Grafički programi

Photoshop - Pitanja, odgovori, tutorijali

mbaksa čet 6.10.2011 10:59
PhotoShopChannel kaže...

Slika je napravljena u a4 formatu znaci 210x297 mm, ukoliko ne ispadne moze samo da bude do hosta, u tom slucaju javi se zipovacu je i uploadovati na sendspace.

Pri kojem PPI-u (DPI-u)?

legaart uto 29.11.2011 23:31

pozdrav ekipi!!! imam jedno pitanje, pa ako mi tko moze pomoci bio bih zahvalan. Da li u ps cs3 extended ima koji alat za 3d oblikovanje i ako ima gdje mogu naci neki tutorijal za upute o koristenju?

Hvala.

dotNET sri 30.11.2011 19:38

Zanima me koliko ljudi ima ovdje koji ulazu u radna okruzja na racunalu? I koje su alati nedavno kupili? Moj zadnji je iznosio 2400kn - licenca + komercijalna uporaba bez subvencija i znakova izdavaca u proizvodnji za trziste. Brijem nakon faksa da budem pokrenuo nesto svoje, ali ne u Hrvatskoj. Ima tko slican, ulazete li zaradjeni novac u nove tehnologije i alate ili ostajete na nelicenciranim verzijama... kakve planove opcenito imate u vezi sebe i posla?

micho0305 pon 16.1.2012 22:23
dotNET kaže...

Zanima me koliko ljudi ima ovdje koji ulazu u radna okruzja na racunalu? I koje su alati nedavno kupili? Moj zadnji je iznosio 2400kn - licenca + komercijalna uporaba bez subvencija i znakova izdavaca u proizvodnji za trziste. Brijem nakon faksa da budem pokrenuo nesto svoje, ali ne u Hrvatskoj. Ima tko slican, ulazete li zaradjeni novac u nove tehnologije i alate ili ostajete na nelicenciranim verzijama... kakve planove opcenito imate u vezi sebe i posla?

nikakve. uzmi AI licencirani i radi na crno..plakate i logove

Hrvojeee uto 8.5.2012 10:53
Liverpool1892 kaže...

Imam jedno pitanje, kako napraviti ovaj desni dio zatamljen? ovdje gdje je tekst. 
Tražio sam tutorial i na interentu ali nisam nigdje mogao naći 

Hm,, možda nije dobro..

Ali ja bih napravio pravokutnik iste veličine kao i ovaj ispod teksta..

I onda bih taj pravokutnik obojao gradijentom tako da definiram par točaka različitih nijansi, a nijanse uzmem "color picker" alatom sa ovog pravokutnika di je tekst..

EDIT: upsss.. čini se da sam krivo shvatio... mislio sam da želiš prekriti tekst da se ne vidi..

micho0305 uto 8.5.2012 11:13
Liverpool1892 kaže...

Imam jedno pitanje, kako napraviti ovaj desni dio zatamljen? ovdje gdje je tekst. 
Tražio sam tutorial i na interentu ali nisam nigdje mogao naći 

open
duplicate layer
Rectangluar Marguee tool(select)
Image-Adjusment-Britness il štagod ti paše
Deselect
Shift+Ctrl+E
save
naj lakše

oblak24 sub 26.5.2012 01:49

Imam Photoshop Elements 3. Ono što mi je čudno je da se kist nekada pojavi u jednom obliku, a drugi put u drugom. Uvijek je podešen na "default", a svejedno se mijenja, a ne znam kako i zbog čega. Znam da je ovo malo čudno i nisam dobro objasnila. 

Nekad je onako kao obična crta, a drugi put kao elipsa. Morat ću staviti slike kako to izgleda, ali sada mi se ne da pokretati program. Budem sutra.

oblak24 sub 2.6.2012 18:31

Ne mogu se crtati ilustracije u Photoshopu? Za to mi baš treba Illustrator, zar ne?

Obrisi se rade kao vektori, a onda se slika ispunjava bojom u Photoshopu?

To mi nije bilo jasno sve do sada. Još sam se čudila kako ljudi postižu lijepe linije bez ikakvih nedostataka.

Imam grafički tablet, ali ni s njim ne mogu dobiti liniju kao što se to može sa Illustratorom.