Vodič za odabir grafičke kartice

Pa zavisi još imaš procesor, na kojoj rezoluciji na kojim detaljima itd.

Koje bi od novijih igara normalno radile na HD4850 (512MB)?
Većina bi ti išla na high, Crysis, Metro, GTA IV i još neke na medium.

Ostatak konfiguracije pogledaj na 15. str., monitor Samsung 20" (1600*900).

Ostatak konfiguracije pogledaj na 15. str., monitor Samsung 20" (1600*900).
Ubaci CX400/VX450 napajanje i procesor Athlon 2 x3 (bilo koji model),pa će igre iči na high tj. high s AA i AF ako je OC-aš

Može li mi netko objasniti po čemu se razlikuju ove kartice, i je li te razlike utječu na performanse (kod igrica):
- Radeon™ HD 4850 512 MB DDR3 (HD-485X-YDFC)
- Radeon™ HD 4850 512 MB DDR3 XXX (HD-485X-YDDC)
- Radeon™ HD 4850 512 MB DDR3 (HD-485X-YHFC)

Ne utječe na performanse, eventualno je hlađenje drugačije.
edit: joj da, XXX je OC-ana

xxx verzija je vjerojatno nešto ocana,al to sam napraviš za minut
Uzmi onu s boljim coolerom,a da nije preskupa
Edit: YHFC ima loš cooler; YDFC i XXX imaju dobre coolere, XXX je nešto OC-ana
Uzmi YDFC verziju

Dodaj GTX 460 768/1Gb na prvi post. Ova grafa se cini da je kralj za sada grafa od 1000~2000 kuna.

Zanima me koliko jaka bi grafička trebala biti da pokrene Crysis na HIGH NA 32" LCD TV-u

svejedno jel 32" ili 22" ako mu je reza 1920x1080. Ili taj 32" ima nesto vecu rezu??

svejedno jel 32" ili 22" ako mu je reza 1920x1080. Ili taj 32" ima nesto vecu rezu??
taj LCD TV ima 1366x768
Jel bi bila dosta ati 5770 1gb

taj LCD TV ima 1366x768
Jel bi bila dosta ati 5770 1gb
Da i prveise...

Koja od novijih grafa do 1200kn na sebi ima pasivni hladnjak bez da moras stavlajti ventilator??
Dali uopce postoji takva??

Takve grafičke kartice već spadaju u donji srednji segment, stoga ipak koriste aktivna hlađenja. S druge strane ne zagrijavaju se toliko, pa recimo jedna HD5770 grafa može se držati i na najnižim okretajima venta cijelo vrijeme tako da je potpuno nečujna. Najbolji izbor po meni bi bila Sapphire HD5770 Toxic, koja ima još poboljšano hlađenje

Uzimam novi kompjuter i sada se dvoumim između ZOTAC GTX460 sa 1GB memorije i Gainward GTX460 sa 768GB memorije. Monitor je 24 inch Samsung P2470LHD rezolucije 1920x1080.
Zanima me razlika u performansama između gigabajtnog i 768 MB-ajtnog modela na toj rezoluciji. Po nekim testovima sam vidio da u većoj rezoluciji 768 verzija lagano gubi, ali koliko je to osjetno i sa obzirom na veću cijenu ZOTAC-ice od 500 kuna. Pa ako tko ima iskustva sa navedenim karticama na toj rezoluciji bio bih zahvalan za savjet...
Jer već za 100 kuna više od ZOTAC modela ima GAINWARDOW GTX465 iako mnogi kažu da je GTX465 fail...

Razlika između 768MB verzije i verzije sa 1GB je u širini memorijske sabirnice. Zbog konfiguracije memorijskog kontrolera, 768MB mora komunicirati preko 192-bitne memorijske sabirnice, a verzija sa 1GB može komunicirati preko 256-bitne sabirnice. Model od 1GB je pravi pogodak, GTX465 je da malo nespretan slučaj, jer ima gotovo jednak broj CUDA jezgara (neznam koliko točno razlike, ali CUDA jezgre na GTX-u 460 kucaju na višoj frekvi, tako i sam GPU kuca više)

Koja od novijih grafa do 1200kn na sebi ima pasivni hladnjak bez da moras stavlajti ventilator??
Dali uopce postoji takva??
?

Takve grafičke kartice već spadaju u donji srednji segment, stoga ipak koriste aktivna hlađenja.

Jedina meni poznata solucija za pasivno hlađenje u segmentu 1200kn je neka grafa od 1000kn sa aktvnim hlađenjem + neki aftermarket cooler pasivni bez dodatne ugradnje venta. Po meni totalno neispaltiva opcija jer grafičke kartice u tom rangu imaju tiša hlađenja od hlađenja procesora koji ne može imati pasivno hlađenje stoga možemo zaključiti da su "nečujne".
pozz
Uostalom za takva banalna pitanja google je tvoj frend.

evo naručena u linsku VTX3D HD 5770 za 1289knića,treba stići u četvrtak...nadam se da nisam pogriješio u odabiru,čuo sam dosta hvale za tu grafu,jedino se ko minus spominje siromašan bundle što mi ne igra neku ulogu...nadam se da ću se igrati s ovom grafom još naredne 2-3 godine isto kao što je poslužila HD 3870 koju sada imam :D
EDIT:i zanima me dali će raditi grafa normalno na mojoj matičnoj(pogledati u potpisu) bez da flasham bios ili nešto?pitam jer mi je lega rekao koji ima istu matičnu da je moro flashat bios kad je uzimo novu grafu...ja mislim da ne bi trebalo igrati to neku ulogu,stavi se grafa,puknu najnoviji driveri i to je to koliko sam ja upućen bar,ali da čujem stručno mišljenje vamo :D

Možda si trebo ubacit još 200 kuna i u ADM-u uzet GTX460 768 MB... Ja sam isto mislio tu grafičku, pa sam odlučio na GTX460 i sada se opet dvoumim između ZOTAC GTX460 1GB i Safirca 5850....

ma i ovo sam se rastegnio,nisam planiraao dati više od 1000kn za grafu ali sam ipak odlučio ovu uzeti,za sada mi jača ne treba s obzirom na monitor od 20 inča...jedino ne znam kakav je taj VTX3D s obzirom da su novi,ali čuo sam samo pohvale a i najjeftiniji su pa sam se odlučio za taj model.
a znaš li možda odgovor na moje pitanje po pitanju flashjanja biosa vezanim uz grafu? :D

Dajte ljudi pomagajte,sta nema niti jedne nove grafe sa pasivnim hladnjakon gore????

@coolermasterex ima u rangu za 500kn al nedovoljne snage za gameing.

Dajte ljudi pomagajte,sta nema niti jedne nove grafe sa pasivnim hladnjakon gore????
Ima, ali one low end... Jednostavno, nemoguce je ohladiti pasivcem tako nesto...
Eventualno nekako nakeljiti peltier ili vodeno hladjenje, pa da bude tiho, a i vidjeh da si uspio biti protjeran u 8 dana, pa sve cestitke...

Ima 4670 Ultimate od Sapphirea,oko 500kn je nova. Doduše i ovo Ultimate,bi sugeriralo neku jačinu,a pošto ima slabije taktove memorije od obične,vjerojatno se više odnosi na tišinu.

Ima 4670 Ultimate od Sapphirea,oko 500kn je nova. Doduše i ovo Ultimate,bi sugeriralo neku jačinu,a pošto ima slabije taktove memorije od obične,vjerojatno se više odnosi na tišinu.
Ultimate-pasivka-bez zvuka
Šta nije jednostavnije uzet neku s boljim nereferentnim coolerom, te namjestiti postavke za vent i taktove?!

Ha čuj tu nema u kratko. Za najmanju nijansu je bolja gtx460 ali to opet zavisi. Ako imaš amd proc bolje je 5830 jer onda ipak imaš opciju kasnije croxxfire. Ova asus-ica po toj cijeni je skoro pa fail zato jer postoji gainward-ova varijanta za oko 250kn manje a daje isto samo je naljepnica druga. Ako ideš sto posto na single gpu onda nađi neku gtx-ica sa 1GB do nekih 1850kn jer je to onda isplativo i osjetno brže od ati-ce. Moja preporuka msi cyclone gtx460 1GB za samo 100kn više u istom dučanu, a ako se odlučiš za ati-cu onda probaj nač nešto povoljniju cijenu. Zbog mog proca ako baš zahtjevaš isključivo te dvije karte po tim cijenama onda moj glas ide za ati 5830.
Koje bi od novijih igara normalno radile na HD4850 (512MB)?