iPhone

IPhone 15 - [Rasprava]

Tomek.Klc pet 15.9.2023 17:56
_itsmoriarty kaže...

narucen 15 pro max natural titnium 256GB. 

sad cekamo bas me zanima hoce li do petka doci :) 

Mislim da ih tad tek šalju, ja računam tek onaj tamo iza tjedan pa ako me iznenadi super.

Vavoom pet 15.9.2023 18:45
Entry Point kaže...

Bez žurbe ekipa, za par tjedana će ih biti ko govana i to u svim bojama. Strpite se malo, ne nasjedajte na hajp.

A ja baš i nemam sreće, jer sam A1 korisnik (mob mislim uzet na pretplatu kod njih), a poznavajući ih, oni ponude ne samo iPhoneove, već i sve mobove samo u 2 boje i to one koje mi ne pašu (obično Black ili Silver)

Vavoom sub 16.9.2023 20:06
Entry Point kaže...
Jesam kenjao o čekanju i onda ga danas naručio 😂 A dobro, za ročkas se počastio.

Mob ili punjač?

Ak si već prednaručio 15-icu, šta'š učiniti sa ovom 13-icom kaj sad imaš? Ja da sam na tvom mjestu, poklonio bi ju nekom od familije ko od malena žudi za iPhoneom, da se preporodi ak je taj imao loše Android OS mobove ili ga ostavio kao rezervu

P.S. Ak se pitaš odakle mi sav ovaj info, čitam i pratim redovito teme o Uređajima pa otuda kupim

amagi ned 17.9.2023 10:00

Po meni se nikad nije ni isplatilo mijenjati nakon jedne godine i zato mi je smijesno prigoravarnje o "inovacijama" ljudi koji imaju trenutni model. Ako kupujes novi svake 3-5 godina, taman se nakupi novih hardware i software unaprijedenja da se osjeti.

Alchemist ned 17.9.2023 10:24
x18x05x kaže...

Tko već ima 14stu seriju nema nikakvog smisla da se prebaci na iPhone 15 seriju. Ja čak mislim preskočiti jednu generaciju.

amagi kaže...

Po meni se nikad nije ni isplatilo mijenjati nakon jedne godine i zato mi je smijesno prigoravarnje o "inovacijama" ljudi koji imaju trenutni model. Ako kupujes novi svake 3-5 godina, taman se nakupi novih hardware i software unaprijedenja da se osjeti.

Upravo to, nema smisla mijenjati telefon star godinu, dvije pogotovo ako većina ni ne kupi odmah po izlasku. 3 generacije star i više se već osjeti dosta...

Wiz3m4n ned 17.9.2023 10:43

Ja ne znam šta vi pričate da se osjeti no ja od Mate 20 pro sam promjenio 2 telefona kasnije, Vivo x51 pro i sada imam iphone 13 mini zbog gabarita jer mi je ono androidalno od cigli postalo smetnja za koristiti, no što se tiče svega što koristim ja nisam vidio nikakvu razliku, što od brzine, fluidnosti, kamera ili sl. Dapače Vivo kojeg sam jedva prodao je bio možda najbolji telefon od ta 3. Mišljenja sam da je sve to čisto šminkersko preseravanje sa tim ajfonima i mjenjanjem telefona iz godine u godinu, pomaci su minimalni, i nekako imam osječaj da je u zadnjih par godina stagnacija na tom polju velika, razlike na papiru naravno da ima, no uistinu kolika je ona vidljiva u svakodnevnom korištenju???? Vjerujem jako mala...

Gale92 ned 17.9.2023 10:57
Wiz3m4n kaže...

Ja ne znam šta vi pričate da se osjeti no ja od Mate 20 pro sam promjenio 2 telefona kasnije, Vivo x51 pro i sada imam iphone 13 mini zbog gabarita jer mi je ono androidalno od cigli postalo smetnja za koristiti, no što se tiče svega što koristim ja nisam vidio nikakvu razliku, što od brzine, fluidnosti, kamera ili sl. Dapače Vivo kojeg sam jedva prodao je bio možda najbolji telefon od ta 3. Mišljenja sam da je sve to čisto šminkersko preseravanje sa tim ajfonima i mjenjanjem telefona iz godine u godinu, pomaci su minimalni, i nekako imam osječaj da je u zadnjih par godina stagnacija na tom polju velika, razlike na papiru naravno da ima, no uistinu kolika je ona vidljiva u svakodnevnom korištenju???? Vjerujem jako mala...

Zaista i meni iPhone 13 Mini odgovara po gabaritima i upravo će mi zato biti najteže naviknuti se na 15 Pro ... al idemo pa šta bude

Vavoom ned 17.9.2023 12:32
Alchemist kaže...

Upravo to, nema smisla mijenjati telefon star godinu, dvije pogotovo ako većina ni ne kupi odmah po izlasku. 3 generacije star i više se već osjeti dosta...

I još najčešće ti koji često mijenjaju mobove, stare ispravne bace u smeće umjesto da ih poklone nekom ili ih ostave za rezervu, katastrofa jedna 

zvonko ned 17.9.2023 14:08

ekipa,

Jel itko naručivao već maskice (silikon ili guma) za 15 pro max? 

Naravno da nije neka extremna cijena?

Gledam u našim dučanima za smartphone opremu još nije došlo ništa konkretno..

lussinho ned 17.9.2023 17:33

Pozdrav, imam p30 pro i nakon 4 godine odlučio sam se vratiti na iPhone.

Dulje vrijeme mi je trebalo da se naviknem na dimenzije i težinu p30 pro. S obzirom da je max još mrvu veći i teži bojim se da mi neće odgovarati...još kad bi masku stavio... Dok se kod običnog bojim da mi bude pak premali nakon ovog.

Da li ste ostali imali ovakvih problema s prelaskom na veći ili manji iPhone? :D

Mauro ned 17.9.2023 19:28
lussinho kaže...

Dulje vrijeme mi je trebalo da se naviknem na dimenzije i težinu p30 pro. S obzirom da je max još mrvu veći i teži bojim se da mi neće odgovarati...još kad bi masku stavio... Dok se kod običnog bojim da mi bude pak premali nakon ovog.

Da li ste ostali imali ovakvih problema s prelaskom na veći ili manji iPhone? :D

Presao sa iPhone 11 Pro na 13 Pro Max. Glavni razlog sto vid vise nije dobar kao nekad, pa sam htio veci ekran.

Prvih par dana mi je bilo malo "cudno", trebalo se naviknuti na drzati u ruci dosta veci telefon, a i poprilicno tezi.

No nakon par dana se naviknuo i sada bi mi bilo tesko vratiti se na npr. obicni Pro i slicno.

Kada primim u ruke zenin telefon (ona ima 14 Pro) djeluje mi kao igracka i fakat bi mi sada bio premali za koristenje. Hebi ga, kad se naviknes na veci ekran 

I da - 11 Pro nije bio u maskici, a 13 Pro Max ima maskicu, pa je onda razlika u velicini/tezini jos naglasenija

Marko :D ned 17.9.2023 21:41

Može jedno pitanje; zašto vam težina mobitela igra ulogu? Razumijem dimenzije mobitela, ali težina? Po meni je to jedna apsolutno nebitna stavka; prijašnji mobitel XA2 Ultra je težio 221g i još sam na njega stavio silikonsku masku. Sad imam Poco X5 Pro s onim "armor" caseom i stvarno ne vidim problem s težinom. Veća težina je, po meni, plus. Lakši mobitel će ti prije ispast iz ruke nego teži; teže je izgubit osjećaj za teži predmet u ruci nego lakši. 

It'sMe932 ned 17.9.2023 21:43
Marko :D kaže...

Može jedno pitanje; zašto vam težina mobitela igra ulogu? Razumijem dimenzije mobitela, ali težina? Po meni je to jedna apsolutno nebitna stavka; prijašnji mobitel XA2 Ultra je težio 221g i još sam na njega stavio silikonsku masku. Sad imam Poco X5 Pro s onim "armor" caseom i stvarno ne vidim problem s težinom. Veća težina je, po meni, plus. Lakši mobitel će ti prije ispast iz ruke nego teži; teže je izgubit osjećaj za teži predmet u ruci nego lakši. 

Moje iskustvo je potpuno suprotno. Lakšim mobitelom je lakše baratati i teže ispada iz ruke. Najgore je kad uređaj bude težak i još nema centar mase "u centru".

Gravyri pon 18.9.2023 05:57

Evo recimo ja imam s21 ultra koji je tezak mobitel i posto sam cesto dugo na telefonu tipa ne skidam se po sat vremena mogu reci da pocnem osjecat tezinu i zglob pocinje lagano bolit, isto se razmisljam da cu uzet pro verziju umjesto pro max

Horned Reaer pon 18.9.2023 08:44

zbog težine sam i prodao 13 pro i naručio 15 pro. Iako se možda 21 gram ne čini mnogo kad držiš mobitel sat vremena u ruci itekako se osjeti razlika. 

Jel tko zna kada dolaze mobiteli tko je napravio preorder? Probat cu ja nazvati istyle da vidim jel s tiže u petak ili u petak šalju

PS2: koju maskicu preporučate za 15 pro, kakve su ove finewoven nove? 

ATJLučko pon 18.9.2023 11:11
Gogy7 kaže...
Mnogi revieweri kazu da taj finewoven djeluje jako sinteticno i plasticno.

Upravo sam prije nekih sat vremena uočio jedan YT video gdje YTuber dokazuje da su ti caseovi GOLI KURAC, pardon na iskrenosti i otvorenosti! 

Mojih 100.00€ura da će ih iduće godine ili debelo rekonstruirati ili uopće totalno izbaciti! 

Punti pon 18.9.2023 11:48
ATJLučko kaže...
Gogy7 kaže...
Mnogi revieweri kazu da taj finewoven djeluje jako sinteticno i plasticno.

Upravo sam prije nekih sat vremena uočio jedan YT video gdje YTuber dokazuje da su ti caseovi GOLI KURAC, pardon na iskrenosti i otvorenosti! 

Mojih 100.00€ura da će ih iduće godine ili debelo rekonstruirati ili uopće totalno izbaciti! 

Link?

Entry Point pon 18.9.2023 20:10
Romano kaže...

Ja naručio Pro Max crni i sad čitam da ima problema sa PVD metodom nanosa boje. Dolazi do skidanja boje na tasterima. Izgleda da je najbolje uzeti natural titanium da budes 100% siguran

Kakve veze to ima? Samo okvir je od titana sve ostalo je obojanu u boju "natural titanium" i ako ima problema s nanosom boje i ta će otpadati