Grafičke kartice

Za početnike: Driveri grafičkih kartica

qqq čet 23.9.2010 10:25

ali probat cu jos skiniti atijeve pa cu vidit

hvala i dali znas jos ovaj problem rijesit

naime kupio sam novi kabel za povezivanje monitora sa računalom neznam kako se točno taj kabel zove.

I od tada mi windows 7 detektira monitor kao Generic Non- Pnp Monitor.

model monitora je Aoc 172s.

Skinuo sam drivere za monitor sa adrese ftp://ftp.aoc-europe.com/Drivers/LCD-monitors/

I kad sam isao instalirati driveri windows mi je napisao: windows je ustanovio da je upravljački program azuran i ispod pise

Generic Non- Pnp Monitor.

sto trebam napraviti da mi windows detektira monitor kao  aoc 172s jer sada kad npr otvorim razlucivost monitora ina npr rezolucija koje ovaj monitor oupce ne podrzava. 

qqq čet 23.9.2010 10:25

ali probat cu jos skiniti atijeve pa cu vidit

hvala i dali znas jos ovaj problem rijesit

naime kupio sam novi kabel za povezivanje monitora sa računalom neznam kako se točno taj kabel zove.

I od tada mi windows 7 detektira monitor kao Generic Non- Pnp Monitor.

model monitora je Aoc 172s.

Skinuo sam drivere za monitor sa adrese ftp://ftp.aoc-europe.com/Drivers/LCD-monitors/

I kad sam isao instalirati driveri windows mi je napisao: windows je ustanovio da je upravljački program azuran i ispod pise

Generic Non- Pnp Monitor.

sto trebam napraviti da mi windows detektira monitor kao  aoc 172s jer sada kad npr otvorim razlucivost monitora ina npr rezolucija koje ovaj monitor oupce ne podrzava. 

TheZeX čet 30.12.2010 19:54

Hvala vlasniku ove teme.

Samo ako mi mozes dati kakvu stranicu za drivere od ovih:

Intel 82801G

Realtek RTL8101E

Realtek High Definition Audio

Intel 945G/GZ/GC/P/PL PCI

Intel 82801G PCI

Intel 82801G USB

Za graficku vise nije problem...

Hvala.

alexandarxan pet 4.3.2011 01:27

Ovako za pomoc ostalima koji neznaju kao sto ja nisam znao ako imate malo starije graficke tipa HD 4850 u mom slucaju trebate gledat starije verzije drivera, ili pitati doktore iz ATI/Nvidia tvornice koji su zadnji kompatibilni sa vasom grafickom. Valjda nakon par mjeseci neke modele izbace zbog velicine ili nest tako. Ja sam probao 10-ak verzija sve su mi zezale (problem: rezolucija samo 800x600 i 1024x768, boje 4 , 16, 32 ali samo 4 radi itd)

Eto nadam se da sam pomogao ak ce tko uopce procitat :D

Gmailovac pet 4.3.2011 01:32
alexandarxan kaže...

Ovako za pomoc ostalima koji neznaju kao sto ja nisam znao ako imate malo starije graficke tipa HD 4850 u mom slucaju trebate gledat starije verzije drivera, ili pitati doktore iz ATI/Nvidia tvornice koji su zadnji kompatibilni sa vasom grafickom. Valjda nakon par mjeseci neke modele izbace zbog velicine ili nest tako. Ja sam probao 10-ak verzija sve su mi zezale (problem: rezolucija samo 800x600 i 1024x768, boje 4 , 16, 32 ali samo 4 radi itd)

Eto nadam se da sam pomogao ak ce tko uopce procitat :D

??

Na HD4850 ide cataylst(neznam jesam ispravno napisao) isti kao onaj za HD6970

Svaka PCIe X16 grafa ATI/nVidia može imati od najnovije grafičke drivere.

Tako da si tu pogrješio.

alexandarxan pet 4.3.2011 01:44

meni su konstantno pucali dok nisam tu neku staru verziju stavio 9.x nesto se zove. Imao sam instaliran XP 32 bitni, mozda je u njemu bila kvaka. sad imam sedmicu ali iste sam drivere stavio kad su bili pri ruci. Grafa je sapphire radeon hd4850 512mb.

Skrbo pon 7.3.2011 14:32

E ovako, instalirao sam curi windowse i sad trebam skinut drivere. Skinem everest da vidim koju grafičku ima i ono piše : Via Crome9 HC integrated

Nikad cuo za graficku a i ne mogu nigdje naci odgovarajuce drivere. Prikaz slike na monitoru je usporen i htjeo bi to što prije rjesiti. Pa ako itko zna gdje skinuti drivere za tu vrstu grafickih neka mi javi.
Hvala

Gmailovac pon 7.3.2011 14:41
Skrbo kaže...

E ovako, instalirao sam curi windowse i sad trebam skinut drivere. Skinem everest da vidim koju grafičku ima i ono piše : Via Crome9 HC integrated

Nikad cuo za graficku a i ne mogu nigdje naci odgovarajuce drivere. Prikaz slike na monitoru je usporen i htjeo bi to što prije rjesiti. Pa ako itko zna gdje skinuti drivere za tu vrstu grafickih neka mi javi.
Hvala

To je integrirana grafička intelova,moraš skinuti sve ali sve drivere od matične i uz njih dobiješ grafičke drivere.

Gmailovac pon 7.3.2011 14:48
Skrbo kaže...

Hvala na brzome odgovoru maticna je ASUS A8V-VM SE pa cu sada potražiti drivere pošto nemam cd na kojemu se nalaze. Ako znaš link gdje mogu to sve skinuti javi :)

Odeš na asusovu stranicu i nađeš matičnu downloadaš drivere i gotovo.

The Unforgiven pon 25.4.2011 00:21

Trebalo bi biti ok, makar je preporučljivo da se izbrišu stari prije instalacije novih, pošto se neki fileovi i registry keyovi preklapaju, pa nekad stari fileovi i keyovi nebudu uspješno zamjenjeni novima, te sistem pokreće stari kod i postavke što može uzrokovati nestabilnost.