Vaša najbolja digitalna fotografija

Evo bas malo svrljam po slikama pa se sjetim ove teme. Slikano je u okolici mog grada, na 1.200 m.n.m. (ako me pamcenje sluzi), pola metra od ruba provalije :)))
Fotoaparat je obicni kompakt, panasonic lumix nesto :)))

Evo bas malo svrljam po slikama pa se sjetim ove teme. Slikano je u okolici mog grada, na 1.200 m.n.m. (ako me pamcenje sluzi), pola metra od ruba provalije :)))
Fotoaparat je obicni kompakt, panasonic lumix nesto :)))

Evo par mojih.
Ako vam se sviđaju na damir-zg.deviantart.com možete pronaći još!
-EDIT-
neznam zašto ali neće mi primit slike sa stranice pa evo linkovi kome se da gledat
http://fc22.deviantart.com/fs23/f/2007/338/b/e/Fishermen_by_damir_zg.jpg
http://fc17.deviantart.com/fs36/f/2008/261/b/1/Enjoying_the_sunset_by_damir_zg.jpg

Malo update-a

misliš konkretno na fotke jerkenovskog ili u obzir dolaze i primjeri iz posta ispod??
podešavanje balansa bijele je najčešće prava opcija za "manipulaciju" bojama pri samom fotografiranju.
blenda? otvorena/zatvorena blenda na istoj sceni daje različite rezultate (npr. ako hoćeš dobiti siluete, kao na Enjoying_the_sunset by damir_zg onda ide zatvorena blenda) stvar je u tome koliko svjetla i kako ulazi...
edit: netko me ipak preduhitrio :)

otvorena/zatvorena blenda daje različite rezultate jer ulazi različita količina svjetla, ali na same boje ne utječe - zelena je i dalje zelena.
razlika je u tome kaj senzor/film vide, to definitivno stoji, da.

dakle, bojama manipulira preko wb-a. ili kasnije u ps-u ali to je za slabiće :)
(elkarrde - indirektno ipak utječe, i to na konačan rezultat. istina da je zelena i dalje zelena, crvena je crvena ali kod damirove slike zalaska sunca boje bi sigurno bile manje zasićene da je blenda bila otvorena a ne mogu sa sigurnošću reći da bi ovako tamne siluete uopće dobili (npr. kod blende 2.8))

dakle, bojama manipulira preko wb-a. ili kasnije u ps-u ali to je za slabiće :)
(elkarrde - indirektno ipak utječe, i to na konačan rezultat. istina da je zelena i dalje zelena, crvena je crvena ali kod damirove slike zalaska sunca boje bi sigurno bile manje zasićene da je blenda bila otvorena a ne mogu sa sigurnošću reći da bi ovako tamne siluete uopće dobili (npr. kod blende 2.8))

Thankyou...
Sad sam jos malo vise prosvjetljeniji :)

prespora izmjena informacija na ovom podforumu (možda zbog premalog broja članova a i postojeći nisu pretjerano aktivni?)
ali svejedno, čovjek bi očekivao bar u ovom topiku neku veću aktivnost :)

prespora izmjena informacija na ovom podforumu (možda zbog premalog broja članova a i postojeći nisu pretjerano aktivni?)
ali svejedno, čovjek bi očekivao bar u ovom topiku neku veću aktivnost :)

ali isto tako oni koji se bave fotografijom valjda bi trebali svako malo imati neke nove fotke kojima bi se možda htjeli pohvaliti (najbolja fotka ne znači nužno da je zaista najbolja nego u širem smislu može biti i neka koju ja kao autor trenutno smatram dobrom i da je vrijedna pokazivanja)
uostalom, govorimo li o neaktivnom topiku ili o razlici između dobrih i loših fotografa? (o ovom drugom radije nebih :D)
;)

Canon 400D - kit objektiv (18-55)
minimalno photoshop...

minimalno photoshop...

Evo tri moje "najbolje".. pod navodnicima jer je samo subjektivno moje mišljenje i možda imam i boljih...
Ali evo..

minimalno photoshop...

Draenei, robuješ pravilima, a to nije dobro. Pravila, između ostalog, postoje i da bi se kršila, a na nama je da rušimo zidove, a ne da ih gradimo. U ovom slučaju mi paše njegov pogled van kadra. Pravila treba poštivati samo dok ne shvatiš kako funkcioniraju i zašto su takva, ali je činjenica da stroga pravila ne postoje. Da postoje, to bi bila znanost a ne umjetnost kroz koju se možeš kreativno izraziti i iznijeti svoje stavove i raspoloženja.
BTW, i dalje mi se sviđaš. ;-)

Da pravilo trećina dobra je polazišna točka, ali na jednom mjestu fotka se me snima samo jednom, negu više puta sa različitim postavkama
evo moje 3...
sve slikano vulgaris-fotoaparatima, nemam pojma ni koji su bili u pitanju...
e da, ja nigdje bez photoshopa ne idem.