4850 fatal fail

Pa covjece ne radi se nista po kompu dok je ukljucen.Totalni si kralj.

nhf...car si.ne prčkaj dok radi PC...fail pripiši sebi...

Hehe , hvala .
Pitam se da nema možda kakav osigurac kao komponenta , da ne pregori cjela graficka , koju bi se dalo zamjenit ?
Predpostavljam da ne postoji XD

Izvadi karticu i ubaci opet.To je sve sto ti mogu reci,ukoliko proradi budi sretan.

ali prvo ugasi PC pa onda i riješi se statičkog elektriciteta prije svega.joj.

Naravno da sam to vec ucinio , i ne radi :) weeeee , sad se malo igram , mjenjam pastu , čistim , al cini se prekasno XD

Sada investiraj u novu karticu.Poslije hebanja nema kajanja.Iduci put ces se sjetiti toga ako krenes sredivat upaljen komp.

A plače mi se , nikad klokana , sve ostale komponente u kompu sam cjedio do zadnjih granica i onda ovakvo sr.nj. napravim i uništim nevinu karticu omg

a dobro ajde,zamisli da ti je nova novcata a?

mislim da ti treba nova grafička, imaš je po 300kn. Od ove možeš sada samo frizbi raditi cini mi se.
btw, jel smrdila? jer možda (ali samo možda) su ti kondenzatori poiskakali, ovisno gdje je kratki spoj i oni bi se još mogli mjenjati, ali mislim da je pokojna

Vidim da je Zalman model HD 4850.Ukoliko ima dobar cooler a crkla je zaradi na njemu barem 50 kuna.

Da i ja sumnjam na kondenzatore , ništa nije smrdilo , a i cudno mi je ventilator se pocne vrtit kad ga gurnem tek , ko da graficka ne dobiva dovoljno napona .
Hladnjak je u savršenom stanju , isto kakva je kartica bila do prije par sati :)

Ako ne proradi do sutra ujutro kad ju umetnes ponovo barem prodaj hladnjak.

Za kolko sam ju mogo prodat dok je radila? , ako je samo 300 kn onda mi nije ni žao XD ,3 godine je stara al je trebala ipak još poživit ):

Možda si zdrmao rail na kojem je dodatno napajanje za tu grafu (ako ga ima) ili neki rail koji je išao do PCI-X porta. Provjeri sa drugim napajanjem za svaki slučaj.

Mislim da sam ja tak jednom prcko po 8800GT... prezivjela je... jvaljda jer sam imao nekakvu super verziju sa ispoliranim cipom (!).
Inace, imas HD5670 rabljenih po 300kn.

Ne radi , jel moguce da je na maticnoj PCI-e kontroler otišoil tak nešto da se ne zahebem ak kupim novu graficku , pa da nebi i maticnu moro kupovat?

Ne radi , jel moguce da je na maticnoj PCI-e kontroler otišoil tak nešto da se ne zahebem ak kupim novu graficku , pa da nebi i maticnu moro kupovat?
A da pokusas sa drugom grafom?

Posudi od nekog frenda grafu i probaj piknuti na MBO.
Tako ćeš najlakše provjeriti da li je otišla tvoja grafa ili PCI-e utor.

upravo selim neku nvidiju iz starog kompa , serija valjda 2000 nemam pojma 6-7 godina stara XD

Uzmi i probaj ju u pečnicu roknit možda pomogne,frend je istu takvu grešku kao ti napravio samo s 8600gts doneo ju kod mene nije radila rekao mu idi mi upali rernu na 200C on kaže zašto reko vidit ćeš skinio pastu,zveknio ju u pečnicu i eno radi mu oko mjesec dana već.

upravo selim neku nvidiju iz starog kompa , serija valjda 2000 nemam pojma 6-7 godina stara XD
LOL onda je vjerovatno AGP. :r
to je mozda neka fx serija, ili 6xxx one su izlazile u to vrijeme.

E @autor teme, dali mozes snimiti pištanje maticne ako nije problem? Imam isti problem sa starom maticnom a htio bih utvrdit dali je maticna ispravna bez da je ukljucujem i testiram?

Uzmi i probaj ju u pečnicu roknit možda pomogne,frend je istu takvu grešku kao ti napravio samo s 8600gts doneo ju kod mene nije radila rekao mu idi mi upali rernu na 200C on kaže zašto reko vidit ćeš skinio pastu,zveknio ju u pečnicu i eno radi mu oko mjesec dana već.
Grafičke se peču zbog odlemljivanja komponenata, a ne kad je spržiš.

Da AGP je ova starudija , ma cim sam otvorio kucište sam vidio ,, evo beep codes

Jel moze video?

ako ne proradi javi se ako želiš prodat :)

Koji car, i ubuduće ne petljat po kompjuteru dok je upaljen. Neznam zašt al ovo me podsjeća na ovu reklamu
uglavnom rješavao sam hlađenje za maticnu pod naponom dok je komp radio i prislonio sam aluminij na grafičku , isti tren se nešto desilo (valjda kratki spoj )i prestala je radit , kad sam palio komp mbo javlja grešku , isprekidano pišti . Predpostavljam da nema pomoci ili mogu još nešto uciniti , trenutno sam na integriranoj grafici , ostaloo sve radi na komp-u .