[FAQ] Android flash, custom ROM, root

Imam Prestigio MultiPad 7070c (Archos 70IT), moze mi tko preporucit neki custom rom za njega al da je dobar?
Trenutno imam stock Android 2.2 od Archosa.
Htio bih nešto što nije stock, nije UrkuDroid, ili OpenAOS...
Da je brz, i da je vise/manje skoro pa potpuno funkcionalan.
I po mogućnosti Android 2.3+ ali može i 2.2 ili 2.1, glavno da je brz i stabilan.
Nervira me to što ovaj stock postane strahovito strahovito i nesnosljivo spor nakon sto se instalira oko cca 15 aplikacija pa nadalje. Sto ih je vise, to je nesnosljivije. O radnom freezeima nakon nekog vremena da i ne govorim.... STRAŠNO.
UrukDrodi mi je super, ali ima onaj neki bug, a to je white screen koji se posjavljuje nasumicno nakon locka/unlocka uredjaja, i moguce je maknuti ga tek nakon reseta tableta. I onda kad se opet pojavi.... Aqrghhh.... Da nema taj shugavi bug, bio bi mi dovoljan.
OpenAOS je fora, ali iz nekog razloga na mom uredjaju se nezeli bootat, jednostavno radi boot loop....
Bump!
BUMP

ja nemogu stavit custom kernel ak nemam otkljucan bootloader jel?

ja nemogu stavit custom kernel ak nemam otkljucan bootloader jel?
Kernel se stavlja samo uz rom ili mijenja, a kako trebaš biti rootan i CWM Recovery imati onda moraš za to imati otkljućan bootloader.

nemam otkljucan bootloader al mi je mob rootan i instaliran je clockwork mod...pa da stavio bi hBoot rom z asvoj mob al on zahtjeva custom kernel...znaci bez bootloadera nista

Daj stavi link od roma i kernela, navedi model moba i fimwarea, i ako ti u navedenim tuturijalima stoji da netraba bootloader biti otkljućan onda bi mogao staviti sve, jer za neke mobitele treba bootloader biti otkljućan da bi ga mogao rootati i staviti Cwm.
Lp !!!

SE live with walkman.. u tutorialu bas pise da treba stavit custom kernel cak su i link od kernela stavili... nista... cekam a free day na omniusu pa cu si otkljucat bootloader

Moze li se stavit na androidu kad tipkam po tipkovnici u vodoravnom nacinu..da bude pola ekrana tipkovnica, a pola ostalo :D.
kao na iphoneu npr. Trenutno mi je preko cijelog ekrana samo tipkovnica i polje za unos. Jel moguce da bude kao kada je okomito?
Mob je SE Ray. ginger. hvala

Moze li se stavit na androidu kad tipkam po tipkovnici u vodoravnom nacinu..da bude pola ekrana tipkovnica, a pola ostalo :D.
kao na iphoneu npr. Trenutno mi je preko cijelog ekrana samo tipkovnica i polje za unos. Jel moguce da bude kao kada je okomito?
Mob je SE Ray. ginger. hvala
ukljuci automatsko okretanje postavke/aplikacije

Pozdrav, iam dolphin hd browser i operu mobile 2.3.7 GB, zakaj nemrem otvorit temu il citirat nekog na bugovom forumu?
Stisnem, nova poruka, otvori se prozor al bez tipkovnice, kaje to neki bug ili...? Isto mi je ak i koristim stock browser..
Imam Xperiu S

neki dobar rom za huawei u8650?

Isključi WYSYIWYG (mali kvadratić iznad kutije za tekst).

poz ljudi imam problem s rootom g nexus-a radim po ovom guidu http://galaxynexusroot.com/galaxy-nexus-root/how-to-root-galaxy-nexus-universal-guidegsmverizonsprintwindowslinuxmac/
dodjem do stepa 12 pa da uđem u recovery mod pa kad to kliknem pojavi se onaj lik androida s otvorenim trbuhom i nekim trokutastim znakom upozorenja pa se niš nemiče to mi već 2 puta izađem iz toga tako da izvadim bateriju pomoć plz

poz ljudi imam problem s rootom g nexus-a radim po ovom guidu http://galaxynexusroot.com/galaxy-nexus-root/how-to-root-galaxy-nexus-universal-guidegsmverizonsprintwindowslinuxmac/
dodjem do stepa 12 pa da uđem u recovery mod pa kad to kliknem pojavi se onaj lik androida s otvorenim trbuhom i nekim trokutastim znakom upozorenja pa se niš nemiče to mi već 2 puta izađem iz toga tako da izvadim bateriju pomoć plz
Pronjušakj po mojim postovima. Imao sam isti problem sa svojim Nexusom S.

Pronjušakj po mojim postovima. Imao sam isti problem sa svojim Nexusom S.
Pa mogao si staviti link da čovjek vidi kako si riješio. Ja sam se susretao sa takvim problemima korisnika , ali nisam baš obraćao pažnju na to jer su ipak na kraju riješili ali ne mogu se sjetiti gdje sam vidio.
Probaj ponoviti postupak ponovo.

hvala svima na pomoći evo uspio sam, samo sa m ponovo instaliro cwm pa otišo u recovery pa andalje sve radi

CM9 napokon dobio full stable Theme Chooser.
Jos samo da daju plain theme template

Ovo govno od baterije na froyu ne drži ni 5 h, idem na zatvori aplikacije i zatvorilo ih je 15 koje nisam niti otvorio..ima još netko takvih problema?

Normalna stvar za android. Nažalost. Nikako da to sranje riješe. Glavno da izdavaju Android 4.0 i 5.0 ...

Imam i ja tih problema sa lg 350 PE sa pokretanjem aplikacija, ali se sa rootom moze riješiti. Freez ili deinstal apk koje nisu potrebne a došle su sa stock romom.
Za sada nisam provjeravao da li mogu rootat mob jer sam išao na update i onda vidio da ta verzija nema za sada root ili je kompliciran i moram se spustiti sa stock verziju ispod što mi se neda za sada.
Lp !!!

Ljudi, molim pomoć!
Znači, rootao sam SE Xperiju Neo V, danas ću instalirati CWM (EDIT: instalirao sam ga) i onda bih htio staviti ovaj ROM.
Sada, mene muči jedno, pošto sam u tome nov, može li mi netko malo pojasniti postupak instalacije ovog ROM-a.
Možda vas malo tupim i iskusniji se smijulje, ali želim biti 10000% siguran da ću sve dobro napraviti.
Hvala!

Ljudi, molim pomoć!
Znači, rootao sam SE Xperiju Neo V, danas ću instalirati CWM (EDIT: instalirao sam ga) i onda bih htio staviti ovaj ROM.
Sada, mene muči jedno, pošto sam u tome nov, može li mi netko malo pojasniti postupak instalacije ovog ROM-a.
Možda vas malo tupim i iskusniji se smijulje, ali želim biti 10000% siguran da ću sve dobro napraviti.
Hvala!
How to install:
-take boot.img from zip and flash through fastboot
-go to recovery do full wipe including dalvik cache
-install rom zip
-reboot
-go back to recovery install gapps
-wipe dalvik cache and reboot
-enjoy

Ljudi, molim pomoć!
Hvala!
How to install:
-take boot.img from zip and flash through fastboot
-go to recovery do full wipe including dalvik cache
-install rom zip
-reboot
-go back to recovery install gapps
-wipe dalvik cache and reboot
-enjoy
Pošto ovo prvi put radim, mi se tekst na engleskom činio kompliciran, ali mi je kolega @Fero sve objasnio putem PP-a.
Samo mi nije jasno jedno. Ja Riješim sve boldano, i onda dođem do područje reboot. Idem na Reboot system i mobitel se ugasi i upali, ali kada se upali mu samo stoji natpis Sony i on ne mrda. Dali treba dulje čekati, dali ja trebam sam ponovno uči u CWM?

Nekad prvo pokretanje zna potrajati. Ako se ne pokrene nakon par minuta probaj ponovit postupak. Da li si stavio odgovarajuči kernel za taj Rom i da li imaš otključan bootloader?

Nekad prvo pokretanje zna potrajati. Ako se ne pokrene nakon par minuta probaj ponovit postupak. Da li si stavio odgovarajuči kernel za taj Rom i da li imaš otključan bootloader?
To je trajalo barem 15-ak minuta (možda i 20-ak).
Repair-ao sam mobitel (Preko Sony-jevog preograma, ima opcija "repair phone". Samo ti nanovo stavi firmware), ponovo ga rootao i stavio CWM.
Trenutačno sam u ovome području potpuni početni pa me ne pitaj za kernel, a bootloader mi je zaključan. Da ga odključam?

Bez otključanog bootloadera nečeš moći stavit Rom preko CWM-a. Ja sam se time patio danima dok mi nije uspjelo. Ako griješim neka me netko ispravi.

e majstore ak ti je bootloader zakljucan nemozes stavljat druge kernele...a ako ti pise bootloader unlock allowed: no, zaboravi na otkljucavanje bootloadera besplatno
edit: kolega me prestigo i moram ga ispravit...sa zakljucanim bootloaderom mozes stavljat custom romove pomocu CWM-a ali ne i custom kernele

e majstore ak ti je bootloader zakljucan nemozes stavljat druge kernele...a ako ti pise bootloader unlock allowed: no, zaboravi na otkljucavanje bootloadera besplatno
edit: kolega me prestigo i moram ga ispravit...sa zakljucanim bootloaderom mozes stavljat custom romove pomocu CWM-a ali ne i custom kernele
Eeee, sad trebam malo razmisliti.
Ako ga odključam, nema povratka, jeli tako (?), a gubim garanciju.
Garancija mi traje 2 god (1+1), što mi je još 18 mjeseci, a u tih 18 mjeseci se puno toga može dogoditi, neznam...
Što vi mislite? (tupim vas, zar ne?)

mozes relockat bootloader bez problema

mozes relockat bootloader bez problema
Može se :D?
Kako?
E jbg znam sve i ja imam galaxy ace 5830 malo jaći od tvog moba i wlan isto se gubi u drugoj sobi ali uspio sam ga rootat i staviti CWM recovery.
Cijena tvog moba oko 500,00 kn.
Lp !!!