Igormaric sri 9.1.2019 10:11

Uspio sam uraditi update mate 10 pro preko firmware findera. Upute su od kolege sa P20/P20PRO teme.

Evo ja sam uspio napraviti update prema ovim uputstvima na ovom linku. Za svaki slučaj napraviti backup mobitela.

Ono što je bitno da se detaljno pročita sve prvo pa tek onda ide raditi postupak, ima par grešaka koje na linku nisu ispravljene:

Da se boot-a u eRecovery mode potrebno je mobitel spojiti na punjač, a ne na laptop/računalo. -> Enter eRecovery mode (Hold Vol UP, Plug the USB cable between Phone & Computer, until you boot in eRecovery.

Prilikom download-a update-a u eRecovery mood-u zna puknuti veza na router/laptop (ovisi koji postupak odaberete, ja sam išao preko routera) pa samo treba stisnuti Cancel te zatim opet pokrenuti update i on će nastaviti downloadati gdje je stao, nakon toga se restarta i svi podaci su i dalje tu.

Evo nadam se da će i drugima proći sve uspješno kao i meni.

MasterOfDisaster ned 13.1.2019 00:24

Nova verzija Androida 9 OS-a, a ja nisam ni početnu verziju Androida 9 dobio. Pa upucat ću se

Sva sreća da sam uređaj kupio u slobodnoj prodaji pa uvijek dobijem među zadnjima nadogradnju, doslovno po mjesec dana kasnije pa i više nego što netko kod nas dobije prvi nadogradnju na novu verziju firmware-a.

Azmo pon 14.1.2019 09:22

Primjetio sam bug. Ne mogu promijeniti melodiju za SMS i ostale notifikacije. Što gos da stavim uvijek je defultna.

Na stranu to, subjektivni dojam je da je 8 bolji od 9. Razmišljam o roll back.

Azmo pon 14.1.2019 13:32
saintmarcus9 kaže...
Jesi odradio fabričke poslije? :)

Koliko vidim to se u 9.0 više ne zovu "tvorničke postavke" već "reset phone" jel tako? Inače odradio sam 2 puta odmah po ionstalaciji.

lena spody sub 19.1.2019 17:10

Pozdrav. Imam Mate 10 nekih par mjeseci. Primjetila sam nedavno da kada tapnem prstom na straznjem dijelu mobitela, negdje otprilike pokraj i iznad kamera, da se cuje neki blagi vibrirajuci zvuk, ne znam kako boh ga opisala, kao da je u kucistu nesto "labavo" . Citam na americkim forumima da je to normalno, ali me zanima ima li tko ovdje takav problem? 

MasterOfDisaster sub 19.1.2019 18:29
lena spody kaže...

Pozdrav. Imam Mate 10 nekih par mjeseci. Primjetila sam nedavno da kada tapnem prstom na straznjem dijelu mobitela, negdje otprilike pokraj i iznad kamera, da se cuje neki blagi vibrirajuci zvuk, ne znam kako boh ga opisala, kao da je u kucistu nesto "labavo" . Citam na americkim forumima da je to normalno, ali me zanima ima li tko ovdje takav problem? 

To ti je normalno, tak se i meni malo "čuje" sve 5, mob je u redu.

saintmarcus9 pon 21.1.2019 14:44

Default launcher ima puno bolji ram management od third party launchera. Doslovno mi se nova launcher učitavao ponovo nakon nekog korištenja.

Vratio sam se na default + stvorio custom temu sa pie ikonicama i to mi je OK skroz čak sam se na geste navikao u rekordnom roku.

Osobno po pitanju fluidnosti i responzivnosti devetka je on pair sa OP6 kojeg sam prodao šogiju. Uvjerio se jučer na ručku.

matrix777 uto 22.1.2019 16:17
saintmarcus9 kaže...
Default launcher ima puno bolji ram management od third party launchera. Doslovno mi se nova launcher učitavao ponovo nakon nekog korištenja.

Vratio sam se na default + stvorio custom temu sa pie ikonicama i to mi je OK skroz čak sam se na geste navikao u rekordnom roku.

Osobno po pitanju fluidnosti i responzivnosti devetka je on pair sa OP6 kojeg sam prodao šogiju. Uvjerio se jučer na ručku.

Što je bilo za ručak?

Fre3man69 sri 23.1.2019 19:07

Meni je od danas za mate 10 pro na firmware finderu update approved. 9.0.0.161. Medutim na system updateu nema nista. Frendu vec dva tjedna approved za p20pro. System update ne nalazi nista ni njemu. U cem je fora?