Koji monitor kupiti

Ako ste 100% odlucili za 27" onda je to solidan monitor, ima tu jos malo skuplji LG 27MP59G-P te onaj Samsung koji svakih par tjedana padne na 1500kn u ED. Ako ce te 24" onda mislim da je najbolji odabir LG 24MP59G-P. 27" monitori su vrlo blizu 29" verzije ovog LGa koji kosta 2000kn, ali vise na rate.. Samo za igre i filmove 27" 1080p je super, ali za bilosta drugo po meni nije, no to je vrlo subjektivno i treba sam odlucit.

Cijena je uzas. Zasto 25", kad mozes 27" 1440p za te novce?
ovaj 25" dell je vise nego fenomenalan monitor. Jedan od boljih koje sam imao.
Boje su izvanredne, bez obzira na "visok" odziv igre su sljakala fenomenalno cak i iznenadujuce dobro.

Kul, ali cijena je previsoka s obzirom koliko svakih 2" kosta u svijetu monitora. Uostalom za malo vise novca ide i 4K 27" sa takodjer visokim sRGB, ako ne i boljim.

Ako ste 100% odlucili za 27" onda je to solidan monitor, ima tu jos malo skuplji LG 27MP59G-P te onaj Samsung koji svakih par tjedana padne na 1500kn u ED. Ako ce te 24" onda mislim da je najbolji odabir LG 24MP59G-P. 27" monitori su vrlo blizu 29" verzije ovog LGa koji kosta 2000kn, ali vise na rate.. Samo za igre i filmove 27" 1080p je super, ali za bilosta drugo po meni nije, no to je vrlo subjektivno i treba sam odlucit.
Da onaj Benq ima FreeSync već bi bio doma na stolu.
27 incha mi je želja, ali još važem da li žrtvovati 3 incha veličine zbog FreeSynca ili uzeti 27 bez.

Testirao sam samo jednu igru, Dotu2, sa FreeSyncom, prije nego sam prodao Radeonku i mene nije impresionirao. Pretpostavljam da je super, ako ti je fps u nizem FS rangeu, ako imas fps blize gornjem rangeu ili preko njega onda VSync obavlja posao. Prije svega probaj stvoriti dojam 1080p reze na 27". Dobra stvar kod FS monitora je sto imao ti Nvidiju ili AMD imas 72Hz (Samsung) ili 75Hz (LG) refresh rate.

Pozdrav,
koji od odva dva mnonitora preporučujete?
Monitor 24'' LED BENQ RL2455HM, 1ms, 250cd/m2, 12.000.000:1, D-Sub, DVI, HDMI
BenQ GW2470H 23.8" FHD AMVA+ LED VGA 2xHDMI 4ms Flicker-free
ili neki treći u tom cjenovnom rangu? Hvala

Pozdrav,
koji od odva dva mnonitora preporučujete?
Monitor 24'' LED BENQ RL2455HM, 1ms, 250cd/m2, 12.000.000:1, D-Sub, DVI, HDMI
BenQ GW2470H 23.8" FHD AMVA+ LED VGA 2xHDMI 4ms Flicker-free
ili neki treći u tom cjenovnom rangu? Hvala
taj amva, najbolja matrica meni

Maloprije sam uzeo novi monitor. Trazio za 800 neki benq ili asus ali nije bilo ni u linksu ni u instaru pa sam uzeo za 950 Dell.
Posto sam malo sve to nabrzinu rijesio bez razmisljanja jer nisam imao bas vremena a i nije mi se dalo tlacit curu koja tamo radi.
Zanima me misljenje, sta mislite jesam dobro prosao?
Monitor jer Dell SE2216H

Maloprije sam uzeo novi monitor. Trazio za 800 neki benq ili asus ali nije bilo ni u linksu ni u instaru pa sam uzeo za 950 Dell.
Posto sam malo sve to nabrzinu rijesio bez razmisljanja jer nisam imao bas vremena a i nije mi se dalo tlacit curu koja tamo radi.
Zanima me misljenje, sta mislite jesam dobro prosao?
Monitor jer Dell SE2216H
Pa onak, mogo si i bolje proći

Pa u usporedbi s onima od 800 sto sam gledao mislim da je naspram njih ok. Sto znaci ovo 12ms? Vidim vecina monitora ima po 5ms.. I da li trebam instalirat drivere jer sam dobio CD, ili samo spojim i sve ok? Posto jos nisam stigao doma, pa da znam ocu uopce instalirat..

Kad se krece slika brze na ytu dosta se pokvari kvaliteta slike, kao da je mutno ali nije a i boje su dosta cudne na monitoru. Ne kuzim u cemu je stvar

Kad se krece slika brze na ytu dosta se pokvari kvaliteta slike, kao da je mutno ali nije a i boje su dosta cudne na monitoru. Ne kuzim u cemu je stvar
vrati to imas rok 7 ili 8 dana ako nisi zadovoljan! va panel s 12ms iz 2012g je nesto najgore sto si mogao uzeti!lp

vrati to imas rok 7 ili 8 dana ako nisi zadovoljan! va panel s 12ms iz 2012g je nesto najgore sto si mogao uzeti!lp
Problem je sta uzeti u toj cijeni.. Nemaju pola toga u Rijeci. Ja isto sam sebe ..
Monitor mi je super po izgledu i sve je po mjeri ali ono kad sam ga upalio zacudile su me boje, skroz nekako bezbojno i ono idem bas pogledat onaj video Costa Rica 4K i lijepo sve ide i ubrza malo dio i bas se vidi da postaje mutno i malo se pokvari kvaliteta.. Nema do cega bit nego do monitora. Najgore mi je sto mi je zena danas napravila i popust kao da sam na webshopu narucio pa je stavila na svoje ime i sad ja moram vracat, bas ne volim to.. Ali ocito cu morat jer ako je stvarno tako onda se ne isplati danog novca.. Ali opet sto uzeti onda?

Pa neka ti vrate pare i naruci iz Zg nesto, ja ne kuzim sta se toliko vas boji te kupovine preko webshopa? Ja sam iz slavonije i mogu nabrojati na prste koliko puta sam kupio nesto u Linksu, HG Sportu i ostalim trgovinama koje imaju poslovnice kod nas u slavoniji.
Nije da nemaš u tom cjenovnom rangu nista nego je problem sto si se ogranicio samo na Rijeku:
LG 22MP48D-P
čak za tu cijenu uzmes i 24" monitor:
Philips 243V5QSBA
ili ovaj IPS za malo više
AOC I2476VWM
EDIT: samo izbjegavaj Ipon i Extreme Digital, ostali su OK

Pa neka ti vrate pare i naruci iz Zg nesto, ja ne kuzim sta se toliko vas boji te kupovine preko webshopa? Ja sam iz slavonije i mogu nabrojat na preste ruku koliko puta sam kupio nesto u Linksu, HG Sportu i ostalim trgovinama koje imaju poslovnice kod nas.
Ne bojim se ja kupnje preko neta, vec sam narucivao. Trenutno ne mogu bas cekati tjedan dana u tome je stvar.. Nije mi problem otici i zamjeniti cak mogu i dodati 100 kn ali opet ne mogu vjerovat da sam tako fulao u kupnji, jos Dell pa nije dobar nisam bas to ocekivao. Bolje boje ima moj monitor iz 2006 LG 1280x1024 i sigurno mu nece pasti kvaliteta slike u 60FPS videu.

Pa neka ti vrate pare i naruci iz Zg nesto, ja ne kuzim sta se toliko vas boji te kupovine preko webshopa? Ja sam iz slavonije i mogu nabrojat na preste ruku koliko puta sam kupio nesto u Linksu, HG Sportu i ostalim trgovinama koje imaju poslovnice kod nas.
Nije da nemaš u tom cjenovnom rangu nista nego je problem sto si se ogranicio samo na Rijeku:
LG 22MP48D-P
čak za tu cijenu uzmes i 24" monitor:
Philips 243V5QSBA
ili ovaj IPS za malo više
AOC I2476VWM
EDIT: samo izbjegavaj Ipon i Extreme Digital, ostali su OK
izbjegavaj sve osim ova tri koja su gore navedena:
https://www.hgshop.hr/proizvod/monitor-benq-gw2255-21-5-va-fullhd-6ms-vga-dvi/190692
https://www.mall.hr/lcd-monitori/aoc-ips-lcd-monitor-i2276vwm?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
https://www.nabava.net/monitori__90/benq-monitor-gw2270-va-led__17272471
lp

Kakvih tjedan dana? Ja zadnji monitor kada sam narucio iz ZG, javio se dućanu, oni poslali ponudu, ja otišao u poštu uplatiti na račun, poslao potvrdu mailom, prekosutra ujutro dobio monitor, osim toga koliko sada dana gubiš sa svim ovim vraćanjima i vozikanjima...?
Nema veze koji je proizvođač, svaki ima odlične, solidne i "meh" monitore, koliko para toliko muzike, ali opet kao što ti je kolega gore rekao uzeo si već "prastari" monitor sa velikim odzivom tako da uopće nije čudno što ti kvaliteta slike loša i što imaš ghosting, za tu lovu svakako imas bolje izbore.

Ovaj Benq GW2270 je dobar, bolji nego ovaj Dell koji imam? Njega bi mogao povuci iz Zg u Rijecku poslovnicu..Ili ipak nesto drugo?
EDIT moze onda bilo sta iz linksa sto je najbolje za tu cijenu gore/dole nebitno, pa lako povucem do Rijeke

Evo ovako da sad ne idemo u sto postova, onaj tko je voljan pomoci moze svojim znanjem pridonjeti malo. Znaci sto trazim :
-samo 22" dijagonala, 24" dolazi u obzir ako je bas top izgleda i ok specifikacija
-dobre boje, kvalitetna slika
-dobar dizajn
-do 1000kn max
-samo links
-da nije 2012 godiste i da ne mjenja kvalitetu slike
Ako moze par prijedloga najboljeg izbora pa ja lako odlucim na osnovi dizajna.
Zanima me, posto jos nisam vracao proizvod, sta ja njima odem sa ovim monitorom oni ga uzmu i naruce mi novi koji stize, kroz par dana?Veliko hvala na pomoci, nadam se da ne zamaram nikog.

Uzmi ovo, nećeš se pokajati klik

Napravi anketu, ali ja bi bez razmisljanaj uzeo 24" BENQ:

Odlucio sam se za ovaj dobar izbor ili da idem na neki od ona dva Benq monitora?

Odlucio sam se za ovaj dobar izbor ili da idem na neki od ona dva Benq monitora?
bump. idem sad za kojih sat vremena pa da znam da li d aovaj naruce sto posto, meni se svidja sad je li dobar izbor do te svote novaca.. da uzmem njega ili neki od ova dva benqa. znaci od ta tri mora izabrat jednog

Malo offtopic.
Zanima me na kojoj udaljenosati da gledam u 28" 4k monitor ?

Iz druge prostorije

Iz druge prostorije
a ne bez zahebacnije, zanima me koja je idealna udaljenost.
50 cm, više manje ?
Cijena je uzas. Zasto 25", kad mozes 27" 1440p za te novce?