Nintendo Switch 2

Sad će ispasti da branim Nintendo, ali meni je zdravije dati 80 eura za npr. Mario Kart kojeg možeš igrati narednih par godina, nego svake godine 70 eura za fifu, cod, AC i slične reskin gluposti.

Imas pravo, opcenito Nintendo igre su uvijek igrive pogotovo sve sto ima Maria.
Osim toga cijena im gotovo i nepada Zeldu mozes kupiti, preci i prodati i za godinu dana za istu cijenu.

Po meni je veći problem što će i ostali izdavači sad slijediti Nintendov put nego što su te top tier Nintendo igre skuplje. Teško da neće i novi COD, FIFA, AC biti 80€ za base verziju.

Elipso i Satmedia, primaju prednarudžbe, cijene su veće od preporuručenih.

Koliko vidim Mario Kart bundle je 80 eura skuplji nego u normalnom svijetu. Možeš kupiti još jednu dodatnu igru za tu razliku u cijeni. Da ne kažem koliko je lakše izdvojiti za konzolu nekome iz Njemačke ili Irske nego prosječnom Hrvatu. Ko da nije to dovoljno pa je još i skuplje kod nas.

Ma nije to nista ako vec placate premium cijene za nitendo igre

Dabogda propali. 80€ više od preporučene

Jedva sam čekao da dođe, htio naručiti day one preordera.
Onda sam vidio cijene koje Nintendo nudi.
Onda sam vidio cujene preordera kod nas.
Onda sam pročitao da će ekluzive cijeniti 90€ i da moramo biti svjesni da se cijena igre ne formulira prema koliko ju košta razvuti, već koliko zabave će netko dobiti iz igre.
Onda sam pročitao da će Sw1 igre trebati platiti 10€ da dobiju Sw2 update, ali da se može uzeti online+expansion bundle pa je kao "besplatno". Usput da će za voice chat trebati online pretplata, bez koje ćak jedan gumb na controlleru neće raditi.
Onda sam čitao da neće baš sve igre biti podržane, neke će trebati SW1 controllere, ali vjerojatno će većina Nintendo naslova raditi.
Zadnje sam čitao da se i tech demo naplaćuje 10€
Kad sve skupa zbrojim, prošla me potreba prednaručiti, idemo na more sa SW1, do jeseni če biti jasno ima li SW2 uopće smisla, jer 2 igre na izlasku, M kart i Donkey kong definitivno nisu razlog za kupit, apsolutno odbijam platiti upgrade igara koje imam za malo bolju grafiku (jednako besmisleno na zeldi kao Minecraft RTX) , nove Zelde još nema, nema ničega bez čega ne mogu.
Možda radije pričekam PS6 portable ili nešto drugo od handelda što je najavljeno... ili ništa.
Obožavatelj Mario igara jesam, i Nintendo je oduvijek znao naplatiti neke stvari, ali vlastiti direktori su im trenutno zbunjeni, ako ništa, barem sa činjenicom da se tech demo naplaćuje.

Jedva sam čekao da dođe, htio naručiti day one preordera.
Onda sam vidio cijene koje Nintendo nudi.
Onda sam vidio cujene preordera kod nas.
Onda sam pročitao da će ekluzive cijeniti 90€ i da moramo biti svjesni da se cijena igre ne formulira prema koliko ju košta razvuti, već koliko zabave će netko dobiti iz igre.
Onda sam pročitao da će Sw1 igre trebati platiti 10€ da dobiju Sw2 update, ali da se može uzeti online+expansion bundle pa je kao "besplatno". Usput da će za voice chat trebati online pretplata, bez koje ćak jedan gumb na controlleru neće raditi.
Onda sam čitao da neće baš sve igre biti podržane, neke će trebati SW1 controllere, ali vjerojatno će većina Nintendo naslova raditi.
Zadnje sam čitao da se i tech demo naplaćuje 10€
Kad sve skupa zbrojim, prošla me potreba prednaručiti, idemo na more sa SW1, do jeseni če biti jasno ima li SW2 uopće smisla, jer 2 igre na izlasku, M kart i Donkey kong definitivno nisu razlog za kupit, apsolutno odbijam platiti upgrade igara koje imam za malo bolju grafiku (jednako besmisleno na zeldi kao Minecraft RTX) , nove Zelde još nema, nema ničega bez čega ne mogu.
Možda radije pričekam PS6 portable ili nešto drugo od handelda što je najavljeno... ili ništa.
Obožavatelj Mario igara jesam, i Nintendo je oduvijek znao naplatiti neke stvari, ali vlastiti direktori su im trenutno zbunjeni, ako ništa, barem sa činjenicom da se tech demo naplaćuje.
Meni se čini da si ti pao pod utjecaj svega što ljudi pišu po Internetu i vjeruješ svemu što pročitaš. Mario Kart je jedina igra koja će koštati 90€ i to zbog toga što prodaju bundle kroz kojeg igru možeš dobiti za 50€. Niti jedna druga 1st party igra od Nintenda ne košta 90 eura nego koštaju isto kao Sonyeve igre, nema nikakve razlike.
A to što naši dućani se cigane i dižu cijene u nebo, neznam kako je to do Nintenda kad je u normalnim državam preorder po preporučenoj cijeni.

Nisam ja pao pod utjecaj onoga što ljudi pišu, nego vijesti i intervjua sa Nintento managerima i direktorima i bivšim direktorima i zaposlenicima.
Nisu "ljudi" pisali da će Nintendo igre biti 90€ već baš Nintendo, ne sve, ali to je objašnjenje - koliko nekome zabave to donosi. Kart je kao velik u ima open world dio itd.
Mario Kart je jedina koja toliko košta jer je jedina dostupna veća.
Donkey Kong je navodno nešto manji i on bi trebao biti 80€
Ali ok, vidim danje ovo za neke loša lokacija za pisati, mnogima ne smeta 5090 za 3500€, 5080 za 2000€ , Switch 2 da je 700 bi našli opravdanje i igre 100€ vjv bi bilo nekog razumnog objašnjenja zakaj je to ok... ne padaju cijene vremenom, uloženi trud, ser, kenj.
PS Plus daje 2-3 igre mjesečno, Nintendo online daje niš, Astro Botnje dao sate igre nesplatno, Nintendo Switch Demo je 10€ , pljuvao sam po PS igri svakoj koja nije dala upgrade, ne vidim zakaj ne bi po Nintendo, ako ništa jeftinije su još uvijek ekskluzive.
Da li je sve loše? Nije, ali svakog dana neka nova glupost.
PS5 je došao, Sony je dao 20 najboljih PS igara besplatno svima sa PS Plus, Nuntendo daje tech demo za 10€ i uograde za 10€ po komadu, ili online+bundle pretplatu.

ja mislim da ce svaka mario/zelda/pokemoni igre biti min 90e
ove druge igre ce biti nize cijene
ajde za fizicku ce jos prolaziti jer se mogu prodat dalje, ali 80e za digitalne je skupo jer su im popusti slabi i u dalekoj buducnosti

Zbog čega to misliš? Da su htjeli mogli su onda i Donkey Kong staviti 90 eura. Igra koja izlazi mjesec dana nakon izlaska nove konzole, velika Nintendova franšiza. Idealno za probati cijenu od 90 eura, ali nisu.
Prilično je očito da je Mario Kart iznimka zbog bundlea koji možeš uzeti uz konzolu i dobiti igru za 50 eura. Pa onda to nadoknađivaju kroz 10 eura višu cijenu za one koji žele kupiti igru individualno.

Cijene u Hrvatskoj:
(prva cijena je samo za konzolu, a druga cijena za bundle)
Centar tehnike: 509 €, 559 €
Elipso: 539 €, 589 €
Gamershop: 510 €, 559 €
Sat media: 505 €, 555 €
Svijet igara: 505 €, 550 €
Svijet medija: 530 €, 575 €
Tehno mag: 540 € 510 €, 580 € 540 €

Izgleda da je Nintendo za docked mode izbacio izraz VRR iz promo materijala. Trenutno nije jasno znači li to da ga uopće neće biti ili dolazi naknadno.
Neznam po kojoj logici ali hvala, uzeo sam jos i to. 😅