Grafički programi

Photoshop - Pitanja, odgovori, tutorijali

Strm ned 18.5.2014 20:34

Pitanje? Naime učim na photoshopu. Znači, sada sam naučio ovakve neakve tekstove praviti:  Pa sam se sada odlučio baciti na šopiranje ljudi. Znači, ja idem tehnikom kada sve staviš na mjesto, da bi zapravo jedan dio stopio s drugim kao npr. nos na drugo tijelo, označim 2 layera, odem na blend i photoshop mi sam spoji tj. ispravi rubove. Mene zanima kako ja mogu stapljivat rubove, mjenjati boju tako da učinak bude još bolji a da ručno radim? Ako može ime alata ili još bolje youtube?

res03pem ned 18.5.2014 22:13
Strm kaže...

Pitanje? Naime učim na photoshopu. Znači, sada sam naučio ovakve neakve tekstove praviti:  Pa sam se sada odlučio baciti na šopiranje ljudi. Znači, ja idem tehnikom kada sve staviš na mjesto, da bi zapravo jedan dio stopio s drugim kao npr. nos na drugo tijelo, označim 2 layera, odem na blend i photoshop mi sam spoji tj. ispravi rubove. Mene zanima kako ja mogu stapljivat rubove, mjenjati boju tako da učinak bude još bolji a da ručno radim? Ako može ime alata ili još bolje youtube?

ma di ces na vec na photoshopiranje ljudi >.<

pocni s osnovama! nauci za sto sluzi koji alat,kako se koristi.. onda prouci sve,istrazuj i isprobavaj.. blending optionse(igraj se s njima)... 

I naravno gledja tutorijale! ia  ih hrpa na yt,cak i na Cro/BiH/Srb

Strm ned 18.5.2014 22:15
res03pem kaže...
Strm kaže...

pocni s osnovama! nauci za sto sluzi koji alat,kako se koristi.. onda prouci sve,istrazuj i isprobavaj.. blending optionse(igraj se s njima)... 

A onda ok, a vi tekstovi? Imaš kakve savjete?

res03pem ned 18.5.2014 22:19
Strm kaže...
res03pem kaže...
Strm kaže...

A onda ok, a vi tekstovi? Imaš kakve savjete?

iskreno,ovo sto si napravio je popriliicno lose no to ne znaci da ne nastavis..

Znaci skines si neke gfx pack i ondje imas hrpu textura,fontova itd..

znaci u  vezi natpisa najlaske ti je igrati se s blendin options-ima..

Top Bugovac pon 30.6.2014 09:23

Ljudi imam problem, kako su mi se resetirali bookmarksi(Chrome, već sam pisao o tome) više ne mogu naći kako "utisnuti" jedan layer na drugi kao što je ovdje slovo A na zid

Nalazim na netu odgovore ali "nije to to"

znam da sam to radio s par klikova

ROFLOLMAO ned 17.8.2014 12:01

Uzmeš sliku od Rapunzel, dodaš ruku koja drži olovku, i zatim dodaš kosu. Možeš i koristiti sliku ruke s kosom pa dodati olovku ili slično.

Za fotoaparat, uzmeš sliku fotoaparata i zaljepiš na nju sliku čojeka. 

Fake_Alert čet 21.8.2014 13:26

Pozdrav!

Imam pitanje. Imam dosta slika kojima bih trebao malo brightness smanjiti i dodati HDR toning te malo 'proci' po slici s jednom bojom ( preko cijele slike, mislim da se opcija zove photo filter ). I tako za svaku sliku isti parametri. Postoji li neka ultra jednostavna medota a da ne idem svaku sliku zasebno?

ROFLOLMAO čet 21.8.2014 13:30
Fake_Alert kaže...

Pozdrav!

Imam pitanje. Imam dosta slika kojima bih trebao malo brightness smanjiti i dodati HDR toning te malo 'proci' po slici s jednom bojom ( preko cijele slike, mislim da se opcija zove photo filter ). I tako za svaku sliku isti parametri. Postoji li neka ultra jednostavna medota a da ne idem svaku sliku zasebno?

Da. Googlaj "actions pannel".

res03pem sub 30.8.2014 14:33
KerFlorijan kaže...

Kako da izbjegnem ovaj manjak rama,tj. kad želim editirat neku sliku veću od 1300x720,izbacuje mi neki disc error...ograničen sam samo na 3gb rama

odi u preferences i tamo trazi mislim da je perfoamnce i povecaj ono ram  usage do kraja..

Jakic007 pon 1.9.2014 12:36

Pozdrav,

Koristim Photoshop CC 2014 na laptopu Acer Aspire V5-552G i ne radi mi liquify. Preciznije kad udem u liquify kursor mi radi samo na mjestima gdje biram alate, a na slici nestane. Citao sam da trebam instalirati najnovije drivere za graficku ali vec ih imam.

Baldric sri 3.9.2014 11:31

pozdrav ekipa, zanimalo me da li postoji neki način da nabrzinu obradim desetke photografija, radim jedan kviz za jednu stranicu (ljudi bi trebali pogađat).

primjer slike je u linku - http://goo.gl/WjMKZB , iz lijeve slike treba dobit desnu kao u priloženom. pitam u ovoj temi jer se tu dosta ljudi bavi grafičkom obradom. hvala {#}

Fake_Alert sri 3.9.2014 11:54
Baldric kaže...

pozdrav ekipa, zanimalo me da li postoji neki način da nabrzinu obradim desetke photografija, radim jedan kviz za jednu stranicu (ljudi bi trebali pogađat).

primjer slike je u linku - http://goo.gl/WjMKZB , iz lijeve slike treba dobit desnu kao u priloženom. pitam u ovoj temi jer se tu dosta ljudi bavi grafičkom obradom. hvala {#}

Nekoliko postova iznad.