Koje kučište kupiti? Molim savjete

Ma kakvi SilverStone i Lian Li možda imaju dobra kućišta ali su skupa ko đavo,uz to CM ima bolja i jeftinija,dajte već jednom priznajte sami sebi da CoolerMaster ima najbolja kućišta (HAF 912+,HAF 922,HAF 932,HAF X,Cosmos S,StormSniper) i još mnogo manjih kućišta namijenjenih low end korisnicima..i de ti meni molim te nađi Silverstona ili Lian Li-a ispod 400kn...dok CM dere u tom području a bogami i na high end području
Mozda imaju ? Oprosti, ali 98% sam siguran da si balavac i da uopce nemas iskustva pa zbog toga necu u raspravu.

Iskreno, nisam siguran zašto ljudi toliko pričaju protic Silverstone i Lian-Li kučišta. Ta kučišta cijenom jesu malo dalje od onoga što velika večina nas može ponudit. Ali u njihovu kvalitetu ne treba sumnjat. Dovoljno je otić u neki shop, koji prodaje neka od navedenih kučišta i uvjerit se osobno u njihove mogučnosti.
Osobno, da imam viška novaca. Lian-Li bi mi bio prvi izbor za kučište. I Silverstone je jako kvalitetan i dobar. Mene osobno ne pale vanjski estetski dodaci i ljepote. Tako da mi CoolerMaster ne predstavlja ništa. Daleko od toga da ne valja. Ali po meni brate nije ni najbolji za navedeno.
EDIT: a nemojmo zaboravit i corsaira.

Moj glas ide za Bitfenix Colossus.

Evo dakle, trebalo je biti Silverstone Raven, ALI, kod nas u Hrvatskoj ga nema. Imaju samo SST RV01B, koje je sivo iznutra i nema bočni prozor. Tako da ništa od toga. SST RV01B-W ima u Srbiji, Sloveniji, Bosni...etc...ali kod nas ne! Baš krasno.
Onda opet u razmišljanje.

Ja ti lijepo kazem da pricekas 600T

pa haf x i gotovo,nemožeš pogriješit

uzmi haf X

Raven, Silverstone Raven.
Ovog Anteca sam gledao prije jedno 5 sati u Linksu, meni odvratno kuciste, na dodir mi nije ulio dojam cvrstoce i vrijednosti te svote novca.
Zašto Raven? Jesi ga vidio uživo pa zato ili... I ja sam vidio ovog Anteca. Je, to je istina, malo preskupo za to kako izgleda, ili se varam? Raven nisam vidio uživo, pa zato pitam.
Meni osobno, Silverstone i LianLi su bili pojmovi za kucista. Danas sam u Linksu uzimao brdo komponenata pa sam imao vremena pregledavat u izlogu... HAF-ovi, ne znam, meni je to ruzno, to sto ima odlican protok zraka me ne uzbudjuje previse. Moras imat mrcinske kartice u crossu ili SLi-u da iskoristis tu prednost, a ovo da podrzava 4 grafe ne bi komentiral... To je pisljivi argument koji nema veze i u 95% slucajeva koristi.
Silverstone ima i vise nego kvalitetna kucista, po cijeni i mora bit kvalitetno. Uz to Raven je specifican po postavljanju komponenti, konacno kuciste kod kojeg masivniji hladnjaci ne savijaju samu graficku.
Ma kakvi SilverStone i Lian Li možda imaju dobra kućišta ali su skupa ko đavo,uz to CM ima bolja i jeftinija,dajte već jednom priznajte sami sebi da CoolerMaster ima najbolja kućišta (HAF 912+,HAF 922,HAF 932,HAF X,Cosmos S,StormSniper) i još mnogo manjih kućišta namijenjenih low end korisnicima..i de ti meni molim te nađi Silverstona ili Lian Li-a ispod 400kn...dok CM dere u tom području a bogami i na high end području
Ne bi se bas slozio s tobom.
Sto se tice high-end kucista, tu je Lian-Li neprikosnoven, CM mu ne moze nista. Pogledaj malo na njihovoj stranici, pa svako kuciste im je tool-less, a da ti ne pricam o kvaliteti izrade...
Samo P-80 full tower kuciste obara s nogu i dan danas, a staro je vec nekoliko godina.
Istina je da CM ima neka dobra rjesenja u mid segmentu, i ova full tower kucista su ok, ali jos se to ne moze mjeriti sa Lian-Li, Silverstone i ostalim ultra teskim proizvodjacima kucista.
btw, izmedju tog izbora, preporucio bi ti Ravena. Mada ni HAF nije los.

Meni je Bitfenix odličan. BTW, jesi li možda razmišljao o Cosmos S-u?

208 dolara u Asbis-u.
1150 kn!
Isplati li se to?

208 dolara u Asbis-u.
1150 kn!
Isplati li se to?
Jos je manja nego sta sam ocekivao...
Da imam para otiso bi i kupio odmah 2 pa nek se nade :)
Ako je to stvarna cijena onda je po meni definitivni best buy

Dečki, to vam je cijena bez poreza. Dodajte još 23 % i maržu gore.

Jesi siguran? Ak me dobro pamcenje sluzi vani je 160$
Edit: Je, sad sam provjerio...pa kak onda tu kod njih stoji 200$+, nema sanse da na to jos ide marza i pdv

100 % siguran. Znam jer trgovina u kojoj kupujem uzima od njih.

Jesi siguran? Ak me dobro pamcenje sluzi vani je 160$
Edit: Je, sad sam provjerio...pa kak onda tu kod njih stoji 200$+, nema sanse da na to jos ide marza i pdv
100 % siguran. Znam jer trgovina u kojoj kupujem uzima od njih.
Nemoj biti 100% siguran!! Zašto?
Asbis: SST RV02B-W, cijena 217.96 USD = 1202.26 kn
link: http://www.magazinrs.hr//artikl.asp?code=SST-RV02B-W
http://www.protis.hr/products/details/kuciste-silverstone-raven-rv02-desktop/29000
?

e ljudi, dal se može za nekih 500-600 kn kupiti neko kvalitetno Big (Full) tower kučište ??

e ljudi, dal se može za nekih 500-600 kn kupiti neko kvalitetno Big (Full) tower kučište ??
Po oglasima možda, ja sam nabaso na odličnu ponudu, uzeo sam HAF 932 AMD Edition za 600 KN, tako da, realno gledajući, na oglasnicima možeš dosta dobro proć, jedno vrijeme na forumu su jako išla kućišta, sjećam se jednog tipa da je prodao HAF922 za 450 KN, a bilo je i još sličnih oglasa, pa pronjuškaj malo, a što se tiče novog, nisam siguran da ćeš nać Big Tower za 500-600 KN, moda nekog "Čifca" oni su dosta veliki i robusni a imaju pristojnu cjenu, uglavnom čekaj do se još nekoj javi sa odgovorom, jedino što meni pada na pamet za 500-600 Kn je CM 690 ( u raznim verzijama )!?

Po oglasima možda, ja sam nabaso na odličnu ponudu, uzeo sam HAF 932 AMD Edition za 600 KN, tako da, realno gledajući, na oglasnicima možeš dosta dobro proć, jedno vrijeme na forumu su jako išla kućišta, sjećam se jednog tipa da je prodao HAF922 za 450 KN, a bilo je i još sličnih oglasa, pa pronjuškaj malo, a što se tiče novog, nisam siguran da ćeš nać Big Tower za 500-600 KN, moda nekog "Čifca" oni su dosta veliki i robusni a imaju pristojnu cjenu, uglavnom čekaj do se još nekoj javi sa odgovorom, jedino što meni pada na pamet za 500-600 Kn je CM 690 ( u raznim verzijama )!?
pa i razmišljao sam po oglasima, jer nova kučišta su sva prek 1000kn, a neam baš tolko para: Imam ThermalTake Matrix, al je malo dosta, sve je nabijeno, a sad kad sam uzo nove komponente dosta se grije, pa sam mislio uzet neko veće kučište :D

pa i razmišljao sam po oglasima, jer nova kučišta su sva prek 1000kn, a neam baš tolko para: Imam ThermalTake Matrix, al je malo dosta, sve je nabijeno, a sad kad sam uzo nove komponente dosta se grije, pa sam mislio uzet neko veće kučište :D
Stavi tu na BUG da kupuješ kućište do 600 KN i vidi šta se nudi!?

Stavi tu na BUG da kupuješ kućište do 600 KN i vidi šta se nudi!?
oke, tnx :D

Da ne otvaram novu temu- jel valja šta onaj Coolermaster Cosmos S? Ili je Corsair 800d bolji?

Da ne otvaram novu temu- jel valja šta onaj Coolermaster Cosmos S? Ili je Corsair 800d bolji?
Naravno da valja, ali opet zavisi šta tražiš i koliko novaca želiš dati, i da, Corsair 800D je općenito bolji!?

Definitivno Obsidian 800D

imam jedno pitanje:
koja je razlika između Thermaltake v3 i Thermaltake v4? cijene su tu negdje

Gledao sam to već ,a i na jednom forumu sam pročitao da je V3 bolji. Samo me zanimalo mišljenje forumaša ;)

Gledajuči ovako napamet (nisam ga vidio uživo) specifikacije i slike samog kučišta, mislim da neke razlike nema.
Čini mi se da je jedina razlika u vanjskom izgledu. I kolko vidim V4 ima više ovih kopči za optiku.
A unutra mi se čini sve ista kaša. Isti broj/veličine ventova, iste dimenzije i slično.
Ako mene pitaš, to je isti kxxx, a drugo pakovanje. Bar kolko mogu ovako vidit.

Izgleda da ću uzeti Coolermaster Cosmos S. Bome je pravo kučište.

Po meni Cosmos S a sad biraj normalno ili nvidia claw
evo link http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=6600 to je normalno
a ovo nvidia po meni ovo msm ipak ima reflecting carbon fibres ma koji k**** to bilo
http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.instar-informatika.hr/slike/velike/kuciste-cooler-master-cosmos-csx-nvidia--0608048_1.jpg&imgrefurl=http://www.instar-informatika.hr/kuciste-cooler-master-cosmos-csx-nvidia-claw-bez-napajanja/0608048/kucista/&usg=__RWVdKFUpbmI2HKc1iP1igmtyd_o=&h=500&w=500&sz=26&hl=hr&start=0&zoom=1&tbnid=Y0Z_aALFKls1sM:&tbnh=142&tbnw=140&prev=/images%3Fq%3Dcoolermaster%2Bcosmos%2Bnvidia%2Bclaw%26hl%3Dhr%26biw%3D1020%26bih%3D558%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=hc&vpx=124&vpy=64&dur=1953&hovh=225&hovw=225&tx=170&ty=121&ei=6o0XTcbIG8uq8QOkpJyFBw&oei=6o0XTcbIG8uq8QOkpJyFBw&esq=1&page=1&ndsp=16&ved=1t:429,r:0,s:0
ako neces niti jedno onda se slazem sa vecinom haf x a imas i nvidia edition evo link
http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.2dayblog.com/images/2010/december/550x-hafx-nvidia-1.jpg&imgrefurl=http://www.2dayblog.com/page/6/&usg=__p97TWNuP3JBVWwKxbuML5-N9oDY=&h=413&w=550&sz=21&hl=hr&start=0&zoom=1&tbnid=oLDp-nwyIK4U1M:&tbnh=130&tbnw=143&prev=/images%3Fq%3Dhafx%2Bnvidia%26hl%3Dhr%26biw%3D1020%26bih%3D558%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=rc&dur=50&ei=RY4XTcKYFMa48gPzveiDBw&oei=RY4XTcKYFMa48gPzveiDBw&esq=1&page=1&ndsp=16&ved=1t:429,r:0,s:0&tx=119&ty=47
EDIT kolki linkovi bokte
Sada upravo vidim da imam thumbs down-e u prvom postu, pa molim dotične da obrazlože s čime se oni to ne slažu?!?
Svašta.
Odnosno, kao što piše: Ako netko zna nešto bolje, neka predloži!!