NVIDIA Blackwell 50xx

Napajanje ti je dovoljno, pogotovo uz malo undervolta a RT je i dalje realno nebitan u toj klasi grafi. RX 6800 XT bi ti bio dobar upgrade, za klasu ali ono, ako nađeš dobar deal. Za 370€ bez gare, ne baš . Za 350€ i ako testiraš i vidiš da je ok, nije loš deal
. Realno grafe crkavaju jako rijetko.

Vidio sam to na njuškalu, piše garancija "još par mjeseci" što uopće nije loše, jer za 370 € nećeš naći RX 7800 XT a jednako su brze.
Meni djeluje pouzdana, onako, prvi dojam mi govori da je sve ok s karticom.
Nego, koliko je tvoja RX 6700 XT 12GB stara i ima li garancije ?
Možda bi se mogli mijenjati uz tvoju doplatu. Meni je 7900 XT previše u odnosu na to što igram, odn. ne igram.

Ostaću još na njoj. Inače nemam nikakve papire. Dečko od kog sam pre nešto više od godine uzeo je rekao da ih je izgubio, no mogao sam je isprobati kod njega koliko želim, nije me požurivao, tako da sam zaključio da je ok i uzeo i dobro je ispalo. Bila je 270€.

Evo shippana mi danas 5070 Ti za 879 EUR, sad jos samo da dode do mailboxa pa do mene. Onda jos teske odluke koju prodati a koju zadrzati, 5070 Ti ali smece model, ili odlican model 9070 XT...

Teške su to muke! Baš me zanimaju utisci.

Onda jos teske odluke koju prodati a koju zadrzati, 5070 Ti ali smece model, ili odlican model 9070 XT...
Znat češ nakon testiranja.

Onda jos teske odluke koju prodati a koju zadrzati, 5070 Ti ali smece model, ili odlican model 9070 XT...
na tom 5800x ta Rtx bude krepavala na pola

na tom 5800x ta Rtx bude krepavala na pola
Ak ne krepava 9070 XT, ne bude ni jednako jaki 5070 Ti. Igram na 2k na max detaljima, a proc je dovoljno dobar za dosec 100-165 fps u tim uvjetima, nije da cu ganjat kompetitivne naslove na 400+fps u FHD niti me to zanima

Pa krepavat ce, za top gpu treba i top cpu, taj 5800x je valjda kao 9900k iz 2019 Ali ok ako si išao na jos veci BN upgrejd onda svaka ćas

Pa krepavat ce, za top gpu treba i top cpu, taj 5800x je valjda kao 9900k iz 2019 Ali ok ako si išao na jos veci BN upgrejd onda svaka ćas
Kakav 1080p, nauci citat. Igram na 2k na max detaljima i nemam BN s 9070 XT, dakle necu imati ni s 5070 Ti koja je jednako jaka ili do 5% jaca.
Kingdom Come 2, sve Ultra, 3 postavke Experimental, vizualni modovi, oko 120-130 fps s FSR4, preko 200 s FG
Marvel Rivals sve max, 150 fps s FSR4
Cyberpunk Native, sve max RT off, 133 fps, bez FSR i bez FG
Dakle cak i bez RT nemam nikakav BN, a ak jos upalim i taj drek, bit cu 100% GPU bound...

Dakle dosli smo do zakljucka da u niti jednoj igri nemas niti 165 fpsa kao minimum potreban da bi se igra adekvatno vrtila za 165hz monitor, svaka ćas

Dakle dosli smo do zakljucka da u niti jednoj igri nemas niti 165 fpsa kao minimum potreban da bi se igra adekvatno vrtila za 165hz monitor, svaka ćas
Opet imam daleko vise od 60 Hz... i fps

Sve je napisano hvala na infu, debakl imati hrr monitor i manje fpsa od nativnog rr, i jos kombinirati nvidiju s slabim procesorom
Ja bar koristim monitor za rad pa su mi bitne druge specke no ti koliko vidim na tome peglas samo igrice pa ono svaka ćas

Sve je napisano hvala na infu, debakl imati hrr monitor i manje fpsa od nativnog rr, i jos kombinirati nvidiju s slabim procesorom
Ja bar koristim monitor za rad pa su mi bitne druge specke no ti koliko vidim na tome peglas samo igrice pa ono svaka ćas
Boris i što je debakl... ali dobro sad

Vama dečki treba malo više jebačine.
Svi ste nešto živčani i grizete sve oko sebe.
Opušteno samo čekate koga ćete uhvatiti zrende i kao čopor napadati.
Ovo je forum za pomoći prijatelju, a ne za nabijanje na kolac*.
Svi su nabrijani kao da su jebali prije pola godine.

uz upaljen freesync/gsync monitorov refresh ide gore/dolje sukladno što dobije od grafe...tak da je adekvatno od 48-165 fpsa koliki je raspon. nije potreban minimum od 165 fpsa

Zato postoji takozvani Freesync/ Gsync, koji imaju svi monitori u zadnjih 10 god osim tvojeg (i tvog Grunding TV-a najboljeg na svijetu). I kao sto sam vec par puta napisao, al ocito ne znas ni citat, je da mi je fps porasao +50% u odnosu na RTX 3080, dakle ogranicen sam opet grafom a ne procesorom, i sveta NVIDIA nece to promijeniti.
Ne vjerujem da mi popuje lik koji ce nakon sto je dao 500 EUR za upgrade sa 4070 Ti Super na 4070 Ti Super Duper, sad kupiti i 9800X3D za svoj 60 Hz monitor ovo smo vec dosli do razine patologije

Nije debakl jer kolega ima freesync ili gsync koji su tu da to zaglade, tako da ako je dobiveni FPS u zadanim rasponima jedne ili druge tehnologije isti mu je đavo jeli 100 120 ili 165....no ti to borise ne razumiješ jer koliko god pametuješ još tu tehnologiju nisi isprobao
Što se tiče procesora veličao si u nebesa prastari i9 do nedavno, daj se poklopi po uvima
HRR monitor ima benefite i u radu te se osjeti u svakodnevnom korištenju, ne samo igranju....ljudi ti govore no ne dobire, nema tu pomoći.....definitivno Perica kategorija

uz upaljen freesync/gsync monitorov refresh ide gore/dolje sukladno što dobije od grafe...tak da je adekvatno od 48-165 fpsa koliki je raspon. nije potreban minimum od 165 fpsa
Vidim sve neki opaki input lag gameri u rangeu od 48-165fpsa/hz

Nije debakl jer kolega ima freesync ili gsync koji su tu da to zaglade, tako da ako je dobiveni FPS u zadanim rasponima jedne ili druge tehnologije isti mu je đavo jeli 100 120 ili 165....no ti to borise ne razumiješ jer koliko god pametuješ još tu tehnologiju nisi isprobao
Što se tiče procesora veličao si u nebesa prastari i9 do nedavno, daj se poklopi po uvima
cpu se sam velicao jer je imao takve i perfomanse

Vidim sve neki opaki input lag gameri u rangeu od 48-165fpsa/hz
Hebeš input lag kad si poklonio kožnatom 1200 eura za 10% performansi...imaš sa tom grafom jadnih 70 fpsa bez RT-a sa onim kineskim majmunom na 1080p

Jebate vratio sam se iz birtije i imam šta vidjet, dobro da nisam pio alkohola svašta bi ti napisao, no pristojan sam

cpu se sam velicao jer je imao takve i perfomanse
Koji je to tocno CPU bio? Ja sam naime kad je ovaj 5800X bio nov imao side by side usporedbu (s Lucidiusom) protiv maksimalno nasviranog 10700k, i rezultat je bio u najbolju ruku (po Intel) nerijesen, jer smo benchali 3 igre Intelu naklonjene i 3 AMDu naklonjene, a bilo je tad na trzistu puno vise "AMD" naslova. Tako da jos jedna laz i izmisljotina da je 5800X na razini Intel 8xxx smeceta koje je jedva bilo bolje od Haswella.

Cuj bitno da na tvojim postavkama imam 2x vise
LOL, cijeli komp sam paltio manje nego ti samo grafu, tak da tih 2X više je i dalje debeli poklon kožnatom za kurabe he he he he he he

Borise jesi li nekad pomislio da čovjeku kupiš i čokoladu i cvijeće pa mu pošalješ kao znak zahvalnosti što ti je priuštio takav vrhunski proizvod po super cijeni?

Dečki, super ste mi, ali daj malo povucite ručne svi odreda i smirite se, tema je zadnja generacija nvidia, isto tako i u AMD temi radite isto umjesto da se pokazuju rezultati, u/v, oc istih, a rasprave oko istih selite u temu za to ...
lp
Ko da uvijek moraš kupit full novu iz dućana, kupiš rabljenu i bok.
Poslednje 4 kartice sam kupio polovne, no više ni to nije jeftino. 580 8GB sam kupio polovnu za 150€, koristio je 4 godine na 1080p (kompletan period 2019-2022) i prodao za 95€. Trenutno sam na 6700 XT i 1440p i ok je, no kad bi sad trebalo napraviti upgrade, apsolutno ništa mi nema smisla. Gledam Njuškalo, 6800 XT za 370€, garancija na isteku, RT 0 bodova i da razmišljam da li će postojeće napajanje biti dovoljno, ili ću imati i taj trošak?!