Firefox - nightly builds

Napravio sam sve što si ovdije napisao. ali sada nemam "real player download" iznad yt videa :( Čini mi se da ću morati preći na chrome (pošto mi tamo sve normalno radi ) dok ne izađe mozilla 14 :(
Pa onda nemoj da isključiš tu opciju u Real Player-u. :)
Da li si probao sam ovim dodatkom umesto Real Player-a?
Takođe proveri da li imaš poslednju inačicu Real Player-a.

Ali meni je problem kada imam "real player downloader" onda mi skida u html5 formatu a ne u flv.

Ali meni je problem kada imam "real player downloader" onda mi skida u html5 formatu a ne u flv.
majko mila.. pa poslušaj što ti čovjek govori!!
skini si flasgot koji je xxx puta bolji od Real Player dodatka i skidaj si u kojem god hoćeš formatu

https://air.mozilla.org/product-design-at-mozilla/ - Alexandar Limi priča o Australis redizajnu. Inače, spomenuo je i Operu čiji su developeri implementirali promene u izgledu (Moziline ideje) pre nego što je to Mozilla uradila.

https://air.mozilla.org/product-design-at-mozilla/ - Alexandar Limi priča o Australis redizajnu. Inače, spomenuo je i Operu čiji su developeri implementirali promene u izgledu (Moziline ideje) pre nego što je to Mozilla uradila.
žalosno je da se to jako malo zna o tome.
Isto kao i za ovaj Firefox menu koji je opera prije implementirala, a zna se kako je to mozillina ideja,a prije svega microsoftova sa svojim ribbon sučeljem (mislim da je MS Office 2007 to prvi imao)

Fin video, tamo je i operin developer.
Meni je pun k..ofer tih prepucavanja ko je šta izmislio.
Korisnicima to nije bitno, već funkcionalnost.
Ta pozajmljivanja ideja su samo donela poboljšanje ugođaja na vebu, što je najbitnija stvar.
Svako malo po malo pozajmljuje ideje od svakoga. Neće valjda i to patentirati. :)
New tab page novi izgled.

Hvala vam "sve je došlo na svoje"
Instalirao sam tj reinstalirao flash player te instalirao "ekstenziju" za mozillu i sve je normalno proradilo.
Ali sam mi nije jasno zašto to nije radilo i prije kada sam također to sve reinstalirao te iste dodatke i flash player. Čudno
Hvala vam

Ko hoće da isproba Australis izgled u Firefoxu neka isproba posebno izdanje.

instalirao sam nightly 16,ali nema ni traga od australis teme ?
jel zna neko u cemu je problem ?

Jel ima sta novo na nightly?
trenutno sam na beti

iako se ovdje ne radi o gotovim verzijama, moram prostestirati da je verziju 14.0.1 sramota imati na računalu... ruši se na svakoj stranici, zaobići u luku

Ako netko ima problema, to ne znači da će imati i svi ostali. Meni radi super bez trenutno uočenih problema.

http://crash-stats.mozilla.com/report/index/bp-fbea60ac-0de2-4eb1-9f96-fac942120717
http://crash-stats.mozilla.com/report/index/bp-b05d75bf-6cac-436f-9f3e-dc8c02120717
inače se FF nije rušio toliko, ali ovo je strašno
povremeno i prilikom zatvaranja ga moram zatvoriti tako da srušim proces jer ga ne mogu pokrenuti / nije redoviti slučaj 1/5 zatvaranja
prethodna verzija je radila bez ovakvih problema

http://crash-stats.mozilla.com/report/index/bp-fbea60ac-0de2-4eb1-9f96-fac942120717
http://crash-stats.mozilla.com/report/index/bp-b05d75bf-6cac-436f-9f3e-dc8c02120717
inače se FF nije rušio toliko, ali ovo je strašno
povremeno i prilikom zatvaranja ga moram zatvoriti tako da srušim proces jer ga ne mogu pokrenuti / nije redoviti slučaj 1/5 zatvaranja
prethodna verzija je radila bez ovakvih problema
Bitdefender ti ga ruši. Promijeni antivirus.

Bitdefender ti ga ruši. Promijeni antivirus.
kako da ne, bidefender plaćam, a ne ruši FF13
http://crash-stats.mozilla.com/report/index/bp-89c39528-9969-499d-b448-640242120717
http://crash-stats.mozilla.com/report/index/bp-c3bf28f7-28c1-49c1-8a89-430512120717

Je li u pitanju Bitdefender AV ili IS/TS?
Je li te Bitdefender pitao štogod nakon instalacije/updateanja Firefox-a?
Svakako probaj dodati Firefox u exclusion listu u Bitdefenderu i vidi hoće li ti se i dalje dešavati taj problem.

Je li u pitanju Bitdefender AV ili IS/TS?
Je li te Bitdefender pitao štogod nakon instalacije/updateanja Firefox-a?
Svakako probaj dodati Firefox u exclusion listu u Bitdefenderu i vidi hoće li ti se i dalje dešavati taj problem.
IS verzija
nije bitdefender ništa pitao, napravio sam čistu instalaciju FF
OK

Imam i ja isti problem (BitDefender IS 2013). Do sad je sve radilo, a sad ako dodam FF u iznimke ne znači li to da praktički nemam zaštitu dok surfam?

u biti nebi trebao imati zastitu samo na firefox procesu a u slucaju da on povuce nekakvu zarazu bitdefender bi trebao uredno raditi
ovo sa iznimkom je samo privremeno rijesenje.

A stavit ću ga onda pod iznimke, poslat ću i BD-u crash report i neka što prije naprave neki update.

Mozda bi mogao vidjeti koji tocno file blokira pa samo taj file stavit u iznimku.
Trenuto sam na mobu pa ti ja to ne mogu vidjeti.

Piše samo
Crash reason: EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION_READ
Kao problem i thread koji se srušio se spominje bdprovider.dll iz BitDefender foldera.

10 dana nakon što sam poslao sve podatke BD supportu još nema rješenje... Za sad me služi Opera, al neću još dugo trpit... Već sam i s BD AV+ 2012 imao problema i trebalo im mjesec dana da ih riješe. Hebem ja vrhunsku detekciju kad nešto šteka svaki put kad se neki program update-a (naravno malo karikiram, al nije daleko od istine).

10 dana nakon što sam poslao sve podatke BD supportu još nema rješenje... Za sad me služi Opera, al neću još dugo trpit... Već sam i s BD AV+ 2012 imao problema i trebalo im mjesec dana da ih riješe. Hebem ja vrhunsku detekciju kad nešto šteka svaki put kad se neki program update-a (naravno malo karikiram, al nije daleko od istine).
također imam problema, no ja dajem prednost BD budući da je program mnogo prije izašao nego FF14

također imam problema, no ja dajem prednost BD budući da je program mnogo prije izašao nego FF14
Što to znači? Da bi mu se Firefox trebao prilagoditi? To bi valjda bio jedan od rijetkih slučajeva gdje se glavni program prilagođava nekom pluginu treće strane...
BD je, kao antivirus, invazivan program. Negdje se može petljati i sve prođe ok, a negdje napravi sranje...

Što to znači? Da bi mu se Firefox trebao prilagoditi? To bi valjda bio jedan od rijetkih slučajeva gdje se glavni program prilagođava nekom pluginu treće strane...
BD je, kao antivirus, invazivan program. Negdje se može petljati i sve prođe ok, a negdje napravi sranje...
To znači da ga je trebalo istestirati na neke stvari. Da, svaljujem krivnju na FF koji štanca verzije i otkad je tako, često i on zna biti problematičan.
Taj neki plugin namijenjen je sigurnosti računala, a ne izgledu lijevog gumba na traci... Ako Mozilla polaže na sigurnost, koliko tvrde onda bi rad ovakvih pluginova trebao biti prioritet, a ne da postoji problem kroz dva mjeseca kada će izaći FF 15, 16, 17...
I opet ću reći da kao kupac BD ću radije odustati od besplatnog programa koji mi antivirusnu funkciju čini neupotrebljivom nego obrnuto. Ja nemam toliko problema s antivirusnim da bih ga uopće mijenjao za drugi.

Kakvu "prednost" ti daješ? :)
Pa što onda ako je izašao prije nego Firefox. Ako je BD addon za Firefox, oni trebaju pomno pratiti razvoj tog Firefox-a, koliko god se nekima to činilo brzo (po nekima je sporiji razvoj nego u konkurencije), nema druge. Neće se sada kočiti razvoj Firefox-a da bi BD sjedio na guzici. Uostalom, kad malo pogledaš stvari iz perspektive, BD je for-profit, Mozilla ne non-profit organizacija. Što bi Mozilla trebala - štiti njihov profit? Ako ne mogu pratiti razvoj, ima drugih koji možda mogu, to je bar jasno. A to da bi Mozilli trebala biti u interesu sigurnost njegovih korisnika, kakve to veze ima konkretno s BD-em? Jel to jedini anti-virusni program? Uostalom, Firefox je cross-platform pa što da kažem ja koji niti ne koristim niti jedan anti-virusni softver na svom sustavu?
I uopće nije stvar u štancanju verzija, to ti je valjda jasno. BD je označen da je compatibile s Firefox-om 3 i nadalje, dakle, ne radi se ovdje o onom famoznom "problemu" gdje je Firefox upgrade-an i sada se pola addon-ova ne može niti instalirati samo zbog oznake verzije. Firefox je, kao što i sam karikiraš, mogao promijeniti samo ikonu u novoj verziji, jel bi zbog toga BD prestao raditi kako spada? Ne. Jel bi se onda bunio itko zbog nove verzije. Ne. Ali napredak mora doći, zvao se on Firefox 14 ili Firefox 5 ili Firefox 4.9 - a BD ga mora pratiti.
Ali budi siguran da se promjene u Firefox-u "kuhaju" ipak duže nego što se to običnom promatraču čini kada gleda samo verzije koje izlaze. Npr. ja sam trenutno već neko vrijeme na onome što će biti Firefox 16 a mogao bih odlučiti biti i na onome što će biti Firefox 17. Niti se ne sjećam više što je Firefox 14 novoga donio niti kada sam ga ja bio koristio. Zapravo je BD imao puno vremena (u terminima modernog razvoja softvera) da radi kako spada na Firefox-u 14.
Isključio sam html5. Ali onda mi se nezeli reproducirati video sadržaj na yt (slika ispod).
Kada ga natrag uključim sve normalno radi ali mi nema real player "downloada" onaj mali kvadratic iznad yt spota.
Kada odem u mozilli pod plugins, svi pluginski su mi isključeni, onda yt reproducira video sadržaj a kada kada uključim sve pluginse onda mi ne reproducira yt video
Vec mi pise ovo ( slika)
Neznam uistinu što da uradim
A kada koristim google chrome sve normalno radi i sve normalno "skida" :(
Koju verziju Flash player-a imaš? 11.3?
Imaš par opcija:
1. da vratiš na 11.2 verziju.
2. da probaš slediti ovo uputstvo.
3. da isključiš "sandbox mode" u Flash player-u 11.3
@sisko93, po meni je bio loš potez što su u Fx 13 ubacili "new tab page", pa onda u narednim verzijama uradili dodatna poboljšanja.
Ili su trebali odložiti, ili barem ubaciti na ispravke kao "hotfix" na Fx 13 ili betu (14) .
IonMonkey JavaScript engine:
Yeah IonMonkey will land a few weeks later, there were some important blockers that took us some time. We also fixed a lot of fuzz bugs, Ion is way more stable than a few weeks ago. There are also some performance bugs we'd like to fix for the first release.
It would be awesome if some people could try an IonMonkey nightly for a while. Please let us know if you see any crashes, large performance issues (other than SS/V8) etc.
Inače, da li neko od vas primećuje poboljšanja u performansama sa korišćenjem razvojne verzije AdblockPlus-a ?
Napravio sam sve što si ovdije napisao. ali sada nemam "real player download" iznad yt videa :( Čini mi se da ću morati preći na chrome (pošto mi tamo sve normalno radi ) dok ne izađe mozilla 14 :(