Iskon usluge

Ja mislim da ima tu neka kvaka s iskonom šta su tako jeftini...
odnosno ti kod njih dobijes IPtv i IPtelefoniju, a sve to preko rutera tako da onih 5 mbps kad se sve to oduzme dode oko 3, a razlog je sto i telefon i televizija trose promet i brzinu interneta stoga u njihovim paketima nit nemozes uzeti manji internet paket od flata...
mislim da je to neki dzumbus i da bi to netko trebo malo razjasnit, toliko od mene, pozdrav

odnosno ti kod njih dobijes IPtv i IPtelefoniju, a sve to preko rutera tako da onih 5 mbps kad se sve to oduzme dode oko 3, a razlog je sto i telefon i televizija trose promet i brzinu interneta stoga u njihovim paketima nit nemozes uzeti manji internet paket od flata...
mislim da je to neki dzumbus i da bi to netko trebo malo razjasnit, toliko od mene, pozdrav
Moram te ispraviti što se tiče brzine jer ja imam uredno brzinu koja je deklarirana (ok zna varirati ali varira od cca 4,8 do 5,2 mbps).

A mislim to je super ako je tako, ali imas li tu brzinu dok netko telefonira ili dok se gleda tv, mozda bi se prebacion na iskon pa se malo raspitujem. pozdrav

Nema tu nikakvog dijeljenja brzine. Na iptv odlazi oko 4Mbit/s, odvojeno od neta koji je još 5Mbit/s. Znači ukupno moraš vuči oko 9Mbit/s da bi ti sve radilo, sve piše u routeru.

Super, hvala na tako brzom odgovoru, prelazim na iskon ;P

Nema tu nikakvog dijeljenja brzine. Na iptv odlazi oko 4Mbit/s, odvojeno od neta koji je još 5Mbit/s. Znači ukupno moraš vuči oko 9Mbit/s da bi ti sve radilo, sve piše u routeru.
točno.
piše u routeru i sveukupna propusnost.
moja je 15, 6Mbit/s
imam dva Tv-a, dakle to je 8Mbit/s i 5Mbit/s download internet.
to mi je maksimum kako su mi rekli i više mi ne mogu dizati brzinu dok sam god na "bakru".

Za nešto više od sat vremena, na Iskon.hr stranici moći će se pratiti live prezentacija njihove "Nove Revolucijonarne Usluge" kako su je i sami nazvali.
Izgleda da je to OVO.
Gledaj Iskon.TV na osobnom računalu i android/apple telefonu.
Praćenje 6 kanala preko bilo kojeg osobnog računala ili mobilnog telefona
+ klasična aplikacija za kontrolu snimalice preko telefona.

Lagano mi ističe ugovorno razdoblje na Iskonu. Mislio sam prijeći na B.Net ali sada sam u velikoj dvojbi. Navukli smo se doma na konstantno snimanje 12 kanala (u roku od 48 sati možeš pogledati što želiš) time shifting programa koji gledaš (stisneš pauzu i odeš na WC, nakon povratka stisneš play i nastavljaš gledanje bez prekida..), tako da ne znam.
Istina probleme koje sam imao po pitanju telefona još nisam riješio (barem jednom mjesečno se isti zblesira). Za sada sam podvojen. Ova nova usluga će još više doprinjeti razmišljanju o ostanku.
Ne znam kako se čini vama ali imam dojam da je Iskon najagilniji što se tiče novih usluga, čini mi se da svakih 6 mjeseci uvode neku novotariju.

Da ne otvaram novu temu zna li netko kako i je li uopće moguće nadograditi firmware na iskon TV (integrirani browser se često zna smrznuti pri učitavanju web stranica)?

Imam par pitanja za vas koji koristite "iskon" uslugu!
Koristim usluge od t-com-a (telefon, flat internet i max-tv) mjesecno me sve zajedno kosta oko 400 kn a to je zaista puno!
Ugovor za adsl mi stjece u 6mj. a za max-tv u 7mj. ove godine, pa cu navijerojatnije prijeci na iskon!
Uzeo bi "Iskon trio super" paket, i kolko vidim to bi me kostalo 280 kn/mj. sto je znatno jeftinije nego kod t-coma (oko 400kn/mj.) i jos bi imao malo vecu brzinu 5 mbps!
Pa me zanima kako ste zadovoljni sa iskon uslugom, najvise me zanima internet, dali je veza stabilna?
I vidio sam da osobe s invaliditetom imaju 30% popusta (HRVI - znaci samo bih trebao priloziti dokumentaciju ili invalidsku iskaznicu od starog i imao bih 30% popusta sto je zaista super)
Evo i link u vezi toga http://www.iskon.hr/za_kucu/popust_za_osobe_s_invaliditetom
Hvala svima na odgovorima...

Imam par pitanja za vas koji koristite "iskon" uslugu!
Koristim usluge od t-com-a (telefon, flat internet i max-tv) mjesecno me sve zajedno kosta oko 400 kn a to je zaista puno!
Ugovor za adsl mi stjece u 6mj. a za max-tv u 7mj. ove godine, pa cu navijerojatnije prijeci na iskon!
Uzeo bi "Iskon trio super" paket, i kolko vidim to bi me kostalo 280 kn/mj. sto je znatno jeftinije nego kod t-coma (oko 400kn/mj.) i jos bi imao malo vecu brzinu 5 mbps!
Pa me zanima kako ste zadovoljni sa iskon uslugom, najvise me zanima internet, dali je veza stabilna?
I vidio sam da osobe s invaliditetom imaju 30% popusta (HRVI - znaci samo bih trebao priloziti dokumentaciju ili invalidsku iskaznicu od starog i imao bih 30% popusta sto je zaista super)
Evo i link u vezi toga http://www.iskon.hr/za_kucu/popust_za_osobe_s_invaliditetom
Hvala svima na odgovorima...
Što se tiče usluge, osobno nemam nikakvih problema. Napravio sam i speedtest u nekoliko navrata i brzina je bila gotovo ista onoj koju deklariraju (par postotaka viša čak no nwm). No uzmi u obzir da ti to ovisi o udaljenosti od centrale, žicama, lokaciji i slično no kako iskon i tcom koriste iste parice vjerojatno nećeš imati nekih problema ako već nemaš.
No ja i dalje ne kužim kak se updatea firmware na TVu, tu i tamo se dogodi neki bug i mislim da bi to zbilja pomoglo no kako mi se čini nije moguće. Anyone? :/

Evo bumpam malo
Ja bi se prebacio sa Tscuma,odjavio maxtv i sve to
I prebacio se na jeftiniji Iskon Trio paket (3mbps net,flat,iskon tv i telefon)
Jel se isplati,misljenja i sve mi treba,

Iskon je uveo nove duo i trio pakete. Dosadašnji se ne mogu aktivirati više, ali onaj tko ih ima može ih i dalje koristiti.
Uglavnom, koliko sam primijetio, svi novi paketi sada imaju neograničen internetski promet (flat), a u većinu je u uključen i neki dodatak (besplatne minute, međunarodni friend broj(evi), snimalica ili Norton Internet Security).
Npr:
http://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_duo/internet_telefon/cjenik

Iskon je uveo nove duo i trio pakete. Dosadašnji se ne mogu aktivirati više, ali onaj tko ih ima može ih i dalje koristiti.
Uglavnom, koliko sam primijetio, svi novi paketi sada imaju neograničen internetski promet (flat), a u većinu je u uključen i neki dodatak (besplatne minute, međunarodni friend broj(evi), snimalica ili Norton Internet Security).
Npr:
http://www.iskon.hr/za_kucu/iskon_duo/internet_telefon/cjenik
Dobri paketi da kaj drugo, opet T-Šrot prek Iskona šuruje i tak konkurenciji pomalo podmece klipove pod noge sve cisto i legalno ali samo kod nas po obicno.
Ovaj osnovni Iskonduo Flat Internet+Telefon Flat Smart paket, se razlikuje od mog starog recimo u tom kaj sad ukljucuje 60minuta besplatnih razgovora u Fisknoj mreži i jedan Friends međunarodni broj a cijena je s prijašnjih 151kn povecana na 155kn s obzirom na novosti to je zapravo nikakvo poskupljenje.
E sad ovaj IskonDuo Internet+Telefon Flat Super paket, za 180kn ukljucuje cak 500 minuta besplatnih razgovora u Fiksnij mreži te 5 Friends međunarodnih brojeva ovo je odlicno za recimo obitelji koja puno razgovara na Fiksnoj mreži.

Ovako.
Maloprije mi je dosao jedan iskon-v covjek(jesam lijepo srocio) i nudio mi je(tocnije mojim roditeljima) iskon.
Poceo je pricati kako je kod njih jeftinije i to.
Mislim uzeti ovaj iskon.DUO SUPER(telefon i internet).
Pa me zanima dali su losiji od t-coma(pucanje veze,podrska).
I dali je istina ovo sto sam negdje iznad procitao, da ako netko prica na telefonu postoje smetnje na internetu?

Ovako.
Maloprije mi je dosao jedan iskon-v covjek(jesam lijepo srocio) i nudio mi je(tocnije mojim roditeljima) iskon.
Poceo je pricati kako je kod njih jeftinije i to.
Mislim uzeti ovaj iskon.DUO SUPER(telefon i internet).
Pa me zanima dali su losiji od t-coma(pucanje veze,podrska).
I dali je istina ovo sto sam negdje iznad procitao, da ako netko prica na telefonu postoje smetnje na internetu?
Moje iskustvo je sljedeće; 4 godine imam Iskon internet i telefon, a od nedavno i Iskon TV i mogu reći da sve radi odlično.
Internet imam mjereno 5.04 Mbita, telefon radi bez greške, TV isto tako... u četiri godine, dva puta je pala linija. Jednom kada je neki glavni vod u Istri bio presječen sa nekakvom olujom, a drugi put su proširivali mrežu i tada su me obavijestili da ću biti sat-dva bez linije. Inače sve radi odlično.
Grom mi je bio spalio Router i Iskon.TV prijemnik, drugi dan su mi došli ljudi iz iskona i zamjenili uređaje besplatno.
Od mene, suđeno po mom iskustvu dobijaju 5/5.

Moje iskustvo je sljedeće; 4 godine imam Iskon internet i telefon, a od nedavno i Iskon TV i mogu reći da sve radi odlično.
Internet imam mjereno 5.04 Mbita, telefon radi bez greške, TV isto tako... u četiri godine, dva puta je pala linija. Jednom kada je neki glavni vod u Istri bio presječen sa nekakvom olujom, a drugi put su proširivali mrežu i tada su me obavijestili da ću biti sat-dva bez linije. Inače sve radi odlično.
Grom mi je bio spalio Router i Iskon.TV prijemnik, drugi dan su mi došli ljudi iz iskona i zamjenili uređaje besplatno.
Od mene, suđeno po mom iskustvu dobijaju 5/5.
Znaci sve je uredu.
A brzina je konstanta ili nekad zna pasti?

I meni, i bratu u drugom stanu koji isto ima Iskon, brzina je uvijek barem deklariranih 5 Mbita.
A ide po testovima od 5.05 do 5.30 cca.
Doduše, ja moram napomenuti da živim na doslovno možda 40m od centrale di je čvor telefonskih linija.
Pa to sigurno utječe na kvalitetan signal.

Također na iskonu, 10mbit prilično stabilno, nerijetko zna biti i više, router u godinu dana niti jednom nije ''poludio'' - uglavnom, sve u svemu, jako dobro.

Evo i ja danas dobio Iskon s brzinom 10mbps no još mi nije brzina prešla preko 750kb/sec stalno je tegli oko 700 kb/sec, a baš sam se ponadao 1mb/sec download :(

Da li mi se isplati uzeti ovaj max trio paket od 227 kn?
Sad koristim sve pojedinačno,max tv samo osnovni paket?

Kolko se otprilike ceka na ruter i iskon tv prijemnik?jucer su mi tek odobrili zahtjev za prelazak na iskon
Da ne otvaram novu temu može i tu se razme, Iskon je pocel dizat osnovnu brzinu downloda od 3 mbps na 5 mbps za sad samo kroz IskonDuo pakete tak da se zna.
Usput digli su i Upload na 512 kbps sa prijašnjih 384 kbps, kaj je još bitnije barem meni itekak a s obzirom da to dizanje brzina još traje moze se ocekivat povremena mala ili viša promjena brzine skidanja. Kod mene to varira za sad od 4.5 do 5mbps kaj je ok i sasvim normalno, ustabilit ce se s vremenom no i ak ostane na 4.5 mbps download opet nema problema nikakvih za 150kn mjesecno odlicno kaj drugo.