Windows

Windows Vista SP2 Poboljšanja

marko1805 sub 18.7.2009 04:29

Bok ljudi... Čito sam gluposti po časopisima i forumima da visti SP2 nista nije pomogo. Bio sam radoznal pa sam htio to utvrditi... Stavio sam vistu bez SP2 i vistu s SP2 na Dual-Boot koristio sam Vistu bez SP oko tj dana i manje i dok mi se nije stalno pojavljivo blue screen uzrok blue screen-u je bio Alcohol 120% vjerovali ili ne... Pa sam preso na SP2 imam je 1mj dana i vise i jos niti jedne greske mi radi stabilna je, poboljsanje perfonmansi itd...

Pudge sub 18.7.2009 15:04
mario09894345 kaže...

Svi ce preci na Win7 kada dode, Vistu ce rijetki jos koristit.

Win7 ima sve sto i vista, al je brži.

1. Odakle svima novac da predju na W7?

2. Vista SP2 = Win7

3. Win7 je jednako brz kao Vista SP2, ali koristi manje RAM-a.

Šef sub 18.7.2009 16:44
Pudge kaže...
mario09894345 kaže...

Svi ce preci na Win7 kada dode, Vistu ce rijetki jos koristit.

Win7 ima sve sto i vista, al je brži.

2. Vista SP2 = Win7

Baš zbog toga će prijeći, ja sam sada na Visti i bolja mi je od XP-a, a vidjet ću hoću li preći na 7, kad isprobam.

Pudge sub 18.7.2009 17:03
Šef kaže...
Pudge kaže...

2. Vista SP2 = Win7

Baš zbog toga će prijeći, ja sam sada na Visti i bolja mi je od XP-a, a vidjet ću hoću li preći na 7, kad isprobam.

Procitaj pod broj 1 ponovno. Nemas valjda 1500 kn da predjes na W7 ako ti 1 Gb RAM-a kosta 150 kn i ostanes na Visti SP2.

Hyperion sub 18.7.2009 17:13

Ja upravo unninstalirao SP2 na laptopu, jednostavno nešto nije funkcioniralo sa Windows media playerom i HD akceleracija putem grafičke više nije radila, sada je sve OK.

Mislim da je bolje SP1 + update-ovi

EDIT: i firefox me razočarao, koristit ću odsada IE 8, ali FF neću unninstalirat slučajno da nešta zatreba...

Pudge sub 18.7.2009 17:17

Ja isto sam imao lose iskustvo s instaliranjem SP na "zagadjenu instalaciju". Zbog toga prakticiram instaliranje OS-a od nule pri krpanju service packom, jer sam u proslosti imao vise stete nego koristi kad sam ih naknadno instalirao. Neki takodjer javljaju pozitivna iskustva s tim, ali ja ih nemam. Dakle: Vista + SP1 + SP2 + updates (ili slipstream svega) je formula za dobar rad sustava i neces imati nikakvih problema, garantiram.

Bugy sub 18.7.2009 17:25
Pudge kaže...

Ja isto sam imao lose iskustvo s instaliranjem SP na "zagadjenu instalaciju". Zbog toga prakticiram instaliranje OS-a od nule pri krpanju service packom, jer sam u proslosti imao vise stete nego koristi kad sam ih naknadno instalirao. Neki takodjer javljaju pozitivna iskustva s tim, ali ja ih nemam. Dakle: Vista + SP1 + SP2 + updates (ili slipstream svega) je formula za dobar rad sustava i neces imati nikakvih problema, garantiram.

Ja sam instaliral SP2 na "zagađenu instalaciju" ,tj. na OS koji je par mjeseci u funkciji, bez updateova (znači vista SP1). I sve je prošlo bez greške, i radi perfektno. Tak da neznam u čemu je problem...

Hyperion sub 18.7.2009 17:33
Pudge kaže...

Samo kazem da zna biti problema, kao meni, a evo sad vidim i Hyperionu.

Slipstreamana VISTA SP1 i onda naknadno odmah stavljen SP2 i ta 2 problema se javljaju.

Sada dolazi doba HD filmova, a proc na lapu je preslab za pogonjenje 1080p filma, pa kada uključim akc. pomoću grafičke sve pići bez štekanja i procesor nije opterećen.(kad puštam HD film onda je opterećenje proca 30-50%)

Hyperion sub 18.7.2009 18:18
zeroname kaže...

Koliko vidim niko više ne koristi xp a on je zasad najbolji a kad dođe window 7 postat ču nooob što se tiče softwera neču moč nač  ni di je control panel.

Jesi ti koristio vistu sp1 ili sp2 barem 1mj da bi mogao tako nešto izjavit???

XP je inferioran visti i sedmici.

Vista se nerazlikuje puno od XP-a, sve naučiš za 10min, a sedmica je skoro ista kao Vista.

Hyperion sub 18.7.2009 18:35
window-u-sobi kaže...

windows 7 i vista su kao XP i Millenium. tj. win7 je bolji od viste koja je l0ša i sp0r0 radi (kao millenium i XP, samo u novije doba) jer sam ju imo instalanu oko 2 dana na kompu i brzo mi je dopizd*la.

Jedan te isti OS, i pretpostavljam imaš GMA 950 i pentium 4 2Ghz te 1GB ram-a.

Pudge sub 18.7.2009 19:02

Ma, nije to do hardvera, nego do pameti. Svaka se tema o OS-ovima mora pretvoriti u raspravu o pojedinom OS-u kojega je napravio isti proizvodjac. Ako autori ovako glupih postova kao sto su: vista je glupa, spora, losa, neka to na neki nacin argumentiraju. Uostalom, kladim se da autori takvih postova nemaju pojma o tome za sto sluzi SP2, i ako nedajboze, ne osjete ubrzanje dok se racunalo boota, odmah kazu: nema ubrzanja - jednako lose.

edit: da ne spominjem ovo sto je Hyperion naveo. A cak se Vista moze upogoniti na takvom racunalu da radi kao sat. Autori ovakvih postova se ni ne potrude prilagoditi OS svom hardveru iskljucivsi vizualne teme i procese koji predstavljaju osim usporavanja sustava, i svojevrsnu sigurnosnu rupu.

window-u-sobi sub 18.7.2009 19:27
Hyperion kaže...

Jedan te isti OS, i pretpostavljam imaš GMA 950 i pentium 4 2Ghz te 1GB ram-a.

lol e vidiš, tu si u krivu. imam Geforce 8800 Bliss GT 1GB, Q6600 i 4GB RAM-a. vista je jednostavno loša... stvarno loša. spora, nestabilna etc. etc. etc. ok, lijepo izgleda, to je istina, ali ako vam je do izgleda radije uzmite win7 koji izgleda isto, ali i dobro radi.

Pudge sub 18.7.2009 19:35

E, prijatelju, mozda imas los aktivator, nemas SP, nemas updates... Moram priznati, i meni je "gola" Vista bes SP-ova isto losa i bugovita. Sad imam posteno kupljenu SP2 i ni traga problemima.

zeroname sub 18.7.2009 19:38
Hyperion kaže...
zeroname kaže...

Koliko vidim niko više ne koristi xp a on je zasad najbolji a kad dođe window 7 postat ču nooob što se tiče softwera neču moč nač  ni di je control panel.

Jesi ti koristio vistu sp1 ili sp2 barem 1mj da bi mogao tako nešto izjavit???

XP je inferioran visti i sedmici.

Vista se nerazlikuje puno od XP-a, sve naučiš za 10min, a sedmica je skoro ista kao Vista.

Da ali vista je puna bugova programi i driveri se moraju prilagođavat  neke igre "nerade" na visti ili ima puno problema s njima

window-u-sobi sub 18.7.2009 20:13
zeroname kaže...

Budem za jedno par dana.

o windows 7 i visti sp 2 se neda raspravljat windows 7 je bolji

vjerojatno si u pravu (al ćemo vidjet kad malo isprobaš vistu SP2, makar sam i ja skoro pa siguran da je win7 bolji, a da su SP2 za vistu napravili samo da ljudi koji su ju kupili ne budu toliko razočarani).