[FAQ] Android flash, custom ROM, root

pozdrav,
ispričavam se kaj ulečem ko padobeanac, da odma napomenem tuklec sam za pametne telefone, donedavno sam imao nekaj noviji model od nokoe 3310, ah to su bila vremena hehe, al eto sad sam nabavio neki bez oca i matere-imena i prezimana kineza naravno nigdije nikaj ne piše, našo sam na netu i iz droid info sam sazno da se radi kao o alps c3000 evo i video sa yt di ga neko predstavlja, nikaj posebno i dosta kolko kužim stari hw vidli bute u slikama budem postavil sve kaj je u njemu,kaj se pc-a tiče sam pover user tak da mi nebi trebalo bit za shvatit kako flešat ovaj moj telefon, sam nemrem nač koji rom da stavim, znači meni treba čim lakši za sistem da to glatko radi na postoječem hw i da nema ovolko blotware aplikacija predinstalirano, samo google store i dalje budem ja sam instaliro kaj bum htio.(nije da on sad šteka relativno glatko radi, al ima svojih sjajnih trenutaka kad bi ga naučio kako da leti :D)
ako ima koja dobra duša da pogleda slike i koji se hw nalazi u njemu pa da mi preporuči kaj da stavim, jer vjerujem da je to kopija nečega pa ziher ima nekaj bi pasalo na njega
unaprijed hvala
ps.
nije mi bitno dal je najnovija verzija, bitno mi da je stabilno i odazivno
itko?
pliz pomoč oko toga, neda mi se davat novce za nekaj bolje ak mogu iz ovoga flešanjem napravit solidan mob.
hvala još jedno :)

Romove mozete samo naci za poznatije brendove mobitela

Premda može i modificirati i kompajlirati sam neki generički CFW za MTK 6572.
Ima tutoriale na XDA, nije preteško.

Trebam poneki savjet kako rootat Sony experia z1 compact d5503.
Znači našao sam na netu više linkova ali me zanima savjet nekoga tko je to već radio.
Da li taj mob ima zaključan bootloader i šta to znači da je bootloader zaključan.
Ono što bi htio napraviti je rootat mobitel, staviti mu custom recovery i custom rom kasnije.
Hvala

Znači našao sam na netu više linkova ali me zanima savjet nekoga tko je to već radio.
Da li taj mob ima zaključan bootloader i šta to znači da je bootloader zaključan.
Ono što bi htio napraviti je rootat mobitel, staviti mu custom recovery i custom rom kasnije.
Hvala
Bootloader nije obavezno zaključan, samo na nekim mobitelima, provjeri na internetu kak se na Sonyu provjerava, ne sjećam se više.
Uglavnom, većina ih dozvoljava unlock, a prvi korak za sve na Sonyu je da skineš Flashtool.
Onda unlockaj službenom Sony metodom, minuta posla....
Uglavnom, ako ti je bootloader zaključan, možeš samo instalirati firmware koji je baziran na tvorničkom, bez mogućnosti zamjene kernela i recoverya, znači sranje.
Root nema veze s bootloaderom, ali kad otključaš bootloader, lakše i rootaš i imaš milijun ROMova za skinut(bar za tvoj mob).
Znači: skini falshtool, unlockaj prek njega bootloader, odi na xda i nadi podforum od tvog moba, skini recovery(preporučam TWRP) i prebaci ROM na memoriju moba i flashaj....
I naravno, prije svega backup iz recoverya.
Uglavnom, ove upute vrijede za sve Android mobitele, samo kaj drugi nemaju Flashtool kao Sony, na žalost.

Ok znači taj flashtool i prvo provjera bootloadera. Ok hvala na savjetu zasad budem malo proučio pa ću vidit šta dalje.

Hvala
Bootloader nije obavezno zaključan, samo na nekim mobitelima, provjeri na internetu kak se na Sonyu provjerava, ne sjećam se više.
Uglavnom, većina ih dozvoljava unlock, a prvi korak za sve na Sonyu je da skineš Flashtool.
Onda unlockaj službenom Sony metodom, minuta posla....
Uglavnom, ako ti je bootloader zaključan, možeš samo instalirati firmware koji je baziran na tvorničkom, bez mogućnosti zamjene kernela i recoverya, znači sranje.
Root nema veze s bootloaderom, ali kad otključaš bootloader, lakše i rootaš i imaš milijun ROMova za skinut(bar za tvoj mob).
Znači: skini falshtool, unlockaj prek njega bootloader, odi na xda i nadi podforum od tvog moba, skini recovery(preporučam TWRP) i prebaci ROM na memoriju moba i flashaj....
I naravno, prije svega backup iz recoverya.
Uglavnom, ove upute vrijede za sve Android mobitele, samo kaj drugi nemaju Flashtool kao Sony, na žalost.
Da li prije bilo kakvog pokušaja dal rootanja ili otključavanja bootloadera trebam instalirat neke drivere.. Znam da je kod samsunga onaj kies program pa on instalira sve drivere..

Imaš u folderu u kojem je flashtool instaliran folder naziva drivers, tam imaš instalaciju drivera, kad ju pokreneš biraj svoj model mobitela i na dnu fastboot i flashmode driver pa instaliraj.
Onda uštekaj mobitel pa ti bude povuklo te drivere.

sad sam se uhavtio toga, iskreno sony i sve oko njega mi je totalna nepoznanica i evo ne znam stvarno odakle da krenem.
trebo bi valjda počet od tog bootloadera otklučavanja al ne znam protumačiti ono što mi izbaci, a to je sljedeće. Čisto se bojim da neću pokvariti mob
Znači izbaci sljedeće:
Rooting status: Bootloader unloack allowed: Yes
E sad šta to znači ...

To znači da možeš otključat bootloader, kad otključaš bootloader možeš flashat drugi recovery i kernel, a samim time i drugi rom

To znači da možeš otključati bootloader.
Klikni na onu ikonicu gore lijevo za unlock i prati upute.
Uglavnom, samo daj valjanu e-mail adresu pa ti budu poslali kod.
I onda ga samo copy-paste u izbornik kaj ti se pojavi u flashtoolu.
Zapravo, to ti sve i piše odmah na ekranu.

jeli ovo jedini način tj koji je najbolji da otključam bootloader http://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/unlock-yourboot-loader/
nisam to radio dosad pa zato pitam
znači stavio na win10 instalirao pc companion, sad trebam flashtool da bi krenuo sa otključavanjem bootloadera?

jeli ovo jedini način tj koji je najbolji da otključam bootloader http://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/unlock-yourboot-loader/
nisam to radio dosad pa zato pitam
znači stavio na win10 instalirao pc companion, sad trebam flashtool da bi krenuo sa otključavanjem bootloadera?
To je taj službeni način.
A u flashtoolu ti je to sve automatizirano, pa samo klikaš.
U osnovi, ista stvar, samo ne moraš koristiti command prompt.
Tak da ti je s flashtoolom sve jednostavnije.

Ljudi moji mo#da 'u biti malo naporan al nemam pojma.. Imam iskustva s time svime na samsungu
Uglavnom skinuo sam ovjde flashtool http://developer.sonymobile.com/services/flash-tool/how-to-download-and-install-the-flash-tool/ i to se yove emma kolko vidim..
Imam i teamviever ako neko ima volje asistirat..
sad ću vidit malo taj flashtool / emma u biti
EDIT: traži me registraciji WTF, jesam ja skinuo dobar flashtool, molim nekog ako nije problem za link

Ne taj flashtool, taj je sranje.
Trebao sam ti odmah napisati da skineš Androxydeov: http://www.flashtool.net/downloads.php

Ok sad ću skinut taj, šta ću sad s ovim, da li ga ostavim ili da uninstaliram..

Iša san stavit custom rom na LG G3 i očito je došlo do nekog errora kod flasha i sad mob neće da upali, pokazuje samo LG logo i ugasi se. U recovery modu trazi da se napravi factory reset al kad to confirm i dalje samo logo LG i ugasi se. Inače svaki mob koji san ima dosad san roota i ovo je prvi put da mi se ovako nešto desilo.Radi se o Cyanogen modu.

Ok sad ću skinut taj, šta ću sad s ovim, da li ga ostavim ili da uninstaliram..
Nebitno, samo instaliraj drivere s ovog kaaj sam ti stavio link, naravno bez uštekanog mobitela.
Onda dalje piči kak sam ti napisao.

Iša san stavit custom rom na LG G3 i očito je došlo do nekog errora kod flasha i sad mob neće da upali, pokazuje samo LG logo i ugasi se. U recovery modu trazi da se napravi factory reset al kad to confirm i dalje samo logo LG i ugasi se. Inače svaki mob koji san ima dosad san roota i ovo je prvi put da mi se ovako nešto desilo.Radi se o Cyanogen modu.
Hmmm....
Prvo dok si u recoveryu spoji ga kabelom na PC pa biraj mount pa usb storage ako ima.
I onda kopiraj neki firmware za taj recovery ili zip verziju novijeg recoverya na mob.
Ak ne možeš, ili stavi sd karticu u čitač ak imaš ili preko LG softvera flashaj, ali to ti je onda odmah dupli posao, radit dva puta isto.
Uglavnom, stvar je u recoveryu i kernelu, tj. najvjerovatnije njihovoj kombinaciji.

Jedina opcija kad iden u recovery je factory reset, nista drugo ne mogu. A usb ne čita. Nije uopće bitno jer taj mobitel već duže ne koristin pa san se malo igra, al mi nije jasan problem jer sad dosad uvik kod nepravilnosti u custom romu moga flashat neesto drugo priko toga, ispravit, ode mi ne nudi nikakve opcije.
Mozda iz ruganja posaljen na servis, samo nek ga oni upale, garancija vridi i dalje. Kad on bude upaljen dalje ja mogu sa njin u kombinatoriku.

Ovo ti je zapravo samo par minuta posla, a na servisu ti ionak ne budu to priznali.

ovom flashtoola treba sat vremena da se skini blehh

Da.
I nemoj biti paranoičan, trenutno si u fazi kad ništa ne možeš nepovratno sjebat.
A i sa Sonyem si uvijek na zelenoj grani bar kaj se tiče flashanja.

Ok. Malo sutra ću instalirat drivere ove na desetci, neće da mi instalira drivere.....
https://s31.postimg.org/vipfjc1ez/144.jpg
EDIT: Jel ima smisla da to sve pokušam na windows 7 koja je instalirana virtualno, tipa vmware

Pa jasno ti i piše, jesi li ih uopće instalrao iz flashtool foldera?
To ti je vjerovatno c:Flashtool/driver

kaže your phone bootloader cannot be officially unlocked

Čudno, ovo je ili problem s Windowsima, ili driverima, ili flashtoolom, probaj googlati taj problem.

Zapravo, brže je da onda ideš preko one službene metode kaj si proje našao, umjesto da dijagnosticiraš probleme:
pozdrav,
ispričavam se kaj ulečem ko padobeanac, da odma napomenem tuklec sam za pametne telefone, donedavno sam imao nekaj noviji model od nokoe 3310, ah to su bila vremena hehe, al eto sad sam nabavio neki bez oca i matere-imena i prezimana kineza naravno nigdije nikaj ne piše, našo sam na netu i iz droid info sam sazno da se radi kao o alps c3000 evo i video sa yt di ga neko predstavlja, nikaj posebno i dosta kolko kužim stari hw vidli bute u slikama budem postavil sve kaj je u njemu,kaj se pc-a tiče sam pover user tak da mi nebi trebalo bit za shvatit kako flešat ovaj moj telefon, sam nemrem nač koji rom da stavim, znači meni treba čim lakši za sistem da to glatko radi na postoječem hw i da nema ovolko blotware aplikacija predinstalirano, samo google store i dalje budem ja sam instaliro kaj bum htio.(nije da on sad šteka relativno glatko radi, al ima svojih sjajnih trenutaka kad bi ga naučio kako da leti :D)
ako ima koja dobra duša da pogleda slike i koji se hw nalazi u njemu pa da mi preporuči kaj da stavim, jer vjerujem da je to kopija nečega pa ziher ima nekaj bi pasalo na njega
unaprijed hvala
ps.
nije mi bitno dal je najnovija verzija, bitno mi da je stabilno i odazivno