Cromaki uto 11.10.2016 10:02

To je bilo prvo što sam probao ut test point ali niti to ne pomaže jer je kvar daleko kompliciraniji.

U svakom slučaju dobit ću novi uređaj samo moram čekati dok ne sredim neke stvari prvo...

blackeagle29 kaže...
Koja je tocno svrha tog kabla? Jel to ono kaj neki rade da ogule i spoje 2 zice da baci mob u edl il kaj vec? Ili?

S tim kabelom možeš flashati ROM preko fastboota iako je bootloader zaključan, njega ti koriste selleri da ubace svoj "custom ROM" ili instaliraju Global ROM po želji korisnika.

karlogd uto 11.10.2016 17:59

Pozdrav.

Uzeo sam preko top one prijateljici REDMI 3S PRIME. Tražio sam sealed box i dobio sam ga, ali kad je upaljen sam skužio da je na njemu neka modifikacija kineskog roma i da ima aplikacija koje su unatoc engleskom jeziku i dalje na kineskom i koje izbacuju krcato reklama i čine korištenje mobitela iritantnim.

Poslao sam zahtjev za unlock bootloadera koji čekam već 12 dana, iako mi je za curin redmi 3pro došao za 3 dana.

Veći problem od toga je to što se mobitelu gubi signal i najčešće stoji E (edge) internet, sa povremenim paljenjem H i H+ ( jednom dnevno po 10ak minuta)

Kartica nije problem jer sam je probao u drugom mobitelu i u 3s drugu karticu i dalje loš signal.

*#*#4636#*#*  pa mjenjanje postavki za wcdma.... Je pomoglo prvih 10 minuta i opet se vratilo na E.. Turn radio off>on isto samo na kratko vrijeme pomoglo.

Rom sam probao staviti china developer preko update.zip preko softvera i neće jer je na njemu modificirani taj kineski rom.

Kako da joj stavim drugi rom, čisti kineski ili bilo koji koji će joj poslužiti dok ne stigne fckin odobrenje za unlock od xiaomia?  Fastboot flashanje mi nije strano, radim ga već 3-4 godine i nikad problema, tako da ako je to način nije problem.

Jedino me strah da mi ne počne flashati pa bude neki error zbog bootloadera, a nije moj mobitel. 

Što da radim?

I jel zna neko kako rješiti problem sa signalom? Hoće li proraditi na xiaomi.eu romu ili nečemu normalnom? Ili je dublji problem, čitao sam o nekom qns dokumentu u softwareu mobitela?

LP, Karlo.

cshadow uto 11.10.2016 18:45
ALVIN kaže...

Ne volim ta pojačanja po rubovima, niti osjećaj prave gume pod prstima, a i kupujem samo preko alija, ebay ništa.

Ja imam ovo već jedno 3 mjeseca, plaćen tada $3.87:

https://www.aliexpress.com/item/For-Xiaomi-Redmi-3-Pro-Case-Ipaky-Silicone-Cover-PC-Frame-Dual-Layer-Hybrid-Back-Cover/32677352923.html?spm=2114.13010608.0.0.j7vPQU

Imaš i recenziju na XDA:

http://forum.xda-developers.com/redmi-3/accessories/case-review-redmi-3-redmi-3-pro-t3397539

Minus je što je malo deblje sve skupa, ali meni paše. Gumbi se super lagano stišću, bolje nego na običnom silicon caseu.

Mrvicu je bolje sklisko nego silicone kondom, ali ne ispada iz ruke, više mi se sklizao mob s onim razvikanim i osjetno skupljim nillkin frosted.

Plus je što vrlo dobro pokriva i zaštićuje cijeli mob.

domac5 uto 11.10.2016 19:06
karlogd kaže...

I jel zna neko kako rješiti problem sa signalom? Hoće li proraditi na xiaomi.eu romu ili nečemu normalnom? Ili je dublji problem, čitao sam o nekom qns dokumentu u softwareu mobitela?

LP, Karlo.

Zasad jedino rijesenje je ubacit 2 sim kartice i onda na sim 2 utoru h+ radi bez problema 

karlogd uto 11.10.2016 22:48
domac5 kaže...
karlogd kaže...
Hoćeš reći da je problem softwarske prirode i da ce se riješiti upgradeima?
Zašto mi onda curin redmi3pro bez problema funckionira?

2 mjeseca se ljudi natezu, redmi 3 pro nije isto sto i redmi 3s.

uglavnom na prvoj stranici klikni confirm  pa ako je softverski neka sto prije pocnu radit na tome

http://en.miui.com/thread-320293-1-1.html

Hvala na odgovoru.

Jel znaš možda odgovor na moje drugo pitanje vezano za flashanje novog roma na lockan bootloader?

domac5 sri 12.10.2016 00:10
karlogd kaže...
domac5 kaže...
karlogd kaže...
Hoćeš reći da je problem softwarske prirode i da ce se riješiti upgradeima?
Zašto mi onda curin redmi3pro bez problema funckionira?

2 mjeseca se ljudi natezu, redmi 3 pro nije isto sto i redmi 3s.

uglavnom na prvoj stranici klikni confirm  pa ako je softverski neka sto prije pocnu radit na tome

http://en.miui.com/thread-320293-1-1.html

Hvala na odgovoru.

Jel znaš možda odgovor na moje drugo pitanje vezano za flashanje novog roma na lockan bootloader?

miui romove mozes na lockan bootloader, vjerujem da uzimas sa top one trgovine na aliexpressu, oni stavljaju global rom sa svim jezicima i nema reklama i gluposti, OTA azuriranja rade, zadnja verzija miui 8 za redmi 3s je 6.9.9

karlogd sri 12.10.2016 01:08

Jel to radim preko fastboota na lockan bl ili onog nekog edl moda?

I ja sam to mislio.. Trazio sam sealed box 3s.. I stvarno je dosao mobitel u celofanu tvornicki zapakiran a na njemu kuhani kineski rom pun reklama i programa kineskih.
Znam o cemu pricam jer mi je 2 tjedna prije prijatelju sa topone dosao mi5 sa isto kineskim romom koji radi savrseno i nije bilo reklama.

A i na svom mi3 sam imao nedavno kineski stable jer sam isprobavao koji rom mi najbolje drzi bateriju.

Sumnjam da cu ubuduce ljudima koji su informaticki nepotkovani preporucati top one.. Sa honorbuya sam curi uzeo redmi 3 pro koji je dosao sa xiaomi.eu romom koji radi ko sat.

domac5 sri 12.10.2016 11:11
karlogd kaže...
Jel to radim preko fastboota na lockan bl ili onog nekog edl moda?

I ja sam to mislio.. Trazio sam sealed box 3s.. I stvarno je dosao mobitel u celofanu tvornicki zapakiran a na njemu kuhani kineski rom pun reklama i programa kineskih.
Znam o cemu pricam jer mi je 2 tjedna prije prijatelju sa topone dosao mi5 sa isto kineskim romom koji radi savrseno i nije bilo reklama.

A i na svom mi3 sam imao nedavno kineski stable jer sam isprobavao koji rom mi najbolje drzi bateriju.

Sumnjam da cu ubuduce ljudima koji su informaticki nepotkovani preporucati top one.. Sa honorbuya sam curi uzeo redmi 3 pro koji je dosao sa xiaomi.eu romom koji radi ko sat.

Sa top one trgovine na aliexpressu redmi 3s dolazi sa instaliranim xiaomi. eu romom bez reklama, provjereno znam nista nisam morao prckati oko roma, napravili obicni ota azuriranje iz mobitela na 6.9.9 verziju i nema kineskih sranja... znaci nemoj trazit sealed box, oni ce ti stavit cisti eu rom, usput ces imat kontrolu kvalitete i mobitel je odmah spreman za koristenje 

karlogd sri 12.10.2016 12:03

Problem je u tome sto je mobitel vec stigao i trazio sam sealed box.. mi5 je dosao sa obicnim kineskim normalnim romom, a redmi 3s sa kineskim kuhanim sa hrpom reklama.. I ne nudi nikakav update jer je kuhani..Zato i pitam za flashanje novog roma.

domac5 sri 12.10.2016 12:42
karlogd kaže...
Problem je u tome sto je mobitel vec stigao i trazio sam sealed box.. mi5 je dosao sa obicnim kineskim normalnim romom, a redmi 3s sa kineskim kuhanim sa hrpom reklama.. I ne nudi nikakav update jer je kuhani..Zato i pitam za flashanje novog roma.

https://xiaomi.eu/community/threads/6-9-29.35401/

mislim da za redmi 3s trebas unlockan bootloader, vidis na toj tabeli... jbg

zanemari ovo gore vidim da sredujes 3s prime, onda odavde skines, vec je namjesteno na global rom i flashing guide imas, nije tesko http://en.miui.com/extra.php?mod=rom/download&r=303&mobile=no#453

karlogd sri 12.10.2016 19:26

Stavio sam normalan china stable i sad je sto se toga tice super i dobro je znati da mogu i xiaomi.eu bez unlocka..

Jel se moze mob rootat bez unlocka?

Najveci mi je problem taj sto se signal gubi i vraca se na edge.

Jel iko od vas radio onu modifikaciju na qns fileu ili flashao cisti non-hlos.bin? Navodno rjesava to, a meni nece flasha taj non-hlos.bin.

Shpiro31 čet 13.10.2016 08:27
mmarin1111 kaže...

Imam probem na Redmi 3S sa sportskim aplikacijama - strava, endomondo i runkeeper. U biti problem je negdje kod GPS-a, izmjeri mi samo prvih stotinjak metara ili nekad i 2/3 onoga što otrčim ali nikad sve do kraja. Dok trčim recimo rutu od A do B pa opet nazad do A, on izmjeri "A-B" ali se negdje na putu nazad do početne točke izgubi i prestane mjeriti...  Stvarno me iritira to i ne kužim di je problem. A problem je što mi te aplikacije zbilja trebaju jer mi pomažu u pripremama za testiranja... jel ima tko ideju di bi mogao biti problem?
Inače imao sam jedno vrijeme Redmi 3 i mjerio sam sa stravom 10-15 vožnji po 60-70 km i nikad greške, čak ni tamo gdje sam bio daleko od signala.

Jesi pogledao da ti te aplikacije imaju postavljen "No restrictions" u battery saveru, i "allow" za background location?
(settings - battery&performance - manage apps battery usage - choose apps)

ALVIN čet 13.10.2016 17:09

Ma neću te debele maske, doći će u obzir ako mi ne bude nikako pasao ovaj model na koji sam se ipak odlučio nakon dosta pročitanih komentara.

Dakle konkretno naručio sam dvije boje, namjerno svaku od drugog sellera sa alija, iako je jedan jeftiniji. Frosted Plavu ovdje, to je najjeftiniji koji sam uspio naći da prodaje taj model maske, i običnu crnu ovdje. Kako selleri objašnjavaju, ove ''frosted'' boje (sa bijelim točkicama) ostavljaju dojam kao krupnije mljeven pjesak pod prstima, i kupci taj frosted hvale da se ne kliže....a ova obična boja je kao jako sitno mljeven pijesak pod prstima, negdje opisuju i kao ugodno poput ''bebine kože'', vrlo ugodna na dodir je jako čest komentar, ali na ovu čistu boju se tu i tamo netko požali da je malo skliska. U principu to su tvrde maske, kao sa nekim mekšim premazom, nije guma. Za djelove koji prekrivaju bočne tipke kažu da se lako stišću, i da se osjeća klik pod njima, nadam se da je to točno....i ono bitno što je rekao kolega forumaš, nisu masivne ni debele, a ostavljaju i taj malo luksuzniji dojam od većine maski.

Nisam uopće siguran za koje bi se odlučio ako mi ove ne pašu, možda LINK isto neki frosted ali nije pokriven skroz, no ima otvorene i bočne tipke, što mi je ok. To je valjda neka kopija ove LINK Nillkin skuplje poznate marke, koja bi mi isto došla u obzir, mislim da i ona ima otvorene bočne tipke.

Cromaki čet 13.10.2016 21:37

MIUI malo drugačije funkcionira, to često zbunjuje nove korisnike.

Stable ROM ne znači da pruža najbolju bateriju i da je najoptimiziraniji. To je samo ROM koji nema redovite updateove i nove značajke.

Da pojednostavim maksimalno: kao da Instaliraš Windows 10 ali imaš isključene updateove, već samo skidaš service pack jedanput mjesečno ako ne i duže.

Pathos sub 15.10.2016 22:35

Pitanje- problem

Jučer stigao redmi 3s 2/16 MIUI Global 7.3.stable 7.3.10.0.0. (MALCNDE) Čim sam ga prvi puta upalio osjetio sam znatno zagrijavanje. Podigao se sustav i instalirao najvažnije aplikacije i još se grije. Preko noći ga napunio do kraja a baterija izdržala jedva do 16h danas. Instalirano 10 aplikacija, ne gledam video, nema igara.. ali se jaako grije. Instaliranje 2 aplikacije, kratko surfanje, kratak razgovor i telefon postaje neugodno topal (slika 1). kasnije, mPBZ placanje racuna slika 2 vruce!

Pitanje: je li softverski problem i može li se rješiti updateom na MIUI 8? Ili je možda do samog telefona (ima garanciju, kupljen u HRV)? Hoću ga slati na servis? MIUI forum ne nudi rješenje, na ovom forumu nisam procitao da netko ima sličan problem..

Hvala unaprijed!

Cromaki ned 16.10.2016 07:36
dajan2 kaže...

uskoro stize i MIUI 9 baziran na Androidu 7.0 Nougat..? Negdje u (prosinacu-decembru / siječanju-januar)

Ni približno.

Ne vjerujte rumorima koji su željni klikova na svojim člancima...

sporttest ned 16.10.2016 21:04

planiram veceras/sutra(ovisi o brzini vaseg odgovora ) prominit rom na mobitelu

koji je vaš savjet,koji rom da stavim 
miui8 global stable ili neku develper verziju??

najvaznija mi je baterija...ali naravno da mob radi normalno,da nema kasnjenja obavijesti i ostalih problema