Huawei P40

Novi update dolazi - AI 50 mpix -711mb
https://www.gsmarena.com/huawei_p40_series_get_new_ai_50mp_camera_mode_via_update-news-42775.php
Dolazi još jedna update od 247mb
Huawei P40 and P40 Pro EMUI 10.1.0.123 Changelog:
[Camera] Optimize the shooting experience of some scenes, improve the clarity of the photos, and make the colors more realistic and natural.
[Audio] Optimize the multimedia audio and adjust the volume of some scenes.
https://www.huaweiupdate.com/huawei-p40-and-p40-pro-getting-emui-10-1-0-126-update/amp/
Novi update :
Huawei P40 and P40 Pro EMUI 10.1.0.126 Changelog:
[Camera]
This update adds a telephoto picture-in-picture preview interface when the camera zooms and zooms to 15 times or more to help users understand the telephoto lens viewfinder position, positioning faster to shoot objects enhanced AI moments removal of passers-function optimization part of the scene camera experience, Improve the clarity of photos.
After zooming, the Previewer function is added in the upper left corner, which is quite practical.
[Network] Optimize the speed of WLAN network in some scenarios, improve the Internet experience.
[System] Optimize the display effect of notifications on the notification panel interface.

Sta je danasnji svijet, svi forsiraju izbaciti sto prije mob na trziste i onda kroz update popravljaju sitne nepravilnosti ili dobrsavaju sto nisu stigli.

Sta je danasnji svijet, svi forsiraju izbaciti sto prije mob na trziste i onda kroz update popravljaju sitne nepravilnosti ili dobrsavaju sto nisu stigli.
Slažem se...

još je to super sa mobitelima
pogledaj malo sa autima šta se dešava, enduser je u stvari beta tester

Evo instalirao i ja Google servise na p40, ito bez one usb metode
radi sve, sve mogu skinit i to ali me jebu ponekad ove notifikacije koje javlja
"google play services requires an action"
ništa ništa pa mi ih izbaci 20 u komadu, živce mi popi
PS
Zajeba san ga, ugasio sam notifikacije u svim googleovim aplikacijama

Vidim da je sad na akciji P40, za gotovinu, 4800kn..
Nego, zanima me, jel značajna razlika između 60Hz-90Hz?

Nego, zanima me, jel značajna razlika između 60Hz-90Hz?
Ne znam šta da ti kažem...
A je...vidi se ta fluidnost, pogotovo kad se prvi put prebacis s 60hz na 90hz...a sad sam se navikao.
4800kn je dobra cijena...

Ne znam šta da ti kažem...
A je...vidi se ta fluidnost, pogotovo kad se prvi put prebacis s 60hz na 90hz...a sad sam se navikao.
4800kn je dobra cijena...
Jako dobra. Samo me muči tih 60Hz

Proteklih nekoliko godina te isto mucilo 60 hz?

Nije, al eto htio bih isprobat taj fjičur.

Fjicur 90hz još uz neki fjicur je ok...i daje ti neku dodatnu vrijednost.
Ali fjicur kao prošle godine na OP7T gdje su oni cijeli marketing na tome bazirali je obično sranje.
Ista priča sad s OP8 gdje hvale amoled ekran...ako je samo to vrh onda jebes to.

Fjicur 90hz još uz neki fjicur je ok...i daje ti neku dodatnu vrijednost.
Ali fjicur kao prošle godine na OP7T gdje su oni cijeli marketing na tome bazirali je obično sranje.
Ista priča sad s OP8 gdje hvale amoled ekran...ako je samo to vrh onda jebes to.
iskreno nisam primjetio nikakvu razliku, ne da je velika razlika nego je ne vidim uopće
prodaja magle
realno ne mmoraš se zamarat sa tim nimalo

Di je granica onih koji ga obožavaju do onih koji ga pljuju. Bo, u sredini negdje.

Ma dobar je Huawei sa novom serijom, ne vidim svrhu pljuvanja, al očito je "nepremostivi problem" gugl servisi, što ne vidim to ko problem, uopće..
Nego, stvar je jednostavna, ak je nekom prioriet gugl app, neće gledat P40 i to je to. Alternativa postoji za to, a mislim da će se to s vremenom sve olakšat instalacija gappsa, osobno, taj nazovimo "problem" gappsi mi nije u fokusu i ne uzimam ko neki minus, prioriteti su mi neki drugi a ovaj smartfon s tim prioritetima gappse stavlja u drugi plan..

Ja za p40pro imam dvije stvari koje me jako smetaju
Prvo FP reader, nekako uspijevam da mi većinom ne radi
Stražnja plastika, savršena bi bila da su je napravili kao na mate20 pro, ona karirana :)
sve ostalo na mobu je top

Tele2 mi nudi P40 uz produljenje za 4600 kn

Ja za p40pro imam dvije stvari koje me jako smetaju
Prvo FP reader, nekako uspijevam da mi većinom ne radi
Stražnja plastika, savršena bi bila da su je napravili kao na mate20 pro, ona karirana :)
sve ostalo na mobu je top
FP meni radi bez greške...uz 3D otključavanja.
Ponovo ga skeniraj.
Puno.

Meni se još ne pokazuje... Ali lijepo je znati da gms ostaje netaknut!

Meni se još ne pokazuje... Ali lijepo je znati da gms ostaje netaknut!
Ma instalirao sam ga bez problema ostao GMS ili ne...jer nakon mjesec dana nije da mi nešto treba GMS...

Stigao update 121...
Ps...samo da naglasim da mi nije sj...GMS.
ma zaboli me patka za gms
sad ću mob factory resetat, vratit aplikacije koje imam osim bilo čega povezanog sa googlom i vidit kakav je život bez tog voajera
bitno da sam uspio upogonit youtube vanced
nijedna druga aplikacija nije toliko nadmoćnija od googla da ne bih mogao koristit zamjenu
to je samo ljudska lijenost i navika

Stigao update 121...
Ps...samo da naglasim da mi nije sj...GMS.
ma zaboli me patka za gms
sad ću mob factory resetat, vratit aplikacije koje imam osim bilo čega povezanog sa googlom i vidit kakav je život bez tog voajera
bitno da sam uspio upogonit youtube vanced
nijedna druga aplikacija nije toliko nadmoćnija od googla da ne bih mogao koristit zamjenu
to je samo ljudska lijenost i navika
U dogledno vrijeme i ja planiram napravit hard reset jer samo Google fotografije koristim...tj radim mi se bezveze dupli backup - Huawei Cloud i Google fotografije. Koliko vidim ništa ne fali Huawei Cloudu.

Ja sam sad gledao i meni još ništa od updatea. Jel se vide kakva poboljšanja na kameri?

Nije se ni meni pojavljivao update. Onda sam preko računala, i na HiSuite odmah iskočilo. Nisam primjetio neke razlike, no nisam ih ni tražio

https://www.gsmarena.com/huawei_p40_series_get_new_ai_50mp_camera_mode_via_update-news-42775.php - dobili smo ovo. To je kod njih (Kina) 122...
Stizu još 2 updatea
1 - koji poboljšavaju slike u noćnim uvjetima - 123...: https://www.huaweiupdate.com/huawei-p40-and-p40-pro-getting-emui-10-1-0-123-update/
2 - onda imaš još jedan koji dodaj jednu funkciju oko zoom-a - 126... : https://www.huaweiupdate.com/huawei-p40-and-p40-pro-getting-emui-10-1-0-126-update/
Sad našao i treći - 127...: - https://www.huaweiupdate.com/huawei-p40-and-p40-pro-getting-emui-10-1-0-127-update/

Radi se punom parom. Znači gms mi uopće ne fali. Sve radi odlično i bez njega. Tu i tamo neka aplikacija izbaci da ne radi bez njihove podrške, ali radi sve 5. Hbo go je zadnja aplikacija koju sam instalirao i radi kao i sa gms.

Radi se punom parom. Znači gms mi uopće ne fali. Sve radi odlično i bez njega. Tu i tamo neka aplikacija izbaci da ne radi bez njihove podrške, ali radi sve 5. Hbo go je zadnja aplikacija koju sam instalirao i radi kao i sa gms.
Evo realno da nemam GMS ne bi mi radile Google Photos ( ali rad mi se backup na Huawei Cloud).Huawei Cloud je testiran jer sam prvi tjedna restartao mob i vratio mi je uredno sve slike u Galeriju.
I ne bi mi radio Google Keep - ali sad ga više ni ne koristim jer sve pišem u Huawei napomene.
Za sve ostalo postoji rješenje...tako da ja osobno mogu bez GMS-a.

Gledam nove aplikacije u Huawei trgovini i vidim da je Erste banka stavila svoj mbanking u Huawei trgovinu. Polako ali sigurno se to sve puni.

Otp mbanking je tamo od početka, radi sve super. Jedino ta moj Telekom aplikacija ne radi. Ali u neograničenoj tarifi i ne treba mi. Mislim ok, bilo bi više kupaca logično da podržava gms, ali hu kers 😂
E ovo mi je već malo, weird
Prerano ti je to za neku procjenu, al evo kod mene je od 7h-9h Sót-a.