Xiaomi Hongmi (Red Rice) WCDMA 3G - review

vidim da su se neki žalili na trajanje baterije, odabir roma je sigurno razlog, china rom 370 mb srče bateriju ko nespašena točnije 30% preko noći a globalna verzija 555 mb uzme tek 3%, provjereno, pozdrav. to vrijedi i za stare verzije i za nove.

vidim da su se neki žalili na trajanje baterije, odabir roma je sigurno razlog, china rom 370 mb srče bateriju ko nespašena točnije 30% preko noći a globalna verzija 555 mb uzme tek 3%, provjereno, pozdrav. to vrijedi i za stare verzije i za nove.
wakelock detector i odmah vidis sta to toliko crpi bateriju.. Osobno ionako 50% toga obrisem, da znam jos za sta neke aplikacije sluze i da njihovo brisanje nece naskoditi stabilnosti i to bi sve pobrisao..

Ili jednostavno napravit sweep pozadinskih appova navečer. Ako ostaviš hrpu aplikacija u pozadini, normalno da će crpit bateriju

istina ali mislim da te aplikacije u pozadini ne uzimaju baš toliko da ubije bateriju u stand by modu

Misliti i znati su dvije razlicite stvari..
Evo za primjer cu uzeti MI3, softwerski se ne razlikuje gotovo nista od Hongmija.. U 04:00 u nosi skinut s punjaca sa 100% bat, niti jedan jedini aktivni proces u pozadini, barem sam mislio da nijednog nema, a gledaj vejkove, pravilni da ne mogu biti pravilniji, posrkalo bateriju kao ludo dok nisam skinuo Wakelock detector i skuzim da u noci se weather aplikacija upalila i refreshala 65 puta, automatski sam je obrisao i svi moji problemi su nestali..
Sada deep sleep izgleda ovako nekako, nakon sto sam obrisao sve nepotrebne gluposti.. I situacija je jednaka radio mi wifi preko noci ili ne, bat se prakticki ne trosi.. Ista situacija je i na Hongmiju kod cure, samo nemam SS trenutno, pa sam zato stavio od MI3
Ukoliko nekoga zanima, evo i liste aplikacija koje su sigurne za obrisati i da ce mobitel raditi bez greske..

bome bato dobar si dobar :D, samo čini mi se da si ti dobio hrpu aplikacija s mi3 modelom, na redmi 1s skoro ništa od tih aplikacija nema

pozz ljudi, dali tko zna ako sa mobicity.co.uk kad se placa american express, postoji opcija za placanje na rate ili samo puna cijena? hvala

bome bato dobar si dobar :D, samo čini mi se da si ti dobio hrpu aplikacija s mi3 modelom, na redmi 1s skoro ništa od tih aplikacija nema
To je sa globalnim WCDMA romom tako, dodje s hrpom budalastina, ali kad pogledas na Hongmiju sam od ove liste barem 30 aplikacija nasao koje mi ne trebaju.. Ovo je lista preko ROM Toolbox-a Lite, pa bacis oko i vidis da ces naci hrpu slicnoga..
pozz ljudi, dali tko zna ako sa mobicity.co.uk kad se placa american express, postoji opcija za placanje na rate ili samo puna cijena? hvala
Naravno da ne, kupujes u drugoj drzavi, placa se u komadu nije bitno koju ti karticu koristio..

Thanx Majdo, dosta toga sam već maknuo, ali hrpa je ostala, bit će čišćenja večeras :) Iako mi je npr. Mail app sasvim ok

e hvala, jos samo jedna stvar, mislim uzet mi3 sebi i mami hongmi , e sad, dvoumim se izmedju hongmi normalan ili 1s, dali je najnoviji update za 1s ispravio pucanje signala kad prelazi sa 2g/3g i popravio battery drain, vidim dosta se ljudi zali na te stvari . ili da uzmem slabiji hongmi obican kojem kolko vidim nema problema sa 2g/3g i baterija duze traje.

Bato ja ti imam diners plus kreditnu karticu, ta ti odmah roka na 12 rata bez obzira kupio preko interneta ili uzivo u ducanu. Isto tako imas i amex karticu koja pici na sest mjeseci ali ne znam tocno kako se zove. Znaci trgovac jednom provuce karticu, njemu lova odmah sjeda a rebi stize racun na rate

eee to sam mislio, znam da sa amex banka odma da novce a ja biram kolko rata banci placam, zato nisam siguran dal to mogu na mobicity. probat cu ih kontaktirat

Ne mozes pajdo to sa obicnom karticom amex, to ti je zasebna kartica koju noras trazit od pbz-a a mislim da moras bit korisnik barem godinu dana obicne amex kartice

hvala na info, jos samo jedno, korisnik sam preko 10godina, dali se ta amerikanka placa posebno ili kako, oprosti ako sam naporan.

ma kakvi naporan, za amex ne znam, imam običnu amex kreditnu karticu a za diners plus karticu plačam nešto manje od risto kuna godišnju članarinu.. ako imaš amex deset godina pretpostavljam da si uredan platiša, imaš sigurno pravo na tu karticu što piči odmah na rate.. najbolje da nazoveš pbz pa se raspitaš , mobicity ti nema veze s tim

Koliko je taj moby city siguran,levate me još od prošlog petka,nikako da mi pošalju telefon,imaju ga na stanju a nešalju,kao njihov neki dostavljač kasni i sve nešto tako u tom stilu.Kaže kad ga pošalju obavjestit će me mailom pa da budem strpljiv.Jbt dokle da čekam,rekli su da će ga sad zadnje isporučit u srijedu ali ni danas ništa,neznam šta da radim,da kontaktiram paypal da mi vrati lovu ili...jel tko imao takvih akcija s njima...?

Koliko je taj moby city siguran,levate me još od prošlog petka,nikako da mi pošalju telefon,imaju ga na stanju a nešalju,kao njihov neki dostavljač kasni i sve nešto tako u tom stilu.Kaže kad ga pošalju obavjestit će me mailom pa da budem strpljiv.Jbt dokle da čekam,rekli su da će ga sad zadnje isporučit u srijedu ali ni danas ništa,neznam šta da radim,da kontaktiram paypal da mi vrati lovu ili...jel tko imao takvih akcija s njima...?
moj prijatelj narucio Hongmi 1S preko mobycity.co.uk (PayPal) 2-3 dana cekao validaciju uplate...i danas mu stigao na kucnu adresu...cca 7dana.

Lagano bez sekiranja odi van i druzi se s prijateljima, mobitel ce stici sta se brines.. Ja sam narucio MI3 koji je stajao out of stock 15 dana prije moje naruđbe, i sada jos uvijek stoji da je out of stock, do trenutka dok nisam dobio mail s trackingom je proslo nekih 10 dana, iza toga 2 dana dok dostavljac nije pokupio, i unutar 24 sata od preuzimanja paketa, paket bio u mojim rukama.. Mobicity nije neka šlampava firma iz dnevnog boravka u getu..

Ja sam isto platio paypal-m,sutra sam odmah dobio potvrdu validacije da je sve ok,još ništa od petka..

Pitanje u svezi v31 nadogradnje za RedMi 1S.
Nna njemu community multilang verzija kakvu stavljaju na AndroidFiguren:
xiaomi.eu_multi_armani_JHCCNBD24.0_jb-4.3.zip
383 MB, izvor: http://xiaomi.eu/community/threads/4-5-30.24444/
Dosta kineksih aplikacija počišćeno. Rootan i Google Store na njemu.

Oho, vec stigla nova nadogradnja 33.0, kad ce kit kat, jel ima netko nekih informacija??

Misliti i znati su dvije razlicite stvari..
Evo za primjer cu uzeti MI3, softwerski se ne razlikuje gotovo nista od Hongmija.. U 04:00 u nosi skinut s punjaca sa 100% bat, niti jedan jedini aktivni proces u pozadini, barem sam mislio da nijednog nema, a gledaj vejkove, pravilni da ne mogu biti pravilniji, posrkalo bateriju kao ludo dok nisam skinuo Wakelock detector i skuzim da u noci se weather aplikacija upalila i refreshala 65 puta, automatski sam je obrisao i svi moji problemi su nestali..
Sada deep sleep izgleda ovako nekako, nakon sto sam obrisao sve nepotrebne gluposti.. I situacija je jednaka radio mi wifi preko noci ili ne, bat se prakticki ne trosi.. Ista situacija je i na Hongmiju kod cure, samo nemam SS trenutno, pa sam zato stavio od MI3
Ukoliko nekoga zanima, evo i liste aplikacija koje su sigurne za obrisati i da ce mobitel raditi bez greske..
prije sam imao problem kada ostane baterije oko 50% prije nego odem spavati da se ujutro probudim i mobitel bude izgasen sa 0% i jucer sam napravio to u nadi da ce pomoci ali ipak nije, imao sam 57% prije nego sam otisao spavati i jutros pokusavam otkljucati mobitel kad on izgasen

Nesto ti bolesno ždere bateriju ali ovako na "suho" ti ne mogu pomoci.. Ako imas rotan mob, instaliraj wakelock detector i tamo ces najbolje vidjeti sta zdere, u krajnjem slucaju mozes i tu zaljepiti SS, pa cemo probati skupa skuziti sta bi moglo biti..

Nesto ti bolesno ždere bateriju ali ovako na "suho" ti ne mogu pomoci.. Ako imas rotan mob, instaliraj wakelock detector i tamo ces najbolje vidjeti sta zdere, u krajnjem slucaju mozes i tu zaljepiti SS, pa cemo probati skupa skuziti sta bi moglo biti..
cim se napuni na 100% instaliram ga i kad se isprazni postavim SS
edit: ako mi se mobitel opet isprazni preko noci hoce li wakelock sacuvati statistiku?

U principu mislim da bi trebalo sacuvati statistiku cim ga upalis odmah da odes na apk.. Probaj pa ces vidjeti, nisam imao taj slucaju da mi je bas krepao krepao, ili jednostavno ostavi mob dok si budan 4-5 sati sa strane pa ces vidjeti sta zdere bat..

U principu mislim da bi trebalo sacuvati statistiku cim ga upalis odmah da odes na apk.. Probaj pa ces vidjeti, nisam imao taj slucaju da mi je bas krepao krepao, ili jednostavno ostavi mob dok si budan 4-5 sati sa strane pa ces vidjeti sta zdere bat..
evo statistike otkad sam ga skinuo sa punjaca danas, maloprije je pisalo ispod aplikacija da su vise vremena bile upaljene sada se to vrijeme smanjilo i danas nikako nisam palio galeriju ali ona pokazuje najvise potrosnje

Po ovome sto vidim, messenger i facebook ti satiru bateriju, ne znam sto ce ti uopce to oboje, ja osobno samo messenger koristim, facebook otvaram preko browsera..
Messenger ti se u 5h aktivirao 2400 puta, a facebook 1200 puta, previse u tako malo vremena.. probaj sa brisanjem obje aplikacije pa ces vidjeti sta ces dobiti..

Po ovome sto vidim, messenger i facebook ti satiru bateriju, ne znam sto ce ti uopce to oboje, ja osobno samo messenger koristim, facebook otvaram preko browsera..
Messenger ti se u 5h aktivirao 2400 puta, a facebook 1200 puta, previse u tako malo vremena.. probaj sa brisanjem obje aplikacije pa ces vidjeti sta ces dobiti..
to je vjerojatno zbog toga sto kada sam na mobitelu koristim jedino to dvoje nekad instagram i to je vise manje to haha

evo statistike otkad sam ga skinuo sa punjaca danas, maloprije je pisalo ispod aplikacija da su vise vremena bile upaljene sada se to vrijeme smanjilo i danas nikako nisam palio galeriju ali ona pokazuje najvise potrosnje
Ne koristim dotični mob, ali aplikaciju da. Ne virujem da ti problem u facebooku i messengeru. Nešto ti drugo ždere bateriju. U aplikaciji uđi pod settingse i uključi advanced mode (tj već si ga uključio) i statistic since unplugd, i onda ga ne diraj par sati, ali baš ništa ne prčkaj!
Evo meni je unutar 35 min od kada san ga maka sa punjača k-9mail uključio 89 puta, a nemam problema sa baterijom. Važnije su ti minute koliko je šta bilo uključeno nego koliko puta.
Meni je sumljivije šta je pod "1013" to ti je uglavnom neki alarm ili music app.
Evo nadam se da češ otkriti kvar :)
Meni došao sa romom V27 i imam ga 3 dana radi odlično za sada.
Jeli to multilang ta verzija v 27...koliko jezika imas kad ides na Language & input