g12356 pon 7.7.2014 01:37
CROrens kaže...

Živjeli,

htio bi se prebaciti na TVZ, na stranici vrlo malo pise i nigdje nemogu naci broj telefona referade da nazovem i pitam za detalje. Jel imate vi broj referade ili znate mozda kak izgleda prebacivanje na TVZ za drugog faksa?

Pricam o prebacivanju na strucni studij, oce mi se priznat neki predmeti, itd.?

Hvala

Neki predmeti će ti se priznati,međutim treba nam više informacija.

ContoNick pon 7.7.2014 15:00

@CROrens

Odeš ovdje: http://www.tvz.hr/studiji/ onda odabereš studij (pred diplomski ili diplomski ). Kad odabereš studij onda se drop down meni neki otvara pa se vidi kontakt link.

Slika: http://oi60.tinypic.com/2wfjl8g.jpg

E sad prebacivanje, mislim da ti ne gine ić od jednog do drugog profesora i žicat da ti prizna ( možda sad već imaju to rješeno ali nekako sumnjam ).

Mislim da će ti trebat ispis ocjena, detaljan opis predmeta ono šta se obrađuje i slično. Nisam siguran, najbolje nazovi pa pitaj. Možda ako odeš tamo u 4 oka, još bolje.

Dosta se promijna uvodi sad u zadnje vrijeme na TVZu pa ono.

Sretno

CROrens pon 7.7.2014 16:11

Hvala puno momci, jel moze jos samo informacija da li ima neki smjer kolko tolko stabilnu satnicu? Ono da je fax ujutro 8-15, jer znam da je na racunalstvu satnica skroz u banani sa velikim rupama i vjezbama kasno navecer.

g12356 pon 7.7.2014 16:50
CROrens kaže...

Hvala puno momci, jel moze jos samo informacija da li ima neki smjer kolko tolko stabilnu satnicu? Ono da je fax ujutro 8-15, jer znam da je na racunalstvu satnica skroz u banani sa velikim rupama i vjezbama kasno navecer.

Nažalost jer nemamo dovoljno velike predavaone,za sva predavanja koja imaju svi smjerovi zajedno mi smo 'podstanari' na zgradi FSB.Imamo i mi svoje zgrade ali nemamo svoju predavaonu koja bi mogla primiti oko 200 studenata.Tako da zato što FSB ima prednost u pravljenju rasporeda naš raspored je kao švicarski sir.Iako koliko mogu nastoje sve to spojiti.

g12356 pon 7.7.2014 18:32

ma samo pucaj sa pitanjima nije problem...
Mislim da su podjednake težine,nego je razlika ovakva:

Sa elektrotehnikom si hardveraš,znači puno digitalne elektronike.Sa računarstvom si prvenstveno programer.Znači softveraš.Informatika je više nešto između,kao primjena računala više.Uglavnom možeš biti dizajner računalne grafike,programer(ali slabiji od računalaca) ili system administrator. 

Pranja pon 7.7.2014 22:22
g12356 kaže...

Sa elektrotehnikom si hardveraš,znači puno digitalne elektronike.Sa računarstvom si prvenstveno programer.Znači softveraš.Informatika je više nešto između,kao primjena računala više.Uglavnom možeš biti dizajner računalne grafike,programer(ali slabiji od računalaca) ili system administrator. 

Nemoj pisati gluposti.

Elektrotehnika-ovisi o smjeru: energetika (transformatori, generatori, elektro mreže), automatika (automatizacija postrojenja) i telekomunikacije.

Računarstvo-dva smjera:programiranje, mreže i računalni sustavi. Ovo potonje se odnosi na projektiranje i održavanje računalnih mreža i sustava, ugrađenih uređaja, sysadmin, netadmin.

Informatika-sysadmin, help-desk, web dizajn, eposlovanje. Ugl pomoćni poslovi.

g12356 pon 7.7.2014 23:39
Pranja kaže...
g12356 kaže...

Nemoj pisati gluposti.

Elektrotehnika-ovisi o smjeru: energetika (transformatori, generatori, elektro mreže), automatika (automatizacija postrojenja) i telekomunikacije.

Računarstvo-dva smjera:programiranje, mreže i računalni sustavi. Ovo potonje se odnosi na projektiranje i održavanje računalnih mreža i sustava, ugrađenih uređaja, sysadmin, netadmin.

Informatika-sysadmin, help-desk, web dizajn, eposlovanje. Ugl pomoćni poslovi.

ne vidim razliku između toga šta sam ja napisao i ti.Osim što sam ja grublje generalizirao.

Pranja uto 8.7.2014 00:16
g12356 kaže...

ne vidim razliku između toga šta sam ja napisao i ti.Osim što sam ja grublje generalizirao.

Razlika je velika. Ne da si generalizirao, već si uklonio 80% onoga što pokrivaju elo i rač.

Elektronika je samo jedan dio grane znanosti koja se naziva elektrotehnika. A što je sa ostalim po tebi-raste na grani?

A sa računarstvom nisi prvenstveno programer ni softveraš. Postoje dva potpuno različita smjera, a ne samo jedan.

I nauči razliku što je to kada netko generalizira, a što je to kada netko trivijalizira. Ti si trivijalizirao studije. Ako već nisi znao što pokrivaju, mogao si čovjeku barem linkati TVZ-ovu stranicu da si pročita (a usput bi i ti mogao).

Pranja sri 9.7.2014 01:05
Volvox kaže...

Mi može neko reć šta mogu dalje ic poslje mehatronike na tvz-u? Vidim da nema diplomskog studija za mehatroniku?

Specijalistički studij mehatronike nažalost ne postoji, a koliko je meni poznato nije u planu njegovo uvođenje.  Ukoliko poslije stručnog studija mehatronike planiraš ostati na TVZ-u, možda je najbolja opcija upisati ili spec elo ili spec info.

Mr.Croatian100 sri 9.7.2014 10:52

pozdrav ljudi mene zanima mogu li se nakon 1. godine na TVZ-u prebaciti na FER i ako mogu jeli se to treba plaćati ili je bolje da upišem neki drugi faks pa se prebacim na fer (samo neznam koji mogu tako)

e sad volio bih odmah na fer ali sam 1048 od 640 koliko ih primaju i još mi zbroj bodova s mature nije 7 (ako to još vrijedi) - znači ispod ranga sam valjda

pa jeli onda to moguće ili mi je bolje da ćekam i nadam se da će se netko odjaviti sa FER-a pa me možda prime ako ima slobodnih mjesta

TVZ (bez uvrede) svi govore da je lagan i fakultet za budale koliko čujem i sumnjam da ako tamo završim da ću moći raditi kao programer vani tj. programirati vezano za video igre

ako netko zna ili ima neki savjet slobodno odgovorite jer trenutno sam jako napet zbog toga i neznam što bih sa sobom

smjer koji sam primljen se zove: Energetska elektrotehnika, Automatizacija i procesno računarstvo, Komunikacijska i računalna tehnika (stručni), Zagreb

pa me zanima ima li tamo programiranja, a ako ne mogu li se na istom fakultetu prebaciti na programiranje tj. računalstvo i dali se to plaća i krećem li ponovo od 1. godine ili idem u 2. godinu računalstva ?

p.s. samo da se zna ova poruka je napisana ne od mene nego od mog brata jer on nema account pa je mene zamolio da vas pitam (ovo kažem da oni koji me znaju nebi pomislili da trollam)

g12356 sri 9.7.2014 11:26
Mr.Croatian100 kaže...

pozdrav ljudi mene zanima mogu li se nakon 1. godine na TVZ-u prebaciti na FER i ako mogu jeli se to treba plaćati ili je bolje da upišem neki drugi faks pa se prebacim na fer (samo neznam koji mogu tako)

e sad volio bih odmah na fer ali sam 1048 od 640 koliko ih primaju i još mi zbroj bodova s mature nije 7 (ako to još vrijedi) - znači ispod ranga sam valjda

pa jeli onda to moguće ili mi je bolje da ćekam i nadam se da će se netko odjaviti sa FER-a pa me možda prime ako ima slobodnih mjesta

TVZ (bez uvrede) svi govore da je lagan i fakultet za budale koliko čujem i sumnjam da ako tamo završim da ću moći raditi kao programer vani tj. programirati vezano za video igre

ako netko zna ili ima neki savjet slobodno odgovorite jer trenutno sam jako napet zbog toga i neznam što bih sa sobom

smjer koji sam primljen se zove: Energetska elektrotehnika, Automatizacija i procesno računarstvo, Komunikacijska i računalna tehnika (stručni), Zagreb

pa me zanima ima li tamo programiranja, a ako ne mogu li se na istom fakultetu prebaciti na programiranje tj. računalstvo i dali se to plaća i krećem li ponovo od 1. godine ili idem u 2. godinu računalstva ?

p.s. samo da se zna ova poruka je napisana ne od mene nego od mog brata jer on nema account pa je mene zamolio da vas pitam (ovo kažem da oni koji me znaju nebi pomislili da trollam)

Reci svom bratu da je to tako nekad bilo sa TVZ-om pred jedno deset godina,ali da je TVZ danas najbolji od svega sto nije dio sveucilista(i nije privatno).

Ni FER ni TVZ nece od ikoga napraviti dobrog programera,da budes dobar programer moras se to prvenstveno ucit  van faksa a faks te nauci samo osnovama.A i na sve vise programerskih natjecanja TVZ-ovci imaju sve bolje rezultate(npr. infinumov hackathon,1 tvz-ov tim,2. foi tima i 10 fer timova,medu prva tri nije bilo nijednog ferovog tima).

I barem jednom sam cuo bivseg ferovca kako se na tvz-u zali da je(konkretno Objektno orijentirano programiranje 2) nesto teze nego na feru.

Ne zelim vrijedati tvog brata,ali zelim se boriti protiv loseg glasa TVZ-a koji je nastao nekad davno a danas jednostavno vise nije istina.

A takoder dobar poslodavac danas ti vise ne gleda u diplomu,nego ti pripremi prakticni ispit i da ti posao ovisno o tvom odgovoru.

I ako je 1048 bojim se da fer ionako nije za njega,osim ako se linija stvarno drasticno pomakne.Samo kazem da bude oprezan da si ne uzme nesto pretesko

Inace ne,fer ne prima tvz-ovce radi formalnosti(nismo dio sveucilista).

p.s. browser mi s*** nesto sa tipkovnicom.

Mr.Croatian100 čet 10.7.2014 00:19
g12356 kaže...
Mr.Croatian100 kaže...

Reci svom bratu da je to tako nekad bilo sa TVZ-om pred jedno deset godina,ali da je TVZ danas najbolji od svega sto nije dio sveucilista(i nije privatno).

Ni FER ni TVZ nece od ikoga napraviti dobrog programera,da budes dobar programer moras se to prvenstveno ucit  van faksa a faks te nauci samo osnovama.A i na sve vise programerskih natjecanja TVZ-ovci imaju sve bolje rezultate(npr. infinumov hackathon,1 tvz-ov tim,2. foi tima i 10 fer timova,medu prva tri nije bilo nijednog ferovog tima).

I barem jednom sam cuo bivseg ferovca kako se na tvz-u zali da je(konkretno Objektno orijentirano programiranje 2) nesto teze nego na feru.

Ne zelim vrijedati tvog brata,ali zelim se boriti protiv loseg glasa TVZ-a koji je nastao nekad davno a danas jednostavno vise nije istina.

A takoder dobar poslodavac danas ti vise ne gleda u diplomu,nego ti pripremi prakticni ispit i da ti posao ovisno o tvom odgovoru.

I ako je 1048 bojim se da fer ionako nije za njega,osim ako se linija stvarno drasticno pomakne.Samo kazem da bude oprezan da si ne uzme nesto pretesko

Inace ne,fer ne prima tvz-ovce radi formalnosti(nismo dio sveucilista).

p.s. browser mi s*** nesto sa tipkovnicom.

ma on je htio fer jer je teži i jel misli da će samim time kaj je završio fer naći posao lagano (isto tako nevezano on je sramežljiv i povučen čak su ga u srednjoj zafrkavali (i zbog toga nije htio biti ''štreber'' za čime danas žali) pa se nadao da će na feru naći ekipu sličnu njemu dok je o tvzu čuo da su tamo samo neki grubijani koji su jedva upisali tehnički faks i da je tvz u lopoj četvrti zagreba)

dobro znači neka ide na tvz i ne brine i ako hoće neka se prebaci na računarstvo (jer je primljen u elektrotehniku) i kasnije ako nije zadovoljan neka kasnije upiše fer kad bu imao posao i završio tvz ?

sad ga još samo zanima može li se na bilo koji način možda nakon 3 godine ove 2 završiti na feru i može li nakon 1. godine tvz-a se ispisati, ponovno pisati maturu i možda upasti na fer ?

i još hoće znati ako se prebaci s elektrotehnike na računarstvo (ili informatiku ovisi koja je bolja i koja radi programiranje već znaš za video igre) treba li onda plaćati godinu i dali onda kreće od 2. ili ponovo 1. godine ?

p.s. nije da vrijeđa tvz ali tako se o nj. priča i za fer je zapeo već od 7. osnovne

EDIT: sa kojih fakseva u zg-u se može prebaciti na fer osim fsb i pmf ?

g12356 čet 10.7.2014 00:40
Mr.Croatian100 kaže...

ma on je htio fer jer je teži i jel misli da će samim time kaj je završio fer naći posao lagano (isto tako nevezano on je sramežljiv i povučen čak su ga u srednjoj zafrkavali (i zbog toga nije htio biti ''štreber'' za čime danas žali) pa se nadao da će na feru naći ekipu sličnu njemu dok je o tvzu čuo da su tamo samo neki grubijani koji su jedva upisali tehnički faks i da je tvz u lopoj četvrti zagreba)

dobro znači neka ide na tvz i ne brine i ako hoće neka se prebaci na računarstvo (jer je primljen u elektrotehniku) i kasnije ako nije zadovoljan neka kasnije upiše fer kad bu imao posao i završio tvz ?

sad ga još samo zanima može li se na bilo koji način možda nakon 3 godine ove 2 završiti na feru i može li nakon 1. godine tvz-a se ispisati, ponovno pisati maturu i možda upasti na fer ?

i još hoće znati ako se prebaci s elektrotehnike na računarstvo (ili informatiku ovisi koja je bolja i koja radi programiranje već znaš za video igre) treba li onda plaćati godinu i dali onda kreće od 2. ili ponovo 1. godine ?

p.s. nije da vrijeđa tvz ali tako se o nj. priča i za fer je zapeo već od 7. osnovne

EDIT: sa kojih fakseva u zg-u se može prebaciti na fer osim fsb i pmf ?

moze se ispisati sa tvz-a,pnovo upisati maturu i isprobati.Moze otici i na foi.Ali fer nazalost ne prima tvz-ovce trenutno.

Mr.Croatian100 čet 10.7.2014 12:18

moze se ispisati sa tvz-a,pnovo upisati maturu i isprobati.Moze otici i na foi.Ali fer nazalost ne prima tvz-ovce trenutno.

ma evo on mi je rekao da ide na TVZ i ako mu je pre lagano onda će probati opet napisati maturu i ako upadne na FER onda se ispisuje s TVZ-a, a ako mu je teže na TVZ-u onda valjda nije glup da probava na FER

inače njemu ti i matematika i fizika idu dok programiraje mu ide i voli ga više od ovih 2 samo kaj se pravi pametan i za maturu je zadnji dan učio po testovima iz DM 2013, uz to da fiziku čak i nije toliko pretjerano učio jer mu to ide dok hrv i eng uopće nije učio pa je na višoj razini dobio 3 (voli fiziku vezanu za svemir jer hoće biti astro-fizičar)

dobro evo da ne duljim i pišem glupsti na ovu temu nadam se da će valjda nekako upasti na FER da tu više ne razbija po kući i dere se na nedužne ljude na black ops-u i zaklinje se da bu holokaust izvršio nad gimnazijalcima (njih krivi jer svi imaju preko 900 bodova i ne manje od 750 dok neki imaju izravan upis sa 153. mjestom na državnom iz informatike, a da ga su profesori obavjestili o natjecanju možda bi već upao bez po frke)

hvala svima kaj ste mi bar malo pomogli da smirim brata i lijep pozdrav ;)

captain_soap_McTawish čet 10.7.2014 12:53
Mr.Croatian100 kaže...

dobro evo da ne duljim i pišem glupsti na ovu temu nadam se da će valjda nekako upasti na FER da tu više ne razbija po kući i dere se na nedužne ljude na black ops-u i zaklinje se da bu holokaust izvršio nad gimnazijalcima (njih krivi jer svi imaju preko 900 bodova i ne manje od 750 dok neki imaju izravan upis sa 153. mjestom na državnom iz informatike, a da ga su profesori obavjestili o natjecanju možda bi već upao bez po frke)

Ovo jednostavno nije točno. Izravan upis imaju oni koji su osvojili jednu od prve tri nagrade na državnim natjecanjima iz fizike, matematike i algoritama u 3. i 4. razredu srednje škole, i oni koji su sudjelovali na međunarodnim olimpijadama iz matematike(IMO), informatike (IOI) i fizike (IPHO). Da je tvoj brat malo bolje pogledao ljestvice, vidio da se to 153. mjesto odnosi na međunarodnu olimpijadu iz informatike(IOI) i da isti učenik ima pored toga treće mjesto u državi iz primjene algoritama.

g12356 čet 10.7.2014 14:16
Mr.Croatian100 kaže...

ma evo on mi je rekao da ide na TVZ i ako mu je pre lagano onda će probati opet napisati maturu i ako upadne na FER onda se ispisuje s TVZ-a, a ako mu je teže na TVZ-u onda valjda nije glup da probava na FER

inače njemu ti i matematika i fizika idu dok programiraje mu ide i voli ga više od ovih 2 samo kaj se pravi pametan i za maturu je zadnji dan učio po testovima iz DM 2013, uz to da fiziku čak i nije toliko pretjerano učio jer mu to ide dok hrv i eng uopće nije učio pa je na višoj razini dobio 3 (voli fiziku vezanu za svemir jer hoće biti astro-fizičar)

hvala svima kaj ste mi bar malo pomogli da smirim brata i lijep pozdrav ;)

Reci si bratu,nije sve tako crno :)

Ono sta je i meni,pa i svakom studentu pri upisima trebalo je nesto da se nekako smirimo,shvacamo svi da je to vrlo stresno vrijeme.

Zelim mu onda puno srece da onda nekako ude na fer.

Bukva čet 10.7.2014 19:34
TracerCPP kaže...
Bukva kaže...

Stranica za predupis.

Username:

JMABG:

Password:

Nisam siguran da je fail mogao biti većih razmjera...

http://i.imgur.com/nvHCfC8.gif?1

A još veći je fail kada si toliko lijen pa da bar upute pročitaš do kraja sljedeće rečenice. Tamo fino piše:

Vanjski kandidati se prijavljuju kao gosti (korisničko ime: gost, zaporka: gost).

Aha, a JMBAG pročitam na zadnjoj stranici Globusa ili...?

Mislim, stoji na stranici napomena - Ukoliko smatrate da trebate imati veće ovlasti na sustavu (administracija, upisi) obratite se na mail icesar@tvz.hr

Ali, ono, for the love of god, kakve su to nebuloze...

TracerCPP čet 10.7.2014 20:20

Ono, for the love of god, pa uneseš svoj JMBAG koji već imaš sa svog dosadašnjeg studija. Kao da svatko ima 10 različitih JMBAG-a...

Malo bolje čitaj upute i upotrijebi mozak prije nego počneš s tim nekim isčuđavanjem i idiotiziranjem drugih.

Bukva čet 10.7.2014 20:54

A što bi bilo da sam studirao prije 10 godina i više ni dragi bog ne bi znao moj stari JMBAG?

Anyway, mislio sam da možda samo postoji provjera sa brojem znakova da se neutraliziraju botovi, međutim - nije.

U uputama stoji gost / gost, što radi na moj.tvz.hr (ili kako već se zove portal), ovdje traži JMBAG (čisto s tehničke strane, razlog samo bogu znan), dok nama vanjskima nitko nigdje nije ništa rekao za JMBAG. Tako da ono - prvi "službeni" doticaj s TVZ-om i oduševljen sam...

TracerCPP čet 10.7.2014 21:20
Bukva kaže...

A što bi bilo da sam studirao prije 10 godina i više ni dragi bog ne bi znao moj stari JMBAG?

Pa onda kao i drugi nazoveš i pitaš referadu ili se javiš na onaj mail kojeg si uspio pronaći na stranicama upisa. Ne vidim tu nikakav problem.

Bukva kaže...

...dok nama vanjskima nitko nigdje nije ništa rekao za JMBAG.

A što se tu ima nešto posebno govoriti? Specijalistički se upisuje samo nakon završetka nekog trogodišnjeg studija. Ergo, već si studirao pa već imaš JMBAG. Ako nemaš, onda se javiš dotičnim na način kao što sam ti gore i opisao.

Bukva kaže...

Tako da ono - prvi "službeni" doticaj s TVZ-om i oduševljen sam...

A zamisli tek moje oduševljenje.. Ne čitaš upute, ne razmišljaš glavom i opet ti je netko drugi za to kriv.

Pranja pet 11.7.2014 01:13
Bukva kaže...

Anyway, mislio sam da možda samo postoji provjera sa brojem znakova da se neutraliziraju botovi, međutim - nije.

U uputama stoji gost / gost, što radi na moj.tvz.hr (ili kako već se zove portal), ovdje traži JMBAG (čisto s tehničke strane, razlog samo bogu znan), dok nama vanjskima nitko nigdje nije ništa rekao za JMBAG. Tako da ono - prvi "službeni" doticaj s TVZ-om i oduševljen sam...

Sa mnom idu kolege koji su završili stručni studij prije 10-ak godina, tako da nije nemoguće.

Preporučujem da kontaktiraš referadu ili osobno odeš do njih-rado će ti odgovoriti na sva pitanja. Samo požuri jer 16-og kreću upisi pa tada neće raditi.

Studentska referada Specijalizacija elektrotehnike i Specijalizacija informatike:

Adresa:
Konavoska 2 (vrata desno od glavnog ulaza), 10000 Zagreb

Uredovno vrijeme za stranke: 
ponedjeljak, utorak, srijeda, subota - od 10:00 do 12:00
četvrtak, petak - od 16:00 do 18:00

Djelatnice: Danijela Ležaić, dipl.soc.radnik (danijela.lezaic@tvz.hr)
Blaženka Lozančić, (blazenka.lozancic@tvz.hr)