Mobilni OS-ovi i softver za mobitele

Samsung Galaxy Mini 2 ROOT i OC KERNEL-tutorial

Multilogic uto 12.2.2013 16:12

Pozdrav midzan21,

Prvo bih rekao da je super topic i lijepo prevedeno.

Naime prethodnih par dana se igram sa rootanjem i OC kernelom. (Dakako radi se o Mini 2)

Zanima me da li si se igrao sa custom bootanimationom?

Pratio sam http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1852621 tutorial za izradu animacije,

te koristio http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2063280 za ubacivanje bootanima u mob. (pokušao sam još neki treći budući da mi ne radi kako treba. 

Kroz recovery sam flashao Bootanimation4U.Samsungani.Only.zip i stavio moj bootanimation.zip u system/media

ALI je ekran crn(animacija se ne desi, samo odsvira melodiju uz crnu pozadinu i dalje se normalno pokrene) tokom tog dijela boota (znači nakon što piše "Samsung S6500D Galaxy mini 2").

Pa bih te pitao jesi li radio ikad s tim i da li znaš jel konflikt sa OC kernelom ili ja nešto krivo radim?(s tim da pretpostavljam da sam dobro napravio cim sam maknuo originalni boot anim.) :D

Hvala!

Piko33 ned 17.2.2013 12:01

Pozdrav,

imam ovaj mobitel koje je rootan preko postupka s početka ove teme.

Kada god se pojavi službeni update i skinem ga mobitel ode u recovery mod iz kojeg ne mogu van.

Mogu se izvući samo flashanjem stock roma preko odina.

Imate neki savjet za normalno preuzimanje oficijelnih updateova.

Da li možda prije deinstalirati taj clockwork i da li je to uopće moguće?

Hvala na savjetima

Multilogic pon 18.2.2013 14:45

Piko33 kaže...

Pozdrav,

imam ovaj mobitel koje je rootan preko postupka s početka ove teme.

Kada god se pojavi službeni update i skinem ga mobitel ode u recovery mod iz kojeg ne mogu van.

Mogu se izvući samo flashanjem stock roma preko odina.

Imate neki savjet za normalno preuzimanje oficijelnih updateova.

Da li možda prije deinstalirati taj clockwork i da li je to uopće moguće?

Hvala na savjetima

Kad flashas stock rom preko odina sve će ti se vratiti na default postavke (znači unroota se mob, makne se bilo kakav custom rom, te se i recovery vrati na stock recovery, tj. makne se CWM).

Te napravi factory restart kroz Postavke- Privatnost- Vraćanje tvoričkih postavki.

Onda idi na Postavke- O telefonu- Aktualizacija softvera (iako neće bti ništa još jer nema updejta (svi mini 2 su na 2.3.6, eventualno neki sitni update)

midzan21 sub 23.2.2013 15:40
arkod kaže...

na koji se način može obrisati brojač custom binary download tj. vratiti u početno stanje? naredao sam ih čak 7 :)

Nažalost na Mini2 je to nemoguće... Tj. nema još provjerene metode koja neće zbrickati mob...

midzan21 ned 24.2.2013 18:09
KiX777 kaže...

Na xdevsima će se postaviti novi build od cm10 na kojem će raditi kamera i project butter, što znači sve u 60 fps!{#}

TheWhisp koji radi cm10 kaže da će početi raditi sa cm10.1 (Android 4.2)

Zapravo već je online i znate što Project Butter rulez :D

I da stavite CWM6 pa će i sama instalacija biti malkice brža, a tek backup će biti smooth as butter :D 

midzan21 ned 24.2.2013 20:40
KiX777 kaže...

Meni kamera nije toliko bitna, pa ga koristim kao svakodnevni OS.

Bitno je reći da kad sutra izađe novi build sa fixanom kamerom (barem je tako rekao TheWhisp) to onda biti pravi daily ROM :) Do tada ostajem na GB-u (kamera je fkt bitna jer kad si na faksu i nestigneš sve prepisati, onda je potrebno slikanje onoga što fali ;) )

KiX777 pon 25.2.2013 00:29

Nešto sam primjetio kod sebe, mjerio sam fps sa FPS Meter i nije lockano na 60 fps, a znam da 'Project Butter' radi na 60 fps. {#}

Prije instalacije sam zaboravio napraviti wipe data i cache, pa mislim da je to toga. 

Sutra kad izađe novi build napraviti ću wipe.

Nisam siguran radi li Project Butter stalno na 60 fps ili ne?

midzan21 sri 27.2.2013 17:27

šuška se šuška da će uskoro pasti neki cm10.1 alpha... to su samo neke od glasina koje kruže po xda-devsima ( btw tema je lockana jer su me neki isprcali na threadu pa sam im reko da odjebu, šta oni mogu ako je jedan moj projekt iz zafrkancije popularan i oni tu ne mogu ništa... debosi i spammeri (jedan je dobio temp ban zbog provokacija))

midzan21 čet 28.2.2013 12:30

nisam, ali mislim da hoću kasnije... naravno dojmove ću prenijeti ovdje :D

EDIT: Prvi dojmovi sa Cm10.1

• brži je nego CM10 (možda mi se samo tako čini, vidjet ću sa idućim buildom)
  • Bluetooth radi (testirano)
  • WiFi i kamera ne rade
  • Prebrutalno izgleda :D
  • TouchWiz 5 launcher mi se kreša :/ (ako netko hoće probati, pa neka mi javi u PM na xda-devsima jel bolje radi ili ne)
  • ostalo šljaka (sve)

EDIT 2: 

Stavio novi build (aka današnji), evo novih bugova/onoga što radi:

• USB ne radi, te se vrši hot reboot
  • random rebootovi
  • WiFi popravljen
  • Audio kod dialera je malkice zmrdan (nisam bio testirao na prijašnjem buildu, al po komentarima čitam da je to bilo još i više zbugano)
  • Kamera ne radi (još uvijek)
  • Ostalo je kao i na prethodnom updateu (EDIT 1)

Ako dođe novi build stavim ga i kažem sve promjene ;)

midzan21 pon 4.3.2013 17:59

CyanogenMod 10.1 će uskoro biti gotov ;) 

Kamera će da proradi uskoro :D

Inače ne preporučam stavljanje još neko vrijeme jer se radi na ispravku random rebootova (koji su fkt random i nekad ih nema po par sati, a nekad se mob nemože da se upali ako nije spojen na komp).

Uglavnom, uskoro dolazi beta ;) 

EDIT: Sad vidim da je doble post :P Bemti mob xD

xfimx ned 24.3.2013 12:17

rootao sam svoj mini 2 i sve je prošlo super samo što mi ne rade aplikacije koje trebaju root. kad pokrenem bilo koju takvu app npr. Antutu CPU Master ili bilo koju drugu,ništa se ne događa, samo loading ili   checking root. čekao sam pola sata ali ništa dalje od toga, kao da mi mob nije rootan... što da napravim da mogu koristiti apps koje trebaju root? Hvala!

midzan21 ned 24.3.2013 12:24
xfimx kaže...

rootao sam svoj mini 2 i sve je prošlo super samo što mi ne rade aplikacije koje trebaju root. kad pokrenem bilo koju takvu app npr. Antutu CPU Master ili bilo koju drugu,ništa se ne događa, samo loading ili   checking root. čekao sam pola sata ali ništa dalje od toga, kao da mi mob nije rootan... što da napravim da mogu koristiti apps koje trebaju root? Hvala!

Izgleda da je to greška sa SuperUser appom. Flashaj ovo preko CWM-a (kao da ćeš instalirati onaj root.zip) i onda će sve raditi :)

http://download.chainfire.eu/315/SuperSU/UPDATE-SuperSU-v1.25.zip

KiX777 ned 24.3.2013 18:00

Molim pomoć!

Prije na GB mi je baterija durala i do 6 dana, sada kada ima JB, traje mi 1.5 dan maksimalno.

Neznam što jede bateriju, preko noći se isprazni do 30%, wifi uključen. Brat ima isti mob i wifi uključen i dura mu 5 dana.

Ako znate, pomozite. {#}

kurt uto 26.3.2013 11:33
midzan21 kaže...
zethro kaže...

ja danas sve to uradio i sve mi prošlo u redu jedino mi sada ne zeli ukljuciti wifi , izbacuje mi greška , prijedlog sta da uradim ?

E sad, taj problem zahvaća sve korisnike koji imaju najnoviji ROM update. Trebao/la bi reflashati ponovno stock ROM, ali tako da se stavi ovaj ROM:

http://www.hotfile.com/dl/176596214/902d4e0/S6500DXXLD3_S6500DCROLD3_CRO.zip.html

Te nakon toga ponovi postupak rootanja uređaja.

Upute kako flashati novi ROM:

1) Otvoriti Odin (prethodno skinut)

2) Staviti prethodno skinuti (te linkirani) fajl u PHONE sekciju (ne PDA)

3) Skinuti http://www.mediafire.com/?46gyc7wiaogr4r8 te iz toga iskoristiti PIT datoteku

4) PIT datoteku staviti u PIT sekciju

5) Mora biti označeno re-Partition (OBAVEZNO)

6) Kliknuti na START

7) {#} da sve dobro prođe

8) Nakon flashanje ROM-a provjeriti da li WiFi radi

9) Ako radi ne updateati ROM NITI U LUDILU (time se može dogoditi opet isto {#} kao što ga već imaš)

10) Rootanje prema uputama iz prvog posta

nadam se da sam sad uspio sve razjasniti :)

EDIT: Reuploadan pit fajl na mediafire

imam isti problem i zapeo sam na 7. koraku {#} dodao sam te na skype za pomoc {#}

xfimx uto 26.3.2013 14:23

imam problem sa CPU clockom. pomocu antutu cpu mastera prvi put sam cpu overclockirao na 1011mhz i sada kad god stavim na vise ili manje od toga, nakon nekoliko   minuta se vrati na 1011mhz. ja si ga oc na 1088mhz kad igram dead trigger pa mi se nakon nekoliko minuta smanje performanse. ili kad stavim za preko noci na 122 mhz, on kasnije cijelu noc bude na 1011 mhz. kao da sam zeli riknut od toga... trebam pomoc hitno!!!

midzan21 uto 26.3.2013 19:15
xfimx kaže...

imam problem sa CPU clockom. pomocu antutu cpu mastera prvi put sam cpu overclockirao na 1011mhz i sada kad god stavim na vise ili manje od toga, nakon nekoliko   minuta se vrati na 1011mhz. ja si ga oc na 1088mhz kad igram dead trigger pa mi se nakon nekoliko minuta smanje performanse. ili kad stavim za preko noci na 122 mhz, on kasnije cijelu noc bude na 1011 mhz. kao da sam zeli riknut od toga... trebam pomoc hitno!!!

Stavi da ti je gouverneou Performance ili ondemand. Ovi drugi nisu bogzna kavi. Isto tako pod CPU scheduler stavi sio pa ćeš vidjeti da se baterija manje troši. Inače moja konfiguracija za CPU je 1088MHz max i 320min, governor: performance, scheduler: sio. Ako ti ne paše ovaj Performance, stavi ili ondemand ili interactive.