Mrežni softver

Mozilla Firefox 57.0 Final

matija656 uto 14.11.2017 15:46

nisam koristio firefox već godinama, i htio bi mu dati ponovno priliku, ali me zanima jedna stvar

postoji li mogućnost da se u firefoxu ulogiram u svoj google acc i koristim ga umjesto firefox acc ??

jedini razlog zašto koristim chrome je integracija sa googlom i androidom, tj sve što spremim i napravim u chrome-u na mobu, vidljivo je i u chrome-u na kompu

a ne da mi se i na mobitelu mijenjati browser, jer sam tamo naviknuo se na chrome zbog navedene integracije sa androidom i googlom i njegovim servisima

Hornet_93 uto 14.11.2017 18:40

ujutro probao - pjesma na jubitu, bug forum, ars technica i gmail, pojelo 580mb. ista stvar na chromeu ide uzme 300mb.

bmk, imam memorije i nek se koristi, ali ni zbog čega nisam poželio vratiti se na firefox. chrome radi brzo i stabilno, nemam rušenja, sync sa gmailom, mobitelom - sve radi uredno. čemu se sad vraćati? kasne oni sa quantumom dobrih par godina.

Marko :D uto 14.11.2017 19:46
DangerousB kaže...

jel ima neki bookmark addon poput ovoga na slici da radi na quantum-u?

Bookmarks Menu -> Bookmarking Tools -> View Bookmarks Toolbar

Sad lijepo ukloniš samo imena oznake (dakle ostaviš prazno) i to je to. Ako ti se sličica tj. favicon ne pokazuje, samo posjeti stranicu i pojavit će se.

Na kraju ispadne ovako:

soundstream sri 15.11.2017 09:08
softwaremaniac kaže...

Jel još nekome nova verzija ubija CPU? Meni nakon par minuta bezobzira na broj tabova skače na 100% i moram ubit mozillu preko Task Managera. U staroj verziji nije toga bilo.

10 tabova, na redditu se isto svi žale na takve stvari

knight čet 16.11.2017 12:20

Instalirao na win 10 i android...meni je odlican (prije toga sam probao 56 na mobitelu i bio je uzasno spor). Nisam pratio parametre pa ne znam da li je Chrome mozda nesto brzi, ali je FF (barem) dovoljno blizu, a uz to nije Google-ov, pa sam rad da ga podrzim.

Ne znam moze li se samo na njemu podesiti da address bar bude na dnu (Android), kao sto moze kod Chrome-a?

Marko :D čet 16.11.2017 12:36

Uspio sam ukloniti navigacijske tipke iz desnog klika. U mapi profila treba napraviti mapu chrome i userChrome.css datoteku u njoj. U userChrome.css onda dodate; te na kraju ponovno pokrenite Firefox.

#context-navigation,
#context-sep-navigation {
display:none !important;
}

Ako hoćete ukloniti i Send page to device, dodajte i ovo:

#context-sendpagetodevice, #context-sep-sendpagetodevice,
#context-sendlinktodevice, #context-sep-sendlinktodevice,
#context_sendTabToDevice, #context_sendTabToDevice_separator {
  display: none !important;
}

big smoke pet 17.11.2017 18:34
Hornet_93 kaže...

mogu namjestiti da kad skida bilo kakav fajl da ga drito skine, kao u chromeu?

Idi na "Alate" pa odaberi "Mogućnosti" pa pod "Osnovno" potraži "Datoteke i aplikacije" i tamo si namjesti da ti automatski skida fileove u neki od foldera.

MasterOfDisaster uto 21.11.2017 11:09

Na poslu gdje imamo slabije kompove samo sa 2Gb rama FireFox 57 se toliko vuče i toliko je spor da je to do bola loše, FireFox 56 je barem duplo bio brži. Inače smo u firmi spojeni optikom tako da nema veze internet nego ovaj novi FireFox je gladan rama ko pas kosti.

Ukratko, jako loš za slabije kompove, tj. one sa malo rama.

Paolo Maldini uto 21.11.2017 11:24
MasterOfDisaster kaže...

Na poslu gdje imamo slabije kompove samo sa 2Gb rama FireFox 57 se toliko vuče i toliko je spor da je to do bola loše, FireFox 56 je barem duplo bio brži. Inače smo u firmi spojeni optikom tako da nema veze internet nego ovaj novi FireFox je gladan rama ko pas kosti.

Ukratko, jako loš za slabije kompove, tj. one sa malo rama.

Ali zato sa starim CPUovima radi osjetno bolje od konkurencije. 2GB je jednostavno premalo za išta.

Srednji uto 21.11.2017 12:13

Razlog zašto sam prestao koristiti FF je bio konsantno iskakanje proxy authentification prozora....mislio sam da su to riješili...ali ipak nisu...i dalje prozor iskače..

Ovo sam našao kao jedno od rješenja....ali ne pomaže....

signon.autologin.proxy;true

network.proxy.share_proxy_settings – FALSE

network.automatic-ntlm-auth.allow-proxies – FALSE

network.auth.use-sspi – FALSE

Jel ima netko ideju što još da napravim da popup više ne traži autentifikaciju svakih par minuta?

Hvala

soundstream uto 21.11.2017 16:58
Srednji kaže...

Razlog zašto sam prestao koristiti FF je bio konsantno iskakanje proxy authentification prozora....mislio sam da su to riješili...ali ipak nisu...i dalje prozor iskače..

Ovo sam našao kao jedno od rješenja....ali ne pomaže....

signon.autologin.proxy;true

network.proxy.share_proxy_settings – FALSE

network.automatic-ntlm-auth.allow-proxies – FALSE

network.auth.use-sspi – FALSE

Jel ima netko ideju što još da napravim da popup više ne traži autentifikaciju svakih par minuta?

Hvala

Misliš ono kad izbacuje this connection is not secure ?

soundstream sri 22.11.2017 09:16
Srednji kaže...

ne ne, ovo iskače svako malo...

koju god postavku izaberem u Settingsima svaki puta iskače...a bez proxya nemrem na net...

Nemam pojma nije mi nikad takvo nesto iskakalo, jesi probao sa novim profilom?