Xiaomi Redmi Note 4

Ave. Na MiHr temi baš nije bilo nekaj odgovora pa da pitam ovdje:
Planiram kupiti ovaj model Xiaomi redmi note 4 , 3 gb ram, 32 gb rom, octa core 2 ghz, global,..
i u neutrinomobile u zgb mu je cijena 1348 kn.
https://neutrinomobile.hr/xiaomi-redmi-note-4-dual-32gb-lte-black-global.html
Da li je to ok cijena za takav uređaj, da li će taj mob uredno raditi na svim LTE frekvencijama u cro,
radi li na njemu uredno google play i te apk, ima li HR meni , nadograđuje li se redovno ( android 6.0 je defaultno na njemu ),
te što bih još bitnoga morao znati u svezi tog modela ( mane ...) prije nego se iskeširam za njega ?
Vidim i da daju neko svoje 2 godšnje jamstvo , pa ako ima i tko tih iskustava sa servisom u hr kad i ako nekaj rikne...
Hvala.
Ja ti preporučujem da uzmeš uređaj skuplji je radi garancije ali nećeš nimalo požaliti za tim novcem.
također sam ga kupio u neutrinomobile samo MTK verziju.

Ok.
Kaj ima negdje i jeftinije od te love ?

Ok.
bi isao na all in? :D
https://www.honorbuy.com/1105-xiaomi-redmi-note-4-international-version-64gb-gray.html 1440kn

Po srednjem tečaju 1672 kn sa poštarinom..... Ili ima kakvi trik ?

Taj isti model sam ja kupio za 152 EUR sa geekmaxi neki dan, ali hbg nema ga vise na skladištu.

Ok.
imaš i jeftinije da nabaviš preko allexpress,gearbest a razlika ti je oko 200 kn možda i manje . ovde imaš garanciju 2 god a vamo ti je upitna .
tvoje su pare pa odluči koliko želiš riskirati

trik je da su dolari, a ne euri :D

Da... Ja automatizmom kucao eure u kalkulator... Zahvaljujem jos jednom.
Mislim da ću uredjaj ipak kupiti u trgovini u zagrebu. Bitno mi je da ima hr jezik, da ima gplay te da radi na svim LTE frekvama. Nisam voljan mjenjati romove, otkljucavati bootloadere i sl....

Da... Ja automatizmom kucao eure u kalkulator... Zahvaljujem jos jednom.
Mislim da ću uredjaj ipak kupiti u trgovini u zagrebu. Bitno mi je da ima hr jezik, da ima gplay te da radi na svim LTE frekvama. Nisam voljan mjenjati romove, otkljucavati bootloadere i sl....
pa eto kako zelis, ali gotovo sam 100% siguran da ovaj ima hr jezik, gplay te lte frekvencije

Ak netko treba imam note4 4/64 sd625 star 2 mj iz neutrina gray boja 10/10...uzeo bi si mi max2...moze na pp

Evo i ja sam stavio ovaj ROM, pa javim kakav je nakon par dana.
kako ti se cini? ja sam ipak odustao od tog roma..
prvi update mi je bio cak i okej, onda 2. se zasrao live display te nisam mogao kalibrirat boje, dev je bahat, arogantan, nije susretljiv tako da nisam htio koristit taj rom.
koristim sada zadnji dev od xiaomi.eu i uocavaam da je minimalna frekvencija 16xx mhz, dok bi trebala bit 652 i sada me zanima da li je i vama tako ili?

Iskoristi još vouchere SMART5 i PTWARE. Ja sam se sad za black friday spojio sa prijateljem, poštarina 25$ po glavi, dva vouchera, izašao me niti 1300kn, oko 1280kn.

koristim sada zadnji dev od xiaomi.eu i uocavaam da je minimalna frekvencija 16xx mhz, dok bi trebala bit 652 i sada me zanima da li je i vama tako ili?
CPU-Z...global beta 7.11.16

Evo i ja sam stavio ovaj ROM, pa javim kakav je nakon par dana.
kako ti se cini? ja sam ipak odustao od tog roma..
prvi update mi je bio cak i okej, onda 2. se zasrao live display te nisam mogao kalibrirat boje, dev je bahat, arogantan, nije susretljiv tako da nisam htio koristit taj rom.
Nemam za sada nikakvih zamjerki. Prije sam koristio RR, pa mi fale neke od dodatnih mogućnosti customizacije, ali osim toga je sve ok. Sve radi smooth, baterija traje kao i na RR, možda malo i više.

Vidim izašao 9.0.5.0.NCFMIEI (MIUI9) za RN4/4x SD

Poz ekipa, mislim uzeti redmi note 4 u neutrina, da li treba tražit sa global rom ili je dobar bilo koji?

Global rom nije bitan (na svaki moze da ide global rom)...bitno je da ima LTE Band 20 (800Mhz) jer tu frekvenciju koriste nasi operateri za 4G (osim Tele2)...Ostalo je sve isto. Eto ako ti to nije od presudne vaznosti, koji god odaberes neces pogrijesiti.
p.s.
Moja preporuka je da uzmes snapdragon verziju!

Koristim tele 2, sto bi to značilo konkretno, ako nema tu frekvenciju?
edit: taj mob ide za ženu, dakle nema gorilla glass koliko sam skuzio, treba li stavit odma onu zaštitu ili je izdržljivo ovo serijsko? Kako je kod vas?
p.s. dvoumim se između ova dva moba: note-4-pro-dual-32gb-lte-gold-global i a1-4-64gb-dual-lte-rose-gold-global
Što vi kažete?

edit: taj mob ide za ženu, dakle nema gorilla glass koliko sam skuzio, treba li stavit odma onu zaštitu ili je izdržljivo ovo serijsko? Kkako je kod vas?
p.s. dvoumim se između ova dva moba: note-4-pro-dual-32gb-lte-gold-global i a1-4-64gb-dual-lte-rose-gold-global
Što vi kažete?
za 4g i b20 pojas - tele 2 uopće ne koristi taj frekv. pojas pa nije ni bitan ako si na tele2. ako si na ostalim mrežama to znaći da nećeš imati 4g signal izvan gradova i većih mjesta. meni osobno nije deal breaker.
nema gorilla glass (na par mjesta sam pročitao da navodno ima dragon trail glass, ali sumnjam da i to ima), par puta sam nosio mob sa ključevima i još nema mikro ni velikih ogrebotina. nisam stavljao kaljeno staklo ni foliju.
ako cijena nije problem onda defitivno idi na A1. stock android je svijet za sebe (+ instantne nadogradnje) i bolja kamera. jedini minus je lošija baterija.

edit: taj mob ide za ženu, dakle nema gorilla glass koliko sam skuzio, treba li stavit odma onu zaštitu ili je izdržljivo ovo serijsko? Kkako je kod vas?
Što vi kažete?
Frekvenciju od 800mhz koriste operateri (osim Tele2) za pokrivanje veceg podrucja 4G signalom! I bez te frekvencije 4G uredno radi ali samo u vecim mjestima...Ali posto ste na Tele 2 i nije neki problem!
E sad koji od ta dva odabrati?! Ako vam je vazna baterija onda Note 4, ako ne onda Mi A1 (bolja kamera)...ostale specifikacije su gotovo identicne! Neznam puno o Mi A1 tako da nemogu reci iz "prve ruke"...mozda netko od kolega ima vise informacija!
Hehe eto kolega Hornet_93 me prestigao...brzi je na tipkovnici ;)

Kolege, puno vam hvala na ekspresnim odgovorima, sad sam miran.
Sad lijepo dam njoj da bira svoj novi mob i to je to.
Ionako joj je bilo koji od ta dva dobar upgrade nakon samsunga Galaxy S4.

Jeste li updateali na 9.0.5.0 verziju?? Global stock rom RNR 4X(SD)
Da.
Nego,jel tko rootao mobitel,jel se dobije jos sta na bateriji rootanjem ? Ili neki tweakovi za bateriju samo da ne zbrka ram management...

Jeste li updateali na 9.0.5.0 verziju?? Global stock rom RNR 4X(SD)
Da.
Nego,jel tko rootao mobitel,jel se dobije jos sta na bateriji rootanjem ? Ili neki tweakovi za bateriju samo da ne zbrka ram management...
ja sam rootao(dev verzija), pocistio miui aplikacije tipa mi racun, find device i neke ostale koje mi ne trebaju.
tweakove bi morao potrazit, ali znam da negdje ima
edit: stavio sam lspeed

Je li se ikome desio sljedeći problem? Koristim xiaomi piston slušalice, i jučer izvadim slušalice, a i dalje znakić kao da su u njemu. I to je to. Ne mogu ništa, vjerojatno je jack otišao jer jedna slušalica nekad krči i ne radi, a na ostalim uređajima sa 3.5mm jackom (prava rijetkost danas) rade normalno. Ne mogu pričati na njega bez slušalica, a ne da mi se na garanciju nositi

Probaj očistiti utor sa čačkalicom, postoji šansa da je pun prašine pa slušalice ne nasjednu dobro.

Moze li neko reci ko koristi duze ove aosp romove npr. LineageOS,AOSP Extended... da li je isti kvalitet kamere kao i na MIUI koristeci logicno google kameru?Da i slike ispadnu iste ili? Hvala

Moze li neko reci ko koristi duze ove aosp romove npr. LineageOS,AOSP Extended... da li je isti kvalitet kamere kao i na MIUI koristeci logicno google kameru?Da i slike ispadnu iste ili? Hvala
ovo su slike sa custom romova pa prosudi sam (rezolucija je zapravo veca u originalu)

Očito Sonyev senzor.
Omnivisionu nema spasa...
......................
Zahvaljujem.