax moze se spojiti na line out ( 3.5 mm to rca )

unimatrix001 sub 22.2.2014 17:08

Za te novce se onda ipak vise isplati uDac .  125 usd + vjerovatno bar 30 usd shipping ( posto nije navedeno , pretpostavljam ) to je po online tecaju blizu cijene NuForce-a . Uzmi u obzir i da ovdje na isti dobije jamstvo od 24 mjeseca . I u slucaju kvara nema zezanja sa slanjem . Pretpostavljam da mu 7.1 opcija nece trebati . Bar ne za slusanje glazbe 

Strm sub 22.2.2014 17:12

Zvučniku je promjenjena membrana, stavljene su dvije kako što su več i bile-problem je: Što sada zuji{#} Ništa, idem sutra kod drugog lika koji valjdem napraviti posao kako spada, brijem da membrana nije dobro stavljena...

Deawood sub 22.2.2014 17:14
phoenix2003 kaže...

Ti se šališ ili si ozbiljan? Najgore slušalice na ovome svijetu, da koštaju 300-400kn onda bi nešto (možda) valjale. Ali imaju previše bassa, NIMALO mida i NIMALO visokih.

unimatrix001 kaže...

Beats ??? Really ??

U toj cijeni? Audio Technica M-50 imaju višestruko bolji zvuk, a koštaju 150$.

phoenix2003 kaže...

Pa daj predloži! {#}

Audio-Technica M50.

phoenix2003 kaže...

Pa to jesam i predložio: Dobru zvučnu karticu i dobre slušalice koje može koristiti kasnije i sa smartphone-om (za približno iste novce).

Dobre slušalice? Onda neka ne uzima Beats.

unimatrix001 sub 22.2.2014 17:44

Pa kad bi uzimao nesto za cijenu Beats-a ( iako nije naveo model ali prosjek je cca 2200 kn ) onda bi bez problema nasao i malo koristene Sennh HD650 ...

Iako se apsolutno slazem .. ATH M50 daju itekako puno za cijenu . -.. Ali im je sad konkurencija Onkyo ES-HF 300 ( ili ES-FC isti vrag sa drugim kabelom ) koje su i jeftinije a cak i bolje :)

Deawood sub 22.2.2014 19:26
unimatrix001 kaže...

Pa kad bi uzimao nesto za cijenu Beats-a ( iako nije naveo model ali prosjek je cca 2200 kn ) onda bi bez problema nasao i malo koristene Sennh HD650 ...

Iako se apsolutno slazem .. ATH M50 daju itekako puno za cijenu . -.. Ali im je sad konkurencija Onkyo ES-HF 300 ( ili ES-FC isti vrag sa drugim kabelom ) koje su i jeftinije a cak i bolje :)

I HD 650 i ES-HF300 su "Hi-Fi" slušalice, a ATH M-50 su studijske i "cilj" im je što ravniji frequency response dok ranije navedenim Sennh-icama i Onkyo je "cilj" više bassa, surrond i ostale stvari.

Tako da ih i nije baš smisleno uspoređivati, ja ne slušam ništa drugo "osim" Bluesa, poprilično "vrsta" Rocka, heavy i thrash metal pa je suludo da kupim HD 650 ili ES-HF 300. Dok možda tebi (ako slušaš techno) će HD 650 i ES-HF 300 biti bolje.

phoenix2003 sub 22.2.2014 21:24

Ovo nije tema koje slušalice odabrati. Očigledno nismo na istoj frekvenciji. Ono što sam htio da kažem jeste da je bolje novac uložiti na stvar koju može koristiti i u druge namjene: zvučna kartica i slušalice, a ne sav novac u jednu stvar koju može koristiti samo za jednu namjenu:DAC. Koje će, i da li će, djigibao izabrati i da li će mene ili nekoga poslušati to je njegova stvar. Ponavljam, ja audiofil, gledam na ovaj "problem" iz drugog kuta. Jednoumlju nema mjesta u mom životu!

unimatrix001 sub 22.2.2014 21:29
phoenix2003 kaže...{#}

Ovo nije tema koje slušalice odabrati. Očigledno nismo na istoj frekvenciji. Ono što sam htio da kažem jeste da je bolje novac uložiti na stvar koju može koristiti i u druge namjene: zvučna kartica i slušalice, a ne sav novac u jednu stvar koju može koristiti samo za jednu namjenu:DAC. Koje će, i da li će, djigibao izabrati i da li će mene ili nekoga poslušati to je njegova stvar. Ponavljam, ja audiofil, gledam na ovaj "problem" iz drugog kuta. Jednoumlju nema mjesta u mom životu!

Pravi audiofil nikada ne bi predlozio Beats .

I'm done here :)

Sorry Djigibao 

Lourdin pet 8.1.2016 15:27
djigibao kaže...

Narucio sam Boston Acoustics A 26 White, danas su stigli  {#}.

Nisam ih nesto pretjerano slusoa i testirao, 4-5 stvari nabrzinu.

SUtra kad uhvatim malo vremena cu se posvetit tome.

Prošlo skoro pa dvije godine :) 

Još uvijek imaš iste zvučnike?

Ako da, kako si zadovoljan njima? Ako ne, kako si bio zadovoljan njima? :)

djigibao pet 8.1.2016 17:27

Ha, stvarno...
Da imam ih jos uvijek, ali ih ne slusam koliko sam mislio na pocetku.
Cijelo vrijeme sam za PC-em (tu sam si uzeo studio monitore ovo ljeto ESI Aktiv 05) pa mi BA vecinom sluze kada gledam TV tj. neki film preko PC-a. Ponekad (rijetko) znam si pustit neku mjuzu na njih.
Svejedno sam jako zadovoljan i jos uvijek rade kao i prvog dana.
Interesira te nesto posebno ili...?

Lourdin uto 12.1.2016 14:33

Već sam i zaboravio da sam postao poruku ovdje :P

Pa zanimao me samo opći dojam, pogotovo sa ovakvim odmakom od dvije godine.

I meni bi bili u dnevnoj sobi, no ja bi im pridruzio jos i centralni zvučnik iste serije.

Služili bi isto za gledanje filmova, no i muzika je dosta bitna.

Ustvari zanima me kakvi su prilikom gledanja filmova? Kakvi su dijalozi? Čisti, jasni, precizni iako u pozadini grme žestoke eksplozije, te rotor helikoptera? :D

djigibao uto 12.1.2016 16:59

Za gledanje videa koristim MPC-HC i u njemu mi je zvuk OK.

Kod njega je govor glumca u odnosu na ostale efekte smanjen pa kad krene akcija s eksplozijama onda lijepo zagrme dok kod npr. VLC je jacina govora i ostale akcije u istom levelu.

Inace ne slusam/gledam filmove jako glasno jer moja njeznija polovica ne voli kad zvucnici zatunjaju jer se preplasi  .

Nisam vec dosta dugo pogledao film (ima preko mjesec dana) pa mi je sjecanje malo izbljedilo .

Mislim da ti taj centralni zvucnik i nece trebat, mozda da prvo uzmes samo stereo pa da vidis kako ti se svidja, pa kasnije nadodas taj centralni (ili sub).