Grafički programi

Virtual & Photoshop Tuning - Cars

sk8 4 life čet 3.12.2009 20:54

skidam kapu Fici i drugima...napravite kontest ovdje...npr. svatko stavi svoj photoshopirani auto i tko dobije više palaca gore "pobjednik je LOL" ono samo tak iz zabave i da bi gust bio veći Fico bi na prvom postu editirao rezultate

npr. 1_kontest:

Netko1 vs Netko2 18-13

Mitsuoka pet 4.12.2009 09:13
sk8 4 life kaže...

skidam kapu Fici i drugima...napravite kontest ovdje...npr. svatko stavi svoj photoshopirani auto i tko dobije više palaca gore "pobjednik je LOL" ono samo tak iz zabave i da bi gust bio veći Fico bi na prvom postu editirao rezultate

npr. 1_kontest:

Netko1 vs Netko2 18-13

ali recimo da svi dobiju isti auto, odnosno svaki kontest svoj auto

Hrvojestr pet 4.12.2009 15:03

ej ljudi imam jedno pitanje...ocu zatamniti staklo i kad priblizim nemogu sve u komadu s lassom opcrtati jel postoji kakav alat ili neka tipka koju drzim da kad pustim lasso da mi ne spoji automatski kraj i pocetak lassa..ak ste me skuzili :D

Fićo_CoD 5 pet 4.12.2009 16:03
Hrvojestr kaže...Namigiva

ej ljudi imam jedno pitanje...ocu zatamniti staklo i kad priblizim nemogu sve u komadu s lassom opcrtati jel postoji kakav alat ili neka tipka koju drzim da kad pustim lasso da mi ne spoji automatski kraj i pocetak lassa..ak ste me skuzili :D

Koliko sam skužio kaj tražiš toga nema, sad kad si savladao Lasso tool kreni s Pen toolom (puno precizniji), znači uzmeš Pen tool, klikneš na sliku i stvori ti se točkica, klikneš još jednom i stvori se crta koju možeš zakrivljivati okretanjem miša (dok još držiš lijevi klik), kad na kraju označiš recimo kocku onda klikneš desni klik i "Make Selection" i to je to. Pen tool je puno lakše za koristiti i precizniji od Lasso toola. 

Fićo_CoD 5 pet 4.12.2009 16:18

Vidim da ovdje ima dosta ljudi koji stavljaju aute male rezolucije, treba minimalno 1600x1200 i predlažem vam da slike tražite na ovoj stranici jer ima puno auta.

E da, stavljajte auto koji nema puno refleksija od okoliša npr. od šume, ceste itd. jer kad budete mijenjali dijelove i pozadinu neće baš lijepo ispasti.

BORN pet 4.12.2009 17:01
Fićo_CoD 5 kaže...

E da, zaboravio sam vam napomenuti, ako je auto crvene, plave, zelene ili žute boje lakše ćete ga obojati, a objasnit ću vam kako. Prema tome bijeli baš i nije za početnike...

Nije ni bijeli problem, staviš sloj boje na multiply i obrišeš ostatke

Hrvojestr pet 4.12.2009 17:06
Fićo_CoD 5 kaže...
Hrvojestr kaže...Namigiva

Koliko sam skužio kaj tražiš toga nema, sad kad si savladao Lasso tool kreni s Pen toolom (puno precizniji), znači uzmeš Pen tool, klikneš na sliku i stvori ti se točkica, klikneš još jednom i stvori se crta koju možeš zakrivljivati okretanjem miša (dok još držiš lijevi klik), kad na kraju označiš recimo kocku onda klikneš desni klik i "Make Selection" i to je to. Pen tool je puno lakše za koristiti i precizniji od Lasso toola. 

jel ima kkav tut za raditi s pen toolom nejde mi bas :(

EDIT:evo netreba sve sam skuzio...hvala Cool

Fićo_CoD 5 pet 4.12.2009 17:12
BORN kaže...

Da, ali lakše je kad je jedna od ovih boja koje sam nabrojao jer samo ideš na Image > Adjustments > Hue/Saturation > pod "Edit:" naštimaš boju koja je na autu > namještaš drugu boju na "Hue"

Hrvojestr kaže...

Što ti točno ne ide? Gore sam ti sve objasnio...

EDIT: Mogli bi ovog Golfa.  

APazinjan pet 4.12.2009 17:31
Fićo_CoD 5 kaže...
BORN kaže...

Da, ali lakše je kad je jedna od ovih boja koje sam nabrojao jer samo ideš na Image > Adjustments > Hue/Saturation > pod "Edit:" naštimaš boju koja je na autu > namještaš drugu boju na "Hue"

Hrvojestr kaže...

Što ti točno ne ide? Gore sam ti sve objasnio...

EDIT: Mogli bi ovog Golfa.  

Slažem se. Slika je super. Ja ju isto predlažem.

Fićo_CoD 5 pet 4.12.2009 19:07

Kako smo se i dogovorili, evo i obećanog contesta:

1. PST Newbie Contest

Original: http://img.netcarshow.com/Volkswagen-Golf_GT_2006_1600x1200_wallpaper_02.jpg

Rok: 15.12.2009.

Stil: Slobodan

PRAVILA:

• Ukoliko svi prijavljeni članovi predaju rad prije 15.12.2009. rok se poništava i idemo odmah na glasovanje!
  • Zabranjujem krađu dijelova s tuđih radova!
  • Stil je slobodan što znači da možete urediti/chopati auto po vašoj želji!
  • Uređivati morate auto koji zada organizator contesta (original), ni jedno drugo ne dolazi u obzir!
  • Ukoliko prijavljeni član ne objavi svoj rad do roka, član neće moći sudjelovati u 2 sljedeća contesta!
  • Zabranjeno je krasti tuđi rad i tvrditi da je Vaš!
  • Rad objavljujte prije roka kako ne bi zakasnili, znači čim završite!
  • Ako objavite rad prije roka, možete ga poništiti s foruma i doraditi!
  • Nije dozvoljeno uploadati rad na forum, već ga uploadate na ImageShack ili njemu slično!
PRIJAVE:
Prijaviti se može svatko. Prijavljujte se na način tako što u poruci kopirate ispod navedenu listu i dodate svoj nick na forumu na drugo mjesto ili koje već jeste.
1. Fićo_CoD 5
2.
3.
4.
5.
...

APazinjan pet 4.12.2009 19:11
Fićo_CoD 5 kaže...

Kako smo se i dogovorili, evo i obećanog contesta:

PST Newbie Contest

Original: http://img.netcarshow.com/Volkswagen-Golf_GT_2006_1600x1200_wallpaper_02.jpg

PRAVILA:

• Ukoliko svi prijavljeni članovi predaju rad prije 15.12.2009. rok se poništava i idemo odmah na glasovanje!
  • Uređivati morate auto koji zada organizator contesta (original), ni jedno drugo ne dolazi u obzir!
  • Ukoliko prijavljeni član ne objavi svoj rad do roka, član neće moći sudjelovati u 2 sljedeća contesta!
PRIJAVE:
Prijaviti se može svatko. Prijavljujte se na način tako što u poruci kopirate ispod navedenu listu i dodate svoj nick na forumu na drugo mjesto ili koje već jeste.
1. Fićo_CoD 5
2.
3.
4.
5.
...

Bravo. Nažalost, ne mogu sudjelovati jer neznam raditi u Photoshopu, ali contest je zanimljiv tako da ću ga budno pratiti. Baš me zanimaju rezultati... Sretno svima...

Hrvojestr pet 4.12.2009 19:36

PST Newbie Contest

PRAVILA:

• Nije dozvoljeno uploadati rad na forum, već ga uploadate na ImageShack ili njemu slično!
PRIJAVE:
1. Fićo_CoD 5
2. hrvojestr
3.
4.
5.
...
BORN pet 4.12.2009 19:52
Hrvojestr kaže...

PST Newbie Contest

PRAVILA:

PRIJAVE:
1. Fićo_CoD 5
2. hrvojestr
3.
4.
5.
...

I ja se prijavljujem, i ovo da se nemože sudjelovati u slijedeća dva ako ne predamo to mi je malo glupo jer ako je netko zainteresiran a ne stigne, nije on kriv

BTW zašto mi na tom linku otvara neku low rez corvetu??

Fićo_CoD 5 pet 4.12.2009 21:06
BORN kaže...

I ja se prijavljujem, i ovo da se nemože sudjelovati u slijedeća dva ako ne predamo to mi je malo glupo jer ako je netko zainteresiran a ne stigne, nije on kriv

Zato što se ne bi trebao prijaviti ako zna da ga neće dovršiti