dado16 sub 1.3.2025 22:23
Gallu kaže...
Ti pišeš gluposti.
Gigabox+ nema ograničenja za 5g brzinu (ili ja do te brojke nikako ne mogu doći). Onaj fine print koji je prije pisao do nekih 500GB, ako se ne varam, više ne postoji.
Uglavnom, sumnjam da normalna osoba koja ne provodi cijele dane doma može ikako doći do ograničenja prometa, a po noći spavam tako da što se dešava u 3 u jutro apsolutno ne znam i sumnjam da prosječnog korisnika interneta to zanima, a upravo mi je HT tehničar javio da više nema ni smanjivanja na 4G u noći. S latencijom isto nemam problema i to je, kao i maksimalna brzina uvjetovano tvojom lokacijom. Tako da reteriram - ako si u urbanim sredinama - 5g je sigurno bolje rješenje od starlinka.

kao netko tko je zaposlenik te iste kompanije koju spominjes i kao netko tko je imao i 4g,5g i starlink, tvrdim da starlink bolje radi, prosto jednostavno....kad budes imao osobno starlink onda si mozes uzet za pravo komentirati

KTM ned 2.3.2025 02:10
Gallu kaže...
. Tako da reteriram - ako si u urbanim sredinama - 5g je sigurno bolje rješenje od starlinka.

Apsolutno ne stoji ako živiš u turističkom mjestu. 5G pola godine u turističko sezoni postaje nepouzdani šit i Starlink je za njega spaceshuttle.

Gallu ned 2.3.2025 09:46

Kao zaposlenik te kompanije morao bi znati da više nema ograničenja prometa i smanjivanja brzine na 4g kao što tvrdiš, isto bi znao da latencija ovisi o lokaciji i da nije svima slučaj kao što je tebi.
Možda je starlink bolji za mjesto gdje živiš. U urbanim središtima sigurno nije.

dado16 ned 2.3.2025 09:58
Gallu kaže...
Kao zaposlenik te kompanije morao bi znati da više nema ograničenja prometa i smanjivanja brzine na 4g kao što tvrdiš, isto bi znao da latencija ovisi o lokaciji i da nije svima slučaj kao što je tebi.
Možda je starlink bolji za mjesto gdje živiš. U urbanim središtima sigurno nije.

To sto ti mislis da nema, ne znaci da nema. A ja nigdje nisam spomenio 4g, govorim o 5g usluzi, a gigabox koji spominjes ne radi na istim frenkvencijama kao i 5g fwa, gigabox+ koristi samo DSS . A sa obzirom da nema više 3g, 4g doseze svoj vrhunac opterecenosti, gdje sad vecini i pozivi idu preko 4g.  Radio je meni 4g 2 mj dobro pa 1 mj nije, pa ako slucajno dode blagdan neki ,neznam tipa svi sveti, velika gospa, to je uzas, brzina bude katastrofa, ping je dobar samo u jutarnjim satima, poslijepodne poslije 15 16 postaje rat sa živcima. Na starlinku je u svako vrijeme u bilo koje doba ista brzina, nema prevelikih oscilacija, ispod 300 mbps nemam nikad. Govorim objektivno, ja bi valda prvi trebao hvalit 4g 5g(ali za sad u ovoj fazi to nije nekakvo rješenje)

Gallu ned 2.3.2025 12:24

Da te citiram opet:
"pricas gluposti, i trenutno ne postoji 5g paket interneta koji je neogranicen u HR, i svi operateri gase 5g u vecernjim satima gdje se onda uređaj spaja automatski na 4g. Ping je nestabilan, itd itd. To je jos sve veliki early access sa 5g uslugom"
Znači sve što si ovdje napisao je netočno.
Tvoji problemi sa 5g uslugom su problemi tvoje lokacije.
Ponoviti ću još jednom - u gradovima je 5g definitivno bolje od starlinka (i jeftinije kad smo kod toga).

dado16 ned 2.3.2025 14:07

sto se tice cijene to se slazem... Ovo drugo slozimo se da se ne slazemo :), ne bi ja imao toliko posla na poslu da je to tako kako ti kazes. Slozimo ce se svi da je bakar tu najjadniji(osim ak nije supervectoring) :)

=XFX=PlayHard pon 3.3.2025 15:08
Gallu kaže...
Da te citiram opet:
"pricas gluposti, i trenutno ne postoji 5g paket interneta koji je neogranicen u HR, i svi operateri gase 5g u vecernjim satima gdje se onda uređaj spaja automatski na 4g. Ping je nestabilan, itd itd. To je jos sve veliki early access sa 5g uslugom"
Znači sve što si ovdje napisao je netočno.
Tvoji problemi sa 5g uslugom su problemi tvoje lokacije.
Ponoviti ću još jednom - u gradovima je 5g definitivno bolje od starlinka (i jeftinije kad smo kod toga).

Ovisi gdje. 

Recimo ja zivim u Zagrebu u Trnavi i na mojoj lokaciji HT nema 5G odasiljaca. Cijeli dio Borongaja, prema City centru East pa sve do Trnave je dead zona za HT 5G internet. Brzina downloada je oko 15Mbps, upload je na 2Mbps, teska katastrofa. Probao sam nekoliko razlicitih 5G mobitela, u svima je isto. Djevojka je imala HT, identicne je brzine imala. 

Vec sam bio na rubu da narucim Starlink kao jedino moguce rjesenje, al reko idem prvo kupit Telemach i A1 kartice i isprobat jel se sto promijenilo u medjuvremenu, s obzirom da su na mojoj lokaciji nudili pred godinu dana jos i manje brzine nego sto HT nudi. 

Kad sam stavio Telemach karticu preporod. Valjda su postavili negdje odasiljac u blizi konacno, 5G konstantno na 500-800Mbps down, oko 35Mbps up. 

Bio sam par mjeseci na Telemachu i presao na A1 koji ima slicne brzine kao Telemach, ali nudi doslovno neogranicen internet. Nema spustanja brzine nakon xy potrosenih GB, nema stekanja, nema problema s latencijom, nema spustanja brzine u nocnim satima. Znaci perfekcija. 

Tako da nemojte se iznenaditi da mnogi dijelovi Zagreba (ne nekih sela u zabitima, nego Zagreba!) trebaju Starlink jer imate toliko dead zona da ne biste vjerovali. 

Gallu uto 4.3.2025 17:35

Uglavnom - preko 5G telefona se može testirati brzina na svakoj lokaciji.
Gdje ima optika - tu nema dileme
Gdje je dobra pokrivenost 5g signalom, a nema optike, ti je 5g bolje rješenje.
Za ostalo - snađi se kako se najbolje možeš snaći...

=XFX=PlayHard uto 4.3.2025 19:00
Gallu kaže...
Uglavnom - preko 5G telefona se može testirati brzina na svakoj lokaciji.
Gdje ima optika - tu nema dileme
Gdje je dobra pokrivenost 5g signalom, a nema optike, ti je 5g bolje rješenje.
Za ostalo - snađi se kako se najbolje možeš snaći...

Za sve ostalo tu je Starlink.