"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

Da li mi se isplati uzeti ovog Cubot-a za 350KM=1400kn s obzirom da sam iz BiH pa akd bih i narucio iz Kine ja bih morao platiti PDV i carinu
http://www.pik.ba/artikal/7578724/cubot-m6589-android-telefon-vrhunski/
Ja sam naručio cubot gt99 s banggood.com
Platio sam sveukupno 280 KM. Mobitel je sam koštao 210 KM ali s carinom i PDV-om me je došlo 280.

Sutra akcija na PandaWill-u Thl W11 Monkey King samo 100 eura. . Cijena je došla do 129,99 eur. Samo 5 komada će biti po nižoj akcijskoj cijeni i onaj tko uspije moći će samo jedan uzeti.
Edit : ispravak cijene, kako vidim cijena raste sa vremenskim odmakom i to je ta igra kreće od ponuđene najniže pa onda raste iz sata u sat.
Sutra nova akcija Happy hour
Cijena je 129.99$ ili oko 100€, nista se ne mijenja u vremenu, tih petorica najbrzih ce dobiti po toj cijeni.
Na takav sam ja nacin prije 3 dana uzeo Zopo ZP910 na antelifeu u pola cijene za 93.50$..jucer sam jos jednog uspio spremiti u kosaricu, ali ne dozvoljava mi checkout, ocito netko bude brzi kada istekne to odbrojavanje..

Kako to uspjevaš? I to dva puta?

Gledao sam na njihovoj fb stranici, izgleda da je prvi put, kada mi je prosla kupovina, njihov sustav pustao vise pobjednika..
Drugi put sam cekao do isteka, i mislio sam da sam ga kupio, ali sustav mi nije dao da ga platim. Tako da mi je ostao u kosarici (jos uvijek je tamo) i probao sam ga pri kraju nekoliko odbrojavanja kupiti, ali nisam uspio..

Gledao sam na njihovoj fb stranici, izgleda da je prvi put, kada mi je prosla kupovina, njihov sustav pustao vise pobjednika..
Drugi put sam cekao do isteka, i mislio sam da sam ga kupio, ali sustav mi nije dao da ga platim. Tako da mi je ostao u kosarici (jos uvijek je tamo) i probao sam ga pri kraju nekoliko odbrojavanja kupiti, ali nisam uspio..
E ovako koliko sam vidio, tu sve ovisi koliko si brz. Moraš biti registriran i kad ideš na Happy Hour moraš biti logiran i gledati counter kad dođe na 00:00:00 brzo ideš na kupovinu i sad ovisi kako plaćaš ali preko PayPal konzole je najbrže. Ako ne uspiješ pri kupovini ne možeš ga dobiti ako nisi od onih 5 najbržih, ali mislim da je na PandaWill malo drugaćije jer ipak ti daju da ga kupiš ali moraš gledati koju cijenu ti obračuna i onda ako ga ne želiš naprave ti refund love.

Sada imaju svakih 12 sati, dva puta dnevno. :)
pandawill več nekoliko sati down

Sada imaju svakih 12 sati, dva puta dnevno. :)
pandawill več nekoliko sati down
Možda nadograđuju stranicu sa novim modelima ili hm bežanija sa neta.

Ekipa sa dual sim kinezima tipa CUBOT i sl., imate li 2 IMEI broja na kutiji/ispod baterije ili samo jedan?
Da, i meni bi bilo logično, a i moja iskustva do sada sa dual simovima je da su svi imali 2 IMEI broja, a onda opet gledam npr ovu sliku:
http://img3.banggood.com/images/upload/2012/liuguanglian/%20SKU080968%20%20(9).JPG
Link ti ne radi.
Nije do mene, forum krivo linka, probao editirati par puta, copy/paste cijelog reda sa .jpg pa će radit

prevelika navala

Nije do mene, forum krivo linka, probao editirati par puta, copy/paste cijelog reda sa .jpg pa će radit
Ma prijatelju pusti slike i linkove ako ga kupiš onda ćeš znati ili da li ti imaš problem sa IMEI, ako da onda vraćaj uređaj nazad u Kinu i sve lijepo poslikaj i opiši i pošalji.

Cubot GT99 ima naljepnicu kod baterije s dva imeia u stvarnosti

Ma prijatelju pusti slike i linkove ako ga kupiš onda ćeš znati ili da li ti imaš problem sa IMEI, ako da onda vraćaj uređaj nazad u Kinu i sve lijepo poslikaj i opiši i pošalji.
Lakše je pitat ljude ovdje koji su tu fazu već obavili :)

Cubot GT99 ima naljepnicu kod baterije s dva imeia u stvarnosti
Dakle na fotkama su modeli :)

Evo posto sam dosad planirao uzeti Alcatel OT Idol jer sam iz BiH, ali sam dugo razmisljao i ipak odlucio da cu sebi naruciti Cubot-a GT99 jer iako placam i PDV i carinu sto na kraju izadje oko 280KM ili oko 1100kn i ipak je jeftiniji od Alcatel-a za skoro 800kn. Ali me brinu neke stvari posto bi ovo bio prvi put da narucujem:
1. Koliko sam vidio placanje ide PayPal-om pa me zanima sta mi je sve potrebno da otvorim racun na PayPal-u?
2. Kad stigne na carinu mobitel da li oni mene nazovu da ja platim te izdatke ili kako to vec ide?
3. Ovo sto svi spominjete za 3G mrezu, ove frekvencije 900MHz mozete li mi malo to pojasniti da li je to neki problem ako radi samo na 2G i kakva je razlika, ja koristim Bh Telecom-ov broj
4. Da li postoji neki bolji mobitel od Cubot-a GT99 koji je skuplji max. 10-20$
5. Kakav je po vasem misljenju za igrice, internet(koristeci wi-fi), snimanje videa/fotografije, gledanje videa, slusanje muzike,....
6. Da li postoji jos neka prodavnica koja je takodjer pouzdana jer ja ionako placam PDV i carinu tako da mi nije bitno da li ide preko Svedske ili direktno
7. Ako ima jos nesto da mi kazete sto bi mi pomoglo bio bih vam zahvalan
Evo nasao sam ovaj ali ne znam da li je sigurno naruciti iz ove prodavnice:
1. http://www.geekbuying.com/item/Bluebo-B9500-4-8Inch-IPS-HD-Screen-MTK6589-Quad-Core-Smart-Phone-1GB-RAM-4GB-ROM-13-0MP-Camera-Android-4-2-1-OS-3G-GPS-Grey-317678.html

1. potrebna ti je kartica koju paypal podržava (pisat će ti kad budeš račun pravio, u mene je bila visa) i novac na računu naravno
2. poštar će ti donjeti obavještaj da ti je pošiljka stigla, trebat će ti račun s kartice koji ćeš odnjet u poštu da ti sortiraju paket i naplate dodatne troškove (PDV+carina)
mene je cubot izašao ukupno 280 KM, uređaj sam naručio s banggooda za 149 USD to je 210 KM, u pošti su mi naplatili pdv i carinu što je izašlo oko 80 KM znači 30%
3. ako kupuješ cubot gt99 3G mreža ti neće raditi na 900MHz ali 2G mreža hoće, to ti je mobilni internet preko tvog teleoperatora, 2G mreža je dosta sporija od 3G mreže
ja inače koristim eronet ali ne koristim mobilni internet na BiH mrežama tako da ti ne mogu reći kako bi Cubot GT99 na njima funkcionirao
4. da ima, ljudi bi vjerojatno ovdje pričali o njemu. Pogledaj sve forume i stranice koje možeš, ali pazi jer na mnogim kineskim stranicama znaju stavit lažne informacije (npr uređaj s 2GB rama za $100)
5. solidan, ne očekuj neke performanse kao npr kod Galaxy S4 ili HTC One, bit će malo štekanja ali ništa strašno
6. najpopularnije su geekbuying, banggood, antelife, pandawill, kad kupuješ imat ćeš izbor više valuta, pazi kojom valutom kupuješ jer bi mogao proć puno jeftinije ako recimo kupuješ u australijskim dolarima (AUD) nego kad bi kupovao u eurima
taj bluebo ima praktički identične karakteristike kao cubot, ali ga ne bi preporučio zbog fizičke home tipke, ta tipka se može jako brzo pokvariti kod kineskih mobitela, pripazi na to

2. poštar će ti donjeti obavještaj da ti je pošiljka stigla, trebat će ti račun s kartice koji ćeš odnjet u poštu da ti sortiraju paket i naplate dodatne troškove (PDV+carina)
mene je cubot izašao ukupno 280 KM, uređaj sam naručio s banggooda za 149 USD to je 210 KM, u pošti su mi naplatili pdv i carinu što je izašlo oko 80 KM znači 30%
3. ako kupuješ cubot gt99 3G mreža ti neće raditi na 900MHz ali 2G mreža hoće, to ti je mobilni internet preko tvog teleoperatora, 2G mreža je dosta sporija od 3G mreže
ja inače koristim eronet ali ne koristim mobilni internet na BiH mrežama tako da ti ne mogu reći kako bi Cubot GT99 na njima funkcionirao
2. ovaj racun je li ja moram otici u banku i traziti ili to ovi iz banke sami poslaju nakon kupovine, a ovo dodatno sto naplate negdje sam procitao da je to PDV 17% + carina 10% + oko 15KM neke carinske usluge
3. znaci ovo 3G sto nece raditi na 900MHz nema veze sa pozivima oni ce biti dobri i nece biti nikakvih gubitaka mreze/signala i jos me zanima da li to utice na brzinu interneta kad se spajam preko wi-fi, jer ne planiram koristiti internet od teleoperatera
Ovaj bluebo mi je od Cubota ljepsi zbog dizajna ali necu ga uzeti jer ne zelim da mi se pokvari ta fizicka tipka brzo a nema servisa namijenjenih za ove mobitele, a hardver znam da je isti u vecini ovih kineskih telefona, takodjer ne ocekujem performanse kao kod Galaxy S4, HTC One ali ako je bar priblizno dobar kao HTC One X ili Galaxy S3 ja cu biti zadovoljan jer ce me izaci duplo jeftinije a performanse skoro iste.
Nasao sam Ovaj Cubot M6589 http://www.banggood.com/CUBOT-M6589-4_7-Inch-Android-4_2-4G-ROM-MTK6589-Quad-Core-Smartphone-p-77752.html?currency=USD
sa popustom je 173$, ima malo veci display, dizajn mi je ljepsi nego kod GT99, prednja kameraje slabija(ali ne koristim je pa mi nije potrebna), jaca baterija kakva su vasa misljenja o ovom mobitelu

Sutra akcija na PandaWill-u Thl W11 Monkey King samo 100 eura. . Cijena je došla do 129,99 eur. Samo 5 komada će biti po nižoj akcijskoj cijeni i onaj tko uspije moći će samo jedan uzeti.
Edit : ispravak cijene, kako vidim cijena raste sa vremenskim odmakom i to je ta igra kreće od ponuđene najniže pa onda raste iz sata u sat.
Jel postoje kakve akcije na banggoodu?

Non-stop

Ali ne baš one kao na pandi i geeku gdje se nađu dobri mobiteli u pola cijene....

Morat ćeš otić u banku po taj račun, možda je moguće da samo isprintaš i prikažeš račun s paypal stranice ali nisam baš siguran hoće li ti to priznat.
Da mobilni internet nema veze s pozivima i s wi-fi-om.
Mobitel će ti uredno primat oba signala.
Iskreno i ja sam mislio da je Cubot GT99 malo ružan ali je ljepši uživo. Taj drugi mobitel mi izgleda OK.
Koliki ti je budžet?
Ako možeš priuštiti ja bi ti preporučio ovaj mobitel
http://www.banggood.com/IOcean-X7-Young-Turbo-5-Inch-Android-4_2-4G-ROM-MTK6589T-Smart-Phone-p-80686.html
Full HD ekran
1,5 GHz quadcore procesor
I ima dosta lijep dizajn (pogotovo uživo, moja prijatelj je naručio bijeli ovakav)

Što mislite o ovom mobitelu ,da li se isplati uzeti????????????

bolje uzeti cubota jer je ipak vise provjeren a i ima bolju rezoluciju ekrana a cijena je slicna

Iskreno i ja sam mislio da je Cubot GT99 malo ružan ali je ljepši uživo. Taj drugi mobitel mi izgleda OK.
Koliki ti je budžet?
Ako možeš priuštiti ja bi ti preporučio ovaj mobitel
http://www.banggood.com/IOcean-X7-Young-Turbo-5-Inch-Android-4_2-4G-ROM-MTK6589T-Smart-Phone-p-80686.html
Full HD ekran
1,5 GHz quadcore procesor
I ima dosta lijep dizajn (pogotovo uživo, moja prijatelj je naručio bijeli ovakav)
Gledao sam ovaj IOcean ali ipak previse mi je to novca, maksimalno mogu dati 330KM(mobitel + PDV i carina).
Ako jos neko ima neki drugi prijedlog do 175$ bio bih vam zahvalan

Također, ovaj mobitel ne podržava europske 3G mreže već samo Kineske, lošija rezolucija ekrana i teži je

Da li se za mobitel cijene oko 120$ može iskoristiti onaj popust od 10$? Ako može, neka netko pošalje.
EDIT: Dobio sam kupon.

Jel ima koji kuponi ili popusti za geekbuying kao što ima za banggood?

mislim da ima samo neznam kako oni šalju, da ne platiš PDV.

Da li se za mobitel cijene oko 120$ može iskoristiti onaj popust od 10$? Ako može, neka netko pošalje.
Može.
Koji mob za 100$?

Lenovo A660 (124$), ja sam sebi već naručio noviji model, ovo je za brata...Kupon sam već dobio.
A što se tiče PDV-a večina piše da ga nisu morali platit, a sad kako me potrefi. ( Banggood.com )
Sutra akcija na PandaWill-u Thl W11 Monkey King samo 100 eura.
. Cijena je došla do 129,99 eur. Samo 5 komada će biti po nižoj akcijskoj cijeni i onaj tko uspije moći će samo jedan uzeti.
http://www.pandawill.com/happy-hour/?current=friday.