Preporuka zvučnika

Čine se kvalitetni. Evo preporuka za test na max volume http://www.youtube.com/watch?v=g2N0TkfrQhY

Jos uvijek sam u fazi testiranja, skidanje i preslusavanje muzike u wav i flac-u .
Zasad sam ih malo razmijestao po prostoriji, procitao hrpu tekstova o HI-FI na Audiofil-u, Audiopuls-u i na Forum.hr, a onda sam jos otkrio da i na ovom forumu ima hrpa materijala za citat - klik, klik, klik...i onda sam shvatio da ne znam nista o hi-fi i koja je to "droga" (vec sam gledao da li da kupim neki DAC npr. NuForce UDAC3 - sta vi kazete na to?).
Sto se tice zvucnika zasad sam zadovoljan, bass-a ima dosta, a s ukljucenim Laudness-om na pojacalu dobije se dojam kao da imam SUB .

Savjetujem ti da kreneš od osnovnih stvari kao što je npr. razlika između pojačala sa elektronskim cijemima i tranzistorskih pojačala, razlika između Fe/Cr i Metal audio kazeta...itd. Najbolje bi bilo da nabaviš stare časopise kao ovaj sa slike u privitku. Konkretno, imao je bogat sadržaj u rubrici Hi-Fi i gotovo sve što znam o tome danas sam naučio iz ovog časopisa!
Naravno, ne trebam te napominjati da nakon što se informišeš o osnovnim stvarima naučiš svašta i o modernim Hi-fi komponentama, sustavima....itd,itd, u čemu ti mnogo može pomoći youtube.

Nemam vremene (a niti volje) za cijelokupno proucavanje HI-FI svijeta.
Odlucio sam da cu samo uzivati u muzici (sto mnogi audifili ne mogu jer su previse zaokupljeni s postizanjem savrsenog zvuka).
Intresira me samo da li mi se isplati nabaviti taj DAC (iz prethodnog posta)?
Da li je razlika u zvuku bas vrijedna tih 1000kn (ili vise)?

Ako već tražiš bass,onda uzmi 2 zvučnika i uzmi woofer nekakav(ima na njušci za auto woofera hrpa).

Ja bih radije izabrao Asus Xonar zvučnu karticu i BeatsAudio slušalice (koje možeš onda koristiti i sa smartphone-om).

Ja bih radije izabrao Asus Xonar zvučnu karticu i BeatsAudio slušalice (koje možeš onda koristiti i sa smartphone-om).
Beats ??? Really ??
Pored toliko slusalica koje u toj cijeni imaju visestruko bolji zvuk

Pitanje kad sam vas več uočio? Pukla mi je membrana na jednom od ova dva zvučnika dolje, pa me zanima gdje to odvesti da se opet stavi? I da, jako mi je hitno jer če biti nekakva predstava a nemam zvučnik za nju....

Pitanje kad sam vas več uočio? Pukla mi je membrana na jednom od ova dva zvučnika dolje, pa me zanima gdje to odvesti da se opet stavi? I da, jako mi je hitno jer če biti nekakva predstava a nemam zvučnik za nju....
http://www.njuskalo.hr/servis-uredjaja/popravak-zvucnika-oglas-1664683
091/509-0761 - Daruvarska 65, Bjelovar
043 234 718
Bozo Davidovic
Visokokvalitetno premotavanje zvuènika!
Izrada zvuènih kutija i gotovih zvuènih sistema za auto, HI-FI, ...
091/564-6170
Valpovo (Slavonija)
Damir Ipcevski aka Senf - definitivno najjjj
091/7987-071
covjek je u zagrebu/tresnjevka
Damir Sejfulovic-Ipcevski (Senf) 01/3640-434, iskljucivo od 08-12 i 16-19.
Ako se ne javlja na telefon biti uporan

Beats ??? Really ??
Pa daj predloži!

Beats ??? Really ??
Pa daj predloži!
Covjek trazi savjete vezane za zvucnike . Da je trazio slusalice pitao bi u temi koja vec postoji i tamo bi dobio odgovor
On Topic
NuForce se isplati ako zelis povezati svoje pojacalo sa racunalom ( PC usb → usb DAC → POJACALO analog )
Te ako ce ti isti sluziti i samo kao pojacalo za slusalice
Ali isto to mozes dobiti i boljom zvucnom karticom

Pa to jesam i predložio: Dobru zvučnu karticu i dobre slušalice koje može koristiti kasnije i sa smartphone-om (za približno iste novce).

Da si citao vidio bi da je zvucnike vec kupio i sad ga jos zanima isplativost vanjskog DAC-a , u ovom slucaju NuForcea .
Slazem se sa zvucnom ali sa izborom slusalica nikako .
Btw ... vecinu ih moze koristiti sa smartphone-om ( jer su vecina izmedju 16 i 32 ohm )
Ali to mu sad ne treba .
Moze to i jeftinije od NuForce-a Fiio
Nista losije a bitno jeftinije
Edit : Fiio ima line out i coax izlaze . Posto na pojacalu nemas coax moze se spojiti na line out ( 3.5 mm to rca )

Citao sam na par mjesta da je vanjski DAC puno bolji od zvucne kartice u istom cijenovnom rangu?
Koja bi to tocno ASUS XONAR zvucna bila?

Za te novce se onda ipak vise isplati uDac . 125 usd + vjerovatno bar 30 usd shipping ( posto nije navedeno , pretpostavljam ) to je po online tecaju blizu cijene NuForce-a . Uzmi u obzir i da ovdje na isti dobije jamstvo od 24 mjeseca . I u slucaju kvara nema zezanja sa slanjem . Pretpostavljam da mu 7.1 opcija nece trebati . Bar ne za slusanje glazbe

Zvučniku je promjenjena membrana, stavljene su dvije kako što su več i bile-problem je: Što sada zuji Ništa, idem sutra kod drugog lika koji valjdem napraviti posao kako spada, brijem da membrana nije dobro stavljena...

Ti se šališ ili si ozbiljan? Najgore slušalice na ovome svijetu, da koštaju 300-400kn onda bi nešto (možda) valjale. Ali imaju previše bassa, NIMALO mida i NIMALO visokih.
Beats ??? Really ??
U toj cijeni? Audio Technica M-50 imaju višestruko bolji zvuk, a koštaju 150$.
Pa daj predloži!
Audio-Technica M50.
Pa to jesam i predložio: Dobru zvučnu karticu i dobre slušalice koje može koristiti kasnije i sa smartphone-om (za približno iste novce).
Dobre slušalice? Onda neka ne uzima Beats.

Pa kad bi uzimao nesto za cijenu Beats-a ( iako nije naveo model ali prosjek je cca 2200 kn ) onda bi bez problema nasao i malo koristene Sennh HD650 ...
Iako se apsolutno slazem .. ATH M50 daju itekako puno za cijenu . -.. Ali im je sad konkurencija Onkyo ES-HF 300 ( ili ES-FC isti vrag sa drugim kabelom ) koje su i jeftinije a cak i bolje :)

Pa kad bi uzimao nesto za cijenu Beats-a ( iako nije naveo model ali prosjek je cca 2200 kn ) onda bi bez problema nasao i malo koristene Sennh HD650 ...
Iako se apsolutno slazem .. ATH M50 daju itekako puno za cijenu . -.. Ali im je sad konkurencija Onkyo ES-HF 300 ( ili ES-FC isti vrag sa drugim kabelom ) koje su i jeftinije a cak i bolje :)
I HD 650 i ES-HF300 su "Hi-Fi" slušalice, a ATH M-50 su studijske i "cilj" im je što ravniji frequency response dok ranije navedenim Sennh-icama i Onkyo je "cilj" više bassa, surrond i ostale stvari.
Tako da ih i nije baš smisleno uspoređivati, ja ne slušam ništa drugo "osim" Bluesa, poprilično "vrsta" Rocka, heavy i thrash metal pa je suludo da kupim HD 650 ili ES-HF 300. Dok možda tebi (ako slušaš techno) će HD 650 i ES-HF 300 biti bolje.

Sad smo vec off T .
Isprika pokretacu teme s moje strane

Ovo nije tema koje slušalice odabrati. Očigledno nismo na istoj frekvenciji. Ono što sam htio da kažem jeste da je bolje novac uložiti na stvar koju može koristiti i u druge namjene: zvučna kartica i slušalice, a ne sav novac u jednu stvar koju može koristiti samo za jednu namjenu:DAC. Koje će, i da li će, djigibao izabrati i da li će mene ili nekoga poslušati to je njegova stvar. Ponavljam, ja audiofil, gledam na ovaj "problem" iz drugog kuta. Jednoumlju nema mjesta u mom životu!

Ovo nije tema koje slušalice odabrati. Očigledno nismo na istoj frekvenciji. Ono što sam htio da kažem jeste da je bolje novac uložiti na stvar koju može koristiti i u druge namjene: zvučna kartica i slušalice, a ne sav novac u jednu stvar koju može koristiti samo za jednu namjenu:DAC. Koje će, i da li će, djigibao izabrati i da li će mene ili nekoga poslušati to je njegova stvar. Ponavljam, ja audiofil, gledam na ovaj "problem" iz drugog kuta. Jednoumlju nema mjesta u mom životu!
Pravi audiofil nikada ne bi predlozio Beats .
I'm done here :)
Sorry Djigibao

Pitanje? Dali 2 dobre uske membrane ili jedna dobra široka membrana?

Za test zvučnika na max.

Narucio sam Boston Acoustics A 26 White, danas su stigli .
Nisam ih nesto pretjerano slusoa i testirao, 4-5 stvari nabrzinu.
SUtra kad uhvatim malo vremena cu se posvetit tome.
Prošlo skoro pa dvije godine :)
Još uvijek imaš iste zvučnike?
Ako da, kako si zadovoljan njima? Ako ne, kako si bio zadovoljan njima? :)

Ha, stvarno...
Da imam ih jos uvijek, ali ih ne slusam koliko sam mislio na pocetku.
Cijelo vrijeme sam za PC-em (tu sam si uzeo studio monitore ovo ljeto ESI Aktiv 05) pa mi BA vecinom sluze kada gledam TV tj. neki film preko PC-a. Ponekad (rijetko) znam si pustit neku mjuzu na njih.
Svejedno sam jako zadovoljan i jos uvijek rade kao i prvog dana.
Interesira te nesto posebno ili...?

Već sam i zaboravio da sam postao poruku ovdje :P
Pa zanimao me samo opći dojam, pogotovo sa ovakvim odmakom od dvije godine.
I meni bi bili u dnevnoj sobi, no ja bi im pridruzio jos i centralni zvučnik iste serije.
Služili bi isto za gledanje filmova, no i muzika je dosta bitna.
Ustvari zanima me kakvi su prilikom gledanja filmova? Kakvi su dijalozi? Čisti, jasni, precizni iako u pozadini grme žestoke eksplozije, te rotor helikoptera? :D

Za gledanje videa koristim MPC-HC i u njemu mi je zvuk OK.
Kod njega je govor glumca u odnosu na ostale efekte smanjen pa kad krene akcija s eksplozijama onda lijepo zagrme dok kod npr. VLC je jacina govora i ostale akcije u istom levelu.
Inace ne slusam/gledam filmove jako glasno jer moja njeznija polovica ne voli kad zvucnici zatunjaju jer se preplasi .
Nisam vec dosta dugo pogledao film (ima preko mjesec dana) pa mi je sjecanje malo izbljedilo .
Mislim da ti taj centralni zvucnik i nece trebat, mozda da prvo uzmes samo stereo pa da vidis kako ti se svidja, pa kasnije nadodas taj centralni (ili sub).
Narucio sam Boston Acoustics A 26 White, danas su stigli
.
Nisam ih nesto pretjerano slusoa i testirao, 4-5 stvari nabrzinu.
SUtra kad uhvatim malo vremena cu se posvetit tome.