Općenito o mobitelima

"Kineski" mobiteli - tema za odabir i rasprave

daniel.hajdinjak666 sub 17.8.2013 01:55
Remzi kaže...

Upravo mi je WOT iskocil, tak da bjezi od te stranice.

Na Bangu je mob s 2GB rama najjeftiniji za cca 200 eura i po tome se ravnaj. Uostalom zakaj ne narucis sa Banga, pa si siguran?! Jeftinije neces naci, mozda je par eura negde razlika, ali zakaj za par eura riskirati puno vise?

denix sub 17.8.2013 23:53
mar123 kaže...
GeneralPag1997 kaže...
mar123 kaže...

sto se tice onog goophone-a i5, ima li netko to? kakav je? vidim jeftin je dosta pa me zanima kako radi.

http://www.bug.hr/forum/topic/mobiteli/review-goophone-i9/190251.aspx?page=0&jumpto=3724831&sort=asc&view=flat

ma zanima me dal netko otud ima pa da mi kaze neke stvari. ne netu znam ja pronac.

ajd, baci prvo oko na link

nakon spavanca, skužih da i9 ipak nije i5, za kojeg se kolega informira... omg. Isprike za offtopic.

honda_zg ned 18.8.2013 12:27

Koji imaš i koji si naručio? Nije malo frka dati toliku lovu za mob bez servisne podrške?
Ajde ono do 1000 kuna čovjek nekako preboli,makar je i to puno ako se desi kakav problem.
Kako kinezi(dileri i prodavači mobitela) gledaju na garanciju i prihvačaju li uopče povrat?ja imam dobra iskustva sa njima što se tiče povrata čak i refundiraju troškove slanja,ali nije se radilo o mobitelima,pogotovo o mobitelima za 200+ dolara ili eura svejedno.

ERM ned 18.8.2013 12:41

copy/paste ag008

Jamstvo je kod svih godinu dana, no jedan od tisuću se pokvari, a tu je i kontrola prije slanja. U najgorem slučaju da dođe s nedostatkom besplatna je poštarina prema Kini, a unutar godinu dana ako se toliko pokvari da ga trebaš slat to slanje do Kine/trgovine košta 82kn kao preporučena pošiljka. I u pravilu ti trgovac uvijek pokloni dodatnu bateriju ili nešto slično da refundira to slanje i ispriča se. Po tom pitanju su doista korektni jer im je stalo do pozitivne reklame i da se ti mobiteli kupuju.

assassin.st ned 18.8.2013 12:57
robimarko kaže...
Ja imam kineza od 200 dolara i sada sam naručio od 238 dolara,tako da ako se mene pita isplati se dati 50 dolara više za 1080p ekran,bolju kameru i više memorije

Koji se to mobitel može naći koji za 50$ više daje toliko prednosti u odnosu na npr. Cubota GT99?

Evo gledam, može se naći ovaj iOcean x7, ali za 50$ daje prednost od boljeg FHD ekrana i bolje kamere. To je to. Ovdje neki pišu da se ne vidi razlika između qHD i HD zaslona, mislim da je FHD ekran nepotreban dodatak, pogotovo na ovaj MTK A7 procesor.

Da se mene pita, nadoplatiti više novca se isplati samo ako će se dobiti FHD ekran, bolja kamere, gorilla glass, te 2GB rama. A ovi uređaji s 2GB rama počinju od od 270$, što mi je ipak previše. Još je isti procesor unutra, samo overclockana verzija. Po meni, ako želiš više novca potrošiti na "Kineza", onda valja pričekati noviju generacija MTK chipseta.