Grafičke kartice

[Tutorial] MSI Afterburner

stoncin3 pon 21.3.2011 23:51
RaZ0R9111 kaže...
stoncin3 kaže...

Napon nit nemogu digat,a ovo sto si mi rekao pokusati cu,dali neko mozda ima trixx da uploada na megaupload pa mi da link,hvala

Trebaš podesiti u msiafterburner.cfg fajlu. Odi u Safe Mode sa F8 kad bootaš kompjuter i tamo otvori taj fajl u Program files/MSI Afterburner

Staviš 1 umj 0 u enableunofficialoverclocking opciji na dnu liste, sejvaš pod istim imenom, rebootaš i imaš voltmod{#}

microman uto 22.3.2011 15:36
stoncin3 kaže...

Haha i ja sam nedavno clocknuo CPU za 24/7 dok je to neophodno da mi drži još koju gdn:D

Dok grafu sam samo za potrebe benchova kao ti kažeš malo digao iz mrtvih, poslije opet na stock clocks{#}

Poznavajući tebe držat će do HD7950, što će biti za par mjeseci.

ATiGamer pon 11.4.2011 17:10
Don Kihoty kaže...

Hmm, eneblao sam unoficial OC, ali ne mogu preko frekvencija zadanih u CP-u.

Why' Neka nova vrsta zaštite? Prije je to radilo uredno..

Ovo

Strah me urediti prvi post jer bugov uploader kaka na veliko pa bi SS-ovi mogli nestat.

Nije mi se jedanput desilo.

Don Kihoty pon 11.4.2011 22:02
ATiGamer kaže...
Don Kihoty kaže...

Hmm, eneblao sam unoficial OC, ali ne mogu preko frekvencija zadanih u CP-u.

Why' Neka nova vrsta zaštite? Prije je to radilo uredno..

Ovo

Strah me urediti prvi post jer bugov uploader kaka na veliko pa bi SS-ovi mogli nestat.

Nije mi se jedanput desilo.

Thanks, radi, al sad mi više neda mijenjati napone ma šta god promjenio u CFG-u ili postavkama. :D

ATiGamer pon 11.4.2011 22:10
Don Kihoty kaže...

Thanks, radi, al sad mi više neda mijenjati napone ma šta god promjenio u CFG-u ili postavkama. :D

Nemam ti pojma šta zaje. Jesi li u settingsima stavio kvačice na eneble voltmod i sl.?

Lazarus Long uto 12.4.2011 00:39

Okay, samo kratko da ne bih prljao temu. Jedno pitanjce:

Nisam overkloker ali zanima me da li postoji neki jednostavan program koje je velik u rangu GPU-Z sa kojim mogu da stelam vent na grafi. Naime, "svetogrde" je koristiti Afterburner za stelanje venta :)

Inace grafa je 9600GT, ECS proizvodnje sa Arctic Cooling necega...u idleu ne prelazi 38°  C, GPU-Z kaze da se vent vrti na 35% ....dolaze vruciji dani i zelim malo pojacati taj vent.

Vidim da nvidia ima neke system toolse ali opet su mi nekako glomazni

Hvala

Intel&ATI uto 12.4.2011 05:13
Don Kihoty kaže...

Ma skužio sam u čemu je problem,

kao prvu grafiku mi označi XFX, a onda se ne može kontrolirati.

MSI može.

Ali ne mogu ih natjerati na 1000MHz sa MAX 1.3V nikako...

BSOD

Znaci da je prevruce jer bi trebala bar jedna kartica ic na 1Ghz...

Probaj pod klimu stavit...

Intel&ATI uto 12.4.2011 06:28
Don Kihoty kaže...

Kartice ne prelaze 45°C, nije to sigurno...

ventovi na 100% + 140mm @ 3000r/pm

Ako je tako onda mi je cudno što nejdu  bar do 1Ghz, pa nisu sve tako loši primjerci...

Možda napajanje na knap...

Ne znam...

ATiGamer uto 12.4.2011 13:53
Don Kihoty kaže...

Ma skužio sam u čemu je problem,

kao prvu grafiku mi označi XFX, a onda se ne može kontrolirati.

MSI može.

Ali ne mogu ih natjerati na 1000MHz sa MAX 1.3V nikako...

BSOD

Vjerojatno XFX-ica nema programibilni regulator napona. Ako je tako, teško ćeš preko 900-920.

Bugofil sub 16.4.2011 13:46

molim autora teme da mi HINO odgovori {#} zašto mi više ne pokazuje u igrama opcija pod monitoring koja se pojavi u igrama da mogu gledati koliko mi raste temperatura, core clock, FPS  itd.

do prije neki dan je radilo sve OK sad više nemam tu opciju a sve je isto podešeno, a i clock grafičke mi se ne pali automstski kad se uključi 3D ?

u čemu je problem ?

ATiGamer ned 17.4.2011 21:36
Bugofil kaže...

molim autora teme da mi HINO odgovori {#} zašto mi više ne pokazuje u igrama opcija pod monitoring koja se pojavi u igrama da mogu gledati koliko mi raste temperatura, core clock, FPS  itd.

do prije neki dan je radilo sve OK sad više nemam tu opciju a sve je isto podešeno, a i clock grafičke mi se ne pali automstski kad se uključi 3D ?

u čemu je problem ?

jesi li se igrao ajnštajna pa mijenjao štogod u postavkama ili je to samo od sebe?

sve što je označeno sa OSD trebalo bi se prikazati u igrama.

Bugofil ned 17.4.2011 22:01

već mi se to jednom desilo i stvarno ne znam koji je uzrok i kako sam to o/ne/sposobio {#}

ma nema veze, nemoj se zamarati, pokušao sam na 100 načina i ne ide.

vratiti će se jednom samo od sebe.

e samo da te pitam Mario, radi li ta opcija kod tebe ??

Almin94 sub 2.7.2011 10:59

Pozdrav! :)

Naime, skinuo sam MSI Afterburner i ne dozvoljava mi dizanje core clocka i memory clocka, npr memory clock ne mogu dignuti vise od 850, dok sa rivatunerom ide i do 1200? da li netko zna kako to fixati?

Trazio sam u msi afterburnerovom cfg. fajlu da promijenim onu vrijednost sa 0 na 1, ali nigdje ne pise "enableunoficialoverclocking", ima nesto slicno i promijenio sam vrijednost sa 0 na 1 i opet nije oK ?!

Slika cfg-a:

ATiGamer sub 2.7.2011 11:39
Almin94 kaže...

Pozdrav! :)

Naime, skinuo sam MSI Afterburner i ne dozvoljava mi dizanje core clocka i memory clocka, npr memory clock ne mogu dignuti vise od 850, dok sa rivatunerom ide i do 1200? da li netko zna kako to fixati?

Trazio sam u msi afterburnerovom cfg. fajlu da promijenim onu vrijednost sa 0 na 1, ali nigdje ne pise "enableunoficialoverclocking", ima nesto slicno i promijenio sam vrijednost sa 0 na 1 i opet nije oK ?!

Slika cfg-a:

http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/tutorial-msi-afterburner/62798.aspx?page=2&jumpto=1791599&sort=asc&view=flat

athlon64 sri 12.10.2011 22:43

imam pitanje, naime kako je gigabyte oc guru totalno škovace odlucia sam clockat svoju gtx470 SOC preko afterburnera, problem je sta kad zelim napravit downclock profil afterburner me ogranicava s minimalnim taktovima, ta gtx-ica se tvoornicki downclocka na cak 100mhz da bi bila efikasna, kako necu koristit ocguru zelim to isto dobit kroz afterburner, medutim on neda ispod 405mhz jezgru,835mhz memoriju, jel se moze nekako proc ta ogranicenja :/

athlon64 sri 12.10.2011 23:42
ATiGamer kaže...

zaboravih napisati da beta 7 ima novi sistem onofficial OC-a

To enable unofficial overclocking in this version it is necessary to:

- Set UnofficialOverclockingEULA field to the following text: I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
- Set UnofficialOverclockingMode to 1 to keep PowerPlay active (may not work on old ASICs), 2 to traditionally disable PowerPlay or to 0 to temporary disable unofficial overclocking path

dakle pod eula moras napisati ovo:
I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it

a pod mode samo promijenis 0 na 1

i ovo sam pokusao pa ne radi.