Ficho28 sri 11.7.2012 23:19

Koja je bolja kupnja?? nesto od coolermastera da je u rangu s zalmanom z9 plus i z11 plus ili jedno od ta dva navedena?? mslm koja je bitna razlika izmedu z11 i z9..i sto mislite o coolermasteru storm trooper?(dali se to isplati kupovati?

unaprijed hvala

Haf932 sri 11.7.2012 23:49
VALVE kaže...

Gdje ima kupiti u nas HAF XM, nesviđa mi se kod HAFa X kornji dio kučišta. Hvala!

Nema ga jos kod nas , al bi trebao ubrzo stici !

Ficho28 kaže...

Koja je bolja kupnja?? nesto od coolermastera da je u rangu s zalmanom z9 plus i z11 plus ili jedno od ta dva navedena?? mslm koja je bitna razlika izmedu z11 i z9..i sto mislite o coolermasteru storm trooper?(dali se to isplati kupovati?

unaprijed hvala

U rangu sa Zalmanom Z9 i Z11 Plus bi bio CM Haf912 Plus i CM CM692 Standard!

CM Storm Trooper je odlicno kuciste !

- BIG tower (W) 250 x (H) 605.6 x (D) 578.5 mm

- dolazi s 4 venta:  2 x 120mm prednji

1 x 140mm straznji

1 200mm gornji

- ima podrsku za jos 4 x 120mm

- USB 3.0 x 2 , USB 2.0 x 2 , E-sata , audio I / O

- filteri protiv prasine

- kontroler za ventove

- max. duzina grafe 322mm

- max. visina CPU hladnjaka - 186mm

- odlican cable managment

Ako mozes , uzmi tog Storm Trooper-a ! Trenutno ti je u Portiu na akciji za samo 959 KN !

Haf932 čet 12.7.2012 00:14

Pa ja bih kod Troopera stavio jos samo na bocnu stranicu 2 x 120mm venta d ami puse po grafickoj !

Da ti sad posebno ne pisem specifikacije za svako kuciste kucista evol ti linkove pa si pogledaj :

Haf912 Plus , CM692 Standard , Zalman Z9 Plus , Zalman Z11 Plus !

Inace koje god uzmes , nemres fulat ! Eventualno bih izdvojio Zalmana Z9 Plus kao best buy za tu cijenu jer dolazi s 4 x 120mm ventovima , kontrolerom za ventove , temp. displayom ... Z9 i Z11 su po unutrasnjosti skoro pa isti , jedino se razlikuju po vanjskom dizajnu !

Ako ti se sviđa jednostavan dizajn ravnih linija , pogledaj si Fractal Design Core 3000 koji dolazi s 3 venta -120 / 140mm !

Kelam pet 13.7.2012 00:25

najljepsi mi je z9 a najkvaliteniji mi se pari z11

Al ajmo vidjeti sto i vi uzeli kad bi kupovali sad?

Vjerojatno sam mislia modat malo znaci obojat ga u neku crno zelenu kombinaciju pa uzmite u obzir i to koji bi najljepse izgledao hah

MARKOZD15 pet 13.7.2012 01:00
Kelam kaže...

najljepsi mi je z9 a najkvaliteniji mi se pari z11

Al ajmo vidjeti sto i vi uzeli kad bi kupovali sad?

Vjerojatno sam mislia modat malo znaci obojat ga u neku crno zelenu kombinaciju pa uzmite u obzir i to koji bi najljepse izgledao hah

Zalman kućišta nisu bogzna što po kvaliteti, ali odlično izgledaju. Ako hoćeš kvalitetu i ozbiljno kućište, kupi Bitfenix Shinobi-a.

Kelam pet 13.7.2012 01:13

A slusaj bitnije mi je da je tiho kvalitetno i hladno al volia bi i da izvleda dobro pa sad najbolje sto se moze dobit za ove noce trazim zato sam i pitao ovdje...

Vjeruj mi sad ce.mi sve bit dobro nakon mog trenutnog kucista koje je MS Thunder Blue LED...

MARKOZD15 pet 13.7.2012 01:18
Kelam kaže...

A slusaj bitnije mi je da je tiho kvalitetno i hladno al volia bi i da izvleda dobro pa sad najbolje sto se moze dobit za ove noce trazim zato sam i pitao ovdje...

Vjeruj mi sad ce.mi sve bit dobro nakon mog trenutnog kucista koje je MS Thunder Blue LED...

Ovo ti je odličan izbor: http://www.links.hr/?naziv=kuciste-bitfenix-shinobi-midi-crno-plexi-crno-bez-ps&option=artikl&id_kategorija=052635&id_artikl=052.635.007&tab=komentar

Evo i direktan link: http://www.bitfenix.com/global/en/products/chassis/shinobi/

Kelam pet 13.7.2012 01:30

Dpbro znaci imam par modela onaj bitefenix mi se svida jako pogotovo kako si ga ti marko modao ;)

Ovaj fractal je isto dobar samo me strah da ga nece bit dok ja skupim pare jer prvo moram napajanje kupit :/

MARKOZD15 pet 13.7.2012 01:33
Kelam kaže...

Dpbro znaci imam par modela onaj bitefenix mi se svida jako pogotovo kako si ga ti marko modao ;)

Ovaj fractal je isto dobar samo me strah da ga nece bit dok ja skupim pare jer prvo moram napajanje kupit :/

Nije Bitfenix lošiji, ali ja bih svakako na Fractala jer mi ima bolju konstrukciju iznutra. Iskreno... Ja sam počeo novce skupljati, kupujem Shinobia ponovno, perfektno kućište.

MARKOZD15 pet 13.7.2012 01:42
Kelam kaže...

Kad slupim pare vidit cu sta se nudi i najbolje cu uzeti hah

Al stvarno onaj shinobi mi i nije nesto nia uopce dok nisam vidia tvoj mod *________*

Kada sam ga kupovao nije mi se činio nešto iskreno, nagovorio me jedan kolega forumaš. Kasnije nisam požalia. Ima sve što ti treba.

MARKOZD15 pet 13.7.2012 02:11
zober kaže...

Shinobi nije ni do koljena F Core 3000 i još je skuplji ... sve u svemu solidno kućište, ali nije u istom rangu kao Core 3000 i Zalman Z9.

Kvalitetniji je duplo od Z9, ima bolji airflow i tu su negdje po managmentu, samo njegov izgled ne pada svakome...

A Fractal Core 3000 je klasa iznad oba. Krivo sam kućište gleda, Shinobi je X puta bolji od Core 3000.

MARKOZD15 pet 13.7.2012 02:19
Kelam kaže...

Ovaj fractal moze bit kvalitetan ali je ruzan... Mislin nije ruzan nego je prejednostavan... Njega bi trialo odma modat

Fractal Core 3000 nemože parirati Shinobi-u. Shinobi-u pariraju Z9+ i Haf 912+.

Kupi Shinobi-a, vjeruj mi nećeš pogriješiti.

Kelam pet 13.7.2012 02:26
Kelam kaže...

Cim se pare akupe kupujem.osim ako.onaj fractal r3 bude jos tu na forumu onda ipak njega ;)

Samo imam.problem... Nije dobavljiv u Splitu tj na upit svugdi osim u Zagrebu...

Sry na double postu :/

zober pet 13.7.2012 02:31

Eksterijer je nešto drugo, i tu se ukusi razlikuju.

Ali da je Shinobi bolje od preporučene dvojice su takvi smijehovi da boli glava.

Shinobi da ima bolji airflow? A za razliku od Core 3000 i Zalmana Z9 ima zatvorenu cijelu prednju stranu i jedva vuće zrak u sebe, dolazi s jadnim filterima za prašinu, nema niti potenciometar, dolazi samo s jednim ventom (Core 3000 s 3, a Zalman s 4), a kvaliteta izrade je na nivou kućišta od 300 kn. I za kraj siva mat boja i di god ga primiš ostane otisak prstiju zbog tupave "soft touch površine".

Jasno mi je da hvališ svog konja i sve to, ali ne uvjeravaj čovjeka da je bolji kad nije.

@Kelam koju matičnu imaš? ATX ili Matx