Rasprava o grafičkim karticama

Razlika je nevjerovatna od tekstura, kolicine poligona pa do najsitnijih detalja, strasno nesto kaj rade zeleni s RT!
https://youtu.be/4nZSSbE4O88?si=Qv9qCpbZMEo0rjq6
Teksture, količina poligona i broj ni sitni detalji nisu do "zelenog RT-a", nego do višegodišnjeg rada tima modera.

Teksture, količina poligona i broj ni sitni detalji nisu do "zelenog RT-a", nego do višegodišnjeg rada tima modera.
Tako je , ali bez "zelenog" RTX-a nema nista.

Ne radi ni na nvidiji ak ne platiš 1500 eura da bi igrao dvadeset godina staru igru...ali veli se svska budala ima svoje veselje 😂

Do kojih ce razina pojedinci ici da opravdaju svoje bacanje novaca... a stavljam ruku u vatru da nitko od vas nece zapravo odigrati to genijalno zeleno RTX postignuce...

Pa ljudi prodaju RTX 4090 i kupe RX 9070XT i spreme razliku para u džep..nije to bez razloga, nisu ljudi blesavi :D

Meni ovo smrdi na remaster + RT dodatak. Ne može me nitko uvjeriti da su ove bolje teksture rezultat samo RTa a ne novih veće rezolucije ili AI uspcalanih starih.

Cuj to ne radi a imam prakticki lock na 60fps@4k, lool

Baš lijepo se prisjetit starih naslova u ovako lijepom izdanju. Jedino mi je žao ljudi sa Radeonima ovim jeftinim modelima kartica od 900e koji ne mogu niti vidjet kako to izgleda.

pa kad je tvoja duplo jača od RTX 4090

Sta nemas ti neku jadnu 4070tku na kojoj radi jos manje neg na Radeonu? Moras dati koznatom jos bar 2000 EUR za privilegiju screenshotanja naslova starog pol stoljeca

Ne uzeo sam 9070 sad mi ne radi ovaj odličan remake.

Ajd lijepo, bar mozes igrati iznad FHD rezolucije bez da ostanes bez VRAM-a!

pa kad je tvoja duplo jača od RTX 4090
Vidim jača mu i od rtx5090 koja bez multi fg dlss se usere. Njegova je ipak titan super+ i5 intel nije to bez veze odere sve entusiast setupove iduće desetljeće.

isključiš RT virus (staviš an minimum) i igraš remake za male navce na odličnim postavkama na starim grafičkim kareticama u hrpi fpsa
ili platiš 1500 eura za 60 fpsa ako smanjiš detalje ili se spustiš na 1080p za max lol

isključiš RT virus i igraš remake za male navce na odličnim postavkama na starim grafičkim kareticama u hrpi fpsa
ili platiš 1500 eura za 60 fpsa ako smanjiš detalje ili se spustiš na 1080p za max lol
Nema smisla isključit, ovo jest napravljeno za ultra fullRT postavke da se vidi sve max šta su uradili. Stoga ako ne može tako, ne gubiti vrijeme i živce instal zadnjih drivera koje su radili samo da otklone greške i optimizaciju rtx50.
Osobno bolje mi rade driveri prije ovih svih izbačenih za rtx50, stoga nema šanse mijenjati ih.

Tamo gdje je tamno u igri i mora biti tamno, jer je autor izvorne igre tako zamislio.
Ovaj RT samo posvijetli sobu da se ove nevidija pič***e ne bi u mraku uplašile raznih čudovišnih entiteta.

isključiš RT virus (staviš an minimum) i igraš remake za male navce na odličnim postavkama na starim grafičkim kareticama u hrpi fpsa
Možeš tako odigrat i orginal. Koja je poanta onda ?

Mislim da je poanta što su estetski dotjerali igru, neovisno o RT.
Skini pa pogledaj.

Možeš tako odigrat i orginal. Koja je poanta onda ?
Ne nužno ovog remake nego isto kao i svih ostalih poput npr. Silent Hill 2, resident evil, dead space itd. koji zastrjelu grafiku dovedu na današnje standarde i izgledaju odlično bez RT virusa koji uništava performanse, tj. igrive su na jeftinom hardveru.
To je poanta, isključiš tu jednu komponmetu koja je prezahtjevna i uživaš u svim ostalima.
Veća rezolucija, bolje teksture, bolje animacije i mehanike gameplaya itd. RT je super da nije nemoguće zahtjevan, i koliko god ti ili bilo tko drugi trčao uhvatiti ga za rep, eto nove igre koja će ti grafu pretvoriti u smeće.
Kad jednom to isključiš za svagda, uživaš u igrama na visokim postavkama, na visokom framerateu znači fluidno i sve skupa te ne košta puno.
Stavio sam analizu zadnjih šest godina RT igara, manji dio ima vizualne benefite, u nekima se razlika ni ne kuži dok neke vizualno pokvari a redovno sve po redu deklasira u performansama.

Metro, Control, Spider Man, Returnal pa čak i bfV uopće nisu toliko taksativni sa RT-om, a igre izgledaju 10x bolje.
Znaš da ne moraš nafriljit RT do kraja uvijek ? Imaš tu isto postavke.
Tebi je to virus...??? Vidiš Nvidiji i Amdu nije, kao i devovima.

Metro, Control, Spider Man, Returnal pa čak i bfV uopće nisu toliko taksativni sa RT-om, a igre izgledaju 10x bolje.
Znaš da ne moraš nafriljit RT do kraja uvijek ? Imaš tu isto postavke.
Tebi je to virus...??? Vidiš Nvidiji i Amdu nije, kao i devovima.
Neke izgledaju bolje, na nekima se ne vidi razlika a neke izhgledaju lošije sa RT-om a svima redom se ruše performanse. Radije igram na višem FPSu bez dropova za iste novce.
RT ne gazi samo grafičku... gazi i CPU.
https://www.youtube.com/watch?v=DBNH0NyN8K8&t=4s
Nvidiji i AMDu je svrha profit, devovima je svrha profit pa idu za trendovima, meni je svrha zabava za što manje novaca. Što manje radim više imam vremena za zabavu, a radim manje kad manje trošim i kad manje trebam :D
RT bum igrao kad bu "besplatan", u rangu obićnih grafičkih detalja.

Jga tako nema naprijed...
Danas gledam cijene - stock 5080 je stalno dostupan ispod 1500, ali su dostave ono mjesec dana na Amazonu .
9070xt se pojavi 1 od 100 koja je ispod 850e.
5070ti ima povremeno za 1000.

https://www.techpowerup.com/334343/amd-reportedly-sold-over-200-000-radeon-rx-9070-and-rx-9070-xt-gpus

Žali bože ovog napretka zadnjih šest godina, uz RT grafe nikad skuplje i nikad slabijih performansi.

Prodaja im ide super šteta jedino kaj nema pola opcija za moderne naslove što se grafike tiče.

Prodaja im ide super šteta jedino kaj nema pola opcija za moderne naslove što se grafike tiče.
Znaju ljudi kaj valja, digli ruke od RTa za 3500 eura.
Neki ovdje prodali RTX 4090 i prešli na grafe bez modernih opcija

Žali bože ovog napretka zadnjih šest godina, uz RT grafe nikad skuplje i nikad slabijih performansi.
To možeš AI-u zahvalit.

Znaju ljudi kaj valja, digli ruke od RTa za 3500 eura.
Neki ovdje prodali RTX 4090 i prešli na grafe bez modernih opcija
Pa da kaj bi plaćali Nvidiji te premium fičere. Uzmeš Radeona i lijepo uživaš u potpunosti sa novim FSR4 u dva naslova.
Da odlično izgleda šteta kaj na Radeodronu to ne radi.