crash_cro čet 16.4.2020 22:20
x18x05x kaže...
crash_cro kaže...
Dobro ajde malo sad i ti ne pričaj gluposti. Kakve si si ti to podatke stavio da ti uzimaju "kao". Kao prvo i osnovno, i ako kupujem nešto preko neta, uzmem plaćanje pouzećem. Za sve drugo imam neki bezvezni mail sa nekim xy podacima. Ako ćemo tako gledati, šta misliš koliko google ima podataka, a malo malo im napadaju servere, kao i za facebook. Ajde malo prizemljite se....

I ti na forumu 11 godina?! WTF

Opet neki pametnjaković.....

mkovnet pon 20.4.2020 13:05
R36 kaže...

Instalirao GMS . Radi sve uredno - Google fotografije, Keep, Google Maps..

Ovo je ta metoda...https://www.youtube.com/watch?v=lYOU_YxrHhc

Za vas forumaše...dosta ljudi zapne na 21:38 jer se njemu u video nakon 2 puta pojavi Google play store account a ne greška kao meni. Ali caka je u tome da to zanemarite i da se ponašate kao da se i vama pojavi Google play store i nastavljate dalje po uputama. Na kraju postupka kad sve instalirate...kliknete na Google Play Store i sve savršeno radi kao njemu na videu...

Morao sam otkrit takav svoj način koji meni radi., a radit će i vama. Jebi ga ljudi stanu na 21:38 i kažu da ne radi....samo nastavite...nema predaje i sve radi.

Eto sad imate sve...

ps ljudi koji su radili po ovoj metodi - Google play im radi već par dana., kod prijašnjih metoda Google play stane nakon par sati.

Vidjet ćemo koliko će ovo potrajat...u svakom slučaju sam si slike backupirao na Google fotografije 

Pozdrav...jel radi još uvijek sve bez problema?

R36 pon 20.4.2020 15:11
mkovnet kaže...
R36 kaže...

Instalirao GMS . Radi sve uredno - Google fotografije, Keep, Google Maps..

Ovo je ta metoda...https://www.youtube.com/watch?v=lYOU_YxrHhc

Za vas forumaše...dosta ljudi zapne na 21:38 jer se njemu u video nakon 2 puta pojavi Google play store account a ne greška kao meni. Ali caka je u tome da to zanemarite i da se ponašate kao da se i vama pojavi Google play store i nastavljate dalje po uputama. Na kraju postupka kad sve instalirate...kliknete na Google Play Store i sve savršeno radi kao njemu na videu...

Morao sam otkrit takav svoj način koji meni radi., a radit će i vama. Jebi ga ljudi stanu na 21:38 i kažu da ne radi....samo nastavite...nema predaje i sve radi.

Eto sad imate sve...

ps ljudi koji su radili po ovoj metodi - Google play im radi već par dana., kod prijašnjih metoda Google play stane nakon par sati.

Vidjet ćemo koliko će ovo potrajat...u svakom slučaju sam si slike backupirao na Google fotografije 

Pozdrav...jel radi još uvijek sve bez problema?

Da da...sve radi bez problema. Google fotografije (slika u prilogu)

, Keep, HAK, T-com aplikacija. 

Sve što mi je falilo sam instalirao s gogolea tako da imam sve. 

Memphis čet 23.4.2020 11:47
Jole-Ri kaže...

Dobio sam danas informaciju od Tele2 da im 29.04. dolazi nova tura sivih Huaweia, pa tko hoće navali narode :)

Po njihovim trenutnim cijenama i uvjetima, ne hvala. Toliko su dobre ponude da sam počeo kupovat uređaje u slobodnoj prodaji.

R36 uto 28.4.2020 01:45
Command Prompt kaže...

@r36, tebi znaci radi google pay uz pomoc ove novije metode ok?

Radi mi uredno Google play...

Ne znam koja je nova a koja stara metoda...ali ja sam stavio link i po toj metodi meni radi. 

ocean77 uto 28.4.2020 20:51
R36 kaže...

Za vikend je P40 Pro bio snizen 20% na ekupi. 

10% ekupi

10% Visa

7799kn - 1559kn = 6240kn

Taj mob ce biti za pola godine do godinu OK kupnja, sada je preskup za ono sto nudi. 

Kada dodje cijenom na 3.5 do 4K onda je to potencijalno zanimljiv mob. 

Koji su vasi motivi da vas je taj mob zainteresirao da razmisljate o kupnji po toj cijeni? ...ja koliko god gledao ne vidim nista posebno zanimljivo.

Mob ne donosi nista novo, ponavlja neke iste stvari koje su se zamjerale predhodniku i kao slag, nema podrsku za GMS vec treba kemijati kao sa nekim no name "kinezom" da bi se isti imao.

Cijelo vrijeme imam osjecaj da vi vidite nesto sto ja ne vidim obzirom da je mob pobudio takav interes...pa me prosvjetlite. 🙂

Ja sam ga komparirao sa npr. Mate 20 PRO koji trenutno imam i vidim da u odnosu na taj 2 generacije stariji mob ima losiji ekran nize rezolucije, mono zvucnik u odnosu na stereo, losiju biometrijsku zastitu...baterija ista, brzina punjenja takodjer, IP68 oba...sto se kamere tice, IQ je nesto poboljsan...dali je to dovoljno vlasnicima P30 PRO da daju toliko vise novaca...ne znam bas.

Ja sam sretan da je sada tako dobar izbor i za puno manje novaca, a nagodinu ce tu biti jos mnogi drugi...pogotovo Mi10 PRO koji je bolji mob od P40 PRO...pa cak i OP8 PRO. 

R36 uto 28.4.2020 23:25
ocean77 kaže...
R36 kaže...

Za vikend je P40 Pro bio snizen 20% na ekupi. 

10% ekupi

10% Visa

7799kn - 1559kn = 6240kn

Taj mob ce biti za pola godine do godinu OK kupnja, sada je preskup za ono sto nudi. 

Kada dodje cijenom na 3.5 do 4K onda je to potencijalno zanimljiv mob. 

Koji su vasi motivi da vas je taj mob zainteresirao da razmisljate o kupnji po toj cijeni? ...ja koliko god gledao ne vidim nista posebno zanimljivo.

Mob ne donosi nista novo, ponavlja neke iste stvari koje su se zamjerale predhodniku i kao slag, nema podrsku za GMS vec treba kemijati kao sa nekim no name "kinezom" da bi se isti imao.

Cijelo vrijeme imam osjecaj da vi vidite nesto sto ja ne vidim obzirom da je mob pobudio takav interes...pa me prosvjetlite. 🙂

Ja sam ga komparirao sa npr. Mate 20 PRO koji trenutno imam i vidim da u odnosu na taj 2 generacije stariji mob ima losiji ekran nize rezolucije, mono zvucnik u odnosu na stereo, losiju biometrijsku zastitu...baterija ista, brzina punjenja takodjer, IP68 oba...sto se kamere tice, IQ je nesto poboljsan...dali je to dovoljno vlasnicima P30 PRO da daju toliko vise novaca...ne znam bas.

Ja sam sretan da je sada tako dobar izbor i za puno manje novaca, a nagodinu ce tu biti jos mnogi drugi...pogotovo Mi10 PRO koji je bolji mob od P40 PRO...pa cak i OP8 PRO. 

Osobno moji motivi...

Imao sam P30 Pro i prodao sam ga u to vrijeme za dobru cijenu...mob mi je bio odličan. Pošto imam drugi mob Note 9 rekao sam da ću pričekat top modele u 2020. Izašla je serija S20 i jedino što bi me zanimalo je Ultra. Pošto je došla 10500kn nisam bio lud da dam toliko za mob. Jednostavno sve preko 1000 eura mi je puno. Granica mi je 1000 eura. I normalno čekao sam P40 Pro i osluškivao i gledao recenzije Ultre. Kad sam vidio da imaju problema s fokusom, da je Exynos lošiji od Snapdragona 865...itd...i još ta cijena od 10500kn - odmah sam otpisao Ultru. Ostao mi je P40 Pro ili MI 10 Pro koji još nije bio predstavljen Globalno ali se znalo šta se može očekivat., pošto je u Kini predstavljen. Pošto znam da Xiaomi koristi Samsungov senzor., jabuka ne pada daleko od stabla...tako da se mogu očekivat fokus problemi i na MI 10 Pro. Xaomi mi je super marka., frendici sam preporučio MI Note 10 Pro i kupila ga je...ali jednostavno 1000 eura za Mi 10 Pro nedam.. a samo me taj Pro zanima., i iskreno ne leži mi taj MIUI tj to sučelje. Jednostavno nema taj osječaj kod Xiaomia da vrijedi tih 1000 eura...a to je radi njihove povijesti i povoljnih cijena.

Prije kupovine P40 Pro sam pogledao dosta recenzija a pogotovo ovih koji rade usporedbu GMS s HMS-om. i vidio sam da mogu bez Gms-a tj da se da naći altenrativa (sve oko toga sam napisao u recenziji pa da se ne ponavljam). Usput sam si složio GMS…

Zašto P40 Pro – to što sam rekao u prvoj rečenici – imao sam P30 Pro i Huawei mi odgovara u svim segmentima., tako da se nisam imao što nečkat oko P40 Pro.

P40 Pro je za mene kompletan mob.

Kamera – prednja i zadnja bez mana., jednostavno gdje je P30 Pro bio u podređenom položaju kao prednja kamera (nije imala auto fokus), zadnja kamera (lose video snimanje) to je sve na P40 Pro popravljeno.

Zaslon je 90hz i meni to ne igra ulogu al ajde lijepo od njih što su stavili 90hz. Rezolucija je nešto izmežu FHD i QHD., ali ako mi je ekran od P30 Pro odgovarao, nema razloga da mi ovaj na P40 Pro ne odgovara.

Mono zvučnik mi uopće ne igra nikavu ulogu zadjih par godina jer muziku slušam preko slušalica ili svi imaju one Bluetooth zvučnike pa svatko tako spaja mob. Ne sječam se da je netko puštao muziku na zvučnike od mobitela.

Lošija biometrijska zaštita – e tu te ne shvačam. Emi ma sensor otiska prsta em 3d otključavanje.

IQ je dosta poboljšan., ma cijeli setup kamere je poboljšan – ja jednostavno ne nalazim neku manu.

Pa ne bi na DxO kamera bila na prvom mjestu da je samo malo poboljšano. Meni je kamera vrh – i prednja i zadnja.

Na kraju krajeva dobi sam sat GT2 tako da mi ta neka cijena od 750 eura + 250 eura sat je bila ok.

Ta kombinacija Mob + sat meni odgovara, jer sam istu tu kombinaciju imao na P30 Pro.

I da – ja sam vrsta kupca koji kupuje mob prilikom izlaska., tako da nemam volje čekat 3-4mj.

OP8 –šogoru sam preporučio OP7T. Kupio ga je. Vidio sam ga, igrao sam se s njim i nije me s nićim fascimirao a kamera je korak u nazad naspram ostalih top modela. To mislim i za OP8. Uvijek oni naprave marketing ok – sve top top i onda kamera ispadne pušiona.

Mogu ja postavit pitanje – zašto bi netko dao za Xiaomi Mi 10 Pro 1000 eura ili 800 eura ako je iz Kine, bez garancije i sl., em nije dual sim., a danas su mobitel od 200 eura dual sim.

Ovo da je bolji Mi 10 Pro od P40 Pro – teško.

Mi 10 Pro – nije vodootporan, nije dual sim, loša selfi kamera, lošija širokokutna u noćnim uvjetima, nema pravu optiku 5x, ovo njihovo hibridno ne doživljavam…, upitan auto fokus zbog 108mpix senzora koji je sličan ako i na Samsungu. Na kraju krajeva cijena od 1000 eura., barem da daju neki svoj sat uz taj mob i sl.

ocean77 sri 29.4.2020 00:36
R36 kaže...

Mogu ja postavit pitanje – zašto bi netko dao za Xiaomi Mi 10 Pro 1000 eura ili 800 eura ako je iz Kine, bez garancije i sl., em nije dual sim., a danas su mobitel od 200 eura dual sim.

Mi 10 Pro – nije vodootporan, nije dual sim, loša selfi kamera, lošija širokokutna u noćnim uvjetima, nema pravu optiku 5x, ovo njihovo hibridno ne doživljavam…, upitan auto fokus zbog 108mpix senzora koji je sličan ako i na Samsungu. Na kraju krajeva cijena od 1000 eura., barem da daju neki svoj sat uz taj mob i sl.

Ok, fino si to opisao, ocito svi imamo neke svoje prioritete bilo da se radi o mobitelima, automobilima ili mjestima gdje zelimo na godisnji....

Ti si se nasao ocito sa P40 PRO i to je OK, ja samo pokusavam sagledati siru sliku, a tvoj post je isto pomogao u tome.

Ja sam imao P30 PRO pa sam mozda zbog njega ostao tako hladan na P40 PRO jer mi taj mob nije u potpunosti legao.

Odlican je to mob, ali ima neke meni meh stvari, a isto su prenjeli i na P40 PRO pa cak i dodatno pogorsali ono sto mi smeta.

Nedostatak Google servisa mi je "neoprostiv", nije nesto proizaslo Huawei krivnjom vec cudnom politikom US predsjednika....kako god, bez toga mob necu, a necu ni mob na kojem to ne mogu imati na "legalan" nacin.

Nisu unaprijedili ni brzinu punjenja kao ni bateriju (Xiaomi ako se ne varam nudi 65W), ostao je i dalje mono zvuk...komentirao si slusanje glazbe, ja ne slusam glazbu na zvucniku moba, ali cesto pogledam nesto na YT, pogledam nesto na Netflixu...osjeti se razlika kada zvuk dopire iz dva izvora, ekran i dalje nije QHD iako mi to ne predstavlja nesto bitno, meni je i 1080p OK na toj dijagonali...

E sad kamere...prema DxO je ona prva...meni nedovoljno jer imam svoje kriterije koji su ipak ispred bodova na DxO ljestvici.

Vec sam spominjao ovdje sto mi se ne svidja na P30 PRO pa cu ponoviti jos jednom...fokale kamera su previse udaljene.

Na P40 PRO su ih jos vise udaljili...90% populacije pada na podatak da taj mob ima 5X uvecanje ili cak 10X hibridno...meni taj podatak ne predstavlja nesto na sto cu pasti.

Ono sto mene bode u oci su žarišne duljine leća koje kod P40 PRO idu 23mm glavna kamera....izmedju nista i onda nagli skok na 125mm...

Koristio sam dosta dugo i klasicne aparate sa izmjenjivim objektivima, a i sama optika mi je struka pa mozda imam malo stroze kriterije po tom pitanju...meni te fokale (zarisne duljine) koje ima P40 PRO jednostavno ne odgovaraju.

23mm je presiroko za glavnu (za moj ukus), a 125mm preusko u 90% situacija.

Da pokrijes raspon od 23mm do 125mm moras koristiti digitalni zooom sto je lose.

P40 PRO+ je jos gori, on ima 23mm i onda 240mm...to trebas valjda u 3% situacija.

Tu je glavni razlog zasto mi se Mi10 PRO vise svidja sto se kamere tice.

kod njega su fokale lijepo rasporedjene, pokrivaju sve sto ti treba u vecini situacija pa imas 13mm, pa 25mm pa 50mm i cca 85mm sa mogucnoscu do 5X usporedivih sa P40 PRO.

Imati opticki 50mm je daleko korisnije nego imati preuskih 125mm, a Mi10 PRO ima i jedno i drugo.

Kada tome dodam da taj mob dolazi sa S865, 2X vecom rezolucijom (brdo detalja), Xda zajednicom i podrskom za Gcam, legalnim Google servisima, MIUI-em koji mi je vizualno ljepsi (pogotovo AOD), boljim video snimanjem, podrskom za 8K, stereo zvucnicima, 65W brzim punjenjem...to su moji prioriteti.

Nisi ni ti u krivu sto si izabrao P40 PRO jer kako sam rekao, svatko ima svoje prioritete i tebi ocito vise odgovara P40 PRO.

I dalje smatram da su oba u ovom momentu precjenjena i da ne vrijede te novce.

Sve ovo sto sam napisao ce mi biti kriteriji kada budem uzimao kada im padne cijena na manje od 4K.

Edit:

Vezano za AF koji spominjes na tom senzoru, imao sam ga na Mi Note 10 i fokusiranje radi ok, a sa Gcam cak instantno brzo.

karlanal sri 29.4.2020 03:19

Evo i meni je stigao taj ominozni P40Pro
Zasad je oduševljenje  u granicama
Build quality je ok, što se i očekuje od ovakvog telefona.
iskreno FR mi je još uvijek nezadovoljavajući dok je face unlock odličan

Ne znam šta bih više rekao.
Fotoć je naravno jeben al nikako da me mobitel osvoji.
Npr buid mi je puno bolji i zanimljiviji npr na mate 20 pro nego na ovome

Mob jenostavno nema ništa sa čim se ističe  ovako kad ga držiš u ruci.
Znam da će sad pljuštat kritike tipa zbog čega ti kupuješ mob itd ali svejedno to je moje mišljenje
Par dana ću mu dat šansu da ga privolim ako ne ide on na njuškicu

mar123 sri 29.4.2020 08:48

Mene samo zanima kako ste presli preko ovog odvratno ruznog notcha?

mene osobno nedostatak gmsa nebi smetao, evo kolege forumasi su vec rjesili to, al ovaj notch mi je daleko najruzniji od svih novih flagshipa. Huawei nakon sto su svi odjebali duplu kameru stavi duplu kameru na obicni i pro model i ne da ti mogucnost odabira mobitela bez tog(npr da bar obicni ima jednu kameru i taj manji notch). Da su izdali mob s ovakvim rubovima i notchem kao na p30pro ovo bi bio najljepsi mobitel na trzistu. 

evo ja sam trenutno u nedoumici koji mob uzet, gledam si izmedu mi 10, op8, s20. Sve je to tu negdje i s obzirom da nisam zahtjevan po pitanju kamere previse gledam si kojem cu oprostit taj odvratni notch. Na kraju mi je k30 pro zoom uso u izbor samo jer nema govno od notcha i zaobljene rubove(da ima stereo zvucnike ili bezicno punjenje uzeo bi ga bez razmisljanja). Fascinantno je kako nitko ne napravi full package mob, na svakom ima taj neki minus koji me onda baca da gledam druge modele. U svakom slucaju koji god odaberem vjerujem da ce mi bit wow efekt jer koristim trenutno iphone 7 vec 2 godine. 

R36 sri 29.4.2020 10:18
mar123 kaže...

mene osobno nedostatak gmsa nebi smetao, evo kolege forumasi su vec rjesili to, al ovaj notch mi je daleko najruzniji od svih novih flagshipa. Huawei nakon sto su svi odjebali duplu kameru stavi duplu kameru na obicni i pro model i ne da ti mogucnost odabira mobitela bez tog(npr da bar obicni ima jednu kameru i taj manji notch). Da su izdali mob s ovakvim rubovima i notchem kao na p30pro ovo bi bio najljepsi mobitel na trzistu. 

evo ja sam trenutno u nedoumici koji mob uzet, gledam si izmedu mi 10, op8, s20. Sve je to tu negdje i s obzirom da nisam zahtjevan po pitanju kamere previse gledam si kojem cu oprostit taj odvratni notch. Na kraju mi je k30 pro zoom uso u izbor samo jer nema govno od notcha i zaobljene rubove(da ima stereo zvucnike ili bezicno punjenje uzeo bi ga bez razmisljanja). Fascinantno je kako nitko ne napravi full package mob, na svakom ima taj neki minus koji me onda baca da gledam druge modele. U svakom slucaju koji god odaberem vjerujem da ce mi bit wow efekt jer koristim trenutno iphone 7 vec 2 godine. 

Meni je uvijek dizajn bio nebitan... 

Bitna mi je funkcionalnost, a prednja kamera je i 3D otključavanja. Toliko je dobra prednja kamera da mi ne smeta ta pilula

Npr supruga ima Ipohone 11, koji ima još veći notch...ali pošto ima Apple play, jednostavno vise ne može zamisliti ni jedna drugi način plaćanja osim te kombinacije IPhone 11 3D otključavanja, Apple play-a.

Brijem da ona ni ne primjećuje taj notch...

Posto radi od doma, rekoh idem je pitat šta misli o tom notchu. Rekla je - Boli me briga za notch hahahah., za Apple pay jer rekla da joj je to zakon.

I ona je kupac koji će uvijek kupit IPhone. 

R36 sri 29.4.2020 10:27
ocean77 kaže...
R36 kaže...

Ok, fino si to opisao, ocito svi imamo neke svoje prioritete bilo da se radi o mobitelima, automobilima ili mjestima gdje zelimo na godisnji....

Ti si se nasao ocito sa P40 PRO i to je OK, ja samo pokusavam sagledati siru sliku, a tvoj post je isto pomogao u tome.

Ja sam imao P30 PRO pa sam mozda zbog njega ostao tako hladan na P40 PRO jer mi taj mob nije u potpunosti legao.

Odlican je to mob, ali ima neke meni meh stvari, a isto su prenjeli i na P40 PRO pa cak i dodatno pogorsali ono sto mi smeta.

Nedostatak Google servisa mi je "neoprostiv", nije nesto proizaslo Huawei krivnjom vec cudnom politikom US predsjednika....kako god, bez toga mob necu, a necu ni mob na kojem to ne mogu imati na "legalan" nacin.

Nisu unaprijedili ni brzinu punjenja kao ni bateriju (Xiaomi ako se ne varam nudi 65W), ostao je i dalje mono zvuk...komentirao si slusanje glazbe, ja ne slusam glazbu na zvucniku moba, ali cesto pogledam nesto na YT, pogledam nesto na Netflixu...osjeti se razlika kada zvuk dopire iz dva izvora, ekran i dalje nije QHD iako mi to ne predstavlja nesto bitno, meni je i 1080p OK na toj dijagonali...

E sad kamere...prema DxO je ona prva...meni nedovoljno jer imam svoje kriterije koji su ipak ispred bodova na DxO ljestvici.

Vec sam spominjao ovdje sto mi se ne svidja na P30 PRO pa cu ponoviti jos jednom...fokale kamera su previse udaljene.

Na P40 PRO su ih jos vise udaljili...90% populacije pada na podatak da taj mob ima 5X uvecanje ili cak 10X hibridno...meni taj podatak ne predstavlja nesto na sto cu pasti.

Ono sto mene bode u oci su žarišne duljine leća koje kod P40 PRO idu 23mm glavna kamera....izmedju nista i onda nagli skok na 125mm...

Koristio sam dosta dugo i klasicne aparate sa izmjenjivim objektivima, a i sama optika mi je struka pa mozda imam malo stroze kriterije po tom pitanju...meni te fokale (zarisne duljine) koje ima P40 PRO jednostavno ne odgovaraju.

23mm je presiroko za glavnu (za moj ukus), a 125mm preusko u 90% situacija.

Da pokrijes raspon od 23mm do 125mm moras koristiti digitalni zooom sto je lose.

P40 PRO+ je jos gori, on ima 23mm i onda 240mm...to trebas valjda u 3% situacija.

Tu je glavni razlog zasto mi se Mi10 PRO vise svidja sto se kamere tice.

kod njega su fokale lijepo rasporedjene, pokrivaju sve sto ti treba u vecini situacija pa imas 13mm, pa 25mm pa 50mm i cca 85mm sa mogucnoscu do 5X usporedivih sa P40 PRO.

Imati opticki 50mm je daleko korisnije nego imati preuskih 125mm, a Mi10 PRO ima i jedno i drugo.

Kada tome dodam da taj mob dolazi sa S865, 2X vecom rezolucijom (brdo detalja), Xda zajednicom i podrskom za Gcam, legalnim Google servisima, MIUI-em koji mi je vizualno ljepsi (pogotovo AOD), boljim video snimanjem, podrskom za 8K, stereo zvucnicima, 65W brzim punjenjem...to su moji prioriteti.

Nisi ni ti u krivu sto si izabrao P40 PRO jer kako sam rekao, svatko ima svoje prioritete i tebi ocito vise odgovara P40 PRO.

I dalje smatram da su oba u ovom momentu precjenjena i da ne vrijede te novce.

Sve ovo sto sam napisao ce mi biti kriteriji kada budem uzimao kada im padne cijena na manje od 4K.

Edit:

Vezano za AF koji spominjes na tom senzoru, imao sam ga na Mi Note 10 i fokusiranje radi ok, a sa Gcam cak instantno brzo.

Kažem ti si više detaljan oko kamere i više si za Pro mode, a ja sam više za automatiku...tako da ti primjećuješ neke stvari koji meni nisu bitne...

Xiaomi ima 50W punjenje(65W je punjač, ali mob podržava samo 50W) a Huawei 40W. Za 30min punjenja Xiaomi ima 77% baterije a Huawie 74% baterije.

Razlika je mizerna a zbog jačine punjač bi čovjek rekao da je veća razlika.

Slažem se da svako ima svoje prioritete...

MEDO11 sri 29.4.2020 10:35
mar123 kaže...

nisu baš svi uspjeli rješit. Šef je uzeo p40 pro i probali smo preko onog videa 5 puta napravit instalaciju gms ali neće, stalno javlja notifikacija neki error, ono što se većini javlja. Ne radi mu hak, t com aplikacija(mob kupljen od njih btw :D) i još par njih koje se oslanjaju na gms. Meni je to osobno veliki minus mobitela, nijanse u kameri mi nisu bitne, ali funkcionalnost mobitela i zajebancija sa svim ovim mi je neprihvatljiva na uređaju od 7000kn

R36 sri 29.4.2020 10:36
karlanal kaže...

Evo i meni je stigao taj ominozni P40Pro
Zasad je oduševljenje  u granicama
Build quality je ok, što se i očekuje od ovakvog telefona.
iskreno FR mi je još uvijek nezadovoljavajući dok je face unlock odličan

Ne znam šta bih više rekao.
Fotoć je naravno jeben al nikako da me mobitel osvoji.

Znam da će sad pljuštat kritike tipa zbog čega ti kupuješ mob itd ali svejedno to je moje mišljenje
Par dana ću mu dat šansu da ga privolim ako ne ide on na njuškicu

Gle ako si odmah od početka imao loše mišljenje o mobu, teško da će ti se njegovim korištenjem to promjenit.

Isto ako da ja sad idem kupit Mi 10 Pro...a znam već sad da to ne bi bilo to...i da bi samo čekao da mu nađem manu. 

Iskreno što me zanima za koliko ćeš ga uspije brzo prodat ako ćeš ga ici prodavati

ocean77 sri 29.4.2020 11:58
R36 kaže...

Kažem ti si više detaljan oko kamere i više si za Pro mode, a ja sam više za automatiku...tako da ti primjećuješ neke stvari koji meni nisu bitne...

Ovo sto sam opisao nema veze sa PRO mode, ovo je nesto sto je zapravo svima bitno, a neki ignoriraju tu cinjenicu iz neznanja, a nekima je kamera totalno nebitna iako je Huawei taj mob zamislio ponajvise za one koji drze do kamere.

Mislim da 90% populacije nema pojma sto to znaci imati fokalu 23mm i 125mm i nemaju pojma za sto bi recimo bilo korisno imati 50mm...meni je to razumljivo jer ne razumijem ni ja neke pojmove koji su izvan moga interesnog podrucja.

Meni taj mob ne odgovara ni zbog kamere, a tocku na i mi je stavila ova komplikacija sa GMS.

Sve se to moze osposobiti da radi, ali je pitanje kada dodje neki veci update dali ce to poremetiti sve, to za sada malo tko zna.

Sama instalacija toga ne prolazi svima glatko, i dalje ima app koje ne rade...kada sve to uzmem u obzir sto sam naveo...ne ostaje mi bas nista sto bi me motiviralo na kupnju tog moba.

Command Prompt sri 29.4.2020 11:59
mkovnet kaže...
R36 kaže...
Command Prompt kaže...
Ako misliš na onu Moj Telekom HR ta aplikacija ima u AppGallery...

To je onda nesto novo...jer je nije bilo.

Ima ali bez GMS-a se ne može otvoriti. 

Hmm čudno da su stavili aplikaciju na Huaweiev store koja zahtjeva GMS... To samo T-Com može 😑

ocean77 sri 29.4.2020 12:16
karlanal kaže...

To je normalno, nije ni P30 PRO bio bas neki WOW jer to nije Huaweiev TOP model.

P serija je zamisljena kao "fotic" linija dok je Mate TOP model i premium u svakom pogledu.

Kada pogledas specifikacije onda ti je to odmah jasno jer je popis onoga sto nema na P seriji takav da taj mob svjesno bude pozicioniran ispod Mate.

Mate 20 PRO kada je izasao nudio je doslovno sve, neke stvari mnogi jos ni sada u 2020 ne nude od toga.

Isto je i sa osjecajem u ruci koji spominjes, sve su to lijepi mobiteli, P40 PRO nisam imao pa necu o njemu sto se toga tice, ali P30 PRO je ipak ostavljao jeftiniji dojam od Mate.