Bug

Što bi željeli čitati u novom Bugu

chutac čet 14.7.2016 19:29

Bilo bi fora da se naprave dvije mogućnosti pretplate, sa i bez DVD-a.

Jer vjerujem da bi onda i cijena bila manja. Ne ni zbog same cijene nego ja DVD samo stavim negdje. Puna mi je kuća DVD-ova, a ne znam jesam li iti jedan izvadio iz omota.

Ikarus01 čet 14.7.2016 19:48
chutac kaže...

Bilo bi fora da se naprave dvije mogućnosti pretplate, sa i bez DVD-a.

Jer vjerujem da bi onda i cijena bila manja. Ne ni zbog same cijene nego ja DVD samo stavim negdje. Puna mi je kuća DVD-ova, a ne znam jesam li iti jedan izvadio iz omota.

Ako ispadne da više ljudi odgovara bez DVD-a, uzevši u obzir i pretplatnike, mogli bi od nekog jubilarnog broja ili sljedeće godine hostati sadržaj DVD-a na nekoj cloud sharing usluzi poput ove https://www.amazon.com/clouddrive/home?ref_=cd_auth_home.

Ili može Microsoft ubaciti neko sponzorstvo na svojoj usluzi.

hackintosher pon 25.7.2016 17:18

Da, samo je problem koliko diskova onda isporučiti jer neće se u ni jednoj anketi svi čitatelji javiti tako da bi trebali nekako vidjeti sa jednim brojem da ne bude cd s njim pa da se vidi prodaja i usporedi s izdanjem koji sadržava cd

ATJLučko sub 29.10.2016 14:29

Ako bi se moglo, u dogledno vrijeme, testirati samo TABLET gadgete, i aplikacije, ili baš neke alate za 3D dizajniranje!? 

U zadnje vrijeme, otkako postoje 12,9 tablet gadgeti, a u najavi su i 10.5 incha tableti, uočio sam da je i pojavnost "dodataka" uvećana, a pod time govorim i nečemu kao S-Pen i ostalim olovčicama, pa me osobno živo zanima, koliko su takvi gadgeti sposobni za rad u 3D dizajnu, u punom opsegu smisla riječi! 

U nastavku, nebi bilo loše i provjeriti najjače programe ili aplikacije, koje su za takav rad dizajnirane, da se donekle potvrdi koja je najbolja, kako one mukte, tako i one koje se trebaju/moraju uzimati za novce?! 

PzKpfw uto 8.11.2016 21:07

Kao, prvo hvala vam što ste predstavili u prošlim brojevima od BUGa, wargaming igre kao što su Order of Battle i Warhammer 40.000.

Nikada dosta predstavljanja odličnih naslova iz The Lordz Games Studia. Samo tako naprijed!

-nego, gdje je Mia B., zašto ne još njezinih tekstova u nekom od budućih BUGova?

- u nekoj od slijedećih rubrika "Znanost i tehnologija", mogli bi opisati primjerice najnoviji super ruski tenk Armata. Nije da nema takvih opisa po netu ili stručnim časposima, al bi htio to baš pročitati i iz pera vaših autora. Kao što ste opisali Kiowe heliće kada smo ih dobili od Amera.

- nego, mogli bi ponoviti školu wargaminga kao što je takvo nešto napisao Oleg prije desetak godina. Zašto ne, da i na primjer ne napište i za ostale žanrove igara svojevrsne škole gejmanja(npr. managerske igre, sportske simulacije, avio-simulacije, FPSove, RPGove ili pak predstaviti indie uvod u igre). Mislim da bi to bilo dobro radi mlađih, a i starijih generacija gejmera.

-isto tako u prosinačkom, prigodnom broju bi mogli napisati nešto Xmas igrama za PC.

E, da samo nastavite rokati opise mobitela, ta prava mala kompjuterska čuda.

Čitamo se!

stiropor sub 17.12.2016 13:20

Mogli bi provesti jedno testiranje punjača za baterije (tipa AAA). Bilo bi dobro napraviti takav jedan test punjača. Imao sam 2 Vartina koji su se dobro pokazali, svijetli dok puni i kad su napunjene baterije ugasi se (punjenje traje 24h), ali su izgleda crkli (ne oba odjednom). Imam i par drugih gdje se ne vidi dali su baterije napunjene a i nakon punjenja kao da nisu niti napunjene.

Angus_Young čet 22.12.2016 18:53

Za s7 piše da ima custom dac sa 24/128. Sav sretan pokušam reproducirat SACD i vidim sa onky-o playerom zapis ne prelazi cd kvalitetu. Volio bi čitati temu vezanu za audio mobitela i da se inače u recenzijama istih, više posveti tome.

DGS sri 29.3.2017 01:14

Ja sam svakako za ukidanje DVD-a jer ne vidim smisao a i u desktopu mnogi više ni nemaju optički disk, ali umjesto snižavanja cijene časopisa (koja je fakat OK) dovoljno je da ubace koju stranicu (makar 3-4) više i to je to. 

Azmo sri 29.3.2017 08:54

Slažem se s izbacivajnem DVDa. Ne pamtim kad sam pokrenuo koji. S obzirom da su sadržaji na DVD ionako besplatni, mislim da bi bilo bolje da se na BUG online jednostavno stavi rubrika s takvim programima/igrama čime već pa nek si ekipa skida online što želi. Ili ograničit na pretplatnike al ne vidim smisla u tome. A izbacivanjem DVDa cijena BUGa recimo 5 kn dolje.

phoenix2003 pon 10.4.2017 14:53

Bilo bi lijepo čitati opširnije recenzije fotoaparata i objektiva. Sjećam se svojevremeno u slavnom Automagazinu redovno su izlazile recenzije fotoaparata i objektiva pa zašto i Bug to ne bi radio na svom putu do slave?!

Miro pet 28.4.2017 19:03
Pc44 kaže...

Razmatra li se opcija s više nagrada u Bugu (koje su onda, naravno, manje vrijednosti)?

Tema je što bi željeli čitati, a ne što bi željeli dobiti, ali dobro.

Pa vrste nagrada i broj se stalno mijenjaju. U 292 je bilo 4 nagrade, u 293 su tri nagrade... U broju 286 je bilo stotinu nagrada. Nema krutog pravila.

Gorstak79 pon 5.6.2017 21:38

Uf, jos se sjecam kako sam masturbirao na Anamarija-Novi svijet s nekog bugovog cda :D

A prije toga je bilo fap fap fap na bugovom bbsu...no na mom 2400bps modemu sam dvaput svrsio na jednu jednu fotku na kojoj se skinula samo glava zenske u tom vremenu, ono, mic, po mic odozgo prema dolje...

Enivej, nisam vas odavno kupovao, ali ako Miroslav Rosandic (jel jos urednik?) obeca napisat dobar intro, i ktome Drago Galic napise rivju neke igre kao sto je napisao za warcraft (jos se sjecam hipertroficnih zohara i coca cole po tikovnici i kako su mu oni izginuli na potoku), onda mozda i kupim novi bug :D

Eto, cheers!

ATJLučko ned 20.8.2017 19:35

U sklopu dolaska "Novijih" tehnologija LCD i OLED televizora, volio bih vidjeti Veeeeeeeliki test, koliko velik bi bio moguć, najnovijih televizora prisutnih na tržištu! 

Obzirom da nekima cijene po dijagonali idu i do 500.000.00 kuna, takve staviti u kategoriju "Ekstremno", a uzeti u detaljniju analizu gadgete do maksimalno 150.000.00 kuna, makar je i to iznimno visoka cijena za prosječnog Hrvata još prosječnijih primanja !!!! 

miki1981 pet 15.9.2017 09:44

Sadržaj mi je odličan, zato ga iz mjeseca u mjesec i čitam od prvog do posljednjeg slova, ali...volio bi vidjet nešto manje grešaka...

U zadnje vrijeme imam osjećaj da se broj grešaka višestruko povećao. Ili ih ja više primjećujem.

Uglavnom od običnih tipfelera, preko nedostajućih cijelih riječi, pogrešnih slika, pogrešnih informacija u infoboxu, pa do skroz pogrešnog infoboxa i slično.

U zadnjim brojevima je toga osjetno više nego prije, toliko više da me natjeralo da vam i post napišem :)

Davor pon 18.9.2017 07:52
miki1981 kaže...

Sadržaj mi je odličan, zato ga iz mjeseca u mjesec i čitam od prvog do posljednjeg slova, ali...volio bi vidjet nešto manje grešaka...

U zadnje vrijeme imam osjećaj da se broj grešaka višestruko povećao. Ili ih ja više primjećujem.

Uglavnom od običnih tipfelera, preko nedostajućih cijelih riječi, pogrešnih slika, pogrešnih informacija u infoboxu, pa do skroz pogrešnog infoboxa i slično.

U zadnjim brojevima je toga osjetno više nego prije, toliko više da me natjeralo da vam i post napišem :)

Možeš li navesti brojeve/stranice gdje si uhvatio greške? Da se odgovorne priupita za zdravlje 

Jehonan pon 18.9.2017 08:26

Eh, možda bi bilo lijepo imati nešto iz domene procesnih računala i pripadajućih senzora?!

Ne znam koliko ste općenito upoznati s tom tematikom ali to je jedno od zanimljvijih područja.

Zbog čega ne pogledati, razumjeti, shvatiti kako radi samo JEDNA od linija u podravci, plivi, nekoj mljekari, postrojenje za elektrolitičko oblaganje predmeta, ....?!

Osim toga, kako radi, koje skolopove koristi vjetroelektrana, električna lokomitiva, silos, sušara....?

U biti, tema koliko hoćeš, a u svima se koriste računala, senzori...

Uglavnom, danas je samo mašta, dobra volja i znanje granica!

I da, a tko će to platit?!