Grafički programi

Photoshop image (galerija slika)

McD pon 11.2.2013 17:26
Volvox kaže...
Slash 666 kaže...
Volvox kaže...

Evo moja prva slika napravljena u photoshopu, za frenda logo neki sam napravio. Pozadina je skinuta sa wallbase, font isto skinut i sve sam to ukomponirao, pošto mi je ovo valjda 2 put da radim u photoshopu nemojte bit grubi:) Ali kritizirajte da vidim gdje sam pogrješio

Prva kritika ti nema veze sa iskustvom u Photoshopu, probaj pogledat sliku kao treća osoba, za koju slika nije namijenjena niti ju je ta osoba napravila.
Prvo što ćeš primjetiti da je font loš, slične je boje kao i pozadina i zato je skroz nečitljiv, a ni ovaj efekt ne pomaže baš. 
Ovaj blur dole na misketama je dobar, ali probaj staviti da se smanjuje kako ide prema kraju mikseta, dobit ćeš bolji osjećaj dubine. 

Ma to sam namjerno napravio tako, probat cu samo malo rubove druge boje da bude lakse citljivo:)

Mi mozes preporucit neke stranice di mogu skidat fontove?

I kako npr. pod filters, kad odem u blur i odaberem, on meni to na cijelu sliku applya, a ja bi zelio samo dio sliku, na ovoj slici miksetu npr. a on meni cijeli sliku blura sa naglaskom na sredinu. Znam za blur tool, ali u njemu nema kolko sam vidio ono motion blur, radial blur i tako to.

EDIT, e da, i kako napravit nekakav lagani 3d efekt, nači ne previše, nego tek onako da izgleda koda su slova naljepljena na to, da su malo izbočena.

nemoj samo rubove, probaj cijeli font, ako ti moze pomoći pogledaj complementary colours (slika 1)

za filtere pogledaj Lens Blur filter (slika 2)

za 3d slova ima dosta toga na graphicriver.com, (slika 3) doduše sve komericijalinih dodataka za photoshop ali ne i preskupih

McD pon 11.2.2013 22:39
overhaul kaže...
dado16 kaže...

orginal i uredena

Sorry na uplitanju, mala vježba. Snješka sam izrendao na brzinu jednog mog starog.

dakle tvoje Uređena i uređena uređena:)

odlično izgleda, možda još samo perspective shadow

overhaul uto 12.2.2013 03:37
McD kaže...
overhaul kaže...
dado16 kaže...

orginal i uredena

Sorry na uplitanju, mala vježba. Snješka sam izrendao na brzinu jednog mog starog.

dakle tvoje Uređena i uređena uređena:)

odlično izgleda, možda još samo perspective shadow

tenks,ma ima sjenkicu, izrendalo ju, ali je vrlo blaga a ja bio u žurbi pa nisam pojačao:)
-evo jedna stara glupost bez cilja da mi post nebude pust.
Slika rendana sa VUe, post ps.

Volvox uto 12.2.2013 18:10

Evo ja i frendovi u maškarama bili vojnici pa sam probao složit nešto:) Nije ništa posebno ali evo za drugu sliku u ps-u ja sam sasvim zadovoljan:D

Još samo da mi je znat one narančaste crte ko na pravom battlefield coveru napravit bilo bi jos bolje:D

EDIT: ovo je zezancija, ništa ozbiljno, ali sam pomoću ove slike naučio dosta korisnih alata, magnetic laso tool, kopiranje layere sa jednog taba u drugi, uređivanje fontova, clone stamp, blur tool, crop tool itd:)

Slash 666 uto 12.2.2013 18:18
Volvox kaže...

Evo ja i frendovi u maškarama bili vojnici pa sam probao složit nešto:) Nije ništa posebno ali evo za drugu sliku u ps-u ja sam sasvim zadovoljan:D

Još samo da mi je znat one narančaste crte ko na pravom battlefield coveru napravit bilo bi jos bolje:D

Whoa..

djdomi uto 12.2.2013 18:19
Slash 666 kaže...
Volvox kaže...

Whoa..

Dude...

Volvox uto 12.2.2013 18:25

Dobro imate šta konstruktivno za napisat? Kako da naučim radit u ps-u ako ne krećem od zaje*ancije? Svakom slikom koju napravim/montiram naučim ponešto, jer je velik program i ima jako jako puno opcija, to biste i samo znali da ga koristite, početnik sam i očito da se na ovom forumu nemože dobit nikakva podrška, samo ismijavanje od pametnjakovića koji samo čekaju nekog koga mogu sprdat, sve skupa radim možda 6-7 sati u photoshopu i jako sam se namučio za ovu sliku, pa nemogu odmah radit slike ko neznam fila ili overhaul, doć će s vremenom, a pošto neznam šta radit, pokušavam nešto totalno bezveze samo da naučim sve mogućnosti photoshopa.

djdomi uto 12.2.2013 18:29
Volvox kaže...

Dobro imate šta konstruktivno za napisat? Kako da naučim radit u ps-u ako ne krećem od zaje*ancije? Svakom slikom koju napravim/montiram naučim ponešto, jer je velik program i ima jako jako puno opcija, to biste i samo znali da ga koristite, početnik sam i očito da se na ovom forumu nemože dobit nikakva podrška, samo ismijavanje od pametnjakovića koji samo čekaju nekog koga mogu sprdat, sve skupa radim možda 6-7 sati u photoshopu i jako sam se namučio za ovu sliku, pa nemogu odmah radit slike ko neznam fila ili overhaul, doć će s vremenom, a pošto neznam šta radit, pokušavam nešto totalno bezveze samo da naučim sve mogućnosti photoshopa.

ako ideš s manipulacijom, kreni s nečim jednostavnim.

nađeš neku perspektivu koja ti je lagana(dakle, dvije slike koje su sličnih perspektiva).

uzmeš za početak neke jednostavne detalje i dodaješ ih na veliku sliku. uređuješ osvjetljenje i boju(levels, curves, hue&saturation...), gledaš da manipulacija bude realna.

probaj koristiti pen tool za izrezivanje osobe, detalje malo središ kasnije preko layer maskinga.

Volvox uto 12.2.2013 18:32
djdomi kaže...

nađeš neku perspektivu koja ti je lagana(dakle, dvije slike koje su sličnih perspektiva).

uzmeš za početak neke jednostavne detalje i dodaješ ih na veliku sliku. uređuješ osvjetljenje i boju(levels, curves, hue&saturation...), gledaš da manipulacija bude realna.

probaj koristiti pen tool za izrezivanje osobe, detalje malo središ kasnije preko layer maskinga.

E to već može, svaka kritika je dobrodošla:)
Pen tool? a bojim se da će mi to ispast dosta neprecizno, jer ovaj lasso sam označava, pa je nekako lakše.

djdomi uto 12.2.2013 18:40
Volvox kaže...
djdomi kaže...

E to već može, svaka kritika je dobrodošla:)
Pen tool? a bojim se da će mi to ispast dosta neprecizno, jer ovaj lasso sam označava, pa je nekako lakše.

pen tool je za maksimalnu kontrolu, svaki detalj možeš izabrati, točku po točku(drži i pomiči miš za lukove).

lasso ne valja baš.

nisam ni ja baš nešto u photoshopu, al teoriju otprilike znam. 

Volvox uto 12.2.2013 18:42
djdomi kaže...

pen tool je za maksimalnu kontrolu, svaki detalj možeš izabrati, točku po točku(drži i pomiči miš za lukove).

lasso ne valja baš.

nisam ni ja baš nešto u photoshopu, al teoriju otprilike znam. 

Joj ja mislio da govoris za pencil tool, tek sad vidim da postoji pen tool :) Da, dobra stvar, budem probao:)

Hambrle sub 23.2.2013 16:36

Prvi rad sa tabletom {#}

Trebao bi predstavljati cover page za research paper, odnosno dokumentaciju gdje opisujemo kako smo radili projekt igru, šta smo koristili i sl.

Prijedlozi, kritike, sugestije, dajte nešto :D