Jurky uto 1.6.2010 08:29
Razer_Copperhead kaže...

Novo jutro, a i novi rezultat. :))

dobro je samo naprid, samo kad dobijes dobar score klikni na maxmem prozorcicu submit

tako da dobijes i  maxmem score.

EDIT: jel ja ovo vidim 1.9 vcore voltage???Cool

ja sam mislio da sam ja freak za voltaze ali ti si me dobrano nadmasioNamigiva

ajde probaj trfc smanjit sa 94 na 60 i probaj jel ide mozda 8-8-9-18 1T trfc 60

Cele303 uto 1.6.2010 08:52
Jurky kaže...
Cele303 kaže...

hehe, past će sigurno petica na zraku :D Memorija je bila na 2140, nb na preko 4500, kad to skuliram ide mališa još preko petice sa gospođicom Noctuom :D

Malo se nabucila kraljicaNamigiva

Aj nabaci koji rewiev o 930 i kraljici, a moga bi i sa bocu pepsija pomalo vadit iz zamrzivaca ......

cisto ono malo o voltazama, temperaturama, 3.8, 4.0 4.2, 4.4, ...... i naravno 5GHz validacijaCool bar sa 4 jezgre bez HTNamigiva

I jos jednom da zahvalim celi na pokretanju ovog bencha jer je bench bio

vrlo zanimljiv i nadasve poucan i nakupilo se dosta sati prakticnog rada

koji ce dobro doci za naredne izazoveCool

i sto je jos vaznije sve je proslo bez posljedica, nitko nije ozljeđen i nijedna

komponenta nije zavrsila na hitni kirurskiSmijeh

Može Jurky... Budem nešto na miru napravio, neki oc osvrt, zrak i voda... Samo moram prvo sredit ploču da potegne kako Bog zapovijeda... A onda tko zna, možda sijevne kakav novi rez ovdje :))

Jurky uto 1.6.2010 09:24
Cele303 kaže...
Jurky kaže...
Cele303 kaže...

hehe, past će sigurno petica na zraku :D Memorija je bila na 2140, nb na preko 4500, kad to skuliram ide mališa još preko petice sa gospođicom Noctuom :D

Malo se nabucila kraljicaNamigiva

Aj nabaci koji rewiev o 930 i kraljici, a moga bi i sa bocu pepsija pomalo vadit iz zamrzivaca ......

cisto ono malo o voltazama, temperaturama, 3.8, 4.0 4.2, 4.4, ...... i naravno 5GHz validacijaCool bar sa 4 jezgre bez HTNamigiva

I jos jednom da zahvalim celi na pokretanju ovog bencha jer je bench bio

vrlo zanimljiv i nadasve poucan i nakupilo se dosta sati prakticnog rada

koji ce dobro doci za naredne izazoveCool

i sto je jos vaznije sve je proslo bez posljedica, nitko nije ozljeđen i nijedna

komponenta nije zavrsila na hitni kirurskiSmijeh

Može Jurky... Budem nešto na miru napravio, neki oc osvrt, zrak i voda... Samo moram prvo sredit ploču da potegne kako Bog zapovijeda... A onda tko zna, možda sijevne kakav novi rez ovdje :))

ma nac ces ti tu postavku u biosu kad tad :)))))))Smijeh

ako ne s tipkovnicom onda lemilicomCool

morat cemo se pocastit kojim benchem di dolazi 1366 arhitektura

do izrazaja jer ode nas microman sa 1156 mete.

ajde pa da vidimo i7920 true vs i7930 noctua vs i7860 zalman

mogli bi recimo super pi 1 i 32, vantage cpu ili oni moj bench isto trazi malo

stabilnosti bar 5-10 sec trazi stabilnost

Cele303 uto 1.6.2010 10:22

U super pi 1m je najbitnija frekvencija procesora jer performance product vuče iz cachea, i poznavanje softwareskih tweakova naravno... super pi 32m je prava stvar, bitna je frekvencija memorije uz frekvenciju procesora te učinkovitost setupa gdje se vide bios tweakeri i naravno softwareski tweakovi... tu 3x2gb ima prednost u odnosu na 2x2gb... A pošto je single thread aplikacija može se koristiti samo jedna jezgra...

Možemo napravit super pi 32m challenge na zraku, max, i low clock challenge, to je jako popularno vani, tu je frekvencija procesora ispod 4ghz pa tko bolje tweaka dobije bolji rezultat...

Performance product je umnožak rezultata i frekvencije procesora, što je veća frekvencija procesora manje je vrijeme tako da je učinkovitost setupa ista, ne skalira sa povećanjem frekvencija, a sam performance product ovisi o performansama matične i sposobnosti tweakera, recimo bilo bi cool usporediti koja od naše dvije ploče ima bolji performance product u clock per clock usporedbi, u sintetici je uglavnom Asus bolji ali bilo bi zanimljivo pogledati koliko

Razer_Copperhead uto 1.6.2010 10:38
Jurky kaže...

dobro je samo naprid, samo kad dobijes dobar score klikni na maxmem prozorcicu submit

tako da dobijes i  maxmem score.

EDIT: jel ja ovo vidim 1.9 vcore voltage???Cool

ja sam mislio da sam ja freak za voltaze ali ti si me dobrano nadmasioNamigiva

ajde probaj trfc smanjit sa 94 na 60 i probaj jel ide mozda 8-8-9-18 1T trfc 60

Neće na tim postavkama. Mislim da je onaj rezultat i konačan. Mršti se

Jurky uto 1.6.2010 11:35
Cele303 kaže...

U super pi 1m je najbitnija frekvencija procesora jer performance product vuče iz cachea, i poznavanje softwareskih tweakova naravno... super pi 32m je prava stvar, bitna je frekvencija memorije uz frekvenciju procesora te učinkovitost setupa gdje se vide bios tweakeri i naravno softwareski tweakovi... tu 3x2gb ima prednost u odnosu na 2x2gb... A pošto je single thread aplikacija može se koristiti samo jedna jezgra...

Možemo napravit super pi 32m challenge na zraku, max, i low clock challenge, to je jako popularno vani, tu je frekvencija procesora ispod 4ghz pa tko bolje tweaka dobije bolji rezultat...

ma bas sam bio probao super pi 1m prije dva tjedna i dobio sam koliko se sjecam 8.814 s na 4.685MHz, memoriju mislim da nisam dirao tada i nisam nista dirao na sistemu

mislim da je to cak bilo na win7 ali sam kasnije nesto citao o tim sofwerskim tweakovima i da se tu dobije dodatni boost na scoreu. vidio sam

da ima mali milijun shema kako bolje, ali kasnije nisam nista po tom pitanju radio jer nisam imao tada xp a sjecam se da su neki savjetovali i server win.

tako da sam tamo samo dobio 1.7 bodova. mogao bi sad i odvriti ostale 3d bencheve kad imam xp za uvatit jos koji bod na hwbot.

mada kad vidis tamo ekipu sa LN2 i ostalim pomagalima ubije te u startu

microman uto 1.6.2010 12:36
Jurky kaže...

mada kad vidis tamo ekipu sa LN2 i ostalim pomagalima ubije te u startu

Da istina.Benchmarke poput 3d čmarka ne treba ni pomišljati na neku dobru poziciju jer koliko sam primjetio tamo je vrlo popularan LN2 i bome Grafe poput HD5970.

Jurky uto 1.6.2010 14:10

lipo li nas je vidit na hwbot sad kad smo u novo osnovanom timu BUG.HR

troje u prvih 11 na maxxmemu mislim da to nema nijedan tim na svijetuCool

u bilo kojoj kategoriji

poziv kolegama sa foruma da nam se pridruze u timu BUG.HR, buduci da svako moze

sudjelovat u svim benchevima bez obzira koji hardware imao jer se sve boduje po kategorijama.

jedino sto je potrebno je malo znanja i puno volje.Cool

i sto kazete za prijedlog buduci smo sad na ljestvici treci tim u hrvatskoj i 196 na svijetu

da ovdje na forumu malo rasplamsamo ekipu da nam se pridruze u timu i otvorimo teme

HWbot CPU-z

HWbot 3D mark vantage

....

.....

sve kategorije sta se boduju

jer ima i ovdje dosta ekipe sa razno raznim hardwerima i nelosim znanjem i rezultatima

pa da skupimo stakod bodova da budemo prvi u tim u HR mozda i na balkanu

jer evo gledam ovaj PCE team sta je drugi ima 65 clanova a prvi im ima samo 25 bodova.

i njih bi skinili u tren.

a i samom time bi zivnila tema benchmark i uvelo se pravog natjecateljskog duha, a pomoglo bi

dosta timu BUG.HR da budemo prvi u HR na hwbot

i jos jedna bitna stvar u ovim bechovima na forumu dosta ekipe nezeli sudjelovati

jer kad vidi score od i7 sa 5890 misli sta cu ja tu se blamirat i sl.

a ovako bi mogao dobiti vise bodova sa losijim hardwerom nego neko sa trenutno

high end komponentama, tako da bi se vrednovalo postignuce u svojoj klasi i broj

osvojenih bodova za svaki bench koji se boduje

Jurky uto 1.6.2010 21:06
Razer_Copperhead kaže...

Da li će mi što promijeniti ako povećam Uncore i QPI? Pokušao sam to mijenjati, ali mi se zatim računalo neće pokrenut. Ima li još kakvih preporuka što bih mogao napravit?

povecaj nb na skalu vise ali onda trebas i podici vvt/qpi voltage da bi upalio racunalo.

dobit ces veci bandwith

Oly_E3 ned 6.6.2010 11:13

Evo i mene sa svojom skromnom dual-channel DDR2 memorijom Cool

CPU: Intel Core 2 Quad Q9650 @ 4.5GHz (500 x 9)

RAM: Corsair DDR2 @ 1000MHz (5-5-5-15)

Memory-Copy: 10149 MB/s

Memory-Read: 8478 MB/s

Memory-Write: 10508 MB/s

Reached memory score: 9,49 GB/s

Memory-Latency: 63,8 ns

Cele303 pet 11.6.2010 22:45

Ok, lista updateana...

microman, ako ti se da izvrti maxxmem za 2000 OC challenge :) Baš bi volio vidit koliko se mogu zategnut latencije na G.Skillovoj default 2000MHz frekvi... 6-8-6? Možda i bolje?

Jurky čet 17.6.2010 22:46
Cele303 kaže...

A zašto vi dečki sa PCE ne stavite vaš rez i ovdje? :o Neće vam pasti dlaka s glave ako budete aktivni i na Bugovom forumu :)

i ja sam pretpostavio da je timmy sa hwgurua

mislim da imamo ubacenog spijunaSmijeh

od sada samo kriptirane porukeCool

!"#$%&/()= pce
timmy sub 19.6.2010 11:15

javlja se špijun :D, htio sam da staviš svoj rez ponovno jer  nisu brisali jeda rezultat koji je bio kao bug, al sad su ga ipak maknuli..
stavio bi rezultat al ga nemam :D kad napravim nesto vrijedno spomena stavit cu ovdje 

Cele303 uto 6.7.2010 22:41

Microman nikako da stavi svoj rez sa G.Skill na 2000 sa i7 860 a vratio mi je memoriju pa da ja stavim sa svojim i7 930 i da malo dignem temu...

Kako izgleda dvoboj dvije najbolje memorije sa maxxmem liste na 2000 sa default latencijama (osim tRFC kojeg ne mogu gledat preko 100)... G.Skill je default na 2000, Corsair je 1866 ali treptajem oka radi na 2000

Setup je moj 24/7, nikakva nabrijavanja, da vidimo kako se memorija ponaša, dual channel u oba slučaja...

G.Skill 2000 6-9-6-24 1T

MaxxMem marks - 1116.7

Memory score - 15.38 GB/s

Memory latency - 40.6 ns

Corsair 2000 7-8-7-20 1T

MaxxMem marks - 1457.7

Memory score - 18.23 GB/s

Memory latency - 39.6 ns

Više puta sam vrtio benchmark i rezultati su podjednaki tako da budem siguran da nije greška, bilo bi cool ako microman ima screenshot na 2000 da stavi jer su G.Skilli bolji na P55 chipsetu, na X58 Corsairi metu pod sa G.Skillom

Jurky uto 6.7.2010 23:58

odlicne rezultate daju tvoji corsairi, a bome im je cijena i paprena, ima li razlika ovih i tvojih dominatora osim u boji spredera.

Inace su 1200kn skuplji od ovih mojih dominatora, neznam jeli to samo kod nas tako ili je stvarno tolika razlika u cijeni i vani.