Top HDD/SSD Benchmark @ BUG.hr

Za Domagoja ću napraviti iznimku, samo zato što je to on (nemojte zamjeriti)..ali ubuduće bi zamolio da se pridržava pravila zbog realnije usporedbe diskova.

Evo ti i moja dva diskovna sistema za listu.
3 x 750GB WD Black HDD Raid 0
i
2 x 60GB Corsair Force SSD Raid 0
Diskovni sistem

Koji je disk, da mogu uvrstiti u rezultate?

Mislim da ima WD Caviar Blue 640 GB.

LOL..*facepalm*..(za mene..)..:P

Je Caviar Blue, AAKS je Blue serija.
Damage, evo novih rezultata.
WD Caviar Blue 500 GB

Je Caviar Blue, AAKS je Blue serija.
Malo mi se čini njegov spor, evo i mog.
Ni jedan ni drugi niste stavili short stroke test.......

Evo rezultata mog novog diska.. :D
Ispravak evo sa SHORT Stroke, nadam se da su ovo dobri rezultati :D

WD Black WD6402AAEX (Sata 6Gb/s, 64 MB Cache)
http://img171.imageshack.us/f/tophddssdbenchmarkbughr.jpg/

pozdrav!
Nešto malo ima Samsunga, pa evo, tek toliko da i to promijenimo
Samsung F3
EDIT: Ponovo odrađeni testovi

Kak to da je F3 tak spor u pisanju?
To je fragmentiran ili..?

Iskreno - Nemam pojma zašt' je prvi put tak bilo (valjda je nešt kopirao u pozadini, neznam... - nije fragmentiran) To sam jučer onak nabrzinu odvrtio.
EDIT: Evo, dopunio sam prethodni post sa ponovo odrađenim testovima...
Na kraju ispada da F3 i nije tak loš!
Pozz.

Evo, ispravljeno...
Ma kakvi loši..diskovi razvaljuju..=)

Vidim podijelio si RAID u particije. Kolki ti je stripe? Općenito, kak si ga izkonfigurirao, jer dobivaš dosta bolje rezultate od mene..=)

Vidim podijelio si RAID u particije. Kolki ti je stripe? Općenito, kak si ga izkonfigurirao, jer dobivaš dosta bolje rezultate od mene..=)
Pa u principu sam sve ostavio na default postavkama. Stripe block je postavljen na 64KB, takav je i po defaultu.
Disk, (RAID polje) sam podijelio na tri particije, tj. (C:System = 60GB), (D:DATA = 100GB), (E:Storage = 775GB)

Bok!
Zanima me koje imaju ovi f3 sektore? 4mb? Kolika je uopce razlika između 512k i 4mb?

Bok!
Zanima me koje imaju ovi f3 sektore? 4mb? Kolika je uopce razlika između 512k i 4mb?
Iskreno, nemam pojma.
Evo moji rezultati:
2 x Seagate Baracuda 7200.12 RAID0
Uvršteno!
Nije loše..

Postoji već tema s benchmarkom za HDD, međutim ne postoji održavana top lista niti ikakva pravila, pa evo jedne natjecateljske naravi i za taj dio kante.
Rezultati će biti podijeljeni u 6 kategorija - SSD/HDD i za svaki read/write, te read/write performanse SSD-a prilikom nasumičnog čitanja/pisanja 4K sektora, pri Queue Depthu 32.
Što se tiče samog alata za banchmark, za rezultate čitanja se koristi HD Tune (download), a rezultate pisanja CrystalDisk Mark (download).
Kako bi rezultat bio valjan, kod HD Tune-a valja staviti kvačicu na "Short stroke" i isti postaviti na vrijednost od 40 GB. Što se tiče CrystalDisk Mark-a, vrijednost stavke "Test Data" (File => "Test Data") postavite na "All 0x00 (0 Fill)". Kod HDD-a dovoljno je pokrenuti samo test sekvencijalnog čitanja (Seq), jer će se ti rezultati gledati. Kod SSD-a osim testa sekvencijalnog čitanja (Seq), pokrenite i testove nasumičnog čitanja i pisanja 4K sektora pri QD32 (4K QD32).
Kako bi rezultati bili valjani, prozore s rezultatima programa "uslikajte" tako da su vidljivi u cijelosti. Uz taj screenshot, navedite i model vašeg HDD/SSD-a.
REZULTATI:
HDD - seq. read:
HDD - seq. write:
SSD - seq. read:
SSD - seq. write:
SSD - random read (4K QD32):
SSD - random write (4K QD32):