NVIDIA Lovelace 40xx

Za test je odlicna, no ti to vrtis na 4k s pomocu DSR-a? Valjda ti je jasno da nativni 4k i to ne daju isti broj slicica? Si probao 8k? ili nedaj boze više
, zaboravio sam jel CP ima u igri vlastito skaliranje pa probaj ako ima, ja sam znao neke igre zavrtiti u 16k znaci bolesnoca koliko je slika oštra i popeglana bez ikakvog titranja i najmanjeg piksela da neznam koliko daleko gledas!
Kakav DSR, nisam niti upalio to u Nvidia control panel. Kakao kazem, na 4K nativnom ekranu sam i na to je upaljen DLSS Q koji skalira od 1440p, tako da nije nativni 4K prikaz ako si to mislio. Naravno DLSS Q jos jednom demonstrira kako je bolji od nativne rezolucije cak i uz upaljen FG sta se vizuala tice barem u ovoj igri.

Evo ti jedna slika na periferiji grada, bez problema 115-120fps, leti sve ko vreli nož kroz maslac
klik

Aha ok, nisam ti vidio koji monitor imas

For a limited time, get Alan Wake 2 with the purchase of a qualifying GeForce RTX 4090, 4080, 4070 Ti or 4070 desktop or graphics card, or laptop with a GeForce RTX 4090 Laptop GPU, RTX 4080 Laptop GPU, RTX 4070 Laptop GPU.
https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/campaigns/alan-wake-2-pc-game-bundle/

cjene su dosta skocili kontam da ce ici jos gore...u sloveniji su skuplje jos nego kod nas

zašto je asus tuf 4070ti najjeftinija od drugih, barem na amazonu.de? Ima nekakvu falingu?

zašto je asus tuf 4070ti najjeftinija od drugih, barem na amazonu.de? Ima nekakvu falingu?
Palit, PNY i Zotac su jeftinije od Ausa, na amazonu.de
Nista ne fali kartici, dapace odlicna je

Mogu ti reći iz prve ruke da je grafička kartica odlična. Nedavno kupljena.

Ja ću svoju 4090 vjerovatno vratit. Ono prek Amazona 30 dana povrat.
Super hladna kartica, ali jebeni Giga i kvaliteta izrade...Backplate uopće nije ravan i odma sam skužio da ni PCB nije full ravan, ali sam lagao sam sebe da je sve to OK. Ili ga stišću šarafi ili je tokom transporta došlo do laganog benda.
To sam primjetio i kod gotovo svih youtubera. Backplate kao su radili u ĐĐ specijalnim vozilima moj pokojni đed Tunja i njegov ađutant debeli Vule sa čekićima i kombinirkama.
Grafa od skoro 2 keka.
Nije problem sad, al kad budem prodavao neko će reć koji kurac.
Utješite me kmetovi. Odma.

To ti je kolega kao kuce iz mog kamenog kraja, nemaju jedan ravan zid, izgledaju kao pijane.
Al kako je moj rodjak rekao, te kuce se ne "rusu".
Ni moja giga aorus nije savrsene izrade, al je savrsena u funkciji.
Mislim da ti imas grizodusje od 2000€ i htio si svrsenstvo koje ne postoji.
Ja sam se poceo tjesiti da moze i gore. :(

Super hladna kartica, ali jebeni Giga i kvaliteta izrade...Backplate uopće nije ravan i odma sam skužio da ni PCB nije full ravan, ali sam lagao sam sebe da je sve to OK. Ili ga stišću šarafi ili je tokom transporta došlo do laganog benda.
To sam primjetio i kod gotovo svih youtubera. Backplate kao su radili u ĐĐ specijalnim vozilima moj pokojni đed Tunja i njegov ađutant debeli Vule sa čekićima i kombinirkama.
Grafa od skoro 2 keka.
Šta nije ono nedavno gigabyte imao problema s pretankim pcbom ili slično, odnosno s pucanjem istoga u blizini utora u pcie? Zaboravio sam na kojim karticama točno.
I još ne priznaju garancije jer je oštećenje fizičko

Grafa od skoro 2 keka.
Šta nije ono nedavno gigabyte imao problema s pretankim pcbom ili slično, odnosno s pucanjem istoga u blizini utora u pcie? Zaboravio sam na kojim karticama točno.
Da. PCB je na dodir dosta tvrd, ali zapravo i nije kad ga je backplate već laganini bendao.
Vrlo sam u nedoumici. Bit bez grafe je horor, ali me jebe resale value.
metallic jebi ga za 2 keka očekujem bar da je ravan pcb, backplate.
Možeš mi malo više predočit stvari o svome problemu ?

Grafa od skoro 2 keka.
Da. PCB je na dodir dosta tvrd, ali zapravo i nije kad ga je backplate već laganini bendao.
metallic jebi ga za 2 keka očekujem bar da je ravan pcb, backplate.
Možeš mi malo više predočit stvari o svome problemu ?
DarthMarkus imam ja jednu Palit 660Ti u rezervi pa ti ju posudim dok ti je ova zvjer na reklamaciji ili zamjeni.

Našao sam Rossmannov video gdje priča o tome a mislim da je i JayZ i još neki viđeniji youtubaši govorili o gigabytovom pucanju pcba...
Spominju 3000 seriju kao posebno pogođenu ali da ima 4000 kartica.

Ja sam govorio vise generalno u vezi svega sto se zbiva u svitu, moze i gore, al svaka kategorija nazalost. To je realnost.
A nazad na ON-topic. Narucio sam tada mozda najskuplju gigu osim Extreme modela, za neki iznos koji je danas kao barem 1200 eura ekvivalent.
Nisam ocekivao cuda od grafe al vidio sam hrpu malih nedostaka pri izradi npr. Krlica tijela hladnjaka, neki djelovi shrouda... al uglavnom nisu me odusevili. Tad sam nazva najjaceg HW lika koji ih je imao xy i on kaze pa to je normalno, sve uvik imaju nesto, al rade i nedaju se unistit.
Od tad vozam, a sad planiram upgrade.

Grafa od skoro 2 keka.
vracaj nazad i uzmi drugu, Gainward, Asus ili MSI, ako mozes

Northwestrepeair kanal na youtubeu je baš prije tri dana objavio video sa asusovom karticom kojoj je isto pukao pcb kao i na gigi tak' da nije do aib-a već do pcb dizajna općenito. Ploča je vrlo mala s obzirom kakvo hlađenje zahtjeva. Svakom vlasniku bi preporučio ili neki držač ili vertikalnu ugradnju.

Oli nije Điđabajt sa svojin karticama ubaciva ovaj holder?

Grafa od skoro 2 keka.
Mene bi živciralo i ne bi ima mira. Ali ok, ja sam tip koji će potrošit sat i po vremena da isprazni i refilla loop jer jedan tube može bit kraći za 2cm...
Zeznuta dilema... Ako tebi ne smeta da ti grafa od 15000kn ima fizički defekt, onda vozi. Nećeš je vjerojatno prodavat tako skoro. To je kartica tipa 1080ti koja te može služit godinama.

Ma to je moderno zakrivljeni ekrani, grafičke... samo peglaj kaj se sekiraš ništa joj neće bit.

Northwestrepeair kanal na youtubeu je baš prije tri dana objavio video sa asusovom karticom kojoj je isto pukao pcb kao i na gigi tak' da nije do aib-a već do pcb dizajna općenito. Ploča je vrlo mala s obzirom kakvo hlađenje zahtjeva. Svakom vlasniku bi preporučio ili neki držač ili vertikalnu ugradnju.
Nije isto kada imaš nekoliko kartica istog proizvođača koje imaju isti kvar ili puno više od nekoliko kartica istog proizvođača s istim kvarom, to ukazuje na sustavnu pogrešku u ovom slučaju odabiru pretankog pcba ili pcba nedovoljne čvrstoće ili slično kod kartica proizvođača kojem učestalo pucaju pcbovi.

Zatražio sam povrat.
2 keka je u pitanju. Zajebi da se desi nešto poslje Giga je najveće govno kod fizičkih reklamacija.
Budem TUF uzeo kad sjedne povrat. Još ovaj tjedan ću se poigrat, hehe

Nije isto kada imaš nekoliko kartica istog proizvođača koje imaju isti kvar ili puno više od nekoliko kartica istog proizvođača s istim kvarom, to ukazuje na sustavnu pogrešku u ovom slučaju odabiru pretankog pcba ili pcba nedovoljne čvrstoće ili slično kod kartica proizvođača kojem učestalo pucaju pcbovi.
Događa se i na amd karticama, a nije bilo neke buke oko toga. Sve 4090 kartice su 14 slojeva, al' trpaju sve više aluminija i plastike na njih što stvara pritisak na konektor. Zato skoro svaki aib u kutiju utrpa držač jer su svjesni da je pcb preslab da drži karticu ravno i da postoji mogućnost pucanja. Na prijašnjim serijama se to nije toliko događalo jer nisu toliki hladnjaci bili na pločama. Nije im isplativo stavljat deblji pcb jer to poskupljuje proizvodnju, al' ni to ne pomaže na duže staze. Zato je tu držač ili vertikalna ugradnja.

Vlasnici radeonki su supci pa sute o tome!

Vlasnici radeonki su supci pa sute o tome!
S obzirom na prodaju ni nema ih

Kad amd kartica pukne, vlasnik ni ne javi nikome i ne nosi na popravak jer ga sramota što je kupio radeon

Kad amd kartica pukne, vlasnik ni ne javi nikome i ne nosi na popravak jer ga sramota što je kupio radeon
Nije sramota nego je to normalna pojava sa radeon.Sramota je kad nevidija od 2k eura ne valja. Znači sramota je isto normalna pojava kod nevidije.
Iste postavke, samo ja furam 3080 na 2k rezi i dobim max 40 fps-a, ali isplati mi se tak igrat jer je slika famozna + imam pomoc od G1 jer radi odlican upscale.
Probao sam i na 4k, bude oštrija ali nazalos FPS se prepolovi na pola, u svakom slučaju odlican PT update
Da, ovo je igra za igrat u punom čaru prikaza sa svim postavkama... slika je blizu realizma, osjecam se kao da sam tamo, imerzija je čudo kako su odradili taj prikaz buducnosti, a jos kad vidis dinamiku vremena, kiša, vjetar, sjene, magla... To je to, iskoristavanje hardvera i svih popratnih tehnologija koje su na raspolaganju na max
Za test je odlicna, no ti to vrtis na 4k s pomocu DSR-a? Valjda ti je jasno da nativni 4k i to ne daju isti broj slicica?
Si probao 8k? ili nedaj boze više
, zaboravio sam jel CP ima u igri vlastito skaliranje pa probaj ako ima, ja sam znao neke igre zavrtiti u 16k znaci bolesnoca koliko je slika oštra i popeglana bez ikakvog titranja i najmanjeg piksela da neznam koliko daleko gledas!