Photoshop - Pitanja, odgovori, tutorijali

jel postoji nacin u photoshopu da se ubaci HTML kod koji ce voditi sa bannera koji sam napravio na web stranic. Tj. da se kod ubaci u banner? u photoshopu?

to se radi na webu, nema veze s PS-om...

znam zanimalo me moze li u photo shopu!

sad sam napisao da nema veze s PS-om, nemožeš... (koliko ja znam)

jel postoji nacin u photoshopu da se ubaci HTML kod koji ce voditi sa bannera koji sam napravio na web stranic. Tj. da se kod ubaci u banner? u photoshopu?
Ptanje tipa: "jel se može prdnut pomoću aluminijske folije?"

Kako u photoshopu cs 4 napraviti kolaž, tj. sliku ispod ?
Ideš file>new, izabereš dimenzije slike, i zatim pomoću drag&drop stavljaš slike, svaku možeš promijeniti veličinu pomoću free transform (ctrl+t)

Kako u photoshopu cs 4 napraviti kolaž, tj. sliku ispod ?
Ideš file>new, izabereš dimenzije slike, i zatim pomoću drag&drop stavljaš slike, svaku možeš promijeniti veličinu pomoću free transform (ctrl+t)
Stavio bih 5-6 slika jednu do druge i onda to izradio i stavio na zid, kao veliku obiteljsku sliku. Koje dimenzije da odaberem?

It's ektiv.

Ovisi koliku veličinu u prirodi želiš. imaš pred-definirane dimenzije papira kad ideš na new.

Ovisi koliku veličinu u prirodi želiš. imaš pred-definirane dimenzije papira kad ideš na new.
i obavezno stavi pod PPI 150 ili 300. Da nebi na kraju ispala duplo manja slika od potrebne.

Evo,imam jedno pitanje.Da li zna netko kako da napravim selekciju koju ću sa Pen Toolom mijenjati po želji?to bi trebao primijeniti na crno bijeloj slici, da to što selektiram bude u boji,tj.da polako prelazi iz boje u crno bijelo,A da taj oblik mijenjam po želji?

Evo,imam jedno pitanje.Da li zna netko kako da napravim selekciju koju ću sa Pen Toolom mijenjati po želji?to bi trebao primijeniti na crno bijeloj slici, da to što selektiram bude u boji,tj.da polako prelazi iz boje u crno bijelo,A da taj oblik mijenjam po želji?

Ovo ce stvarno biti korisno pocetnicima.
Za sve pocetnike takoder imate tu i za one naprednije posjetite stranicu: www.tutorijali.rs

Bok!
Imam problem, radio sam neke stvari u ps-cs5 i sad slike su niske rezolucije odnosno to su slova i tao, kako da te fajlove iz ps-a premjstim na veču rezoluciju bez rastezanja i gubitka kavalitete da slike budu veće, odnosno ja imam onaj psd fajl,
Dali je to uopće moguće promjenit velićinu slike negdje pa da se sve prilagodi tome?
Riješio problem!

Može li mi netko pomoći?
Koristim photoshop portable cs5.....I želio bih ovu sliku ispod kao što vidite izbrisati bio xs i staviti -R-P- ali ne razumijem kako,a da ostane one točkice i sve to.
Može li mi netko pomoći?

clone tool, ili imaš sada i novu opciju content aware, proguglaj pogledaj na youtube-u snaći ćeš se već ;)

a kako izgleda taj clone tool ili content aware...mislim ikonica kako izgleda

da!!!tnx!!
samo još jedno pitanje vidjeo si u prvoj slici što piše bio xs e sada kako da ja svoj text u tom formatu napišem?

Odaberi font i napisi svoj text. Sad desni klik na text layer i odaberi "blending options". Tu ti sad mogu jedino pomoci da taj text napravim sam i dam ti ga ili da ga napravim i pricam ti korak po korak. Moeat ces se malo poigrati, ali najbitnije ti je da ti "bevel and emboss" bude dobro postiman i za ovaj rub ces morati "contour" stavit isto.

Ima netko neke dobre pluginove (shareware ili freeware) a da nisu Nik software (njih već imam) ?

feather pitanje
kako odrezati kutove banera da budu zaobljeni
kad oznacim baner i dodam feather npr 10 vidi se kako je selekcija dobila oble kutove ali nekontam kako sad odsjeci te kutove ???
thanx

Ne kužim kako mislis "odsjeći". Jel znaš raditi sa selekcijama? Selekcije možeš proširivati, oduzimati, raditi presjek.
http://learnthat.com/2005/12/adobe-photoshop-tutorial-part-3-working-with-selections/

feather pitanje
kako odrezati kutove banera da budu zaobljeni
kad oznacim baner i dodam feather npr 10 vidi se kako je selekcija dobila oble kutove ali nekontam kako sad odsjeci te kutove ???
thanx
Feather nije opcija koju ti trebaš.Učini slijedeće:
Označi banner>Odi na Select>Modify>Smooth odaberi neki broj i klikni OK
Sada odi na Select>Inverse i stisni tipku Del na tipkovnici.
Napomena:
Ukloni background layer(dva put klikneš na njega i stisneš OK),inače će se,kad stisneš Del,otvoriti opcija za Fill. (Ovo je samo ako radiš sa .JPG fileom)

Ni select > smooth ne daje baš dobre rezultate, pogotovo pri veći radijusima.
To možeš napraviti s 'rounded rectangle tool'-om, upišeš radijus koji želiš.
eto