Projekt 'Cosmos S FTW''

Meni to i ne izgleda najbolje, jer će tekučina iz grafe več malo zagrijana iči u cpu.
Ja sam mislio da bi ti možda ovako čak bilo bolje...
Pumpa>gpu>320mm>cpu>240mm>rezervar>pumpa
pa nebi ni ovako promjenio tok, voda i odozdola (puma gpu 320mm) i onda dođe na vrh casea (320mm) i onda ide prema dolje (320mm cpu 240 rezervar pumpa) i onda je na dnu.
Mislim kad več imaš tih 90 stupnjeva onda ih iskoristi kako treba. Imam ti i ja par, jer ja u svom vodenom nisam iskoristio ni jednu, jer nemam potrebe za tim...
ovo je čak i dobra shema i ok bi izgledalo, ali budem vidio kako će na kraju biti jer je stvarno svejedno koji je redosljed, a moj način je najuredniji definitivno :)
bez brige po ovome kak sam nacrtao ih koristim kako treba
A iovako mu je sasvim svejedno, stavit će kako mu bude fizički lakše. Zna biti dosta zajebancije oko toga hehe.
hhh to ću još morat vidjet xD

evo još malo slika, to je to za sad, nove slike tek kada dođem do nekog napretka...
vidi se kako će biti raspoređeni radijatori i slika di e doći rezervoar :)
dole imate skicu koju sam ja napravio u školi kada mi je bilo dosadno kako će to sve izgledat skupa... p.s. zanemarite srčeka uzele su mi cure bilježnicu i šarale po njoj...
Irena i Jelena
Najs izgleda sve :D
keep up the good work ;)

evo još malo slika, to je to za sad, nove slike tek kada dođem do nekog napretka...
vidi se kako će biti raspoređeni radijatori i slika di e doći rezervoar :)
dole imate skicu koju sam ja napravio u školi kada mi je bilo dosadno kako će to sve izgledat skupa... p.s. zanemarite srčeka uzele su mi cure bilježnicu i šarale po njoj...
Irena i Jelena
Najs izgleda sve :D
keep up the good work ;)
hvala, sada čekamo do 5.3, a onda kreće INTENZIVNO modanje, mislio sam danas počet sprejat radijator, ali mi se nije dalo, a i moram ispravit kemiju sutra pa moram učiti

Ako ces bojat kupi dakle jos kanticu spreja ili cega vec prozirnog laka,te time pospricaj jedno 2 puta kad zavrsis s bojanjem,dulje ce ti trajat boja i manje ce se ljustit,provjereno .

Timmy,ako rastavljaš Cosmos-a, kada ga budeš sastavljao trebat će ti zakovice 3x6 mm(promjer x dužina).

Samo da te pitam, po ovoj tvoj skici ja sam skužio da ti tekučina ide ovim smjerom
pumpa->gpu->cpu->320mm->240mm->rezervar->pumpa
JEl ide ovako ili sam krivo izčitao?
tako je :)
nije prevelika razlika u temo. možda max 1-2°, ali zato puno bolje izgleda i bolji je pritisak.
Meni to i ne izgleda najbolje, jer će tekučina iz grafe več malo zagrijana iči u cpu.
Ja sam mislio da bi ti možda ovako čak bilo bolje...
Pumpa>gpu>320mm>cpu>240mm>rezervar>pumpa
Nisam baš upoznat s vodenim hlađenjima, ali vidio sam negdje(mislim da na LinusTechTips) da je razlika u temperaturi 0.1 stupanj u bilo kojem djelu sustava, tako da je nebitno.

Ako ces bojat kupi dakle jos kanticu spreja ili cega vec prozirnog laka,te time pospricaj jedno 2 puta kad zavrsis s bojanjem,dulje ce ti trajat boja i manje ce se ljustit,provjereno .
hvala
Timmy,ako rastavljaš Cosmos-a, kada ga budeš sastavljao trebat će ti zakovice 3x6 mm(promjer x dužina).
ee hvala ti puno to mi je trebalo :D
Nisam baš upoznat s vodenim hlađenjima, ali vidio sam negdje(mislim da na LinusTechTips) da je razlika u temperaturi 0.1 stupanj u bilo kojem djelu sustava, tako da je nebitno.
ma da zato mi i je najbitnije da uredno i ljepo izgleda

Linus je rekao da nije važan redoslijed, jedino je bitno da iz rezervara u pumpu, a ostalo je nevažno :)
Tin, hoće nekakve nove slikice? :D

Linus je rekao da nije važan redoslijed, jedino je bitno da iz rezervara u pumpu, a ostalo je nevažno :)
Tin, hoće nekakve nove slikice? :D
dobro za redosljed smo ustanovili da je svejedno
a sada kad uhvatim malo slobodnog vremena preko tjedna napraviti ću par sitnica pa ću odmah uploadat slike tek tolko da nebude samo text o tome što ću i kako napraviti već i djela

Evo nekih fontova, nadam se da ce pomoci:
http://www.fontspace.com/family-font-mart/tapeman
http://www.fontspace.com/digitaldreamdesign/d3-euronism
EDIT: makni ovu naljepnicu od intela s cpu coolera, ne uklapa se...
EDIT 2: zaboravio da ces hladenje mjenjat.

pofarbao sam i gornji poklopac :)
taman ga mislim spremiti sa strane kad ono vidim krajem oka led rbg traku i stavio sam ju unutra i super izgleda (uživo bar, na slikama izgleda zak**ac), ali normalno neće to biti takoa ''zgužvano'' nego ću ljepo sa strane staviti

došli djelovi iz njemačke ;)
jedino šta mi preostaje je otiči u sloveniju kod sponzora (ek waterblocks) po tekučinu i neke sitnice :)

Evo nekih fontova, nadam se da ce pomoci:
http://www.fontspace.com/family-font-mart/tapeman
http://www.fontspace.com/digitaldreamdesign/d3-euronism
EDIT: makni ovu naljepnicu od intela s cpu coolera, ne uklapa se...
EDIT 2: zaboravio da ces hladenje mjenjat.
na kraju sam maknuo ono šta sam već radio na radijatoru i uzeo sam ovaj tapeman font koji si mi to poslao, hvala
evo ostale slike, iznenadilo me to šta sam dobio sa blokom arctic cooling mx-4 pastu :O
šarafe sam dobio besplatno od phobye ;)
zadnji fitinzi su za irumoru :)

timmy, kad će nove slike?

PA koliko sam vidio, prodaje grafu s blokom jer hoće uzeti evga (ipak se radi FTW projekt)
Zato ljudi, požurite po grafu

taman ga mislim spremiti sa strane kad ono vidim krajem oka led rbg traku i stavio sam ju unutra i super izgleda (uživo bar, na slikama izgleda zak**ac), ali normalno neće to biti takoa ''zgužvano'' nego ću ljepo sa strane staviti
Dobro izgleda ovako zguzvano. Nemoj bacat sa strane da se ne vidi, nego napravi uredan nered. Kao da izlazi iz rebara, tako nešto, ako kužiš šta mislin.

a eto, malo sam ofarbao kučište, a ona plastika na kučištu (onaj okvir) je napola gotov, a na radijatoru sam posprejao natpis (for the win), budem stavio slike kada još izrežem plexiza napajanje :)
PA koliko sam vidio, prodaje grafu s blokom jer hoće uzeti evga (ipak se radi FTW projekt)
Zato ljudi, požurite po grafu
istina, dobio sam od sponzora gtx580 za 100€ novu novcatu (evga), al si razmišljam dal se isplati uzet palit verziju sa 3gb za 150€ :)
a grafa je već 90% prodana, ali blok ne (nevjerujem da ću ga uopće uspijet prodat tu u hrv)
Dobro izgleda ovako zguzvano. Nemoj bacat sa strane da se ne vidi, nego napravi uredan nered. Kao da izlazi iz rebara, tako nešto, ako kužiš šta mislin.
kužim, budem vidio šta mi najbolje izgleda, hvala na savjetu
Ako ima ko kakav savjet za bilo šta u vezi moddinga ovog kučišta nek slobodno napiše tu ili na pp :)

Nemoj da mesas sada Palit 3GB. Zapoceo si taj projekat i nek ostane tako. Razmisli kasnije o jos jednoj kada pojeftini stock od 1.5GB eVGA.
Jedino ako mozes zameni za onu eVGA od 3GB i nabi joj onaj iza backplate da maskira onaj deo gornji ako ne ostavi tu od 1.5GB i probaj da nadjes jos jednu kasnije.
Tako ces dobiti duplo lepse vizuelno. Ne mora odmah.
Za spajanje kucista su najace one sa mdpc-x sajta... Ne mogu da ih nadjem sada da postavim kako izgledaju.

Nemoj da mesas sada Palit 3GB. Zapoceo si taj projekat i nek ostane tako. Razmisli kasnije o jos jednoj kada pojeftini stock od 1.5GB eVGA.
Jedino ako mozes zameni za onu eVGA od 3GB i nabi joj onaj iza backplate da maskira onaj deo gornji ako ne ostavi tu od 1.5GB i probaj da nadjes jos jednu kasnije.
Za spajanje kucista su najace one sa mdpc-x sajta... Ne mogu da ih nadjem sada da postavim kako izgledaju.
imaš pravo, uzet ću evga od 1.5gb, pa ako kasnije pojeftini uzmem još jednu i zamolim sponzora da mi da još jedan blok :P
imam backplate za gtx580 od evga, dobit ću sa vodenim blokom
za spajanje kučište? ne kužim baš, ako misliš na sleevove, onda ti mogu reći da sam ih već naručio i trebali su mi već doći :D

imaš pravo, uzet ću evga od 1.5gb, pa ako kasnije pojeftini uzmem još jednu i zamolim sponzora da mi da još jedan blok :P
imam backplate za gtx580 od evga, dobit ću sa vodenim blokom
za spajanje kučište? ne kužim baš, ako misliš na sleevove, onda ti mogu reći da sam ih već naručio i trebali su mi već doći :D
Ali u SLi-u se ne zbraja kapacitet, ostat ćeš na 1.5GB što je jedva dovoljno za BF3 na ultra na 1080p.

Mah ne slušaj njega, on ni sam ne zna šta priča

Ali u SLi-u se ne zbraja kapacitet, ostat ćeš na 1.5GB što je jedva dovoljno za BF3 na ultra na 1080p.
e da u pravu si skoz sam zaboravio :)
Mah ne slušaj njega, on ni sam ne zna šta priča
haha, a jbg, već vidim da će biti off topica :(
Pitanje:
dali da uzmem evga 1.5gb, ili dam 50€ više i uzmem palit 3gb?

Kad vec kupujes uzmi od 3gb, memorije nikad dosta !

Kad vec kupujes uzmi od 3gb, memorije nikad dosta !
Slažem se :)

Ja mislim da je ovo FTW projekat a onda ako postoji nesto FTW to bi trebalo da se ima.
U redu da nema grafika FTW pa ajde.
Evo je KEPLER GTX680 FTW
A ja sada sam malo zaboravio na mog ljubimca ali ovo sto dolazi je 8+8 pin 14 phase PWM 4GB
Znaci eVGA je Sve sto smo zeleli - Sve sto smo hteli od HW
Classified
Ja volim te gde se ne stedi struja.
Mislim kakav je to hardcore gaming ako ce neko da se vadi da je vazniji manji potrosac iako ima manje fpsa.
Ona Hydro Cooper je Crna i Zla bas kako volim, nista sjajno nista sareno, nista boja mesing, sve crno.
Jeste Nvida jaca od AMD ali da nema eVGA, pogledajte taj dizajn prema AMDu.
Dusu im vadi iz godine u godinu.

Ti si puko ko kokica.

Nebitno ja sam mu rekao da stavi FTW da ne ispadne da ja imam posle Z77 FTW i da nekim slucajem stavim GTX680FTW a da ne pravim FTW projekat a da imam vise FTW HW.
Ako postoji nesto zasto ne bi dobavio to. Kakav Palit 3GB u FTW projekat gde postoji eVGA FTW grafika.
Da proda to ne mora jos mnogo da dodaje a posto nabavlja stvari iz Slovenije Slovenci ce imati za mesec dana FTW Kepler.
Ili kako hoce.

Nebitno ja sam mu rekao da stavi FTW da ne ispadne da ja imam posle Z77 FTW i da nekim slucajem stavim GTX680FTW a da ne pravim FTW projekat a da imam vise FTW HW.
Ako postoji nesto zasto ne bi dobavio to. Kakav Palit 3GB u FTW projekat gde postoji eVGA FTW grafika. Da proda to ne mora jos mnogo da dodaje a posto nabavlja stvari iz Slovenije Slovenci ce imati za mesec dana FTW Kepler. For The WinProj ce dobiti pravi smisao. Palit nije For The Win iako ima 3GB.
pa nebi ni ovako promjenio tok, voda i odozdola (puma gpu 320mm) i onda dođe na vrh casea (320mm) i onda ide prema dolje (320mm cpu 240 rezervar pumpa) i onda je na dnu.
Mislim kad več imaš tih 90 stupnjeva onda ih iskoristi kako treba. Imam ti i ja par, jer ja u svom vodenom nisam iskoristio ni jednu, jer nemam potrebe za tim...
A iovako mu je sasvim svejedno, stavit će kako mu bude fizički lakše. Zna biti dosta zajebancije oko toga hehe.
ja sam to saznao na teži način, a imam samo jedan radijator od 120mm i hladim samo cpu