AMD Radeon R9 300/Fury Series

Istina, ali 2god garancije, ako već pristaješ na 2god bolje ići na sapphire, verziju sa backplateom

Istina, ali 2god garancije, ako već pristaješ na 2god bolje ići na sapphire, verziju sa backplateom
Imam lijepo iskustvo s powercolor,ali možda si u pravu.Ovo bi mozda bilo najpametnije
Ipak su tri godine dobar razlog pri buducoj prodaji

U pravilu je Far Cry engine naklonjen Nvidiji, a prema svemu do sada AMD ima solidnu prednost u DX12 naslovima (15%).
Ja ne kužim kako bilo koji port može bolje radit na Nvidia grafičkim karticama s obzirom da su obje konzole xbox one i ps4 temeljene na amd-u... ali eto pare čuda rade..
Nema to veze s time. Nvidia ima znatno bolje drivere, a to kod DX11 igara čini ogromnu razliku. DX12 je još uvijek nebitan, a kad bude, svašta će novoga biti u priči.
AMD je bolji u nekim igrama, u drugima Nvidia. To ovisi najviše o načinu na koji pojedini engine radi i ima veze s time da Nvidia i AMD imaju različite arhitekture.

Sve me više svrbi dlan da utopim svoju gtx 970 i vratim se u amd tabor.Kad vidim ovu zvjerčicu,sline mi zacure
Sad citam review te PowerColor kartice, pa oni su napravili savrsenstvo od hladjenja
sapphire nitro prelazi 70, dok powercolor ostaje na 64!!!

Ipak overclockom GTX 970 vjerovatno dolazi vrlo blizu ako ne i isto kao R9 390,ali vjerujem da s novim driverima NVIDIA može to popravit,tako da se ne bih baš veselio previše!
Znači Far Cry Primal je full DX12 igra??

Dakle Alfa_R , očekivano, problem koji imaš je u bugovima u driveru, a nije normalno ponašanje kartica:
"Core clocks may not maintain sustained clock speeds resulting in choppy performance and or screen corruption."
Koliko vidim to je počelo sa crimson. Karticu prije nisam imao pa nisam nikad probao catalyst sa ovom karticom ali sam stavljao sve Crimsone redom kako su izlazili i nije bilo pomaka na bolje.
Za mene riješenje je jedino powertune off u 3d-u ili po profilima igara u overdriveu, ali se amd pravi mutav pa te opcije nema. Ne želim popravljen varijabilni clock nego fiksan i to je to :D

DX11 je Primal

20-25 fps gap se može popraviti overklokom,a uz r9 390 je blago tvornički oc-ana i izvuče se još barem 100 MHz.
Yeah right.

Sve me više svrbi dlan da utopim svoju gtx 970 i vratim se u amd tabor.Kad vidim ovu zvjerčicu,sline mi zacure
Sad citam review te PowerColor kartice, pa oni su napravili savrsenstvo od hladjenja
sapphire nitro prelazi 70, dok powercolor ostaje na 64!!!
Je,prava zvijer od grafe.Iskreno nije mi bitno jel gtx 970 ili 390ka bolja u ovoj ili onoj igri.Uhvatilo me shoping "ludilo".Već danima se premišljam prodat cijeli komp pa napravit upgrade na skylake.A pri surfanju po nabavi naletih na ovu krasoticu i odmah se zaljubih

Koliko vidim to je počelo sa crimson.
Ne mora nužno biti tako, ali moguće je. Ja ne koristim nove drivere iz vrlo specifičnih razloga što mi ovi rade za ono za što trebam karticu i nešto sam ih modificirao.
Svakako, popravit će oni to...

Yeah right.
Eh kolega,da je vsync bio uključen nebi ni primjetio tu fps razliku

Yeah right.
Eh kolega,da je vsync bio uključen nebi ni primjetio tu fps razliku
Gledao sam video,negdje 20-25 negdje 10-15 fps,s obzirom da 970ka može potegnut i preko 1500MHz nisam baš siguran u poveliku prednost 390ke!!

Kako je netko rekao u komentarima GTX 970 na 1440p RIP :D

Gledao sam video,negdje 20-25 negdje 10-15 fps,s obzirom da 970ka može potegnut i preko 1500MHz nisam baš siguran u poveliku prednost 390ke!!
Ne moras se tjesiti.
Imas dobru grafu, od koje je ova 390 u konkretnom slucaju bolja. Gotov slucaj, nista strasno, ne treba sad tu racionalizirati.

Ne moras se tjesiti.
Imas dobru grafu, od koje je ova 390 u konkretnom slucaju bolja. Gotov slucaj, nista strasno, ne treba sad tu racionalizirati.
Nemam se ja što tješit,znam što imam i što sam točno kupio,kao i večina u ovom topicu što su kupili 390ku,samo sudjeljujem u raspravi na forumu bez poticanja na flejm jel me to ne zanima!
Kao što sam već napomenuo obe su vrlo dobre grafike!!
I kad sam već u ovoj temi,zašto starija 290ka postiže puno bolji score od novije 390ke??(npr 3dMark13)

Zato što je bolja kartica.... Meni 390ka nije bila bolja niti u jednom slucaju niti na 1440p od 970ke a r290x nisam mogao stici. OC potencijal nije baš neki. Sigurno to može potvrdit još dosta ljudi.
Lijepo je to kada hvališ svoju karticu ali .... ja nisam bio zadovoljan niti sa r9 390x niti sa obicnom r9 390 (zanemarujem dio buke i temepratura) Možda kada je gtx 970 na stocku ali cim se oca prici je kraj a to je vrlo jednostavno kod gtx 970

Pa kako to i u kojem svemiru R9 290 može bit bolja od R9 390 ?? Može bit ili malo sporija ili u najbolju ruku ista a ne vidim po kojoj logici može biti bolja.

Pa kako to i u kojem svemiru R9 290 može bit bolja od R9 390 ?? Može bit ili malo sporija ili u najbolju ruku ista a ne vidim po kojoj logici može biti bolja.
Nije ni meni jasno, valjda misli na 290x. 390-ka je uvijek nesto brza od 290-ke zbog viših taktova jezgre i memorije..

@toxic & volegradele , mozda da je recenzent imao Stjepanjevu 970, sve bi bilo drukčije. Znam da ne flejmate ali ste čudni.
Puno ljudi zna kako Nvidia inače postize visi fps, developerima i marketingom, ali dobro, to je mogao biti i AMD da si sami ne pucaju u nogu(driveri ponekad itd...).
Ono što vam želim reći da sve što ne valja s ponašanjem Nvidie mi se ocrtava kroz tu famoznu 970, ali kad vam je tako dobra, ne zelim kvariti zabavu. Kad bi uzimao nešto od zelenih, zaobišao bi je samo tako i produžio na 980.

usporedujem one dvije što sam ja imao sa par komada tu sa foruma. npr heaven, 3dmark svugdje su bile te 290ke bolje naravno 390x sa 290x i 390 sa 290..
dovoljno ti je da malo pogledaš grafičke rezultate.
ne govorim opcenito vec govorim o svojem iskustvu a mislim da imam pravo reci kako stoje stvar s obzirom da sam se teško borio da ostavim r9 390 sve sam napravio da je zadržim na kraju sam uzeo jos jednu za cf i sve se ispostavilo teški promašaj, žao mi je što možda neki budu uvrijeđeni no situacija je takva da me gtx 970 jednsotavno bolje služi...
ja sam stvarno probavao razne kombinacije od 1080p, 1440p pa do 4k
pogledajte ove usporedbe što rade, gameworks off sve off pa da se vidi relanost stanje, distance level off u driverima iskljuci teselaciju na 2x ili 4x i tako za svaku igru da bih imao što? jednake rezultete jednoj gtx 970.. jednostavno se ne isplati..
drag mi je amd i više nego nvidia ali po meni je ovo loše..

Ne filozofirajmo, stock 390-ka je uvijek brza od stock 290-ke. Overclockanje je druga stvar i to ovisi o primjerku tako da tu nema pravila.

drag mi je amd i više nego nvidia ali po meni je ovo loše..
lose, u ovoj recenziji cak i klokana 390-tka na 1085mhz je na razini stock MSI 970! i to na 1440p...koliko vidim jedino je min fps veci no kako je on u 99% slucajeva napravljen u jednoj jedinoj tocki zanemariv podatak!
cak u nekim testovima su smanjivali postavke na radeonu..lol! amd izgleda jedino dobiva u extremno amd nastrojenim naslovima koji koriste "dirt engine" i sl. naslovi! AMD mi je oduvjek broj jedan po pitanju grafi no "maxwell" arhitektura je donijela opcenito zapanjujuci upgrade!
To je isto AMD mogao s Nano karticom no ocigledno neki debili u AMD-u(valjda nvidija spijuni) to sabotiraju, doslovno NE žele biti bolji...a mogu bez ikakvih problema
lp

A onda s druge strane u ovoj recenziji 390 dobija 970 u sve i jednom testu.
p.s. po 390ti put ili 970ti put je ovo rasprava 390 vs 970

svi znamo sta bi vecina(80%+) uzela za isti novac(trenutno oba modela od msi 390/970) kostaju 3000kn...znamo pobjednika! a razlike u 1fps-u to sigurno neodlucuju, ili pogotovo ne samo 3 birane igre!lp

A onda s druge strane u ovoj recenziji 390 dobija 970 u sve i jednom testu.
p.s. po 390ti put ili 970ti put je ovo rasprava 390 vs 970
Mislim da nas većina igra na 1080p monitoru i tu se gtx 970 boljom pokazuje.Za veće rezolucije se nema što raspravljat tj. uzima se r9 390.A sad bih molio da neko odvrti benchmark s far cry primal i da nam konačno pokaže prave rezultate?Koliko vidim,ja pa i mnogi drugi izgleda imaju malo jače grafe da bi mogli piskarat i raspravljat po forumu a ne prvenstveno za gaming.Ovi što peglaju igrice su zauzeti po drugim topicima ili ne zele da prestane ova trakavica pa odoh i tamo da pitam

dok ne izade fc primal slabo cemo mi usporedivati..

dok ne izade fc primal slabo cemo mi usporedivati..
Dobro si me obavjestio ha,ha

DAj bože da AMD nešto napravi koliko vidim ovi Crimsoni su postali samo teret / iako osobno nisam imao problema ali ih sada sve više viđam po stranim i našim forumima.
A što se tice performansi u naslovima koji dolaze na žalost prekasno su se sjetili.
ovo je kraj ove serije i bio bi red pripremiti se na novu.
Ja sam sada sretan što prije nisam bio. (još ovih par mjeseci)
Dakle meni je Xbox one konzola glasnija nego moj pc u full opterecenju.
iako mi je možda žao što nisam uzeo 980ti kada sam mogao...

svi znamo sta bi vecina(80%+) uzela za isti novac(trenutno oba modela od msi 390/970) kostaju 3000kn...znamo pobjednika! a razlike u 1fps-u to sigurno neodlucuju, ili pogotovo ne samo 3 birane igre!lp
ROFL ti se bas nedas jel da?