iPhone

Prijenos slika s Iphonea na PC

Stane256 čet 23.1.2020 14:02

pozz, imam iPhone 8 i napunila mi se memorija na uređaju te bi htio prebacit slike i videe s moba na komp.

galerija mi se NE ažurira na iCloud jer ne znam zasto nemam to ukljuceno, i sad kad ja ocu prebacit slike putem kabla na komp to bude ovako:

spojim iPhone sa PC-om, pronađe uređaj i otvori mapu, uđem n DCMI folder gdje imam jos 4 mape sa slikama, označim što hoću prebacit i pocne sa kopiranjem u drugu mapu i prebaci par slika i izbaci grešku na PC-u 'This device is unreachable'. i ne mogu više ništa radit sa mobom na PC-u dok ga ne odštekam i ponovo spojim.... imam preko 1500 slika i 250 videa...

Jel postoji bar neko sa istim problemom pošto nisam još naišao na nikakvu temu sa sličnim problemom? i dal zna ko rješenje na to sranje?

Over(C)lock uto 28.4.2020 23:18

Na koji način si uspio na kraju? Ja se evo također mučim s tim izbaci mi sljedeću grešku "the device attached to the system is not functioning" kad pokušam normalno iz explorera, preko i tunesa ne vidim način kako bi mogo prebacit slike osim one kompletne sigurnosne kopije ukoliko ona povlači slike sa sobom.

sudy_freak sri 29.4.2020 15:06

Ovo me pitanje dugo mučilo, no riješio sam to programom iMazing


Odlična stvar, kupio sam ga za dva računala (sebi i sestri, studentski popust oko 200 kuna).

Topla preporuka.

Osim backupa, upgradeanja, factory reseta, pisanja poruka, cijelo čudo opcija i mogućnosti nudi te se iznenadiš što jedan non-Apple uređaj može raditi s Apple uređajem.

ll25 ned 19.3.2023 21:17

Danas sam prvi put nakon dvije godine htio prebaciti slike na komp s iphonea (blagodati 128gb memorije, al realno i to postaje malo...) i onda hladan tuš :)

 

Dosad sam uvijek lijepo išao desni klik na "iPhone" u My PC i stisnuo uvezi slike i videozapise i lijepo mi je odmah filtriralo šta je već uvezeno, šta nije, kreiralo je onda nove foldere po datumima itd.. A sad, aplikacija se zbrejka čim krene zbrajat slike i čitam na netu da nisam jedini, al nigdje ne nalazim rješenja. Preko Win11 Photo aplikacije ne uspjevam ništa zato jer mi sve datoteke zgura u jedan odabrani folder, a ne kreira nove po datumu.

 

E sad, voljan sam nažalost i platit za neki program, ali mora zadovoljiti uvjete:

1. konvertirati HEIC u JPG

2. ako sam neke stavke već prenio na komp, ali nisam obrisao s moba, ne smije ponovo skidati, tj duplirati

3. mora nuditi mogućnost brisanja slika s iphone-a (jer ručno brisanje s mobitela je katastrofa)

4. mora biti u mogućnosti kreirati organizirane foldere po datumima

 

Jel može netko moooolim pomoć? Nemam mjesta, a nabralo mi se 70gb materijala koje moram maknut :) Ovaj iMazing izgleda solidno, ali prije nego dam za njega 60€ bi fakat volio čut nečije mišljenje jel fkt toga vrijedan...

 

Hvala!

LukaSokol1 pet 24.3.2023 22:38

Cemu uopce bilokakvo kemijanje?

50gb icloud-a kosta 0.99e/mj

200gb je 2.99e/mj

Placas kolko je gb potrebno, slike se automatski sinkroniziraju (i svi ostali podaci koji se dopuste), i da se sta god dogodi s mobom, svi podaci su sigurni...

Prijavis se preko PC-a na icloud, i sve slike su dostupne za skidanje na pc bez kemijanja sa kablovima i xy programima...