love2ml86 pon 16.9.2024 23:52
mr.potter kaže...
love2ml86 kaže...
Da, nema pametnih satova s toliko baterijom.. ali zato imas, Garmin, Huawei, coros..

Može li definicija pametnog sata, broj "aplikacija" ili što? Evo moj Huawei sa HarmonyOS mi šalje obavjesti, čitam mailove, razgovaram preko zvučnika, svira glazbu, sve živo mjeri i prati, ima navigaciju, mijenja lica, ima neki mršavi app store ... i baterija traje li traje... a eto nekima nije pametni sat nego sat s pametnim f-jama (dilema za lingvističare).

Nešto sam bitno propustio ?

OS koji nije limitiran u odnosu na Wear OS ili Apple Watch OS. Dostupnost većeg broja aplikacija koje pak donosi šire opcije vezane za interkaciju s ostalim uslugama koje imam (kalendar npr., mogućnost dodavanja to do liste, lica kao aplikacije koja pružaju daleko veći personalizaciju i sl.), dostupnost NFC plaćanja itd., ovo je ovako na brzinu, možda se nešto i promjenilo na bolje što se tiće ovoga što sam nabrojao ali je premisao ista, limitiraniji OS. (možda sa vremenom sve manje)

Zaporožac uto 17.9.2024 00:20

Najbitnije (meni)

Sat je dizajnerski promašaj,  ružan, osobito onaj s narančastim remenom na dlakavom muškom zapešću.

Cijena me ne zanima.

Inače, poslije GT3 , vozim GT4 46mm kupljen nedavno na akciji, za nešto manje od 200€.

Zemljanin uto 17.9.2024 00:48
mr.potter kaže...

Kao dugogodišnji vlasnik Samsunga , teška srca sam prešao u drugi tabor jer punjenje sata skoro svaki dan nisam mogao "prožvakati" (vezano za sat) i nije mi žao. 

Kolko puta punis smartphone u tjedan dana?

deckard uto 17.9.2024 07:35
mr.potter kaže...
love2ml86 kaže...
Da, nema pametnih satova s toliko baterijom.. ali zato imas, Garmin, Huawei, coros..

Može li definicija pametnog sata, broj "aplikacija" ili što? Evo moj Huawei sa HarmonyOS mi šalje obavjesti, čitam mailove, razgovaram preko zvučnika, svira glazbu, sve živo mjeri i prati, ima navigaciju, mijenja lica, ima neki mršavi app store ... i baterija traje li traje... a eto nekima nije pametni sat nego sat s pametnim f-jama (dilema za lingvističare).

Nešto sam bitno propustio ?

Kako je sad s plaćanjem (NFC), WhatsAppom i esim mogućnostima na Huawei satovima? Nisam nešto proučavao u zadnje vrijeme, a pošto moguće mijenjam tabor s mobitelom možda bih odmah mijenjao i sat. Kad sam počeo koristiti Watch 5 znam da friendovi s Huawei satovima nisu imali te mogućnosti. Zna netko dal ima kakve šanse plaćati s karticama Zabe i Revoluta preko nekog Huaweia?

zd1400rt uto 17.9.2024 08:24

Garmin Venu majka svih satova. Čitaš sve poruke uredno i odgovaraš sa templatima po potrebi, za rekreativca i više nego dovoljan, dizajnerski jednostavan, neutralan, da ne kažem elegantan.

NFC plaćanje sa Curve-om radi tip top, a baterija? Punim ga 2x mjesečno - zato sam ga i uzeo.

Best Buy

Bitanga uto 17.9.2024 09:43
zd1400rt kaže...

Garmin Venu majka svih satova. Čitaš sve poruke uredno i odgovaraš sa templatima po potrebi, za rekreativca i više nego dovoljan, dizajnerski jednostavan, neutralan, da ne kažem elegantan.

NFC plaćanje sa Curve-om radi tip top, a baterija? Punim ga 2x mjesečno - zato sam ga i uzeo.

Best Buy

Jel se i on puni onako seljački s kabelom koji se ušteka u pozadinu?

Rađe bih punio bežično svaka 2 dana, nego uštekavao proprietary kabel u njega.

mr.potter uto 17.9.2024 10:06
Zemljanin kaže...
mr.potter kaže...

Kao dugogodišnji vlasnik Samsunga , teška srca sam prešao u drugi tabor jer punjenje sata skoro svaki dan nisam mogao "prožvakati" (vezano za sat) i nije mi žao. 

Kolko puta punis smartphone u tjedan dana?

Pa volio bih da se i on puni svakih 10 dana, al to nisu riješili (sveti gral za mobitele). Za sat su to riješili (nekima). 

Nismo svi isti. Evo meni nfc plaćanje satom nije toliko fora jer plaćam mobitelom (gpay)- mahanjem rukom pred svima u redu na blagajni -neprocjenjivo, pod uvjetom da baterija u tom trenutku nije prazna. 

Macumba uto 17.9.2024 13:49

Prvi Galaxy Active 2 kupio sam 2020. I trajao je sve do prošlog ljeta kada je poludio. Našao sam identičan model na web shopu jedne domaće firme i kupio ponovno isti model za 99 EUR.
I evo ga - radi "ko urica". :)
Nisam jako zahtjevan korisnik, ali ovaj konkretni model ima osim prilično pouzdanog praćenja otkucaja srca i mogućnost mjerenja krvnog tlaka i to radi dovoljno dobro i precizno da ga je dobro imati "pri ruci". Kalibriranje se radi na isti način kako je opisano u glavnom tekstu. Ovaj moj model je bio prvi koji je to imao.
Možda nije šminkerski, baterija mu izdrži jedva 2 dana, ali objektivno ništa mu ne nedostaje u odnosu na sve ove nove modele. Sva ta sila fitnes mogućnosti meni (a vjerojatno i mnogima drugima) ništa ne znači.
Tako da ne vidim baš nekog razloga zašto kupiti novoga dok god ovaj bude radio.
Za sad ne vidim ni jedan "killer feature" zbog kojeg bih poželio novi model.